Пуснаха хляба по стандарт ”България”
От днес в търговската мрежа вече може да се купи хляб по новия стандарт "България".
Обратно в новинатаКоментари - Пуснаха хляба по стандарт ”България” | Днес.dir.bg
Коментари
дивотията на мазната уста наречен министър ,хляба трябва да е такъв а не стандарти колкото беше и за месото
И сега кво домашната ми хлебопекарна не прави законен и стандартен хляб ли. Абе айде бе........
този хляб който показвате на снимката отдава се продава в Бистрица и е страхотен и на други места Панчарево, Кокаляне, севозападна България, ама защо нищо не се споменава за цените защо мълчат или искат само със смененото име да го продават двойно..........
Браво, много добра идея! Но има още нещо, много основно, което трябва да се промени. Още като напредна "социализъма", започнаха да селектират зърнени култури, които да дават рекордни добиви от декар, но същевременно имат много малки хранителни показатели. И след промените се продължи същото, макар и с вносни семена - голям добив, но бедно като съдържание! Фураж- От такова зърно няма как да стане читав хляб! А хубавото зърно пък е нерентабилно, защото добивът е по-нисък и ще излиза скъпо. Но затова е държавата, да удари едно рамо на производителите и да подпомага и насърчава производството именно на качествено зърно. Ама в тази криза, друг път!
Защо фирмите ще решават? Ще стане като Стара планина. Търся и доста трудно намирам продукти по този стандарт. В Била например има много малко по този стандарт.
Защо не оставиш мейл или телефон - ще те поканя на вечеря! Искам да се запозная с единствения човек, който търси продукти Стара планина, а остава и да ги предпочита пред всичко, което не е Стара планина!
Брашното не е качествено, има малко съдържание на глутен, това е така защото нашите фермери искат бързо да забогатяват, вместо хлебна пшеница сеят фуражна. Така че с хляб с брашно без добавки не става, добавките са наблъскани в брашното, как ще обясните 100-тиците видове брашно по пазара за козунаци за сладки и други, айде честит ви стандартен хляб.
надяваме се наистина да е така,че отдавна забравихме вкуса на истинския хляб,наслука на производителите! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.
истината е че всеки в българия си мисли че е най-великият и знае "Истината". Проблемите на/в България и на българите е в самите българи, ама нали се сещате че ние никога не сме виновни. Виновен е някой друг и всеки един от нас е убеден че той е този които знае повече/наи-добре от другите :)
какъв ти стандарт, комунягите си взеха всичките ни пари, правят спекулации с фирми вносители на плодове зелунчуци и други и ни казаха ХАЙДЕ СЕГА ЕТО ВИ ДЕМОРКАЦИЯ, ние тъпарнарите упрекваме правителството, червените шапчици държат живота ни в свои ръце, като зад гърба си правят парички с е...м ти какво качество храни, а ние се гърчим. Затова както беше в Румъния след падането на режима.... да стената и разстрел на всички червени шапчици и ще видите как ще тръгне и селско стопанство, здравеопазване, образование, лесно ама тъп народ и простичък
Вземи да прочетеш старите стандарти на пшеницата, че дрънкаш пълни глупости. В България до 1990 масово се сееше пшеница с глутен до 24.
Ще трябва да каниш повечко , не купувам друго освен Стара планина , при това Стара планина САМО на един определен производител ! Това е в много редките случаи , когато за нещо ми трябва салам или луканка / печени сандвичи , пици , гюведже / иначе купувай само месо , което можеш да видиш !!!
Невъзможно е държавата да удари едно рамо на зърнопроизводителите защото те не сеят ТЮТЮН, а жито. Ето това е държава, която се грижи за електората, а не за населението.
И след стандартите за месни и млечни продукти още не съм усетил вкуса на истинското така и този стандарт няма да ми даде желаното.За тази цел от време на време си купувам качествено брашно и си меся/без хлебопекарна/ наистина хляб..
че не намираш, те просто не стават за ядене, млякото се точи, като сополи и няма нищо обща с онова кисело мляко с което поне моето поколение(40-50 годишните ) сме израстнали. Колбасите са някакви гранясали и също безвкусни.. Демек, всичко е шменти-капели, само за да им се вдигне цената.
Добре сте се произнесли по въпроса, но защо трябваше да намесвате социализма. Ако тогава е имало издевателство над природата, днес при капитализма, който, по всичко личи, че Ви лежи на сърцето, издевателствата от всякакъв характер са далеч по-големи. Така че обсъждайте въпроса, както се казва, надпартийно.
Поредният кьорфишек след всичките наложени стандарти така и така не усещам вкуса на моето детство тогава ритаики пред блока несъзнателно усещах менюто в двадесет апартамента сега пазарувам от едно квартално магазинче чийто собственик никога няма да фалира просто защото продава храна без химия , физика и други съставки от менделеевата таблица А по въпроса с хляба купуваине си го от ф-ма Унипек и бъдете сигорни че ядете хляб
Браво, най накрая. А за умника който плюе по стандартите и Стара планина- не знам с какви боклуци се тъпчеш и какво даваш на децата си, но аз и всичките ми познати търсим и купуваме само стандартизирани храни! Щом химията те кефи- твой си проблем.
Не мога да разбера защо хората имат нужда да бъдат негативни, черногледи, мнителни и т.н. Тия твои определения са прекалени.... Чак пък гранясали?! Аз считам, че това са страхотни инициативи, че храните по БДС са добри и искрено се надявам "истинския" хляб да може да се намира на повече места. Който иска 100% гаранция за чист продукт, моля да заповяда на село и в малките градчета! Там и без това се продават имоти за без пари, а и животни за без пари можеш да си вземеш и да си гледаш.
Кажи ми като продукти какво по-точно купуваш??? Кайма, сух салам, малотраен колбас, кренвирши...? Аз карам на НЕМСКИ такива, които се продават само в една верига. Купувам доста и от български производители. Винаги ям месо, никога не е по Стара планина, защото не намирам НИКАКЪВ смисъл да харча повече пари за нещо, което е безвкусно. За канене - девойката я поканих оти съм мъж, ама тебе... Ако обещаеш, че няма да се натискаме - може по бира. И ще ми разказваш за естетическата наслада от Старата планина.
За сметка на малкото съставки си мисля, че и цената сигурно ще е по-ниска, но едва ли! Това се прави с цел завишаване на цените, а ние ще продължим да си ядем боклуците, защото контрол няма да има! Какъв контрол в България? Какво стана със "Стара планина"? Поне да не им дават такива имена, че срамота! Яжте картофи и се не бойте, те още не са по стандарт, но знае ли човек...
Галфончоооо - заради такива измислени "стандарти" и напъните на Мазен Миро да казва КОЕ КОЛКО ТРЯБВАЛО ДА СТРУВА навдигаха цените на всичкооо! Толко ли трудно е да го проумееш, а? И какво ядеше преди правителството на ГЕРБ да се погрижи за теб бе, тикво??? Ако си някой баламурник на 20 години и не знаеш какво да купуваш - кой ти е крив бе, старопланински селтак?
Хранете се със "стандатизираните храни" и си мислете че ядете нещо качествено без химия....Ако се зачетете ще видите че нищо не е по различно а и без да четете ако имате вкусови възприятия ще разберете че не поемате нещо наистина качествено....както се самооспокоявате
Хляба, който ни предложи "демокрацията" е едно от малкото хубави неща през тези 20 години преход. По-младите не знаят, а по старите май са забравили ония клисавци, произведени от соц хлебозаводите. При това хлебарниците (каква дума само) се зареждаха два пъти дневно. Опашките за хляб бяха от 50 човека нагоре. Минало незабравимо. Абре Мирославе, абре Найденов нямаш ли си друга работа.
Ами в стандартизираните Няма Оцветители, Соя (произведена чрез ГМО) - малко ли е това?
И картофите изобщо не са сигурни. Първо, че ги внасят от къде ли не; второ, разбрах че в едно българско село, близо до уранова мина отглеждат картофи и всичките отиват по пазарите в София. Хората от селото не хапват от тях....и ако българинът не е предател здраве му кажи!
Ще стане като със "Стара планина" - много шум и после малко желаещи да купуват, още по-малко желаещи да произвеждат и ... високи цени. Казват че Мазен Миро рекетирал фирмите, желаещи да произвеждат по стандарти - това обяснява и по-високите цени...
За да е хлябът по стандарт, е необходимо да е произведен от стандартно брашно ( виж стандарта), а то трябва да е от пшеница за която производителите да са декларирали, че не е ГМО. След като до момента това не се е изисквало, никой производител на брашно не може да гарантира, че част от пшеницата от която е произведено брашното не е ГМО. Така, че вече появилия се хляб е 100% нестандартен. Елементарна логика и малко познания. Продължаваме да лъжем по старому. Честит стандарт!
Ами то какво да купуваш - безвкусно и нищо неприличащо, на всичкото отгоре и скъпо. Едно време нещата си бяха хубави, това "осъвременяване" разваля още повече нещата.
Не знам калко от вас са правили хляб, и то не с популярните хлебопекарни, а месен на ръка. От време на време замесвам. Когато за пръв път си купих хляб по новия стандарт ми направи впечатление, че е по сух и изпръхнал от останалите, като този направен от мен. Друга прилика (на домашния и по стандарта) е това, че ако остане изсъхва, за разлика от другите хлябове, които мухлясват. Точно мухъла никога не ми е давал мира, защото не съм сигурен дали още като го купувам не е плесенясал. За това когато купувам хляб ходя по далече за да купя хляб по стандарта. Типовия го видях за пръв път в неделя, но още не съм купувал. Ще взема.