По-скъпа ”Гражданска отговорност” от януари

По-скъпа ще бъде „Гражданска отговорност” от Нова година. Задължителната полица ще струва с между 5 и 10 % повече, прогнозират застрахователи.

Обратно в новината

Коментари - По-скъпа ”Гражданска отговорност” от януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вдига се гражданската щото някои не плащали. Така и с билетчето, вдигна се щото некои пътували гратис. Е как да не им ЕПМ миризлива!

достатъчно я повишихте за да изгубите изборите

от 11 г. не плащам нищо и ми кеф. Спестил съм повече пари, отколкото струва самата кола. Нямам ПТП.

Този изкуствен индекс за вдигане на Инфлацията в ЕС не го схванах . Прилича ми на Апетит за Бързо Забогатяване на Частни Фирми работещи в Държавната Сфера . Няма причина за вдигане на застраховката Гражданска Отговорност , дори напротив - трябва да се Намали . Но Държавата гарантира на Частните Фирми печалба . Това се нарича Държавна Помощ , и се санкционира от ЕС . Същото е със Частните Пенсионни Фондове , Часните Съдии Изпълнители . Демек като при бай Тошо за Частника . Какъв е проблема да се Либерализира Пазара в Застраховането и Пенсиите ???

докога тия безумия да ни цицат безогледно и нагло?

До като си избираме мутри.

какво ли е да работиш МОПДЕРАТОР? идва от МОП ДЕРА ТОР МОП - Парцал с дръжка, ДЕРА - глагол Дера, ТОР - Гов.на ОДА ЗА МОПДЕРАТОРА МОП-ДЕРА-ТОР съм за Вас, тук да трия имам власт. Сутрин рано като стана, бързам МОП-а да захвана. И от нощните гов.на, не оставям ни следа. На умниците не спали, дет'са форума ос.ра.ли, аз устите ще запуша, Тор-а, ми дойде до гуша. Цял ден с МОП-а да вилнея, от дете за туй копнея. МОП-ДЕРА-ТОР съм за Вас, май съм пълен пи.ди.Прас.

1. Да се въведе електронна гражданска отговорност / без стикери - по-ефтина / 2. Да се въведе дневна,седмична и месечна Гражданска отговорност ( не е данък, че да е само годишна ) 3. Да се въведе плащане със СМС на гражданска отговорност.

Мафия ГЕРБ Ви благодари за доенето и стригането овце.

кога ще стане това тия, където правят ПТП 20 пъти в годината да плащат повече, а тия които нямат ни едно да плащат по-малко? Ква е тая еднаква балтия за всички. Редно е най-после да се случи това.

дерете народа,за да богатеят приближени на властта...,нови изедници

дерете народа,за да богатеят приближени на властта...,нови изедници

Общинският данък за МПС е напълно необаснован, чисто разходно. Пътната инфраструктура се управлява от държавна шапка, парите са държавни и поне частично се събират като винетна такса. Общините в БГ нямат нито финансовата, нито административната независимост нужда за налагане на допълващи общински данъци.

Това всъщност е добра новина. Когато винетката беше по 69 лева всяка година си купувах, а тази година стана 97 и аз спестих тези пари. А сега познайте догодина от къде ще спестя 200 лева ... +10%.

Яяясноо пак ще тичаш след автобуса за да пестиш от билетчетааа :)))

Поредната незаконна медийна атака, инспирирана от застрахователните компании. Така уплашеният народец ще избърза да напълне касичките им до Нова година. И понеже контролните органи като правило са на яслата, се правят на разсеяни или слепи. Цацаров, излез от гьола на Боко (вж в-к Сега) и се заеми с финасовото мошенничество на банки и застрахователи.

кого ли тъпака модератор припознава в думите" разплута дебела свиня", без персонално визиране на лице или длъжност, та е изтрил коментара?!

200 000 000 ЛВ ЗА ЖЕЛЕВ. 200 000 000 ЛВ ЗА СТОЯНОВ . 400 000 000 ЛВ ЗА ПЪРВАНОВ 200 000 000 ЛВ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ . ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ САМО И САМО ДА ИМА ДЛЪЖНОСТ ПРЕЗИДЕНТ В НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА . НЕ СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ ТЕЗИ ПРЕЗИДЕНТИ !

Не мога да разбера какви са тия простотии. Гражданска щяла да се вдига, защото имало такива които не си плащали? Пък и винетката трябвало да поскъпва още, нищо че има пътища от които може да ти изпадне ченето от друсане и дупки. Абсолютно съм съгласен с колегата че трябва да са електронни и да могат да се плащат за ден! Другото си е чист рекет. Щото ако направим запитване за изграждането на пътните участъци от някоя западно европейска фирма може да излезе в пъти по-евтино от обявяваните от Лилето цени....дори съм сигурен че ще е така. Пък да не говорим и за качеството.

ами малоумщината, която се шири за две съседни населени места, в една и съща община да ти е необходима винетка, само защото примерно пресичаш 1 км от някакъв си главен път за който ти трябва винетка. Тъпотии...

Пари-има, при незаконните богати и стават още по богати чрез нас. Време е да им ги вземем!

Къде са умните, красивите, интелигентните, гениалните и т.н. да реагират на тая свинчуга дебела Павлова и на цялата герб клика и да стачкуват докато не падне това престъпно правителство? Или сега не им се плаща и не искат да се разделят с удобните им дадени кресла на съответната службица?

Лили, какво стана? Нали щяхме да спестим от гражданска отговорност за да ти платим винетките?

И другия път пак зафирма ГРАБ да гласувате...клоуните, както имвика серГей

"Асоциацията на пострадалите при катастрофи" - ако няма гражданска, се плаща от Фонда. - Т.е. не виждам защо тази асоциация иска по-високи граждански застраховки, освен ако не е платена статия - ЛОБИЗЪМ

1. Да се въведе електронна гражданска отговорност / без стикери - по-ефтина / 2. Да се въведе дневна,седмична и месечна Гражданска отговорност ( не е данък, че да е само годишна ) 3. Да се въведе плащане със СМС на гражданска отговорност.

Таквоз нещо никога не съм платил, нема и да платим!

Единствената грешка на държавата е ,че я направи ГО задължителна.Другото е последствие..

Трябва спешно да се съберат 2.5 милиона лв. за едни бронирани автомобли там за НСО-то!

Какво общо има която и да е партия в определянето на гражданската, след като тя се прави според пазара от самите компании, които няма как да направят скрито договаряне за цени. Все пак това са около 15-20 компании.

Не е точно така! Знаеш ли защо поскъпва ГО? Защото компаниите плашат в гаранционния фонд , а той плаща масрафа на тези дето правят бели, а нямат ГО! Ако КАТ си вършеше добре работата, отчисленията щяха да са по-малки...А това зависи от управляващите и НС което е пак на ГЕРБ! Представяш ли си, че имаме само 10% събираемост на актовете на КАТ? Що в Австрия например същото е около 97%?

А бе то на всеки му се случва да направи някога все някоя беля ама на мене не ми е ясно защо с гражданската трябва да му плащаме нещо което даже не кола в нормалния смисъл на думата, глезотиите им.

БРЦК

Лешперчето дето се блъсна в такси в София с микробус без номера и гражданска и без книжка го глобиха 200лв. А познайте колко ще станат колите без ГО от догодина.

КАЗАЛИ,... ЧЕ ЩЕ ГО ГЛОБЯТ...може би.... а пък то дето ще се засили да плати... КАТ е тероеристична, безсмислена и скъпа институция.

Не се наядоха управниците!

Какво значи от догодина се вдига цената Една сурия заст.компании всеки сам си определя цената.Пазар. Другото е картел Цацаров самосезирай се бе копче

копче или подкупно сервилно кюфте?

Когато всичко бе държавно, ревяхте нека да е частно , некада е частно, сега се връща. Гражданската отговорност, може да е по ниска , но няма една компания която да е държавна, така е със сиренето, кашкавала, хляба и другите храни, няма държава няма БДС за посерковците ще поясня български държавен стандарт. Яжте ГМО, палмово масло, мононатриев глутамат, които ви продават дори и магазините за био еко и евро храни, плащайте високи цени на гражданска отг. и си трайте. ПРИ ЧАСТНИЦИТЕ Е ТАКА!!!. ДА ни е честита скъпата гражданска отговорност!!!

Браво- в десятката!

Гражданската е ясна я кажете как да си направим ремонт на асансьора като точно хората с 3 коли в семейството не искат да дават пари за ремонт. Е да ама то асансьора си е вид превозно средство и някой са на сумата от годините на трите им коли.

От къде пари за асансьор ,бе?Ти знаеш ли как се подържат три коли?

Пирони нЕмате ли? или рапидни винтове много са ефикасни... бързо приучват всяко говедо да спазва някакви норми... един селяк с половин порция колица, много обичаше да паркира като заеме място на три коли и половината тротоар... вече паркира през 3-4 преки. друг пък алармата му муха да бръме и вреши, а той си спинка на 3-4 преки... след 2-рата нощ изчезна... и те така...и други убавци...

Абе пичове и пички думата беше за асансьора. Вие коли та коли.

70% си плащат сега, 60% ще са платили догодина по същото време. Пазарна икономика. Физичните закони никой не може да отмени. Колкото и да тупаш празен чувал, от него брашно няма да излезе! Не могат да дигнат нищичко повече! Хората нямат пари и парите няма откъде да се съберат. Освен ако не увеличат заплатите, изобщо скапания мизерен жизнен стандарт!

Вижте какво, който няма пари да си плати гражданската отговорност, да си продаде колата и да ползва обществения транспорт. Толкова е просто и лесно.

Гражданята да си плащат ГРАЖДАНСКА, ниЯ ут сИлътъ нИ плаща мИ!

факта, че нито една партия която е замесена във властта или е парламентарно представена не се обявява против, говори сам за себе си, те всички работят за един и същи работодател, големия бизнес в българия в лицетона на техните роднини приятели и баджанаци.

В БУЛГАРИСТАН истинското име на "гражданска отговорност" е УЗАКОНЕН РЕКЕТ с неочакван край... същото се отнася и за всички видове застраховки- Имущестени, КАСКО, Здравни... като ти вземат парите са милички и омайни... само да не се появиш със щета...

Иии здравното осигуряване у нас е жив рекет..!?Ежемесечно..,десетки години плащаш -на края като ти се наложи еднаж,дваш да ги ползваш-ПАК ПЛАЩАШ..!?ЬОРЕ

"В средата на юли обаче от Асоциацията на пострадалите при катастрофи алармираха, че над 500 000 автомобила са движат у нас без задължителната застраховка Гражданска отговорност. През 2017г. ще бъдат поне 500001 автомобила!

Мисля, че процесът по систематично вдигане на всички възможни цени е правилен, в духа на времето и е напълно демократичен, особено ако се преследва изравняване, а защо не и задминаване по някои показатели на европейските цени!

Хем ни я вдигат, хем плащаме чрез бюджета и техните разходи да се возят безплатно! И мълчат деликатно по въпроса за добросъвестните шофьори без нарушения - по белия свят им правят отстъпки, тук - вдигане!Добре, ще тръгнем пеша, но..към Калотина.

Ще ми ходите по Гърция,а? Парични имате, а? Реактори неискате, а? Днеска застраовка, утре и бензина в другиден винетка, идва нова петилетка! Сурва сурва, ГЪРБИНА, Щом търпите тъпата дружина,

Като Ви е толкова скъпо увеличенито от 1.67 на месец къде сте хукнали по пътищата днес, че и ги задръстихте. Нали нямате пари мърморковци. Аман от оплаквачки в тази държава. Все нямат пари, а все пътуват и плюскат като за последно. Във всяка кола се возят по 2-3 прасета и само грухтят че са гладни и нямат пари.

Почна се! Нали Нова година наближава. Всяка година ни подготвят издалеч, издалеч. Направо професионалисти.

крадци,докога ще ни тормозите и обирате?

Просто - Докато гласуваме за партии на Олигархията.

много е ефтино решението!!! - САП за брадва (без брадвата!!!)... не много дълъг, но дебел, може и от лопати и мотики, че идват дълги... въпрос на вкус... цена 3-4 лв... Начин на употреба на големи групи индианци, по усмотрение...

Винетки по-скъпи, билети за градсики транспорт 1.60 - по- скъпи, пътни такси. Мислете дали да гласувате за Данчето - президент.

"И хляба е скъп, и сиреньето също, и от тия цени вече ми се повръща."

Всяка година една и съща песен.Аман от маркетингови кампании. А реално тая година ГО ми е по-евтина от миналата година с 15 лв.....

Крайно време е да започнем да наричаме "гражданска отговорност" с истинското й име. Това не е застраховка, а данък! Ако беше застраховка щяхме да имаме избор да я сключваме за периода, в който си ползваме МПС-то, а не да сме задължени да я имаме винаги. Ако беше застраховка цената щеше да се определя от рисковия фактор - шофьора, а не от обема на двигателя. Ако беше застраховка щеше да се отчита това, че в един момент един шофьор управлява едно МПС. Защото аз може да имам две коли, може да имам и мотор. Всичките ли ги карам едновременно, че да плащам три застраховки? Затова ГО е данък, а не застраховка!

Абсолютно сте прав...

Проблема е не дали да я има или няма, а за това, че не е на месечна база, а на годишна. При мен ако нямаш валидна гражданска и ти анулират номерата на секундата. Има обаче и възможност ако си купиш кола и я караш само 3 месеца и после я продадеш, то да си купиш и гражданска само за 3 месеца, а не за цяла година и накрая да изгориш за остатъка от времето. При мен, ако съм платил за 12 месеца, когато я спра застраховката ми връщат парите за неизползвания период. Това е справедливо, а не минимум 12 месеца полица както е сега в България.

Konstantin

Сигурно и може 100 чочека да я карат с тая застраховка...

а пък "При мен" като ми дават хапчетата редовно, съм добре... може да пробваш и "при теб", белким почнеш да пишеш разбераемо...

само не ми стана ясно ако имаш посочените 2 автомобила и една моторетка как ще платиш за различни периоди? - първи ден за едната кола, втори ден за втората, трети ден за моторетката или примерно на седмица или месец? като знаем навиците за определяне на цените в БГ нищо чудно да направят годишна ГО да струва 100 лв , а за 6 месеца да е 80, за месец 15 лв. винаги ще намерят начин да ни накарат да платим за година. иначе си прав/а.

Ами както е по белия свят бе пич...Имаш си една застраховка и с нея си караш и трите неща...Защото не колата прави ПТП-тата, а водачите...

в БУЛГАРИСТАН истинското име на "гражданска отговорност" е ЗАКОНЕН РЕКЕТ с неочакван край...

За кокошка няма прошка! Народа ще пореве малко по форумите а на избори ще си гласува пак за същите.

Не че ми харесват тея управляващи, ама те са си лика прилика с всички такива у нас... Тя простотията с тая "застраховка", която не е застраховка си е открай време...Като че ли ако те прасне по мощна кола ще ти платят повече понеже има по голяма "ГО"...Това си е измишльотина за събиране на пари нямаща нища общо със застраховането, същото е като така наречената "такса смет" дето няма нищо общо със СМЕТТА...

Нямах в предвид само Герб. Всички големи партии в България са част от Олигархията с корени в ЦК и ДС. За сметка на това пък се радват на широка подкрепа по време на избори. Това е като някакъв самоубийствен инстинкт при съвременните българи.

То по принцип у нас е сбъркана цялата концепция на тази застраховка... При нас граждански отговорна е колата, а не водача и... Ама както и да е...

ами така де ... за всяко превозно средство да има ГО. ти искаш само водача ли да има? един водач - една ГО и няколко превозни средства собственост, така ли ?

Konstantin

Разбира се... Все пак ГО е... "Гражданска отговорност е вид застраховка, съгласно чийто застрахователен договор застрахователят се задължава да покрие в границите на определената в договора застрахователна сума отговорността на застрахованото лице за причинените от него на трети лица имуществени и неимуществени вреди или за неизпълнение от страна на застрахованото лице на негово договорно задължение." Все пак "лице" е водача, а не колата...

не е сбъркана въпрос на модел, които е подходящ за България.

Искахте ГЕРБ - на ви ГЕРБ. Всичко расте, само заплатите не растат. Това е.

абе туй заплата да не дърво че го чакаш да порасне ;))) считай ако ти вдигнат заплатата, къде ще пратят цените ;) "РАБОТИМ ГРАЖДАНЯТА" - НОВИЯ ЛОЗУНГ НА ГРОП ГРАБИМ БЪЛГАРИЯ - старият - ПРЕИЗПЪЛНЕН !!! Само дето не се заблуждавам че който и да дойде ще краде по малко... просто всичките са от една майка и се учат един от друг...

в случая ГЕРБ какво ти е виновен за заплатата? да не би те да са ти работодатели ?

Откакто ГЕРБ са на власт заплатат ми е замразена. Защо ли?

Много интересна е статистиката на КФН за събраните и изплатени средства от застрахователните дружества. За съжаление е само за 2011 и 2012г. Грубо сметнато 22% изплащат, 78% са за тях.