Русия създаде Център за отбрана от кибер взломаджии

Руската държавна корпорация "Ростех" създаде Корпоративен център за откриване, предотвратяване и ликвидиране на последиците от компютърни атаки.

Обратно в новината

Коментари - Русия създаде Център за отбрана от кибер взломаджии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РУСИЯ РАЗПОЛАГА С ДОСТАТЪЧЕН БРОЙ КАДЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА БОРБА С КИБЕР ШПИОНАЖА!!!САЩ НЕ СА ЗАСТРАХОВАНИ ОТ ОТВЕТЕН УДАР!!!

a за детската градина дето удариха днеска нищо не казвате. Не им стигнаха 42те атаки над медицински заведения, не им стигна автобуса с деца, а днеска и детска градина удариха... браво ... маладци.

да издигнат една голЕма стена около себе си и да не допускат никакъв западен Интернет. Точно както в С. Корея. Ще им бъде мноооого сигурно. Ще може Путя да си царува докато го балсамират и го сложат на мястото на сифилистика Ленин.

вляво до Ленин е по-широко, а Медведев - вдясно, до вратата....може и прав!

Че то това отдавна сериозно се обсъжда в Русия - забраната на Интернет и замяната и с 'патриотичен' Интранет, точно както в Северна Корея.

Цялата ненадмината гордост на мириканите е за персонални компютри, които не вършат работата и на 1/100 част например от суперкомпютрите на РЛС или СНР във военната област. Тъкмо там американците си изостават традиционно от Русия поне с 20 г., а каквото направят сами, е обикновено някаква технолгия, която руснаците отдавна са изхвърлили като неиконмична и неергономична. Ама иначе плащат луди пари за ПР и реклама, така цялата реална сила отива за свирката. Това впрочем си е и единствения зоб за малоумните им фенове.

Между другото - нищо ново под Слънцето. По закон до 2020 година 99,8% от интернет трафика в Русия трябва да е само вътре в страната. Останалите стотни са за троловете и кибервойската. След като Русия се енкапсулира политически, сега се енкапсулира и в Интернет, защото хората не вярват на пропагандата и, когато могат да получат информация от първа ръка в чужбина.

като в Северна Корея, нали така? Пълна забрана за информация извън тайгата.

Именно. Само че извинението този път е борба с порното и детската порнография :) Незнам в коя посока.

Я кажете сега на чичи доктор кой от вас пишещите си е купил лицензирана анти вирусна програма на Касперски. Доста е солено нали? Но е най-добрата в Света. Не подценявайте руснаците, а си бройте парите .

глупости на търкалета. Де ги четеш теиз простотии бе. 1. Битдефендер 2. AVG 3. Avira 4. Norton 5. Kasperski Те руснаците правят повечето вируси. Нормално е да са добри в антивирусните... И какво от това> къде е ТЕХНОЛОГИЯТА???

Кеде чета ли бе глупак в магазина. Сигурен съм ,че един път не си си купил нещо лицензирано. Някой ти е свалял ,качвал-и ти не знаеш какво даже. Тоя списък го обърни наопаки и печелиш поне класирането.

Откъде си толкова сигурен колко е ефективна? В колко бот-нета е жалката ти щайга?

ха ха ха... коментара ми бил спам, а не снимката дето сте прекачили :))))

те руснаците това имат предвид, когато стане дума за високи технологии: танк, калашник и бързовар!

Големите технологии се създават първо за военни цели, после моше(ниците) гепи от голямото за ширпотребката си. Справка: амерския боклук Ф-35, жалък епигонски проект от 2013 г. на многократно изпреварилия времето си съветски вертикално излитащ проект от началото на 80-те години на миналия век Як-141. Няма по-големи крадци на технологии от САЩ, те крадват преди всичко от ненадминатите съветски и руски военни изобретения, за да правят после прахосмукачки и печки чрез фирмите си за китайска ширпотреба И нищо велико в големите, авангардни специални технологии... само жалка некачествена ширпотреба с 2-3 години животец, за да се купува повече стокицата им...

Интернет е таткото на всяка една тролска Пропаганда. Без значение от Изток или от Запад. Не е трудно човек да види реално как живеят хората и на Изток и на Запад, без да е необходимо, някой да му го поднася "смляно".

Ти пък да не си отвътре във всеки, че да казваш как живея аз например. При това съм точно на раницата между Изтока и Запада, Севера и Юга. Много ми е смешно когато някой започне да ме класифицира, както на него му е удобно. Самият той не се усеща, как лъже не само ближните ,ами най-вече себе си!

Аз не казвам как да живееш. Аз казвам, че много лесно може да се провери как живеят хората по света, без да е нужно ти да ни го обясняваш политически коректно. А хората на едно място стават изключително зле.

Не е лесно да се изследва Интернет. Сигурно организацията е повечерна на бившите изследователи от Питерската Савушкина! Те са най на ясно какво е това кибер тралала.

Руснаци и високи технологии е като синоним на магаре и духова музика;)

Мда, за тебе "високи технологии" са само онуй, дето си го виждала в Технополис и Техномаркет. Но да ти припомним, че там стоката е главно китайско. А значи това го може всеки.

китайска ти е главата на тебе. Това че китай сглобява Мерцедес прави ли го китайски бе? Ба си простата глава овча.

Вече над 1 000 000 българи са щастливи там, във втората си Родина и още 1 000 000 в западна Европа. Да са живи и здрави. Благодарение на тях България ще бъде!

Един прогледнал.

Ми значи не само те не са българи вече, ами и ти не си. Сметай, от тия поне половината ще се оженят за негри, щото там в пиндостанската мизерия мнозинството вече са такива. Светл(окож)а тамощна българска перспектива демек...

Я кажи, колко българки познаваш женени за черни?

това показва, че САЩ са много зле, като икономика и изобщо и трябва за това някой отвънка да им е виновен

един долар струва 64 рубли. Един учител в русия получава 400$, а в САЩ около 4000$. КОй е зле, м?

в Краварника, на който водата, тока, газта, горивото му ияждат основната част от доходите..И който живее на купони, както правят 90% от безработните и негрите и латиносите в Краварника..А това са към 80 милиона човека!!!

Русия е родината на най-големите таланти-изобретатели. Наглосаксонската цивилизация всякога е епигонствала в големите технологии, изключая ширпотребата за простолюдието и организацията на мениджмънта. Ала за днешна Русия при настоящите условия никак не трудно да навакса изоставането в някои по-хитри мениджърски врътки. Западът е импотентната страна и нищо повече в исторически мащаб няма да работи за тях. съжалявам за всички ония, които заложиха на кучия кон - ако са глупави, нека продължават да си обичат Запада. Времето му безвъзвратно изтече, това днешното не е време на класиката, и особено по отношение на военното господство на моретата, което и собствено направи Англия и САЩ империи през 19. и 20. век.

и още не могат да си оправят курса на рублата и да си махнат хранителното ембарго

Не ме карай да се смея....хранително ембарго?! Та Русия е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОЙЗВОДИТЕЛ НА ПШЕНИЦА В СВЕТА!!!! А ТЯХНОТО СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ПРОМИШЛЕНОСТ ПРЕЖИВЯВАТ НЕБИВАЛ РАЗЦВЕТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ!!!

са главните взломаджии в света.

Както каза колегата по-долу-Комунист...Краварската енергопреносна мрежа е исключително уязвима.....Всички си спомнят ккво бе станало в Ню Йорк, когато нямаше една нощ ток!! Бяха станали ебаси погромите, палежите убийствата и изнасилванията!!! А полицията се беше барикадирала в полицейските участъци, и отстрелваше всеки който се приближеше до тях:)

Краварите не ги мисли! Утре ще си изберат Хилари и продължават напред! А тук младите вече стягат куфарите и както предния път когато комунистите спечелиха , а България загуби - още един милион млади и работоспособни хора ще потърсят нов живот. Защото животът им е един - резервен няма. И децат а им трябва да растат на свобода , а не зомбирани от руска пропаганда!

комунист

Къде е това "напред", където ще продължат американците;-)? Целият свят е притихнал в очакване на момента, в който /Русия и / Китай ще извикат публично "Цар Долар е гол!".

Ти изобщо чуваш ли се, какви глупости говориш и пишеш? Изберат ли Килъри Клинтън лудите крави..Това ще е края на Краварника , недай си боже и света!!! Целия свят мрази лудите говеда!! А дойде ли убийцата на милиони-Килъри Клинтън на власт..Е те тогава вече всеки ще иска Краварника да бъде унищожен!! Защото тя веднага ще започне няколко войнички, а на всички им е писнало опт запалваните от Краварника войни!!!

в Русия Руска държавна корпорация"РОСТЕХ" създала Корпоративен център за откриване,предотвратяване и ликвидиране на последиците от компютърни атаки.Значи чакали американците да ги обвинят за кибератаките и руснаците,както винаги,готови като машинки за отпор.С това руснаците поне с 50% доказват,че не отскоро използват кибератаките към други държави и водене на хибридна война.

Почти всяко ново откритие са прави за военни цели. Войни винаги е имало, само са се променяли начините им на водене в зависимост от развитието на технологиите. Така че въпроса, ще има ли кибервойна е по скоро риторичин. Война има и сега и ще има и за в бъдеще. И слава Богу, че е кибар, защото някъде не е кибер и гинат и страдат хора, доста често невинни. И тук възниква въпроса, кой ще е победителят в тази вйна?. Ами никой, в една война победителите винаги се временни. За доказателство един анекдот. Отива един гражданин на СССР на екскурзия в Зап. Германия, вижда препълнените магазини и пита екскурзовода - абе, ние тия ли победихме във войната? Свидетели сме напоследък на доста локални войни. Вие може ли да кажете поне един щастлив победител? Така ще е сега - атовете се ритат, магаретата страдат. Приятен следизборен ден.

(Център за нападение на изборни кампании и разпространение на слуховепутин.ру)

Само искам да кажа, че няма държава с по-уязвима за кибератаки електропреносна мрежа от САЩ. От една страна контролът е автоматизиран в много голяма степен, но от друга състоянието на самата мрежа е плачевно. С други думи: много малко хора следят реално, физически, да не се претовари изключително остаряла материална база. Това е рай за хакерите- руски, китайски, севернокорейски и пр. Ако спре тока в Щатите обществото ще рухне в спирала на насилие от паникьосани зомбита, изпаднали в абстиненция от невъзможността да си обновят статусите във Фейсбук. Ако спре тока в Русия семействата ще се съберат край свещите,газените фенери и печките;-).

Много филми гледаш.

комунист

Малко аргументи даваш. ----------------------------------- The United States endures more blackouts than any other developed nation as the number of U.S. power outages lasting more than an hour have increased steadily for the past decade, according to federal databases at the Department of Energy (DOE) and the North American Electric Reliability Corp. (NERC). ----------------- 285% увеличение на т.нар "блекаути" в сравнение с 1984-а. Виж в Гугъл: Aging US Power Grid Blacks Out More Than Any Other Developed Nation

Специалния център ще бъде обучен да разбива с бухалки процесорите на компютри и да реже интернет кабелите та дори и безжичните. Така ще прережат в зародиш всяка атака :)))))

Веселите Мечоци си танцуват казачок по енергийната системи и в сървърите на Краварника:)

...в чекмеджето...

Ами щат-нещат руснаците трябва да се борят със световния тероризъм на Запада, начело със САЩ!

Abu Talib

Русия създаде Център за обучение на кибер взломаджии

Ботушките ще ползват Су27 излитащи от парни самолетоносачи :))))

Прав си. Друго си е да имаш качествен кораб като Дръзки - Страшилището на 7те Морета!

Неможе да не се прояви АНТИБЪЛГАРСКОТО в путинофилистика. Браво предателю. Натри ми носа.

Братушки!!! Най-добрата отбрана..Е НАПАДЕНИЕТО!!! Смажете с кибератака тая кочина Краварника един път завинаги!За да може останалата част от света, да въздъхне свободно и с облекчение!!! На всички им писна от говедарската тирания!!!

Вдигна самолета, а ?!?

А ти твоя го приземи а?

Блядистан мое само се фани за палците хахаха в еба в мурзилките смотани, пак от омразния ви САЩ ще закупите процесорите хахахах

Мда...и въздуха над Русия също е стигнал до там минавайка над САЩ. Ако не беше Америка, не знам как руснаците щяха да дишат. Изисква се страшно много ъкъл да копираш нещо ако искаш. Ама понякога е по просто да си купиш хляб от колкото да го месиш, въпреки че рецептата е лесно достъпна по ютюб.

Абе тя рецептата е от 60те години. Що не се пробват :)))) много тъпи АНАЛогии даваш. Па тая с въздуха утрепа коча с лопатата. Тъпотия до шия.