Коментари - Пожарите и смъртта са Божие наказание заради премиера-атеист Алексис Ципрас, заяви гръцки митрополит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважавам всички вярващи! Това си е техен личен избор. Бъдете така добри и оставете и на другите право на личен избор! И не говорете глупости! Понеже човекът бил атеист, той е лош. Глупости! По въпроса за вярата искам да напомня, че живеем в XXI век и науката е отишла доста напред. Много неща са видени и обяснени. Не натрапвам на никого виждането си по въпроса, но е глупаво, в явления, които имат научно обяснение, да се търси мистицизъм. Ще ви припомня и становището на шефа на БАН "Ученият, трябва да е войнстващ атеист"!

Като гледам ципрас той обича Гърция и моя народ повече от други .аз съм вярващ и виждам че той не е против истинският бог а срещу религиозноста и лицемерието което хората направиха в църквата.затова хората се озлобиха защото не виждат изходен път.

дано да си искрен.....

В наше село много години имаше суша. На 25 км в София вали, а при нас нито капка! Бабите шушукаха че е виновен попа,защото имал няколко извънбрачни деца. Сега попа е с инфаркт и на легло. Дойде истински потоп. Т.е. дедо боже се смили и ни удави от обич! Смешно и жалко е тая тъпотия наречена религия да се използва за политически цели! Но гръцката православна църква и по турско е била инструмент!

Агентите на РПЦ си отмъщават, използвайки продажни боклуци.

Енориашите и попът взаимно се залужават! И бабите вместо да броят извънбрачните деца на попа, са могли да поставят въпросът открито или да си гледат собствените грехове, а не да се броят безгрешни! Ако всеки се бореше със собствените недостатъци и в разговор с другите търсеше кои са те и как да се справи с тях, вместо да обсъжда надълго и нашироко чуждите, светът би станал рай!

Физичните закони направиха пожара, а не Исус

Че кой е казал, че е Исус?

Църквата е добре организирана, легализирана престъпна групировка. Не знам дали има Господ или не, но ако има, не би трябвало да има нищо общо с разните религии, църкви и папи и патриарси-самозванци които уж говорят от негово име

Точно това е богохулство, да излизаш с изявления от името на Бога.

Наглост и безочие типично за преялите с власт, имоти и пари църковни велможи. Гръцката както и нашата църква е един паразит живеещ на гърба на вярата на хората. Колко сиропиталища, болници, социални кухни или каквото и да е сте чули да прави нашата църква. Те освен да взимат пари за сватби, погребения и кръщенета, друго не ги интересува. Както е казал Човека - "Да изгоним търговците от храма".

истината е много по различна от това което пише в Библията, но няма да вия споделя - тежко и горко на този който тръгне да я търси

Нищо подобно- това е най-хубавата възможна книга, но е трудна за четене и разбиране. Лесно няма.

Трудна е, особено стария завет. Изглежда е тайнопис. Символиката е много дълбока и масовия читател би възприел всичко на изключително повърхностно ниво.

много ни е вехта и чужда тази история.....хората винаги са имали нужда от Бог и той винаги е бил около нас, ние сега го наричаме Вселена - тайственна и необяснима!

Истината вероятно е невъзможно да бъде разбрана. Ние боравим с относителните си проблеми и истини. И си градим илюзии. И придаваме важност и оценки. Даже имаше наука епистемология, която разучава какво всъщност е познание. Но да не минаваме на свръх мисловни дейности в коментари. Тук не може да бъде оценено.

докато има религия и религиозни институции, човечеството няма да се оправи! и, разбира се, крадци като ротшилдовите и техни подизпълнители като ципрас, мутрата, меркел и т.н.

Кой си ти, митрополите, за да знаеш Божията воля - кого и как Бог иска да накаже?

Да пратят попа в психиатрично заведение. Чудя се как има още вярващи или поне правещи се на такива! Това си е умствена изостаналост.

поповете са си попове, вярата си е вяра. Ти нима ще се откажеш от музиката, само защото има някой да пее фалшиво?

Музика не слушам. ;) Това е вяра без никакво основвание за нея. Като преди ооо светкавица, какво божие събитие. Сега бъркаш в интернет и прочиташ как става. Вярванията се образуват от неразбиране на нещата и опити за обяснение. Иначе според мен всички сме вярващи, дори атеистите. Религиозната вяра е само частица от вярванията. Вярата е и затвор за мозъка. Сега политици се правят на вярващи, че така изгрлеждат духовни. ;)

музика може да не слушаш, но все нещо друго ти харесва, в което можеш да направиш паралел

Когато народът оскотява и става от алчен по-алчен, от консуматорски настроен - по-консуматорски настроен, от егоист - още по-голям егоист, от мързелив - още по-мързели, от корумпиран - още по-корумпиран. Когато няма кой да върши работа, когато няма кой да произвежда и ВЪЗСТАНОВЯВА ВЪЗОБНОВИМИТЕ РЕСУРСИ, а в това число влизат и умишлените палежи от алчност, такива събития са в в реда на нещата. Когато човечеството е изглупяло и се е самозабравило и няма стах от Бога (за атеистите - Природата) и отказва да приеме законът за причината и следствието и да се замисли какви ли са истинските причини за такива следствията, вместо да ги отдава на "случайността" или "извънземните", тогава лидерите на такива хора стават такива като Ципрас, които по същество са само черешката на тората.

Няма грам логика, ако не се намери истинската причина за да се вземат необходимите мерки, бедствието ще се повтори и ще умрат още хора. Дори Ципрас да се ожени та и да се покръсти - ефекта ще е нулев!

Истинската причина е, че има хора които вършат умишлени палежи. Болни хора в общия случай, неспособни да проумеят какви ще са последствията от делата им или пък нехаещи за тях, което и в двата случая означава само едно - душевни изроди. И последните се размножават най-успешно и представляват бъдещето на планетата. В конкретния случай, разбира се, става дума за палежи. Но не са само палежите, има хора, които с цел облагодетелстване на себе си или някакво близко обкръжение или пък дори за слава, вършат от гнусни по-гнусни неща. И нещо повече - нямат съзнание за това! И те също се размножават много успешно. И децата им наследяват техните "грехове", които по същество представляват начина на мислене и светоусещане не родителите си.

Да се покръсти, означава да не върши това, което върши, да си посипе косата с пепел и до края на живот си да плаче за герховете си и да тъси начин поне частично да покрие щетите, които е нанесъл на близните си. Как я виждаш да стане тази работа?!

причината според мен е че някой е засадил или са се самонасадили дървета на неподходящо място - няма да се учудя ако инициатор за това е самата църква

Много ти двоен аршинът бе, дядо попе! Много избирателно наказва шефът ти. Я глей що си рецидивисти си джиткат по улиците с по 8, 10, 15 присъди. Да не говорим за онези, дето не може да ги осъдят щото са недосегаеми.

Чак сега разбирам, че Ципрас е атеист като шефа на кгб джуджака путев.

дружката е религиозен

Тая килимявка кът Решетникова злобна...

Е това вече е църковна наглост, тъп попски трик - само като ви видя в Атон със златните ланци и пръстени се отвръщавам от църквата. Без митна и без акцизната търговия направи някои попове милионери! Не очаквайте хората да вярват в църквата "божи служители". Аз вярвам че има Бог и той е всичко около нас но той няма образ и име, както вие му поставяте с измисленни легенди!

Има, обаче, проявления. Исус Христос е едно от тях.

Къде се яви исуса?? Къде?

Да, той болният мозък може да види всичко.

то е записано, другари- в една дебела книга, наричана Книгата. ама , няма кой да чете. то си е за вас, всеки сам си кове съдбата. свободни сте да вярвате, свободни сте и да не вярвате.

то остана и насила да ни вкарвате в църквата това вече ще е социализъм ленинизъм

Е, ние при социализма като имахме атеистично управление, все едно само пожари, наводнения и епидемии сме имали! Не е редно християнин и то архиепископ, да говори като шаман на племе. Би трябвало да има някакво духовно израстване за толкова хиляди години.

Да бе, то това е същността на религията - да няма израстване, да няма просветление, щото масата не може да се държи в подчинение, щото знанието показва, че ти говорят врели-некипели.

И квинтесенцията на знанието е Диалектическия материализъм, написан от Карл Маркс, защото не можел да измисли друг начин да нахрани 7-те си деца. Собственото му мнение за тръда е известно. Чудя ви се на материалистите, някакси - не ви ли е мъчно какво завещавате на децата си? Толкова много боклук и разруха, толкова много болка, която разбира се не е нищо повече от невро-химични реакции, но пък как боли ...

Същността на религията е нуждата да се развие и наука за духа, което очевидно е много необходимо.

Разликата между този поп и ислямския проповедник призоваващ за убийства на "неверници" е много малка

е, как така малка била разликата? ти какво предпочиташ: да те оклеветят или да те убият?

Не че Ципрас е цвете за мирисане, ама този поп е съвсем изтрещял. Що му трябва да богохулства, като замесва Бог в политически интриги. Директно си подпечатва билета за пъклото.

Човек сам се наказва бе, хора. Умираш- самонаказан си. Пък нека някои се утешават, че като умрели, щели да бъдат ок. Господ, като е възкръснал, дал пример какво трябва да постигне един истински християнин. Ама по-лесно е да се проповядва другото.

Господи, молим те поне веднъж да спасиш някого, че от както си се появил само наказваш и трепеш наляво и надясно. Така някак си приличаш на неуравновесен психопат и нарцис и хората само ги е страх и хич не внасят пари в църквата. И ние митроплитите имаме само по няколко къщи, три коли и едно шкембе. Накажи неверниците, пък нас ни покрий със злато да завиждат миряните!

Бог не наказва,ние сами се наказваме,той ни е дал свободна воля да решаваме от коя страна ще стоим,при него където е чистота и светлина,или в тъмната където е сатаната и където сме затънали в грехове и се заблуждаваме,че всеки наш грях и престъпление ей тъй ще се отвей във вселената и ще се забрави,Бог не е тук в тъмната част и да иска не може да помогне,ключалката е само от нашата страна и ние със свободната воля само можем да отворим и да отидем при него пречистени за помощ,Дори по теориите за торсионните полета една негативна мисъл отива в полето и се връща многократно усилена върху този,който я е излъчил,а какво остава за дума или действие

Класически вярващ. Неграмотен, затънал в заучени фрази и вечно чакащ някой да го оправи. По логиката на торсионните полета, хората които ни обират/убиват чрез банките и палят войни по целия свят трябва да са отдавна умрели. Да, аме не овцо. ТЕ са сред основните спонсори на християнството и неговата конфронтация с другата измислена религия - исляма. Тъй че, лекувай се. Все още има шанс.

Няма начин някое тролче да не намеси Москва.Пожар в Гърция-Москва,избиване на кози -Москва,преврат в Турция-Москва,избори в САЩ-Москва.Параноята тресе някои хора и не е зле вечер да надничат под леглото..зер може някой руски шпионин да се спотайва и да подслушва какви ги редят с жена си.

Е, айде сега., света вода ненапита.

Тези попове са толкова набожни, колкото проститутките на околовръстното са девствени. Изпълняват политически поръчки на масква, която е приела религията за още един лост за пропаганда и вместо смирение и единение агитира омраза и разделение.

Това си е по неговата "специалност", ще видим от "Гражданска защита" какво мислят по въпроса.

видя са какво направи "Гражданска защита". Нищо!!! Само бог ще ви спаси. Покайте се пред Него!!!

Надай се к..е на пияни жени.

вие защо смятате, че Бог се намесва само и единствено чрез Природата? Първо, Той действа и отвътре навън- чрез хората, когато имат хубави мисли и дела. Второ, хубавото време също е от Него.

Какво друго е от джизъса? Да разпространявам неговото слово сред мирените.

Да разпространяваш Неговото слово? Че ти разбираш ли го, та да го разпространяваш? Пък то, доколкото знам, и практика иска.

Виждам, че ти го разбираш. Разпространи още малко, да огреем невярващите тука!!

Пълни глупости говори тоя митрополит!! Да говориш от името на Бога такива тъпотии!! Как да не нампазиш тая мръсна попщина!!?????

Скивате ли уважаеми вярващи? "бог" убива и наказва всеки, които не вярва в него. Супер модел за подражание и упование, а? И тоя ояден митрополит що не каже за поне ЕДНА божия намеса, в която е спасил маса човешки животи??? Само наказания да му ебеш майката. Щото така е по-лесно да представиш "божествената намеса" пред простолюдието. Да си вярващ, в която и да е било религия през 21 век не е наказание, а ДИАГНОЗА!!!!

Трол, чакаш някъде да се появи теми за религия и веднага почваш да проповядваш атеизъм. По цял ден това правиш,вчера пак беше писал нещо в този дух. Явно ти се плаща от сатанистите,за да проповядваш атеизъм.

Никъв трол не съм, а мислещ и знаеш човек. Това, че на тебе не ти се удава, не е голяма трагедия. Беж на поляната да търкаш вълна с останалото стадо. И да. ВСЯКА една религия е ОТРОВА за душевността и познанието на човека.

Вчеера тролеше срещу Бог за пожара в Атина,без гръцкия поп да се беше изказъл. Какво лошо има да си признаеш,че си платен трол като в БГ НПО-тата,и бачкащите за тях се ползвате с протекции?! Срам ли те е?!

Атеист,много сипрост наистина. В средните векове католиците така са лъжели хората,за да ги държат в подчинение. Този гръцки поп сега явно има проблем,че Ципрас е атеист,и затова го троли така тъпо средновековно.

По тази логика БГ е най-мразената страна от Господ защото отгрежда много големи тикви. Само гадости ни се стоварват и на нас цели 30 години.

74 години.

Тц, много повече, почни още от преди турско... Явно Бог много е обичал мюсюлманите...

Така е! Цели 2 милиона , най - умните - си отидоха завинаги да облагородяват други народи.

Господ наказва с бедствия,а не с политици... Ние сами си се наказваме с политиците,които избираме!

Бог с нищо не наказва,а праща изпитания. Изпитанията прочистват душата,и карат човек да се замисли за важните неща,някои хора се променят...

Тези попове са толкова набожни, колкото проститутките на околовръстното са девствени. Изпълняват политически поръчки на масква, която е приела религията за още един лост за пропаганда и вместо смирение и единение агитира омраза и разделение.

Масква на баба ти шортите. Религията винаги е била това - лост, начин за масово управление. Западният свят на какво се базира бе, лумпен?

Тия па изкукали попове и техните простотии.Ще речеш, че като не е имало в Гърция премиер атеист никой не е умирал и нищо не е горяло.

останете си със здраве,чада! праскайте си на воля минусите.за мен е важно Бог да не ми ги слага. само Той е важен!

подчинили сте всичко на стремежа за пари и затова Бог дава събития,които да изтрезнят човека,че те не са най- важното. когато загубиш много скъп човек,го осъзнаваш. иде ти да викаш - майната им на парите,искам си моя близък.

Това последното от личен опит ли го споделяш, или защото си го чел в Светото писание или Свещеното предание?

а защо поповете вземат пари от бедните хора

Гръцкият фен-клуб на Зи Зи Топ изплющя поредната мъдрост в защита на своите кумири...Огънят и загиналите са израз на гнева на светата троица: Дъсти Хил, Били Гибънс и Франк Биърд, че новият албум на групата е с ниски продажби.

Тоя ако не изкара всяко човешко злодеяние за Божие наказание няма да е митрополит!

всички вие страдате всеки ден от нарушаването на Закона - жените ви изневеряват,раждат деца от чужди мъже, ограбват ви,мамят ви, но не осъзнавате ,че това е възмездието и се гневите срещу Бога.ако си смирите душите пред волята му, и осъзнаете,че греховете водят до още глехове - животът ви ще е различен. по - добър ще е!

ДИРНик цензор, айде изчезвай оттук. Два пъти ми триеш думите.

Гърция е еднствената християнска държава в която църквата не е отделена от държавата, при встъпване в длъжност патриархът задължително благославя Премиера, Президента, представяте ли си колко го боли попчето, че Ципрас му е показал среден....!

Природата обединява хората, религията ги разделя - казва един. Природата наказва хората за техните злодеяния, Господ ги опява за техните добрини.

добре,щом ти харесва да наречеш Бога - "природата",нека така да бъде. но не нарушавай порядъка й - не лъжи,не кради,не прелюбодействай...и т н

Дрън, дрън, дрън... Ма как само всички вярващи ги спазват стриктно тия заповеди - оле мале.

После защо хората се отвръщали от Църквата. Единственото, което се чува е как някой изкуфял поп анатемосва нещо. Да кажеш това в такъв момент - тоя си проси назиданието.

той не анатемосва, а обяснява....анатемата е била вече от Божия дух.

Представям си Господ, как си седи на дивана, гледа новините и изведнъж чува "Ципрас е новият премирер на Гърция.". Скача като ужилен и започва да крои план как да накаже гърците..., но не директно Ципрас, а просто ей така random хора... Много правдоподобно звучи, нали? Митрополите, ако Бог наказваше атеистите, щеше да започне с теб!

Ако се зачетеш в библията, ще видиш, че Той - Всевиждащия, Всеможещия, Справедливия - точно така действа. Когато решава да пречупи и накаже фараона, защото не позволява на евреите да напуснат Египет, той изпраща скакалци и природни бедствия, от които страдат обикновените хора, а не тия в дворците. Четете "Писма от Земята" на Марк Твен, па може и да схванете каква огромна заблуда е религията изобщо.

VincentColville

Библии не чета, нямам време за глупости. Евреин не съм, не ме интересува еврейския бог и народа му. И не си мисли, че не съм чувал за проклятието над Египед или, че бог Яхве е (уж) същия Бог от Новия Завет.

Така е - но в "Духът на времето" (Zeitgeist) e и показано, и обяснено още по-добре. И едва ли е случайно, че в САЩ още е забранен за излъчване.

Това, че хората са се отдръпнали от църквата не значи, че са се отдръпнали от Бога

никъде не твърдя,че причината е само това,че хората не ходят в църквата.загубили са Бога в душите и умират от прегрешения - кражби,измами, прелюбодейство - не издържат силите небесни и исе гневят ,че се нарушава небесния порядък.

Хората се отдръпват от църквата заради "богослужители" - злобни, интриганти, ровещи се в чуждия живот, вместо първи да се хвърлят да помагат на хората, загиващи в стихията, да им кажат, къде и от кого да търсят помощ... политикани, затова хората се отдръпват от богослужителите, не от Бога. Недейте да сквернословите. Бог трябва да накаже такива "свещенослужители". Хората изгарят и се давят, а те клюкарстват.

"Изявлението на Амвросий (митрополит на Калаврита и Айгалея в пелопонеската област Ахея, главен град Патра).." - Амвросий е митрополит на Калаврита и Егиалия /а не на Айгалея/. Съвременната гръцка област /за разлика от римската провинция Ахея/ е прието да са нарича Ахая.

Кога ли тази отживелица църквата ще се превърне само в музей!

ти ще я превариш - бъди убеден,че ще стане така!

Амин, легионер.

Ако има "Божие наказание" в този случай, то е, че трябва да се слушат в такъв момент такива идиотизми, като тълкуванието на Божията воля от Амврозий, известен, освен с друго, с нескритите си симпатии към неонацистите на "Златна зора". Мракобесно, средновековно слово, отблъскващо всеки здравомислещ човек, далечно от истинския облик и същност на Гръцката Православна Църква.

Господ има и работи в живота на хората, но ако така ни наказваше за греховете ни, нямаше да има живи хора по улиците!

"Природата обединява хората, религията ги разделя." Цитирам чужда велика мисъл, която НИКОЙ не може да оспори, камо ли опровергае!

В природата на Европейския мъж е да бъде сдържан при вида на разголени жени. В природата на Арабския мъж е да мисли тези жени за някакви проститутки и да прави с тях каквото инстинктите му подсказват. Ето ти разделение на природата.

Дрън, дрън... Това е пример за огромното влияние на религията. Ислямът се появява 600-700 години след християнството и сега е в разцвета си - там където е било християнството преди 300-400-500 години, това е разликата. Жената е била, а в исляма и сега е стока = 2 крави, 5 овце...

Дааам. А светийството изисква джипове и ролекси, големи имоти и черни джубрета... Да не говорим колко трябва да сме избирателни към комунистите- само тия от ЕС са атеисти, другите- не. Дядо попе, ако беше така, Гърция досега да беше изгоряла цялата няколко пъти, че и отгоре.

Маляците си продадоха името Македония и историческата му стойност и сега ще плащат гтневът на Александра, син Божий дълго време.