Отварят двореца ”Кричим” за граждани

Бившият царски дворец „Кричим” ще бъде отворен от есента за граждани. Това ще стане не само за провеждане на конференции и семинари, но и за посещения в определени дни и месеци.

Обратно в новината

Коментари - Отварят двореца ”Кричим” за граждани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе този така наречен цар,като е европейски възпитаник,защо е толкова алчен със сестра му-малко ли получиха

СИМЕОНЧО НЯМА НИКАКВА КРЪВНА ВРЪЗКА С БЪЛГАРИЯ. АМАН ОТ ВНОСНИ САМОЗВАНЦИ. ВСИЧКО, КОЕТО Е ПОЛЗВАНО ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА ВНЕСЕНИТЕ "МОНАРСИ" Е НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ. ФЕРДИНАНД ДЯДОТО НА СИМЕОНЧО НЕ Е БЪЛГАРИН, А ВИЕНСКИ ГЕЙ!

Царят не скъсва декрета ,подписан от него за изселване на евреите в Кричим ,а в двореца в София го скъсва.Подробно събитието е описано в книгата"Изворът на бялото братство-том 4.Учителят Б.Дуно научава за този декрет и изпраща да кажат на цар Борис"Ако се реализира този декрет то от династията му и помен няма да остане,а страданията на българския народ ще бъдат неописуеми".В двореца цар Борис извиква вътрешния министър Габровски и скъсват декрета.Така че Учителят спасява евреите.Бог ги спасява.

Браво, че държавата си върна двореца "Кричим"! Тая ламя - Симеон награби достатъчно други имоти!

Само дето издръжката е за наша сметка, ама не може да го ползваме нали? Точно така стана и със частта от враня дето остана на столична община - отиди и се опитай да влезеш там!

Цитат:"..в двореца "Кричим" през 1943 г. Цар Борис скъсва заповедта за депортиране на българските евреи..". Само това изречение решава спора за собствеността. А сега хер флик ще го стопанисвал!? Пази боже сляпо да прогледа..

На всички само един Андрешко им липсва да им тегли шута.

А тогава защо реституириха всички къщи музей на писатели и тнт (напр. на Яворов)? те по-малки ли са важни? У нас няма последователност всичко се решава на коляно, на парче

Това твоя работа ли е?

...държавата, пак ще има някаква полза за обеднелия ни народ. Важното е да не остане в ръцете на крадливите Кобурги - вечното проклятие за България.

Егати ползата срещу 1 милион годишно = никаква. Ако го бяха върнали на царя даже щеше и да носи приход - от данък сгради и земи

то и досега се е плащала тази издръжка от д-вата щото имота не е бил прехвърлет, а спорен, така че хем плащаш хем неползваш.

Трябва да се използват "магистралите"..Като се е юрнал българина да разглежда бивши дворци, сякаш не му се набиват в очите днешните...

Едно от малкото спасени за държавата местенца.. Не знам как Крадлив Дедо Симо го изпусна - сигурно нещо е ядосал коалиционните си партньори.

за граждани ?... Звучи някак по социалистически. За какво им е на гражданите този дворец? Да не би там да са сключили мирния договор със СССР.. Или финансовото мистерство чака постъпления от софри и нощувки..Хайде няма нужда от подобни забележителности.