Нямало да се плащат неустойки заради спрените поръчки

Неустойки за спрените поръчки няма да се плащат, защото това е направено по законосъобразен начин, заяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Нямало да се плащат неустойки заради спрените поръчки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно поръчките са хубави, но винаги могат да се изпълнят с по-малко средства. Икономиите са хубаво нещо.

Г-н Премиер, това за икономиите го запомнете. Ще ви послужи все някога.

При Демокраията Ввърховенство на ЗАКОН,Независимост на Съда,окончателно неподлежаща. на обжалване решение на Апеле твен са Неосприми,но не и в Р.БЪлгария.Никак не е чудно защ о.няма да се обжалва т спрените поръчки защото над ЗАкона и над Съда има нещо от което ги страх...или има човек решил,че е Закона.. няма да се обжалват някои спрени поръчки,защото при нас. с. има над Закона и над Решенията

Борисов си призна за корупцията на своите 2/две/ управления, наред е да се само сезира Главния прокурор Сотир Цацаров. Време е за Румънска чистка, пардон всички корумпирани политици на съд но не българския усложлив, а не европейски. Вън изедниците от политкат и властта , като ти казвам Бойко , сещай се Цецо.

Бушониране на дребни рибки с цел замазване очите на брюкселските чичовци. Едва ли са толкова тъпи, за колкото ги мислят тия балкански тарикатчета!

По време на Хитлер, магистралите в Германия се строели с проектна скорост 160 км/ч. 75 и повече години след тази случка в България строим с проектна скорост 120 км/ч. Логика?

"Затова съм аз, като може да се направи по-добре и по-евтино, да се намесвам, каза той. " Бойко Борисов и от магистрали ли разбира? И от проектиране на тунели? И от финансов анализ на инвестициите? И от количествено-стойностни сметки? Всъщност остана ли нещо, от което Борисов да не разбира? Остана ли "независима" власт и институция в България, която да не зависи от Б. Борисов? Остана ли обществена поръчка, която да не зависи от Б.Борисов? Остана ли независима фирма или вид бизнес, който да не зависи от Б. Борисов? Остана ли олигарх, който да не зависи от Б. Борисов? Остана ли подкуп, който да е даден независимо от Б.Борисов?

Правилноо..-така ще се откраднат повечко милиони...,че края на това управление ..се вижда..!?

Явно премиера иска да изтрие и заличи образа на олигарха Пеевски..от отражението в огледалото , но .така има опастност да се появи друго отражение ...,на по-достолепен и заможен олигарх...,така ,че файдата за Народа е никакваааа...!?

Боко ако знаеше какво е закон нямаше да го нарушава в 90% от действията си:((( Като ги уволниш бе боко предвидил ли си достатъчно по високи длъжности за тях???защото уволнението НЕ връща загубите от заплати и други раходи на провинилите се

Забраняваш пушенето по заведенията и пада оборотът! Вдигаш акцизите и падат продажбите на акцизните стоки! Унищожаваш малкия и средния бизнес и падат продажбите, съответно и доходите! Добро утро! Вече сте чао! А народът продължава дефлацията и липсата на кинти! С БСП и ГЕРБ е така. Но то и с РБ ще е така, защото са с комунистическо мислене!

В Европа никъде не се пуши в заведенията.

Начин да се озапти корупцията , която вилнее на 2-ро ниво, но не е достатъчен. Трябва да заплатят част от причинените вреди пропорционално на заплатата си за всеки положил подписа си. Тогава никой няма да може да заставя никого и всеки лично ще носи отговорност за харчене на обществени пари. Реват крадците и тарикатите.

Целта на спрените поръчки е да се откраднат колкото може повече пари.

Всичко звучи толкова наивно и в същото време жалко.Какви елементарни обяснения, какво замазване на очи, на кои, на тези, които не разбират нищо от тази материя, но за участниците е направи гротеска.Обаче тези действия също говорят за нестабилност в държавата.Кой сериозен инвеститор ще дойде тук, като не се знае какво ще ни хрумне утре, а в други ден???

НЕ СА ТИ ВИНОВНИ ЧИНОВНИЦИТЕ А ТОЯ ДЕТО ИМ Е ЗАПОВЯДАЛ МУТРО.

Този същия Боко Тиквата искаше скорост от 140км/ч.

Ако Бойко Истината ще уволянява за спрените от него на килограм поръчки, за да флиртува с мат'ряла, трябва да са самоуволни, да започне със себе си. Защото години наред ни проглуши ушите с тези проекти и все се хвалеше навсякъде, че той ги правел, че той усвоявал милиардите, АЗ, АЗ, АЗ - все това повтаряше. Е, след като е все и винаги той, той ги започва, и той ги спира, значи и той е отговорен и от себе си трябва да започне с уволненията.

Добре, на вас все експертите са ви виновни. А вие, които им оказвате политически натиск да вършат нарушения на процедурите под страх от уволнение, сте света вода ненапита, нали! За да са излрани тези фирми при абсолютно нарушение на процедурите, някой - министър или заместник министър - е дал съответните указания на експертите. Пищната Лиляна Павлова и нейната приятелка Деница Николова да не потриват ръце при мисълта колко експерти ще изхвърлят на борсата на труда, а да си подадат оставките. Защото те са източникът на корупция в случая. И са за затвора.

След като ще уволняват чиновници за спрени поръчки , значи трябва да започнат от Бойко . И поръчки спря , и е чиновник . Номер едно в списъка . ОЧАКВАМ УВОЛНЕНИЕТО МУ !!!!!!

Дали ще се плащат неустойки не зависи от желанието и приказките на някой неграмотен глупак, а от съда и решенията му при внесени искове и доказателствата. Поне така е по законите и Конституцията.

Борисов каква планина сънува?!? Планинската част на Хемус отдавна е построена в отсечката от Ябланица до София! От Ябланица до Шумен планини няма, освен ако нашият "велик" премиер не е преместил някоя междувременно. Или нарича планини хълмовете край Търговище? Пак се изказа неподготвен и пак стана за смях. А ние пак си го търпим...

А джиповете за горското?

Браво, Бойко. Мачкай комундетата крадливи. Кеф ми е как се извиват като змиорки по форумите...

"Ултимативно" Г-не може да говори само НАРОДЪТ,а ти не се прави на велик,че след като се изкрякаш,после си въртишх х задника и пак нещо някой е изкривил и ти не си разбран...

ни смяташ БОЦЕ!! МнООООго! "АДМИНИСТРАТОРЪТ" дет е изготвил поръчката с ВИСОКА ПРОГНОЗНА ЦЕНА, не я е изсмукал от пръстите! НЯКОЙ Я МУ Е ПОСОЧИЛ! Втора - за ХЕМУС пускате конкурс с изпълнение към 2018-19-та година ЩОТО сега НЯМА ПАРИ! Кой ще прави нещо в БЪДЕЩО НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ? Освен да си гарантира още от сега ВИСОКИ НЕУСТОЙКИ, ако се появи онуй - А ДАНО, АМА НАДАЛИ? ТРЕТО - спомни си разговора ти с ГОРАНЧО - Шефе, мойте състуденти СТАНАХА МИЛИОНЕРИ, а аз ти седа тук за 2000 лева! Та не АДМИНИСТРАТОРА, А ПРИНЦИПАЛА НА АДМИНИСТРАТОРА, а и ШЕФА НА ПРИНЦИПАЛА са за уволнение..

По кой точно "законосъобразен начин" са спрени поръчките? Защото разпореждане на премиер не е законосъобразен начин. Няма да има неустойки или фирмите не смеят да си ги поискат или пък всичко е договорко. Няма фирма по света, която да е спечелила законен търг за 500 млн. и да не си търси правата при прекратяване по слухове!! Много, много миризлива история отвсякъде.

Има има.В България всякакви фирми има.

Ами май си незнайко. Щото фирмите са си подали жалбите в органа, който разглежда въпросните казуси - КЗК. Жалба е подала дори турската фирма, която жалеше избора на изпълнител на лот 2. Смятай каква простотия е прекратяването на поръчките. Проблемът е че КЗК вече има разпореждане от ББ да ги отхвърли. ВАС пък се управлява от лице назначено от ЦвЦв и ББ. Дали някой ще се яви да прави бизнес в България при този премиер и тези институции? Коя смислена фирма ще си рискува реномето и ресурсите, за да прави кефа на ББ?

СЪМНЕНИЯТА НА ПРЕМИЕРА НЕ Е ЗАКОННО УСТАНОВЕН НАЧИН.. Дори и в новия ЗОП на ГРОБ!

Трябва да бъде уволнен ГЛАВНИЯТ чиновник!И колкото по-рано, по-добре за всички.

Качеството има цена. Може други оферти да са по-евтини, но до колко са по-качествени? Ако са като ремонтите по улиците - евтини, бързи и ...до следващия дъжд, по-добре да си останат избраните по-скъпи оферти.

Хахаха

Гробарските прасета все с ореха и станипишков се оправдават. Пълна сган ...

Корупция, лъжи, измами.

поръчката за пръстовите отпечатъци на Москов е избрана с 4 пъти по-скъпа от другата явила се на конкурс??? Значи за свои хора може! Пак по гербовски....

Много интересно....Борисов спря процедурите, ще уволняват чиновник....,,пръдльото,, пак се изнизва....

Болно момче.

а за компютри в новия суд в софия 8 милиона?!?! а бе тикви,кви и колко са тези компютри

Спокойно бат Вальо ще си получи парите но под друга форма.Няма да строи магистрала на двойна цена със фирма спец във водопроводното дело със 0 км изпълнени магистрали НО ако се въведе ограничение от 30 км/ч в градовете съответно скача разходът на гориво съответно къде отиват парите ?Правилно -където трябваше да отидат и първия път преди от Европа да развалят сладката сделка .

Депутат от ГЕРБ с 500 млн. лв. за доставка на въглища за ЧЕЗ. Поръчки с неоткриваеми изпълнители....Сигурно са на орешака и станишев...

..въглища за ЧЕЗ...? Да не би да имате предвид ТЕЦ Марица? Защото от ЧЕЗ могат само офисите си да греят на въглища.

Предлагам ,проектната скорост да е 90 км/ч - няма нужда да силим повече в планината, а и тогава двигатела работи по икономично .

И честно да си кажа досега с ремарке дини 120 не съм вдигал.

Да уволняват Възложителите - директорите, а не чиновниците. Тези Възложители да не са невменяеми. Прикриват някъв гаф и чакат да ги пуснат по новия ЗОП.

ПРЕДИ ГОДИНИ В ИТАЛИЯ, БЯХА УСТАНОВИЛИ, ЧЕ СТРОИТЕЛ НА МАГИСТРАЛА Е СТЕСНИЛ ТРАСЕТО САМО С ДВА САНТИМЕТРА. ОТ ТОВА Е ОТКРАДНАЛ 70 МИЛИОНА ДОЛАРА. ТОЗИ ХИТРЕЦ ОЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА !!!

Да живее Боко!!!

Що не си направиш труда да му замериш тиквата, да не би да е пораснала с 2 см.а...а....а?

Пожарникарът излиза сутрин, излиза по обед, вероятно ще излезе и довечера в медиите и все говори за аз или от аз. Сигурен знак, че на хоризонта се задава нещо, което ясно ще покаже колко струва този аз. И той го знае, затова по свой начин се опитва да облагородява овчата маса, считайки че ще може да е полива още дълго. То нещо вече се дочу за честността и здравия му морал на кавалер, но дали става дума за същото?.....

Прав е. В момента такива големи обекти могат да се спечелят на търг от десетина фирми в България. Някой от тех даже не строят . Само печелят търгове и вземат подизпълнители,но имат лицензи за обекти първа категория.

Ще горят бушони. Други ще сложат. Ток(усвояване) ще има.

никви бушони нема да горят. ще махнат остатъците от орешака и царо.

От кой цар? Светослав Тертер ли? Според мен най-виновен е ханът.

Каквато е държавната администрация, такъв е и ББ!!!

обратното е - какъв е ББ, такава е и администрацията - некадърна, ама в замяна алчна и безочлива!

ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СЪКРАТИ НАПОЛОВИНА, ЧЕ ДАЖЕ И ПОВЕЧЕ!!!ДЪРЖАВАТА СЕ ЗАДУШАВА ОТ ТАЯ ПАПЛАЧ С "ЧАНТИ" И НАРОДА СЪЩО!!!!

Държавната администрация изпълнява строго социална функция. И некадърниците трябва нещо да ядат. По-добре да положт малко усилия за това.

път чувам , че администрацията е създадена за да се намира работа на родата или на скатавки . значи тези работещи в частният сектор и получаващи по 400-500 лв трябда да извършват соц.фонкция плащаики чрез данъците си по 600-700 на ненужната администрация !!!

А какво ще стане с банковите гаранции дали ще ги върнат на фирмите или като приключи проекта ( ама той не е започнал дефакто)? Нормално една банкова гаранция е около 10%!!!

Оффф...аман от Боковизми! Никой никого няма да уволнява и да спира! Боко сам си прави весело за да падне от власт по вина на другите и да заеме мястото на усмихнатото човече,което му е отдавнашна цел и мечта!

След Ябланица няма планини! Пак си измисля нещо. Папите му го говорят.

Чак сега ли разбрахте, че по търгове участват фирми, дето си нямат хал хабер. И после наемат подизпълнители

ББ да спре и тоя проект за идентификатор на пръстови отпечатаци!Видно от всякъде, че конкурсът е опорочен. Има математически критерии. Най-скъпите оферти също отпадат!! Категорично! Не може да има конкурс с предложения, чиито цени да се различават с 4 пъти! ОчевАдно е че става въпрос за корупция и измама! Офертите за държавни конкурси не трябва да се различават в цената повече от 25 %, не с 400 %! Наглостта на чиновниците в това министерство надминава всички разумни граници. Мастията от министерството, която дава пресконференция, (снимка в БЛИЦ) е за затвор, да я арестуват веднага, бой и еб.. докато си признае всичко!! Господинът господ от Банкя веднага да анулира тоя конкурс за милиони грабеж! Отвсякъде мирише за измама, нагаждане, рушвети, както при магистралите и когато има сериозни съмнения.

Освен кражбите тук става въпрос и за престъпление, защото с биометричните ни данни може лесно да се злоупотреби. Пример: мой съсед вчера регистрирал фирма (малък бизнес) и още преди да се прибере е получил две оферти за доставки и съдействие за уеб-страница! Информацията е изтекла мигновено от Агенцията по вписванията, които работят с лични данни. Затова няма да се учудя, ако "простотията" с отпечатъците послужи на измамници от всякакво естество, които да ни "доизлекуват".

къде използваш отпечатъци за идентификация ?? дори и някой да има отпечатъка ти за какво ще му послужи...да не говорим , че ти оставяш отпечатъци навсякъде...

тъпо обяснение, напълно в унисон с акъла му