Пуснаха хляба по стандарт ”България”
От днес в търговската мрежа вече може да се купи хляб по новия стандарт "България".
Обратно в новинатаКоментари - Пуснаха хляба по стандарт ”България” | Днес.dir.bg
Коментари
За да е хлябът по стандарт, е необходимо да е произведен от стандартно брашно ( виж стандарта), а то трябва да е от пшеница за която производителите да са декларирали, че не е ГМО. След като до момента това не се е изисквало, никой производител на брашно не може да гарантира, че част от пшеницата от която е произведено брашното не е ГМО. Така, че вече появилия се хляб е 100% нестандартен. Елементарна логика и малко познания. Продължаваме да лъжем по старому. Честит стандарт!
Ще стане като със "Стара планина" - много шум и после малко желаещи да купуват, още по-малко желаещи да произвеждат и ... високи цени. Казват че Мазен Миро рекетирал фирмите, желаещи да произвеждат по стандарти - това обяснява и по-високите цени...
Хляба, който ни предложи "демокрацията" е едно от малкото хубави неща през тези 20 години преход. По-младите не знаят, а по старите май са забравили ония клисавци, произведени от соц хлебозаводите. При това хлебарниците (каква дума само) се зареждаха два пъти дневно. Опашките за хляб бяха от 50 човека нагоре. Минало незабравимо. Абре Мирославе, абре Найденов нямаш ли си друга работа.
За сметка на малкото съставки си мисля, че и цената сигурно ще е по-ниска, но едва ли! Това се прави с цел завишаване на цените, а ние ще продължим да си ядем боклуците, защото контрол няма да има! Какъв контрол в България? Какво стана със "Стара планина"? Поне да не им дават такива имена, че срамота! Яжте картофи и се не бойте, те още не са по стандарт, но знае ли човек...
Брашното не е качествено, има малко съдържание на глутен, това е така защото нашите фермери искат бързо да забогатяват, вместо хлебна пшеница сеят фуражна. Така че с хляб с брашно без добавки не става, добавките са наблъскани в брашното, как ще обясните 100-тиците видове брашно по пазара за козунаци за сладки и други, айде честит ви стандартен хляб.
Браво, много добра идея! Но има още нещо, много основно, което трябва да се промени. Още като напредна "социализъма", започнаха да селектират зърнени култури, които да дават рекордни добиви от декар, но същевременно имат много малки хранителни показатели. И след промените се продължи същото, макар и с вносни семена - голям добив, но бедно като съдържание! Фураж- От такова зърно няма как да стане читав хляб! А хубавото зърно пък е нерентабилно, защото добивът е по-нисък и ще излиза скъпо. Но затова е държавата, да удари едно рамо на производителите и да подпомага и насърчава производството именно на качествено зърно. Ама в тази криза, друг път!