Коментари - Пожарите и смъртта са Божие наказание заради премиера-атеист Алексис Ципрас, заяви гръцки митрополит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от попове евнуси

Какво божия наказание бе дедо Попе? Кой знае кой Мигрантин ви е драснал клечката

Самия Амвросии е наказание и срам за гърците!

Аман от религии! Християнство, ислям, будизъм, комунизъм - всички тези догматични, антиприродни теории са донесли само беди на човечеството, когато изроди като тоя "божи човек" се опитат да ги приложат на практика!

няма никакво значение,какво мислите за "попове евнуси", ние не предизвикваме събитията , а само предупреждаваме ,че греховете водят само нещастия.ако си мислите,че тези катастрофи с мбади хора са случайни,знаци нищо не разбирате от това,което се случва с този народ,изпаднал в ужасяваща греховност. продължаваме да се молим,но Бог не ни чува - заглушава сатанинския крясък.... замълчете и се покайте!и повече не съгрешавайте!

Маляците си продадоха името Македония и историческата му стойност и сега ще плащат гтневът на Александра, син Божий дълго време.

скачай у казана

дедо попе, как пък досега нито веднъж не се гътна скоропостижно или не се залепи о някое дръво някой като цвето гуменетка, като банкянския събирач на помия за прасетата, като църния веган иван драгалевсккия? Що бе? Що ги държи Шефа и не ги накаже? Няма за какво ли?!

на всеки му идва реда,чадо...

И да рипаш и да не рипаш, пак ще бъде каквото Бог каже. А ти си като всички нас - днеска ни има, утре ни няма. Само такива като тебе заблудени се мислят за безсмъртни.

Дааам. А светийството изисква джипове и ролекси, големи имоти и черни джубрета... Да не говорим колко трябва да сме избирателни към комунистите- само тия от ЕС са атеисти, другите- не. Дядо попе, ако беше така, Гърция досега да беше изгоряла цялата няколко пъти, че и отгоре.

"Природата обединява хората, религията ги разделя." Цитирам чужда велика мисъл, която НИКОЙ не може да оспори, камо ли опровергае!

Господ има и работи в живота на хората, но ако така ни наказваше за греховете ни, нямаше да има живи хора по улиците!

Ако има "Божие наказание" в този случай, то е, че трябва да се слушат в такъв момент такива идиотизми, като тълкуванието на Божията воля от Амврозий, известен, освен с друго, с нескритите си симпатии към неонацистите на "Златна зора". Мракобесно, средновековно слово, отблъскващо всеки здравомислещ човек, далечно от истинския облик и същност на Гръцката Православна Църква.

Амин, легионер.

Амин, легионер.

Кога ли тази отживелица църквата ще се превърне само в музей!

"Изявлението на Амвросий (митрополит на Калаврита и Айгалея в пелопонеската област Ахея, главен град Патра).." - Амвросий е митрополит на Калаврита и Егиалия /а не на Айгалея/. Съвременната гръцка област /за разлика от римската провинция Ахея/ е прието да са нарича Ахая.

Това, че хората са се отдръпнали от църквата не значи, че са се отдръпнали от Бога

Представям си Господ, как си седи на дивана, гледа новините и изведнъж чува "Ципрас е новият премирер на Гърция.". Скача като ужилен и започва да крои план как да накаже гърците..., но не директно Ципрас, а просто ей така random хора... Много правдоподобно звучи, нали? Митрополите, ако Бог наказваше атеистите, щеше да започне с теб!

никъде не твърдя,че причината е само това,че хората не ходят в църквата.загубили са Бога в душите и умират от прегрешения - кражби,измами, прелюбодейство - не издържат силите небесни и исе гневят ,че се нарушава небесния порядък.

ти ще я превариш - бъди убеден,че ще стане така!

После защо хората се отвръщали от Църквата. Единственото, което се чува е как някой изкуфял поп анатемосва нещо. Да кажеш това в такъв момент - тоя си проси назиданието.

Природата обединява хората, религията ги разделя - казва един. Природата наказва хората за техните злодеяния, Господ ги опява за техните добрини.

той не анатемосва, а обяснява....анатемата е била вече от Божия дух.

Гърция е еднствената християнска държава в която църквата не е отделена от държавата, при встъпване в длъжност патриархът задължително благославя Премиера, Президента, представяте ли си колко го боли попчето, че Ципрас му е показал среден....!

добре,щом ти харесва да наречеш Бога - "природата",нека така да бъде. но не нарушавай порядъка й - не лъжи,не кради,не прелюбодействай...и т н

В природата на Европейския мъж е да бъде сдържан при вида на разголени жени. В природата на Арабския мъж е да мисли тези жени за някакви проститутки и да прави с тях каквото инстинктите му подсказват. Ето ти разделение на природата.

Ако се зачетеш в библията, ще видиш, че Той - Всевиждащия, Всеможещия, Справедливия - точно така действа. Когато решава да пречупи и накаже фараона, защото не позволява на евреите да напуснат Египет, той изпраща скакалци и природни бедствия, от които страдат обикновените хора, а не тия в дворците. Четете "Писма от Земята" на Марк Твен, па може и да схванете каква огромна заблуда е религията изобщо.

ДИРНик цензор, айде изчезвай оттук. Два пъти ми триеш думите.

Хората се отдръпват от църквата заради "богослужители" - злобни, интриганти, ровещи се в чуждия живот, вместо първи да се хвърлят да помагат на хората, загиващи в стихията, да им кажат, къде и от кого да търсят помощ... политикани, затова хората се отдръпват от богослужителите, не от Бога. Недейте да сквернословите. Бог трябва да накаже такива "свещенослужители". Хората изгарят и се давят, а те клюкарстват.

Кажи ми един будист да се е опасал с бомби и да се е гръмнал насред мегдана ?

Дрън, дрън, дрън... Ма как само всички вярващи ги спазват стриктно тия заповеди - оле мале.

всички вие страдате всеки ден от нарушаването на Закона - жените ви изневеряват,раждат деца от чужди мъже, ограбват ви,мамят ви, но не осъзнавате ,че това е възмездието и се гневите срещу Бога.ако си смирите душите пред волята му, и осъзнаете,че греховете водят до още глехове - животът ви ще е различен. по - добър ще е!

Тоя ако не изкара всяко човешко злодеяние за Божие наказание няма да е митрополит!

Гръцкият фен-клуб на Зи Зи Топ изплющя поредната мъдрост в защита на своите кумири...Огънят и загиналите са израз на гнева на светата троица: Дъсти Хил, Били Гибънс и Франк Биърд, че новият албум на групата е с ниски продажби.

подчинили сте всичко на стремежа за пари и затова Бог дава събития,които да изтрезнят човека,че те не са най- важното. когато загубиш много скъп човек,го осъзнаваш. иде ти да викаш - майната им на парите,искам си моя близък.

Това последното от личен опит ли го споделяш, или защото си го чел в Светото писание или Свещеното предание?

останете си със здраве,чада! праскайте си на воля минусите.за мен е важно Бог да не ми ги слага. само Той е важен!

Тия па изкукали попове и техните простотии.Ще речеш, че като не е имало в Гърция премиер атеист никой не е умирал и нищо не е горяло.

Тези попове са толкова набожни, колкото проститутките на околовръстното са девствени. Изпълняват политически поръчки на масква, която е приела религията за още един лост за пропаганда и вместо смирение и единение агитира омраза и разделение.

По тази логика БГ е най-мразената страна от Господ защото отгрежда много големи тикви. Само гадости ни се стоварват и на нас цели 30 години.

Скивате ли уважаеми вярващи? "бог" убива и наказва всеки, които не вярва в него. Супер модел за подражание и упование, а? И тоя ояден митрополит що не каже за поне ЕДНА божия намеса, в която е спасил маса човешки животи??? Само наказания да му ебеш майката. Щото така е по-лесно да представиш "божествената намеса" пред простолюдието. Да си вярващ, в която и да е било религия през 21 век не е наказание, а ДИАГНОЗА!!!!

74 години.

Библии не чета, нямам време за глупости. Евреин не съм, не ме интересува еврейския бог и народа му. И не си мисли, че не съм чувал за проклятието над Египед или, че бог Яхве е (уж) същия Бог от Новия Завет.

Така е! Цели 2 милиона , най - умните - си отидоха завинаги да облагородяват други народи.

Трол, чакаш някъде да се появи теми за религия и веднага почваш да проповядваш атеизъм. По цял ден това правиш,вчера пак беше писал нещо в този дух. Явно ти се плаща от сатанистите,за да проповядваш атеизъм.

Дрън, дрън... Това е пример за огромното влияние на религията. Ислямът се появява 600-700 години след християнството и сега е в разцвета си - там където е било християнството преди 300-400-500 години, това е разликата. Жената е била, а в исляма и сега е стока = 2 крави, 5 овце...

Пълни глупости говори тоя митрополит!! Да говориш от името на Бога такива тъпотии!! Как да не нампазиш тая мръсна попщина!!?????

Празни дрънканици. Хеле пък вие поповете какви сте за пример - угоени, разпиляващи даренията на простите хора... 150 кила свине накичени със злата седнал да обяснява на бедните как всичко ще се оправи или пък като сега, как били виновни и грешни.. Божието наказание щеше да удари първо 99% от поповете... Налъм прост...