Сайтът на църквата хакнат с гневно и заканително послание

Сайтът на Църквата беше хакнат "в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в Пловдив". По-късно сайтът бе възстановен, пак хакнат, и пак възстановен.

Обратно в новината

Коментари - Сайтът на църквата хакнат с гневно и заканително послание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е елементарен хак, изпълнен от бот (автоматичен софтуер). няма никакви елементи на изненада, освен невежеството на тези, които поддържат сайта... щеше да е изненадващо, ако се бяха погрижили за сигурността на сайта. тогава вече трябваше да има новина: сайта вече 2 години не е хакван! ура!

Абсолютно квадратно мислене. Толкова е елементарно, че по-скоро прилича на провокация, ама знае ли човек! Навсякъде може да се намерят идиоти...

сайта на църквата е някакъв скапан CMS, като Joomla или WordPress. никой не си правил труда да се занимава лично със сайта им, ами хака е направен автоматично, с бот. това не е новина. щеше да е новина, че поповете са почнали да вършат нещо полезно за другите хора, а не просто да ядат и пият и да лежат и да спят...

Толкова са внуци на Османлий, колкото и аз съм внук на Хан Аспарух. В продължение на няколко века клаха българи, клаха гърци, клаха арменци, а сега - откъде ни идат ядовете и защо ни мразят? Интересно, защо ли! Къде в Турция има културни паметници на живелите там християни? Да, може би в Диарбекир или в някои забравени гробища...

За да е пренасочена, трябва да са подменили DNS-ите (имената на адресите на къде водят). Което е и добре, защото тогава не са им омазали сайта. Тъй като домейна е български, би трябвало да се обърнат към тях - от където за взели домейна. Трябва да са тукашни монополисти. Хрумна ми и това, но ми се струваше по-малко вероятно. В предната статия предположих, че са го пренасочили от вътре. Засега от CMD (команден ред във Windows) могат да пуснат един tracert, за да видят на къде води домейна. Със сигурност от изходният код си личи обръщение за фонова картинка към: flashdizayn . files . wordpress . com . Ето Ви цел. Макар това да е към блогове и основния домейн да няма общо. Може и просто така да е намерена картинката. Но може и просто да са се издънили. Може и да се обърнат към блог платформата, за да го затворят. Кода на страницата която замества е старичък (не за нововъведенията) и не е нещо особено. А такива блог сайтове с отворен код, се хакват редовно. Аз съм виждал над 10 хаснати. А DNS-ите се сменят бавно, защото се помнят на всякакви междинни сървъри и не се обновяват веднага.

Видял си, оставаше и да не видиш. Дрогата на Майдана се е раздавала на килограми. Като научила това, дори главната им лекарка на Майдана изпаднала в потрес. Не зелени човечета ами и летящи чинии ще виждаш.

АТАКА, много евтина ПР акция. Харесва ли ви да си играете със страховете на хората?

Така ще е! Цепене на държава отзад с цепени избиратели. Е, щом им харесва.. Атака няма да влезе..без помощ от други парламентарни партии. Правят шум, за да не се чуят несубсидирани гласове. късо - мафия. и! все още нашите програмисти са по добри и ще бъдат по добри от турските. защото на нашите им плащат.

Хакерите се намират в Москва. Русия размахва турската заплаха за да ни отдалечи от Европа и приближи към себе си. Пак по същата причина по нареждане на Москва, преди 25 години комунистите създадоха етническата партия ДПС - да размахва ятагана и да плаши българите.

Как е пясъка в дупката, където си си скрил главичката?

Чети, продажнико: "Така зареждането от домейна на БПЦ незаконно е пренасочено към страница, намираща се на сървър във Флорида, САЩ."

Християнството е довело духовното робство. Турците са се възползвали от това, че духът е бил слаб и безхаберен и са завзели вече разделена България. праБългарите не са били книжници. Езичници са били. Но книжниците( библейските проповедници) са втълпили как това е лошо и са накарали да се заличи българската памет. Езичник означава първо човекм който си служи с жив говор в противовес на книжник- служи си с писание. Векове след това резултатите са налице : бюрокрация, формалности, посредственост водеща до релгиозни конфликти. И то не само у нас. Християнство и ислям са всъщност произлезли от еврейството. Затова днес в тази духовна рамка, хората по върховете са много голям процент евреи. Това е повече от естествено. А бъртвежите на църквата за християнсвтото обединител за хората в България се сгромолясват от ден ден. Поредната конфронтация го доказва. Езичник не е равносилно на идолопоклоник, както се е наложила амалгамата от църквата. А непознаването на истината е проблем. Историята ние била вярвана, но не и познавана, още по- малко пък осъзната , за да се поучим от нея. Затова сега са тези огромни сътресения. Българите заради вяра се само натикват в какви ли не заблуди.

Християнството и исляма били произлезли от еврейството, хахахахахаха. Каква неграмотност. КОгато сепоявява учението на Христос, евреите са гастербайтерите, местните цигани при арамейците. И те си имад Талмуда, и Кабала, които нямат нищо общо с Християнството. Но евреите са тези, които са се опитали след 4 век да фалшифицират християнското учение, за да създадат удобна за тях религия на роба. Но не успяват. Особено губят контрола над Православието. За това е тази дива еврейска омраза срещу всичко Православно от столетия.

" еврейство"? Такава религия няма.Ето малко инфо и за "миналото накратко" и за "хахаха" : "Самият юдаизъм извежда началото си от времето на пророка Авраам преди повече от 3000 години. Смятан е за една от най-старите монотеистични религии[5] и е най-старата, съществуваща и днес.[6] Неговите текстове, традиции и ценности играят важна роля и в по-късните авраамически религии, като християнството, исляма и бахайството.[6][7] В много аспекти юдаизмът пряко или непряко е оказал влияние и върху светската етика и гражданското право на Запада." Против глупостта и самите богове напразно се борят!

Я че си ги Хакам белите кадънки дека сланцето не е огрело умитото от ибрикааа......

abe putio kato napavihte turcite s bylgarski imena te vi ebaha dushterite za blagodarnost vse edno e pesho i ivan.kak me da si vkarate takuv avtogol

Хо хо покръстен ибрико,ходи да го целуваш на ходжата

Живота е по-къс от мерака. Секса лекува!

Марш от българската земя,мръсни рязани пръчове!

nema tuka imam eban

Няма нищо по-лошо от помисюлманчените българи и от еничарите!Толкова години потъпкване на българското и безхаберие от държавата в историческо ограмотяване и поправяне на злините от турското иго!Сега берем прлодовете на едно БЕГРАМОТНО,ОЗЛОБЕНО И НИКОГА НЕ ПРИЕТО КАТО БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО!Ако не им харесва в България ,нека да отиват в любимата си Турция ,където ще бъдат приети с думите ГЯУРИИИИ!!

....още е хакнат

Само малоумни атакистчета могат да го измислят това ... ПАТРИОТ Христо Ботев Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква затуй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата.

...е най е лесно да обвиним наште.......нали....те ни плюят ние се правим че дъжд вали....за това цели 5 века са ни тъпчили...за това окол българския казан никой не пази........те са ни клали като прасета ние след 1878г. ги приемаме като равни

кой те е клал бе момченце :)))...

Защо?..като прасета? Това хубаво ли е или лошо?

Разбрахме бе пич с еврейски произход, разбрахме ви добре, че вие сте го направили. И сега се опитвате да натопите Атака. Точно по същия начин, вие, еврейчетата си гръмнахте автобуса в Бургас и се опитахте да натопите Хизбула.

Защо си писал атака с малко а?:)

протурска пропаганда и антибългарска..а тя от данс си бъркат в носа

На който не му харесва в България , куфар ,автогара ,Турция довиждане приятно ми беше.

сайта е една боза от IIS и Apache, та и кьорав може да го хакне

Църквата в случая има най-малко вина от всички замесени с джамията, ако ги попитате сигурно ще Ви кажат и че не одобряват този акт. В случая упреците на определни мюсълмани към християните и непрекъснатите им опити да ги карат да се извиняват(тоест унижават) за някакви хипотетични вини и най-вече заради това че са християни са напълно несправедливи.

Одържавяване на църкви и джамии

Турско-мюсюлманското малцинство?! такова животно нема! В България всички които са с български паспорт са българи! Турците са си граждани на Турция - всичко друго е демагогия алаПутин! В България има български граждани изповядващи ислям, християнство, юдаизъм и др. религии, но те са български граждани!

Точно така. Турци има в Турция. Тук всички сме българи - християни, мюсюлмани и т.н.

Сепаративната политика на Путин дава вече своите плодове! За сметка на малките и беззащитни държави, разбира се!

Сега ли ставаш

Голяма работа че хакнали някакъв сайт. Аз пък хакнах на един Ахмед жената и през ден си я хакам.

Как може това да е централна новина? Дреме ми на шапката за поредния хакнат сайт, те на ДАНС го хакнаха пък на БПЦ... Даже за какво им е на БПЦ сайт?

типично по Български те го плюят той се прави че дъжд вали

Няма нищо по-лошо от помисюлманчените българи и от еничарите!Толкова години потъпкване на българското и безхаберие от държавата в историческо ограмотяване и поправяне на злините от турското иго!Сега берем прлодовете на едно БЕГРАМОТНО,ОЗЛОБЕНО И НИКОГА НЕ ПРИЕТО КАТО БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО!Ако не им харесва в България ,нека да отиват в любимата си Турция ,където ще бъдат приети с думите ГЯУРИИИИ!!

kirqsal ti si grucka kir begai na atonskiq

Паметници на културата и държавна собственност като им се запазят функцийте.Така няма да се бият за имоти.Сега е момента.

Реджеб ми се оплакваше, че туркините слагат фереджето и отиват при чужди мъже.Истина ви казвам, не измислям.Владо Голе пък беше побарал една, горе забрадена вика, отдолу без гащи.

ТОВА Е ЕВТИНА ПРОВОКАЦИЯ, НАПРАВЕНА ОТ ГЛУПАЦИ И АДРЕСИРАНА КЪМ ГЛУПАЦИ! ПУТИНОИДНИТЕ "НАЦИОНАЛИСТИ" НА ВАТАШКА СЪТВОРИХА СЪЩАТА ЕВТИНА ПРОВОКАЦИЯ В ПЛОВДИВ, СЕГА ДРУГАТА СТРАНА ИМ ВРЪЩА ТОПКАТА! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ПРИ ПРЕДИШНАТА ПРОВОКАЦИЯ ЕДИН МАЛОГРАМОТЕН ТУРЧИН КРЕЩЯ КАТО ИЗОГЛАВЕН В ПАРЛАМЕНТА РАЗНИ ПРОВОКАЦИОННИ ГЛУПОСТИ! ТОГАВА ПАК ИМАШЕ ПРОВОКАЦИОНЕН "ДВОЕН ПАС"!!! ХОРА, НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ, БЪЛГАРИТЕ ХРИСТИЯНИ ВИНАГИ СА ЖИВЕЛИ В МИР С ТУРСКОТО МАЛЦИНСТВО И БЪЛГАРИТЕ МЮСЮЛМАНИ!!!!

Колко пъти ще ни го пуснеш, разбрахме вече, че вие сте го направили, няма нужда да ни го натрапвате.

Засега само виртуално ни нападат, но ако не спрем с малоумната си политика да се доверяваме на САЩ, ще ни нападнат и с войска.

За рубли си готов да вкараш родината си в гражданска война ! Семето на омразата е посято и сега продажниците ще го поливат и обгрижват !Тактиката на Путин да разделя граждани , съседи и семейства ! Сега атакува най - слабия член на ЕС !

ПИПО

Оффф непоправим глупако. Да е к..р да ти го набие човек, ама акъл не може. Ако хипотетично стане война между Турция и България, единствените надежди, ще ни бъдат в Русия. Твоите американски братя няма да си мръднат пръста за нас. "Путин атакувал най слабият член на ЕС" Глупости на търкалета.

Нали се досещате, че това не е работа на мюсюлмани, а на тези, които се кефят да разпалят етнически конфлики. Разумните люде не трябва да им се връзват.

Не, не се досещаме ! Ти кой мислиш, че го е направил? Някой българин ли ?

че защо не ...

Кир.бг, от къде знаете, че сайта е хакнат от турци,м?

Нали са си написали името на организацията.

Със същия успех могат да напишат че са Аум от Япония. Ще им повярваш ли. Всеки може да хакне сайта и да го припише на друг, на когото иска да направи мръсно.

Тази хакерска атака е платена С " РУБЛИ " ! За да предизвика омраза , Тактиката на Путин !

BaiK

Олигофрен!

+1 И то пълен !

МАЛОУМНИК .

Нямя да се случи ако църкви и джамии са държавна собственост.За всички приходи както всички фирми така и църквите да плащат данъци в хазната.На практика това се получава държави в държавите.А между тях винаги ще има конфликти.

И до кога ще стои този позор ? Най-малкото собствениците (БПЦ) не могат ли да спрат достъпа до сайта. Или трябва аз да го хакна ?

Cyce

Намирисва, като попчетата да не са несъпричастни към "хакването" ;)

Защо се казва руско турска освободителна война , а не руско османска?Гледайки сувременните турски филми се виждат съвременни млади жени ,мъже а нашите турчеещи се цигани ,помаци ходят по забрадени от тях,даже българските турци не се носят така

имаш ли някаква мисул или се напуваш да се изсереш. всеки решава как да ходи, ти как ходиш гол по витошка по един шлифер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Той има мисУл, ами както виждам именно ти се напУваш, но внимавай да не се насереш! В цивилизацията НЕ МОЖЕ всеки да ходи както си иска! Има правила в България и те ЩЕ СЕ СПАЗВАТ! Ако някой читак иска да се забражда и прочее, да си ходи там, където ходят така! У нас НЕ МОЖЕ!!!

СЕГА СЕ СЕТИХА ......,НЕЩО НЕ Е НАРЕД ,СМЪРДИ ПРЕДИЗБОРНО ...!

BaiK

Така е, като я нама държавата и армията, които да стоят зад народа, зад религията, зад българските ценности, тези постъпки ще продължават без какъвто и да било отговор. Вместо сега тези лица да бъдат изнамерени и да им се обясни по качествената процудура, какво е кибер тероризъм и има ли почва у нас, ние ще седим, и ще се питаме кога може да вдигнат нещо във въздуха, защото са "внуци на османлии", и май си мислят, че ние сме "рая". Как като БА беше 100 000 души и ракетните комплекси сочеха към Истанбул, никой не правеше поразии?

ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ,ТОВА Е ЕДИНСТВЕННИЯ НАЧИН В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА ИМА ПО ВЕЧЕ БЪЛГАРИ И ПО МАЛКО АЛКАЙДА.

Хеле такива, като тебе ... 'дето езика си знаят и на грамотност не са се научили.

"не знаят"

Защо се казва руско турска освободителна война , а не руско османска?

това е работа на комунягите за да можеш да мразиш на воля турците.

що обиждаш бе цървул

ДА НЕ СЕ ОПРАВЯ САЙТА ВЪОБЩЕ !!!!!!!!!!!! ДА СТОЙ ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ-БЪЛГАРИТЕ въпреки 5-вековна тирания и кланета след 1878г. приеха МИРНИТЕ турци като равни - ВИЖ ТЕ ПО КАКЪВ НАЧИН НИ СЕ ОТПЛАЩАТ ЗА ТОЛЕРАТНОСТТА НИ!!!!!!!!!!

тва да се изтрие не е по темата. всеки може да напише нещо но не е мнение на всички а само на един човек *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Че кой си ти, бре, та ще казваш кое да се трие и кое не? Я марш обратно в дупката, от която си изпълзял!!!

Колко удобно да се разгори етнически спор малко преди изборите. Знаете първо, че хакера не е велик, дори човек на АТАКА може да хакне сайта на синода. Колко удобно е да се противопоставят точно в този момент различните етноси. Така АТАКА като си купи гласове, може някой да реши, че този случай ги е подтикнал хората да гласуват за тях. Но дали хората са чак толкова глупави? Май че да.... :(

Това все още не е етнически спор. Това са група хора, с които трябва да се занимае ДАНС.

И Атака да рискува ДАНС да се доберат до тях. След което избирателите им да се откажат от тях. Доста тъпо. Обикновено виновния по този начин се опитва да натопи невинен. Това е стара еврейска традиция и практика. Явно Атака са избрани за мишена. Я колко лесно се прави, че те да бъдат изкарани виновни.

Гледам Великолепния век, виждам пълната варващина ,грабежи и подобни.И са си все същите значи

гледа ли вчера по новините трагедията в турция всички са хора . не е страшно на сучувстваш, мизерно е да мразиш *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички са хора, но някои групи по света са по-малко хора. С тях трябва да се занимават службите.

ДУПЕДАВЕЦА СЕРГЕЙ И ПРЕСТЪПНАТА МУ ПАРТИЯ,СЪЗДАЛА ДПС ДА БЕРЕ ПЛОДОВЕТЕ НА ДЕЯНИЯТА СИ

ДПС я създадоха псевдодисидентите от едно време и допуснаха после да я окупират турците. Защо, не знам. Питайте ги, но тези сектанти едва ли ще ви кажат. БСП няма нищо общо.

Замислих се, текстът в хакнатия сайт е написан доста интелигентно, без правописни грешки и без простотия. Същевременно фоновата музика е от цвилещи коне, дрънкащи саби и пищящи зурни ... все едно башибозуци отиват да опожарят, ограбят и избият някое мирно село . Също така, опита да се обвини Българската Православна Църква за нещо извършено от група вандали и безбожници е меко казано странен и неинтелигентен подход. Особено като се има предвид, че Българското Мюфтийство не направи нищо за да спре ислямските секти и насаждането на религиозна омраза. Другият фактор вероятно е тоталното игнориране на факта, че населението в България почти не е религиозно - вероятно в огромното си мнозинство над 70 - 80 %. Тогава остава това да е провокация - какъв по-добър ход от това да се плати на хакер, който да съсипе сайта на църквата и да каже че е турчин, а после да се плати на лумпените от Атака да тръгнат да отмъщават и ето ти сериозен конфликт. Резултатът ще бъде още изпочупени прозорци на бизнесцентровете, с които са обградени джамиите в България, още хакнати сайтове и куп уплашени български мюсюлмани, отиващи под строй на изборите да гласуват за ДПС. Тази тактика на Доган вече сме я виждали, интересно ми е само колко плащат на АТАКА за да им играе играта и кога полицията и прокуратурата ще ги изловят и докарат в съда!!!!!

Кога ли - НИКОГА! Огледай се и ще разбереш, че съм прав.

Това ми звучи като директно послание, ако някой още не се е ориентирал какво да мисли, ето по този начин да мисли. Някак всичко изведнъж взе да сочи срещу Атака и ДПС. Значи извършителят е точно от противоположната страна. Там има един реформаторски блок, соросов храненик. Точно те си падат по тези дребни номерца.