Хеликоптер на Авиоотряд 28 пренесе жена, спасена на Рилските езера

Хеликоптер на Авиоотряд 28 е транспортирал жена, пострадала при падане в района на Рилските езера.

Обратно в новината

Коментари - Хеликоптер на Авиоотряд 28 пренесе жена, спасена на Рилските езера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега помиярите от тройната коалиция трябва да разследват дали хеликоптера е бил използван правомерно. Нали имат комисия за тази работа. Безсрамници. Да купят техника на гражданска защита.

хеликоптерите се ползват точно за такива случаи, а не да се возят тях бистришките тигри, има разлика нали ? браво на спасителите.

Браво на спасителите!

А защо Гражданска защита нямат собствени хеликоптери? Защо в цялата държава има един хеликоптер, който се използва за всичко? Дори Бърза помощ трябва да имат собствени хеликоптери на разположение!

ПАРИ НЕМА!

Много е важно да се подчертае, че е Авиоотряд 28, а не 29 или ПСС. Сега ще изкупуват грехове, видите ли колко са ни необходими. А това, че издръжката им е колкото на 10 обикновени хеликоптера, които могат да спасяват 100 пъти повече хора - тази сметка някой прави ли? И понеже за здраве пари все няма, но за глезотийките на власта винаги ще хвърлямае прах в очите на хората за геройствата, които правим за тях....между два футболни мача......леле колко сме жалки

същото авиационно подразделение последните 2 седмици или казано от както излезнаха дупетатите в почивка непрекъснато изпълнява полети.

Планинската спасителна служба е едно от малкото неща, които показват, че можем некомерсиално да си помагаме. Поздравления за усилията им.

Е чак некомерсиално... Според мен ще я оръсят поне 5000-6000 за това.

Dimi

Провери колко се плаща на доброволните отряди от които е изградена ПСС и тогава говори за комерсиалност.

Всички услуги на ПСС се заплащат било от пострадалия, било то от застрахователя, ако пострадалият има планинска застраховка. Ценоразписът е на сайта на ПСС. Така че съветвам, който ходи в планината да се заинтересува за тези застраховки, тъй като ПСС не е безплатна Бърза помощ, а и не трябва, тъй като е доста рискова дори за спасителите ;-)

Да де.Има застраховки, има и клауза хеликоптер.Разликата обаче е, че ПСС си има други хеликоптери под наем ( 3 броя ), не ползва хеликоптери от авиоотряд 28.Тук е тънката разлика.

Не мога да разбера защо от всички, които коментират струи такава невероятна злоба. Не става въпрос само за днешната новина ами за всичко, което се пише. Започнете да мислите позитивно и отхвърляйте нещата, които не са ви интересни или не ви интересуват. Защо само се измъчвате. Не мисля че като сложиш някой крайно негативен и противен коментар ще ти олекне ако имаш някакви проблеми.

към статията и си задай въпроса какво насажда ДИРчето? Па тогава бърборайка за розовите очилца. Позитивизма е пропагандна техонолигия да нахлупиш розовите очила докато те разстрелват.

Разбирам я жената ,писнало и е от хора ,напрежение ,бетони и е потърсила уединението с природата но сигурно е направила фаталната грешка да тръгне с маратонки-те не са за планина.В града се притъпяват инстинктите ни за самосъхранение в природата а и замайването от надморската височина също притъпява сетивата и преценката ни за реалноста.

Разбирам я жената ,писнало и е от хора ,напрежение ,бетони и е потърсила уединението с природата но сигурно е направила фаталната грешка да тръгне с маратонки-те не са за планина.В града се притъпяват инстинктите ни за самосъхранение в природата а и замайването от надморската височина също притъпява сетивата и преценката ни за реалноста.

Странна акция.15 спасители на земята + неясно още колко хора във въздуха и осигуряващи логистична подкрепа + хеликоптер.За инцидент с 1 човек посред лято, на не толкова пресечен терен, с не големи наранявания на тоя човек. В мен възниква логичния въпрос, чий близък е жената? За нормален човек от народа, за този инцидент, за това място, за това време от годината, да се вложат толкова ресурси....и човешки, и машини....тц, тц....няма как да е така.

Ми пожелавам ти да изпаднеш ТИ в бедствие и ще видим дали няма да си пожелаеш такава помощ. Какви внушения и общи разсъждения ти твори тъпата кратуна! Стига сте фъфрлили злобарски забележки бе. Жената е изпаднала в нужда, а хората са си свършили работата перфектно. Браво за самоотвержеността им. А ти си плюнко и хейтър.

Да ти се връща многократно, и на теб, и на близките ти. Я да видим твоята умна кратуна какво разбра сега.Принципно за деца дори, в много по-напечени ситуации - зимата при опасност от измръзване и дълги издирвателни действия, екипа спасители е значително по-малък.Не 20 спасители, 30 да изпращат с 5 хеликоптера - ама за всички.Понятна, другарь? Кажи ся какви внушения правя, идиоте.

Ако си направиш планинска застраховка , няма да има проблем и за тебе да викнат хеликоптер. Всяка година си правя и се чувствам сигурна в планината. Не се притеснявай , не са спасили жената безплатно , нито за твоя нито за моя сметка , нито е човек на някой.

Dimi

За твое успокоение, че не си се изхарчил чак толкова в ПСС хората на заплата се броят на пръстите на ръката на пиян стругар. Там основно са ДОБРОВОЛНИ отряди, които спасяват хората в планината без да търсят заплащане за това. Планината е коварна дори през лятото и "леките" според теб наранявания може да се окажат далеч по-тежки, но това със стоене пред компютъра и словоблудство няма как да го разбереш - трябва да излезеш малко от стаята и да се поразходиш в планината... Браво на момчетата от ПСС за успешната спасителна операция

Планинарите са одухотворени хора с друга ценностна система. За разлика от тежко обремененото деструктивно мислене на повечето форумци, които не са се качвали по-високо от "Шумако", но с лекота биха определили непознат терен като "не толкова пресечен", без да имат представа, къде се намира въпросното езеро. Към всички тях: Оставете за малко клавиатурата, пуснете си ФСБ, може и да помогне да разберете, че в подобна акция няма нищо странно.

Това, че някои планинари са се качвали на това езеро ги прави по-одухотворени хора, спрямо тези, които не са се качвали там.Моите уважение към любителите на планините, но това е смехотворно.Относно планинските спасители - шапка им свалям.Относно тази конректна акция - 15 спасители + хеликоптер на авиоотряд 28, а не щатните на ПСС - продължава да ми е странна.Което не значи, че злобея и не искам жената да е спасена и да се размине с малко наранявания, че не уважавам труда на планинските спасители и т.н....Имате претенции за умни хора, щом е така, то моля спрете да приемате света само в черно и бяло и слогана, който не е силно с мен е против мен, ок?

И аз така казвам... Разхождала се сама, пък изведнъж се събират хора, долита хеликоптер... То в София за толкова време линейката не може да пристигне, и то за много по-сериозно пострадали...

ти нормален ли си

Има и травма в мъзъка, но тя е вследствие непълноценен Контакт с дъновис на наклонен терен, и пак се е хлъзгало! Не Й върви на тая Бяла сестрица просто Но такива не се отказват от Бялята вява И безумното влечение, на наклонен терен да се съвкупляват с "Бели богове" ??

Научете се да четете и под снимковия материал! ЧЕТЕТЕ и после коментирайте! "За човека е опасно всичко, което е непознато" - мисъл продиктувана от от коментарите. Опасно е да си неук, незапознат, непроверил ..... . Първо вредиш на себе си, а после и на околните :) .

абсолютни сектанти -сльнце поклоници езичници вярванията им са тюлюгювеч мишмаш от окултизьм източен мистицизьм дьрвено филостване и заиграване с християнството ;явно района на село николаевка разположено само на 2километра от село Дрьндар се раждат само дьрвени философи като брат дьнов и хидроинджинера доктор на философстките науки ахмед дуган

Със съжаление мога да отбележа, че християнството поема на 100% всичкото оипсание, което даваш на Дъновизма. Първо то не е оригиналното, а видоизменяно на десетки събори според интересите на религиозната власт в съответния момент. Второ писанията са видоизменяни, а някои са крити сратателно или изгаряни, за да не се разбере Истината, описана в тях. Трето идолопоклоничееството в християнството е в мащаб, който надхвърля доста други вярвания. Да не говорим, че в главите на повечето християни самата представа за вярата и религията е идолоподобна и обредна, но не и същностна и молитвена. Така че си запази сектантските разсъждения за другаде. Самият факт, че съдиш означава, че нямаш отношение към вяра и духовност. Следователно думите ти нямат значение. Само исяснявам.

То щото официалните религии са много различни от сектите ...

Затова винаги когато тръгвам по планините правя планинска застраховка - тя покрива всякакви спасителни нужди, вкл. хеликоптер. Бялото братство действително са противни сектанти (не че православните и въобще всички религиозни малоумници са по-малко гнусни), но поне не мърсят, а дори почистват района. За разлика от останалите "туристи", които, особено като направиха лифта и новата хижа-хотел, осират целия район на езерата. Докато се ходеше само пеша горе, беше много по-чисто.

колко си недоклатен си личи.

Първо уточнение: планинската застраховка се прави за определено покритие и допълнително се плаща за хеликоптер ако искаш. Аз си правих такава през юли. Второ уточнение: Никога не се ходи сам в планината, пък дори и на малка разходка! Луди колкото искаш по планините. Информацията не е за бялото братство, а да обърне внимание на хората за безопасността в планината и смелостта на спасителите. Да са живи и здрави!

Точно така, застраховката е с различно покритие - правя на максималното плюс за хеликоптера. ;) Да, не се ходи по планината сам, макар че местните си шарят и сами постоянно. ;) Луди има по планините, затова си нося съответните железа. ;)))

Айде Дир.хъхъ що мълчите вече 2 ри ден се говори за този проблем. Айдееееееееееее дирчееееееее.

delly

Ние вече говорихме: http://dnes.dir.bg/news/prevozvachi-turtzia-blokada-14724645

1. това е важна новина, спрямо падналата жена, всяка година по планите ни има произшествия 2. вие в момента насаждате релегиозна омраза и расизъм чрез слагането на горната снимка. 3. вие водите странна пропаганда спрямо дъновистите, а защитавате мюсулманските секти които са 100000000000 пъти по опасни

КАКВА Е ВРЪЗКАТА С ЗЛОПОЛУКАТА И С СНИМКАТА КОЯТО СТЕ СЛОЖИЛИ КЪМ СТАТИЯТА? СПОРЕД МЕН ТОВА СЕ НАРИЧА ЧЕРНА ПРОПАГАНДА. ПО ТОЗИ НАЧИН ВИЕ ВТЪЛПЯВАТЕ ЧЕ ДЪНОВИСТИТЕ СА ОПАСНИ ХОРА.

Не, в никакъв случай не са опасни! Напълно безопасни луди.

Разбирам че Дирчето участва в манипулациите на марксистите, а те са еврейчета.

delly

Здравейте, как стигнахте до този извод?! Напротив, снимката вдъхва оптимизъм и подчертава факта, че хора от Братството са се включили в спасителната мисия. Бъдете сигурен, че ако имаше актуална снимка от самата операция, щяхме да ви я представим. Хубав ден!

серизно аууууууу, така като четем писаниците във форума и сравняваме драсканиците на служителите ви показва че неправилно оформен текст с снимков материал може да обърка четящия. Показно е писаното във форума. Можеше да сложите един въртолет или едно спасително куче пак щеше да е подобре. Целта оправдава средствата.

боже прости им те незнаят какво бращолевят

тия сектанти от Бялото братство трябва с шутове и жадармерия да ги изгонят от Рила а не да ги спасяват с хеликоптери

то и БПЦ особенно митрополитете може да се кажат че са сектанти. Дъновистите къде къде са по различни и по добри от поповете ни.

най-опасната секта в БГ е БКП-чугунени селски тикви неподлежащи на обработка и настроени само на приемане от един източник-АБСОЛЮТНО ВРЕДНИ И ОПСАНИ ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА!!!!!!

недоклатени, мотат се по чукарите и пущинаците, търсят си белята и създават куп неприятности на хората. Майка си е търсила там! Дали ще я накарат тая смотла да плати от джоба си парите, които са похарчени за малоумието й?

Лежи си в панелката, цъкай си на компа и не изказвай мнение.

От тия Беле Духови и Духалки, от Рила побегнафа в ужас Мечкии- мечоци, Вълци-вълчици И Архари с козици! Една не осдтана, за дамазлък, можеше тя за измъкне тая Шматка Вместо цел "Кугер" да бръмчи над Рила да плаши нормалните хора? Като на война !! КОЙ ЩЕ ИМ ПЛАЩА ТАЯ ИГРА ? О СТА ФКА О СТА ФКА О СТА ФКААА!!

ти си явно поредното селско говедо което е станало да си смени насрания памперс и след това е седнал да си драска глупостите-за теб няма да дойде хеликоптер,моли се да има и катафалка

Бялото братство - по-скоро 'Нагъбеното царство'! Почти всеки път, когато сме ходили до 'езерата', на тази поляна са се събрали група надрусани наркомани, наяли се с отровни гъби, с изкривени физиономии, готови за някой филм на ужасите...

много си спрел брат. двете неща нямат абсолютно нищо общо.

Брат? Спрел? Съмнявам се.

Наркомани не съм видяла, но т.нар. Бяло братство миналата година бяха осеяли всичко наоколо в презервативи и боклуци /да оставим палатките/... Много от тях бяха закъсняли за посрещането на слънцето, пък една мома в бяла премяна тичайки нагоре към 9.30 - 10 ч. казваше - "Оу май Гот, оу май Гот - те са започнали да играят..." Аз се обърнах и казах - а защо "Оу май Гот - Дънов не е ли чистокръвен, породист българин... ". После се удивих, че след паневритмията "белите" отидоха да си измият ПЪРВО краката в езерото /Бъбрека/ и след това си измиха и лицето... Ами... някак не го разбрах това нещо... :(. Горкия Дънов!

явно дебилите не са само от мъжки род.....има и от женски,завистливи и клюкарести женички но то Бог тях ги е наказал вече

Много интересна снимка към новината!

Браво на спасителите , а относно снимката и на мен ми прави впечатление.Преди няколко години ходих на рилските езера(прекрасно място) , но тогава нямаше толкова много присъстващи от бялото братство.Очевидно увеличават бройката си.

права съм, като казвам, че този народ вече е малоумен - може ли да тръгнеш на разходка из планината сам - значи не си добре с акъла !! Пък после - олеле , спасявайте ме!

Всеки сам преценява къде и с кого да ходи! Много хора предпочитат уединението е природата, не съм от тях, но ги разбирам.

И аз им влизам в положението,но в планината не е за сам човек. Още повече такива са предимно изнежени граждани ,загубили връзката с природата и отвикнали от трудностите на живота без кола,магазин,електричество ,телефон...

Бойко преди време изпрати самолет, за да вземе пострадал българин от Иран. Сега го дърпат, че не използвал аероплана по "предназначение".

Серго, отивай да спасяваш жената, ако въобще знаеш къде са езерата, но не с хеликоптер, а пеша, че Бойко след няколко месеца може и да те ОКОШАРИ .....

Що не вземете да ги мерите на боко и на съсела някъде на друго място? Аман от герп/бкп "фенове" из коментарите!

Върви преброяване на слабоумните и тези които не се обявяват по друг начин ги ловят по форумите под кодовото име "Тиквофен".

Хайде пак ще ги разследват, че са летели! Оня малоумник СерГей сега трябва да ги разследва, че са вдигнали хеликоптера...

Правиш ле разлика между спасителна операция и полет за прязане на лентички от комплексиран дебелак?Явно в тази партия ГЕРБ малоумието е заразно.

С чугунената си комунистическа глава, няма как да си по-умен от мене, платен драскачо. За колко сребърника се продаваш на Бея, Гея и Злодея?

Що, да не би да се е използвал да вози футболни отбори или фолкпевици? Или да се ядат фъстъци в него?

На нас ни дайте само да цоцаме.

Браво на спасителите! А иначе - на планина не се ходи сам!

Айде де, що не ревете сега, че правителствения авиоотряд не се е ползвал по предназначение.

Омразата ви към управляващите в този момент не би трябвало да пречи на нормалното функциониране на паметта ви. Разследването за използуване на авиоотряд 28 изключва участието му в спасителни акции. Това беше заявено многократно още преди да започне същинското разследване. Същото се отнася и за авиотехниката на ВВС. Ако леко си напрегнете замъглените мозъци ще можете да направите разлика между возене на фолкпевици и никому неизвестни футболни отбори, както и возене на БУДА да реже всеки божи ден по три- четири лентички на асфалтирани дупки по второкласни и третокласни пътища, само и само да е в медиите и спасителни акции. Има разлика между законно и незаконно използуване на този скъп транспорт.

Остави го колега,на този от сутртинта му е прегрял мозъка. Тия павета пред парламента не прощават.Това лято и на море не можаха да идат , та да се охладят малко.

54321, не си редовна.