Гръцки хлебопроизводители: Хлябът от България води до рак

Истинска „война” за пазара на хляба се води в Северна Гърция. Гръцките хлебопроизводители обвиняват търговците, че внасят опасен за здравето хляб от България.

Обратно в новината

Коментари - Гръцки хлебопроизводители: Хлябът от България води до рак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един съвет: Четете дребния шрифт! Тъпчат Ви с боклуци! Посегнаха и на хляба, все по-трудно е да си купите просто ... хляб! Четете и мислете какво консумирате, защото ако не на себе си, на никой не можете да разчитате, че му пука за Вашето здраве! Не и тук!

Те скоро ще се вдигнат срещу Златни пясъци, че им краде туристи! А колко зехтин и други продукти се купуват от Гърция?А колко пари им бухаме по време на сезона. Да ядат бел хляб на 50 цента и да мълчат, че не им е цветна и тяхната.

Какво да се прави !? Пазар ! Клиентите и пациентите взимат информирани решения.

Pesho

Дано да е само конкуренция и да няма зрънце истина в това. Ако излезе че не е така можем да ги осъдим, но ако излезе обратното...господ да ни е на помощ. А няма ли Европейски лабораторий които да го птвърдят или съотвено отрекат ? http://iconomicabg.blogspot.com

ВИНАГИ ЩЕ ИМА КОНКУРЕНЦИЯЛНИЕ СМЕ ПО РАБОТНИ И КВАЛИФИЦИРАНИ

техния води до импотентност

То да е само хляба, ами саламите, луканките, кремвиршите, което не е месо и непрекъснато се говори, колко са вредни, а народа купува ли, купува особено за децата. Всичко е вредно, особено които се продават по големите вериги. Няма нищо българско.

Ракът се причинява от ракови вируси при интимен контакт, а те загиват при печене. Дрънканици на конкуренцията. Не е сигурно, че рибата им е читава, особено от морето.

На мен гърци са ми казвали, че в Гърция можеш спокойно да ядеш само маслини и морска риба.Всичко друго е пълно с какви ли не химикали.Не случайно там рибата е по-скъпа от месото.В бирата слагат глицерин, а това скапва черния дроб.

Имаме да си връщаме на византийците, да не се оплакват.

да запомнят едно,ПО ХЛЯБ НЕ СЕ РОПТАЙ,какъвто си го направиш,такъв ще го ядеш.

Нима има толкова глупави гърци да купуват от нашия хляб? Аз когато отида там, винаги нося тука хляб поне за два дена. Също и от Турция.

Вземи си въже , да се обесиш . Ако не - да ти помогнем .

Хехе.. гърците ще ни научат, нашите пишман "бизнесмени" ке им покажат как се слагат канцерогенни материали във всичко..

Беломорска Тракия е българска. Първо ще ядат български хляб, после ще пият българско вино и накрая ще развеят българския флаг!!!

Непоправим оптимист си хх !Толерирам те!

Aбре кухари то наш хлеб нема ядеме дунапрен. Tова ли e балгарският хлеб не ставаите идиоти като правителствата на бг. всеки знае и помни вкуса на нашият хляб до 1989 година. измекяри повтаряащи като идиоти фразите.

Айде сега българския хляб преди 89 година.Помним вкуса му,помним как се редяхме на опашка в събота по обед,помним и как работниците от хлебозаводите пренасяха касите под дъжда и капчуците и го хвърляха на земята неопакован.Помним и как хляба на втория ден не ставаше за ядене.Единствената разлика от тогавашния хляб и сегашния е че сега се слагат подобрители които подобряват качеството на пшеницата която е фуражна а не хлебна.

ли си, та така яко манипулираш бе човек?! Преди, всички са били здрави и работещи хора и е било съвсем нормално след работа да има опашки за хляб, колбаси и пр. ! Следиш ли сега статистиката за безработните, за болните и инвалидизирани люде, които поради недоимък се хранят нездравословно със всякаква "боклучава" евтина храна, съдържаща минимум 4-5 "Е-та"? Соца имаше и недостатъци , но и преимущества! За 25 г. измислена демокрация не се откри държавник като Т.Живков и обикновеният народ няма да го забрави, защото сегашните са Бок.уци!

Сам пишеш, че сега ядем фуражна царевица! Какво да коментираме по-нататък.....

През юли-август бъх на нашето Южно черноморие - Ахтопол, Синеморец. Увредих си стомаха заради боклуците, които се предлагат по заведенията. Особено "Ескада" в Ахтопол. После решихме да се махнем и да отидем в Гърция. Отидохме до Кавала, а оттам до Тасос. Разликата в храната е драстична. В Гърция всичко е прясно, вкусно и здравосоловно. Кракът ми няма да стъпи при нас на юг. Само Гърция.

Най-добре се изнеси в Гърция и ще си рахат, какво се мъчиш тук?!

Наистина нашият хляб е много лош - клисав е, маята е отровна, не известно какви подобрители се слагат - написано е само "ензими, подобрители". А какви са те. За уж диетичните хлябове да не говорим- още по-лоши са. Особено "Тонус" или как там. Вътре е синтетичен глутен за да се слепват всякакви ядки, които пъхат вътре. А този глутен е много вреден. Лично аз не мога да го ям.

Недей да правиш заключение за хляба в останалите градове и села.Маята не може да бъде отровна защото просто не се прави от вредни съставки.Тази мая се използва и от гърци и турци.А като искаш хляб по твой вкус си вземи хлебопекарна и си яж хляб както го направиш.

Българският хляб е евтин, защото на практика е едно недоносче, полуфабрикат. Съмнявам се някъде по света да има такъв хляб. И европейци, и араби произвеждат хляб-мечта и то най-различни видове и вкусове. Ние тук ядем този боклук, защото няма друго какво да ядем и защото не знаем, че има и по-добро.

Решението е много просто-купуваш си домашна хлебопекарна и си правиш какъвто искаш хляб.Излиза и по-евтино.Аз от години съм така.

и сам да си произвеждаш пшеницата и брашното, за да си сигурен за качеството- чистотата на брашното, а не само личното изпичане във фурна! Шегувам се, разбира се! Неотдавна имаше една новина относно зърнопроизвоизводителния бизнес за открита и доказана мухлясала , канцерогенна пшеница , смесена и смляна на брашно със редовна, която най-вероятно сме изяли като хляб, както "онова замразено от "N" години вносно месо", което също изядохме, защото никъде не е отбелязана липсата нито на канцерогенната пшеница, нито на вредното вносно месо! За бизнеса и за политиците ни, по-важни са Парите, а не Здравето на народа! Липсва Отговорност , защото Безотговорността не се наказва - за съжаление!

че незнаем че има и други хлябове. Просто драги ти не знаеш за видовете хляб които са се поризвеждали в България. По времето на социализма само в Стара Загора се поризвеждаха 10 вида хляб. Сега проблема е че има монопол на производството на брашно, на хляб и т.н. Ако си мислиш че в Турция не му слагат подобрители или в Гърция много се лъжиш. Проблема е че българина е доста прост и поради това беден.

Е сега ще видите как се прави. Гърците ще наложат всякакви ограничения на нашия хляб и ще защитят собствените си хлебари. Само нашите бастуни не правят нищо за защита на българското производство.

Аз като българин съм против да се вкарват продукти на хлебозаводите в Гърция.Искам като отида на почивка да ям истинска храна а не ежедневните ни боклуци.Ако исках боклуци и менте алкохол щях да съм на Черно море.

не знам къде щял си да си седиш ама най-добре пич си стой на село,да може да се оправи държавата от селяни като тебе,добре че отвориха границите да можеш да пътуваш до гърция,иначе с визите беше трудно,нали?А да ти кажа никак не е зле на Черно море,но гроздето е кисело нали?Поевтинко ти идва от село да фаниш ладата и да идеш на евтино местенце в някое село в Халкидики или на Тасос,знам аз не ми ги обяснявай на мене.

Алооо,гражданина, по - полеко, ще ти се счупят чорапите от напъване ... а може и някой граждански хемороид да се пръсне! Иначе всеки може да ходи където му харесва - българските чалгаджиит и английските алкохолици по Черноморието, останалите - на по - интелигентните курорти могат да се наслаждават. Остани си със здраве!

Византийците плачат, но скоро ще започнат и жестоко да хапят това го умеят отлично, доказано във вековете! Не че досега не ни удрят това го правят всекидневно! А и византийската държава много скоро ще се намери, ще последва ответен удар срещу българите бъдете сигурни. Аз не съм адвокат на нашите хлебари, нямам отношение към производството на насъщния, но искам да попитам кой може да каже колко и откога са колосалните загуби на българските производители на зеленчуци и плодове?! Че нали благодарение и на византийските стоки, се сринаха окончателно цели отрасли на българското земеделие. Къде са нашите продажни политици, които си разпределиха митническата баница(гръцка, турска, макидонска), съсипвайки тези традиционни отрасли? Кой ще каже какъв е приносът на другарката Кунева/Пръмова, която затвори глава Земеделие при най-неизгодните за България условия, обричайки земеделието ни за десетки години напред - та и досега, незнайно докога! Това е приносът на политиците-внуци на Бай Ганьо, нищо че повечето се перчат като инж. Гани Ганев, това е и приносът на другарката Кунева-Пръмова, разбира се, която отново се кани да влезе в кацата с българския мед политиката! Ще излезе ли някой политик, който да разясни какво загуби България от византийците, как прогонените българи от Родината ни, са черноработници в Гърция унижавани, презирани и третирани едва ли не като роби? Ех, къде е сега онзи левент Христо Бисеров, да попита боли ли, боли ли сега?!

Пииииии си хапчетата :) След като не можеш да си избереш добри ръководители(правителство и парламент) то за това не са ти виновни гърците! Може и те да не са толоз работливи кат немците... но са по-работливи и предприемчиви от българите - поне за момента! И НЕ крадат като българите!!! А че хляба в България е отровен - всички по-просветени го знаят... виж съставките които се ползват в България!

Предатели и продажници винаги е имало и ще има в нашата Родина. Ти, Асане, си поредното доказателство. Хубавото е само , че си черничък НЕбългарин. Пожелавам ти византийската лчюбов да те огрее и да й се радваш!!!

Вземи си въже , да се обесиш . Ако не - да ти помогнем .

Това изявление е доста нелогично, след като един от водещите производители на брашно в България - Софийски мелници- е гръцка собственост от повече от 10 години. А брашното е основната съставка на хляба... Значи ли това, че гърците произвеждат канцерогенно брашно, и то специално за България?

Знаеш ли колко процента са "добавките"??? И знаеш ли кои са?!

точно добавките, хлябът има лош вкус, плътност, плесенясва в розово- жълто- зелено- синьо, лепи се като лепило по ръцете, разваля се и най-вече като следствие - проблеми в здравето! А ти, или не четеш, или като много други, не си "разгадал" написаната хранителна информация върху опаковката на хляба:Въглехидрати - 54.3%, но не са посочени какви точно, дали са само от пшеница, или и от картофи, царевица ; Инвертна Захар- сиреч, глюкоза и фруктоза,получени при хидролиза на обикновената захар - 1.0% ; Белтъчини- 7.5 % - също незнайно какви; Мазнини - 1.% - най-често "измислен", вреден маргарин; Влакнини- 2.5 % - пак неизвестно какви и Сол -1.5 %! А съставът е: Брашно- без да е упоменато, че е канцерогенно, или "омешано" с такова; И още: Вода, Закваска, Хлебна мая, Сол, Подобрители: аскорбинова киселина и ензими- също незнайно какви! И: Хлябът може да съдържа глутен, и следи от сусам ?! Тази "успокояваща" потребителя информация върху опаковката на хляба не означава че е достоверна и здравословна! Качеството на хляба си проличава при ядене, а то не е твърде добро! Това е истината!

Ето ви лъч светлина за нашата икономика. Давайте само така и дръжте здраво пазара!

Шефа на хлебо-Фирма МИО в Пазарджик даве рушвет на кмета ново БМВ да му се купува тетляша за социалниа патронаж

Живял съм в Гърция - храната на вкус е вкусна, а на колко боклуци е пълна.... няма да ви казвам. Вкусът се дължи на всички изкуствени подобрители, които се слагат в продуктите. Почти няма човек, който да не е отишъл там и без да промени режима си на хранене, да не качи няколко кг. Буквално се издуваш. Целенасочено се води пропаганда срещу българските продукти, защото освен по цена по нищо друго не отстъпват на гръцките. Не се лъжете - все още има чиста храна в България. В Гърция дори няма закон за обозначаване на Е-тата на етикетите. Затова и няма ка да разберете има ли ги, няма ли ги - ако благоволи производителят, ще ги напише. Хлябът като е топъл и пресен е вкусен и ароматен. На втория ден не може с нож да се среже. Киселото мляко е пълно с нишесте и иамт и такъв стипчав вкус, единствено има няколко млекопроизводителя в Северна Гърция, които докарват нашия вкус.. познайте защо. И още много, много. А, и още нещо - в месарниците се продава прясно месо внос от ... България. Но това никой не го казва гласно, защото няма да купуват маляките, ако знаят, че е българско!

това на снимката хляб ли е? вие виждалили сте соцялистически хляб, а? нормален, традиционен български хляб, а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И в събота ли бачкате , шломо ?! Прибирай си шекелите и ходи разпускай в някой нпо-бардак : ))))

!

В Гърция има средна класа.Там са всички занимаващи се с частен бизнес. Може да е рибар ,хлебар ,таверна ,бакшиш, пчелар ,зехтин....И държавата се грижи за тях.Няма мегаломански хлебозаводи и даже хипермаркетите работят с ограничено работно време .А тука кучета те яли.

В 80% от фурните в Гърция хлябът се доставя дълбоко замразен рано сутрин и се "изпича" на място. На втория ден не става за нищо - на животни ако искаш да го дадеш, трябва да го киснеш, за да омекне поне малко!

И тъй да е . (макар и да не съм виждал подобна практика) Думата ми беше , че там хлебопекарството си е семеен бизнес.Има много малки фурнички осигуряващи препитание на голям брой хора.Както земеделието. Тука в едно село има една две кооперации пълнещи гушата на двама трима фермери там са сто двеста производителя от село.

Май приказваш като пудел. За съжаление мога да кажа само че в Гърция е запазена традицията да се прави истински хляб. Нещо, което ние забравихме - съдейки и по написаното. Да, хляб от масовите "гръцки", освен че има нормалната кора, изсъхва (не на другия, а след няколко дни) и става на сухар. Нашият "модерен" хляб става на зелено-черна пихтия след няколко дни. Май не трябва да е така а?

Българския хляб на 3 -я ден развива многоцветна и красива плесен.Може да служи като материал за микроскопско изследване в училищата.Особено специалния опакован хляб.

соцялистическят хляб не беше такъв... хлябът на баба ти - също........... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз си меся, правете си и вие хляб. За качеството на брашното нямям гаранция, но поне в хляба ми има само брашно, вода, мая и сол

Това е заради родните ни "бизнесмени". Повечето нашенски производители обикалят и си събират неизкупения хляб от магазините. После го смилат, смесват го с малко ново брашно смляно от внесена от арабския свят пшеница, която те ползват за храна на камилите си, яко подобрители и воаля - "свежият" хляб е готов.

появяваща се на третия ден, Бг хляба произвеждащ се след 89 г е и лепкав, с неприятен дъх и не става изобщо за ядене! Това е, защото Корупцията в БГ е навсякъде, вкл. в институциите за Контрол! Всички си затварят очите и не им пука за здравето на народа! А "едно време" имаше як контрол при производството на хляб и хлебни изделия ! Имаше и истински майстори на топъл вкусен ръчен хляб... Сега , всеки "бизнесмен" гледа да ни прибере парите, без да носи отговорност за качеството на хляба! За съжаление, Парите властват Навсякъде и във Всичко, вкл. над Човешкия морал и Отговорност!

Кат не сакате такъв леб,НА ви заготовки от фекалистическо тесто със семки и фибри. Ручайте го спокойно,пречистено е.

Материала на гърците. Идват тук, ядат, пият, използват робския труд на нашите жени ( с мълчаливото и купено съгласие на родните продажници и врагове), след това се опитват да се правят на интересни и заемат надменна поза, без да се усещат, ше това само издава комплексите им, които се мъчат да прикриват. На времето пак пазаруваха в Бългсрия, основно спално бельо, ел. уреди, сервизи и пр. За да ги върнат обратно на земята им спретнаха дълговата криза ( абсолютен конспиративен номер), кат оги спасява само историята им, за която нямат в крайна с/ка никакъв принос.

Тя и историята им е съшита с бели конци... Ама Европата стои за тях и пробутва тези приказки за пораснали деца вече стотици години.

Цяла югозападна България инвестира в гръцката икономика като почива на техните курорти,а на нашите. А нас тук ще ни управляват гърци и ще ни гърчат за мизерни заплати. Ние сме най-големите дупедавци в Европа и не защитаваме родната си икономика, а те със зъби и нокти се борят за тяхната.

На почивка хората ходят, за да почиват, а не да стимулират родната икономика. Ако нашите курорти не предлагат качествена услуга защо да им давам парите си? Ако услугата тук е по-добра (както и цената), няма да ходят в Гърция.

Има един евтин хербицид - 2,4Д.Още се използва масово в житните масиви за борба с широколистните плевели.Проявете интерес към това съединение и ще ви станат ясни много неща. Що се отнася до раковите заболявания никой не се сеща за обеднения уран. Хайде със здраве!

върху Югославия, ама взе че дойде и унас . И сещате ли се кой бе министър тогава Иван Костов.

Това беше и ще си остане "демократичният Чернобил" за България....но сега сме на правилната страна.....

Какво общо има обеднения уран с темата а и с Иван Костов. Май доста си се облъчил от Чернобил. Хапвал си пресни марулки изглежда....

в Гърция от 50 години се използват толкова много хербециди и такива препарати че ние тук сме райско кътче особинно последните 20 години. Като сте ходили в Гърция да сте виждали хора по полята, ама иначе всичко е чисто и тревичка няма. Всеки земеделец знае как става това с ХЕРБЕЦИД. А за доматите там ако знаете каква е химия по остров Крит, остров Кипър, леле с доматения молец с хидропониката. Ай ся да спрем да се изказваме.

Преди 2 години гледах филм как се отглеждат домати в Гърция ужасих се. По същия начин и в Турция. Хидропоника, затворени помещения почти изкуствена светлина и толкова много препарати за растителна защита че направо се изплаших. Дадоха че в рамките на 7 години 3 е скочила смъртноста между земеделците. На повечето зъбите са изпадали и изглеждат като с 20 години по възрастни.

Препоръчвам Ви първо да се научите да пишете правилен българския език и тогава да ни обяснявате за начина на работа в Гърция.Не можем да вярваме на човек,който не знае български. И ние сме информирани и не е нужно да пишете глупости!!!

гогогогогогоггого

......Втора причина по смъртност сред българите са раковите образования, които през 2011 г. са близо 17 хиляди смъртни случая. Прочети още на: link ..........

и български региона са с най-високите коефициенти на смъртност от болести на кръвоносната система. Това показват последни обобщени данни на Евростат за здравната статистика на регионално ниво в ЕС за периода 2006-2008 г. Най-високи стойности на смъртност от болести на кръвоносната система са регистрирани в Северозападния регион на България - 733 на 100 000 жители. Това е три пъти повече от средните стойности за ЕС........................... Прочети още на: link

От няколко години си хапваме хляб от лимец . Древен Български сорт , който наши зърнопроизводители възстановиха с успех . Да са живи и здрави ! Като си вземем брашно и си опечем домашна питка , си облизваме пръстите : ) Няма химикали , няма оцветители .... Истинско кисело мляко , сирене и кашкавал има само в България . Не случайно онзи известен в цял свят бацил се нарича bacilus Bulgaricum. Разпространен е само на Българска територия , ама оная по старите карти : )))) България преди намесата на дебилните сили. Толкова за гръцките производни на въпросните продукти. И ние ще ходим на Бяло море и гърците ще идват на нашите планински курорти . Купонът ще си тече ... Със здраве : )

Гръцкото мляко не е по-лошо от нашето. Опитах го.

Прав си ! Вкусно е в Северна Гърция , горе съм обяснил защо : )

И много вкусен хляб правят

Може би си прав, може и да не си. Аз български кашкавал направо ме е страх да купувам, там е като на тотото. Уж една парка, един производител, а всяка партида е с различно качество, веднъж се запича, друг път не се запича, веднъж е вкусен, друк път горчи и лъга на неюо гадно... Сиренето същата работа, ако уцелиш - уцелиш, производителят и марката не са много важни, цената също... А за киселото мляко само ще кажа, че по целият свят киселото мляко се нарича или гръцки, или турски йогурт и това е факт, колкото и да се гордеем с бактерията си, а бялото саламурено сирене по цял свят се нарича "фета", което също е много тъжно, никой не знае за нашите сирена и млека, няма как да знаят за нещо, което отдавна го няма.

той се води само български и ако потърсиш в сериозните книги технологични за производство на млечни продукти ясно и точно е казано от къде и какво трябва да съдържа. А това че тъпунгерите в МС и Народното събрание не водят търговска война и дела за запазени марки е щото просто са прости хора предатели акзано. За кашкавала за съжаление си прав просто не е узрял. Иначе за качеството е ясно. Въпреки че когато се изнася на вън продуктите са много контролирани. Докато тук в БГ то е рай за всеки тарикат.

Ей лисиче, я ни кажи бързо къде се продава това което пишеш. Знаеш ли от кога го търся. Оня ден писаха за бг. кисело мляко, което незнайно как не вкисва с месеци.

Привет , сродниче : ) Потърси споделено земеделие ! Ще откриеш много интересни наши продукти . По разбираеми причини не мога да ти дам по- конкретно инфо. Със здраве : )

По оная от старите карти хората са бъркали и изнасяли йоурт. Киселото мляко като термин е възникнал след обособяването на Бг като такава преди 130 г.

Какво се пените, форумците? Както наште производители мрънкат като навлезе конкуренция - и свирят на патриотарската струна за всичко родно и свидно - така и гръцките в Гърция. Вносните домати са пластмасови у нас, а вносният хляб - канцерогенен в Гърция. Въпросът е разни загрижени държавници да не вземат сега да ми пречат да ходя на море в Гърция или на гърците да си купуват евтини продукти с по-ниско качество.

Доматите наистина са пластмасови. Но какво да чакаме от тия сортове модифицирани да дават реколта по 2-3 пъти годишно в парници? Пък и много се разглезихме, свежи домати през зимата па и се оплакваме? Нищо че у нас са по 5-6 лева, а в германия по евро, това са подробности. Аз имах късмета да израстна с истински вкусни домати, истинска вкусна лютеница от тях, само че зимата ги ядохме от буркани и това е нормално и правилно. Не може да искаме хубави свежи домати през зимата, няма начин! Лошото е, че ядем същите и през лятото и за това не са ни виновни нито гърците, нито някой друг, сами сме си виновни!

Става въпрос за рьон който гърците знаят че е българска земя. Там живеят и много все още българи които помнят че са българи. Колкото и гърците да натискат немогат да променят лесно кръвта и съзнанието. Та де факто те от това се притесняват. Я си спомнете за Капитан Петко войвода от дека е той? Иначе нали това е ЕС свободно движение на капитали, хора и стоки. Да направят и те по евтин хляб и да продават, нормална пазарна дейност.

Е винаги е имало спорове между съседни държави. През различни периоди те са населявани в зависимост от притежаването на тези балкански земи. Имало е и Солун, имало е и Филипопулис и Константинопол. Например кандидат нобелист поетът Костас Варналис е роден в Пиргос Бургас, а майката на композитора Танос Микруцикос е родена в Филипополис. Е и какво от това в сегашното време. Виж, за храната и моята болонка не яде бг. хляб, а ние с жената го ядем и се тревожим, но нямаме пари за друг. Е и ние ревем, от по-евтини македонски и гръцки плодове и зеленчуци и искаме защита от държавата.

България води до рак...........

Е от такива нихилисти като тебе сме на това дередже!!!Такива нямате право да се наричате българи!!!

ами право ти дума човека , що му се сърдиш

Ние мразим истината защото ни показва кои сме.........

в главата вместо мозък

A Статистиката За смъртността и раждаемостта и имиграцията в България за последните 25 години, аа ?????

Я виж ти колко интересно?!Те 20 години си продаваха при нас субсидираната селскостопанска продукция и унищожиха нашите производители - тогава проблем нямаше!А сега ние като взехме да продаваме нашата продукция там - канцерогенна била, затова била евтина!!!Така ли? Ами те и вашите и вашите гръцки домати и краставиьи са евтини, тогава...?

А бе в т.нар. "новина" премълчават за какви точно химикали става дума. То война за пазари сигурно има и пак ще има но и в храните в БГ слагат каквото сварят стига да смятат, че няма голям риск да бъдат хванати та къде е истината не се разбира от статията.

НЕ ЯЖТЕ ГРЪЦКИ ХЛЯБ-В НЕГО ИМА ОТРОВА И ХЛЕБАРКИ....

А кой ни окраде историята ? А ?

Ама канцерогенния хляб го мачкаш и ти,нищо че са ти взели историята

Ама вие наистина ли вярвате на византииците , че хляба е канцерогенен?!

а вие защо биете негрите, а?

Щото явно хляба в Гречко води до инфантилизъм и неврастения. Иначе хляб с омари, сигурно е много вкусно.

Еми много ясно че ще има дифузия през границите. Все пак нали сме в един икономически съюз. След като на нашите лекари им плащат толкова малко, естествено е гърците да не са луди да плащат майка си и баща си на гръцки лекари. Ще дойдат в България за по-евтино. Даже се учудвам че чак сега се съобщава за тези проблеми. И за хляба е ясно - ще пуснат всякакви партенки, че евтиният хляб водел до рак. Само и само да не фалират.

Хляба,че е блъскан с химия е вярно,но ние сме свикнали с него и само мерак ни лови

Всички знаем каква е истината и за хляба и за доматите, въпросът е кой е излъгания.

Аз пък предпочитам гръцкия хляб, който е ял такъв ще знае за какво. Не знам за северна Гърция, но съм ходил на Крит и хлябът там е чудесен. Нямат хлебозаводи, всичко е от малки семейни фурнички, нашият хляб замесен с камилско брашно не струва пукната стотинка пред критския. И макароните им Стела много ги харча, български не съм купувал от поне десетилетие. Затова братята гърци да не се сърдят, от едно място изтича, от друго се налива.

Сега то аз предпочитам и хлябът им и киселото им мляко и кашкавала и сиренето... Нека го има на нашия пазар и който има пари, да си го купува, ама нека нашите боклуци свободно да си се продават там. Като не ги кефи, да не го купуват. Нима на нас ни харесват турсите домати с вкус на велпапе - не, но ето поне от 10-15 години вкусният български домат изчезна.

Българите плюят по гърците,гърците по българите,но...пак сме заедно!