МО има готовност да прати военни на границите

Министър Николай Ненчев заяви, че има готовност да увеличи многократно присъствието на военнослужещи на границите.

Обратно в новината

Коментари - МО има готовност да прати военни на границите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм за Военните да пазят границата. Не се заблуждавайте работата е дебела. По данни на ООН това лято ни чака нашествие на поне 1 милион мангусти - и то главорези бягащи от сирия. В бивши военни поделения по турската граница има поне 100000 човека, но не казват защото взимат по 56 евро на човек на ден за издръжка. Тази седмица направиха опит да прокарат идеята да се настанят в Ямбол в бившата танкова бригада тази паплач. Ако стане ще е ужас. Районът не е малък - колкото една циганска махала. За да имаме държава да си пазим границата и да минават само през КПП.

"Министър Николай Ненчев заяви, че има готовност да увеличи многократно присъствието на военнослужещи на границите." От къде ще ги вземе, от братската натовска турска армия ли?

Чиновниците в МО са колкото военнослужещите? Отдавна се знае че това е ведомство за източване на пари, без реална войска!

Пратете Ненчев на границата да се оправи МО

и в каква точно войска си бил ефрейтор, че толкова да разбираш от военна техника? То наистина всеки ефрейтор носел в раницата си маршалски жезъл, дет е казъл Наполеон!

Да отиват няма да издържаме хрантутници с ранно пенсиониране, 20 заплати, първа категория труд, ние им заплащаме осигуровките, квартирни пари и други привилегии.

като си негоден да станеш военен ще плюеш...

Ненчев летял като "куфар" на спарка МиГ-29 - за да се докаже като мъж пред началничката на Политическия си кабинет и негова любовница, актрисата Кардашевска и да покаже, че ремонтираните в Полша двигатели стават. След полета, при който били изпълнявани фигури от висшия пилотаж, Ненчев тихо рекъл на пилота: - Тежка ви е службата, наистина! Не успях да повърна, но за първи път се нас...рах в положение с краката нагоре...

Ооо боже! Ние принтери нямаме, тоя щял да праща хора! Ами каква е организацията, каква ще бъде службата, по кои документи? Нали вече няма гранични войски, как ще се пази границата? С каква техника, като няма ГСМ, няма гуми, няма акумулатори, а за качествено обслужване и ремонт да не говорим! Това в София мога да го нарека "паралелен свят"!

Какви ги дрънка тоя нещастник? Лайка(така му казват военните), дето летя с МИГ-29 като опитно куче, да се измита от МО, че е срам и позор за пагона и за БА.

Това значи да имаш жрици на войната, които да си назначиш и винаги да са ти под ръка буквално и преносно. Още фараоните са имали жрици и жрицове, защо и наште да нямат?! Тъй де, колко му е. Човек като работи, се изморява и като се измори, отмаря....Сваля тупето и почва....

Добре, трябва да си заслужат заплатите. Но с какви заповеди? Армията действа само по заповед. Ако заповедта е с всички сили и средства да не се допусне преминаване на границата е добре. Най добре е да се организират хайки за вреден дивеч извън ловния сезон от всички ловни дружинки в граничните райони. От местните дружинки да служат за водачи на доброволците от страната. Това си е ловностопанско мероприятие и Турция не може да протестира. Няма струпване на военни формирования по границата, но навлеците от Азия и Африка ще се откажат да минават нашата граница.

И тук присъствие. Тази думичка става все по-популярана. Дано не я допуснат и на границата. Но не това е новината. След границата, ни в клин ни в ръкав следва друга новина, главната, че се крои ново прехвърляне на държавна собственост, построена с труда и парите на народа КЪМедна община? По кой закон? Ако има незнаещи, такова прехвърляне никога не може да се случи в царска България или в която и да е друга монархия. Там прехвърляне няма. Колкото до границата, нито при монархията, нито при социалистическата република е имало присъствие.

Ненчев да прати цялата армия от некомпетентни жени, любовници и роднини назначени в Министерство на отбраната. Сигурно ще се съберат 2 а може и 3 батальона. те най-добре ще опазят границата и ще мотивират гранична полиция!!!

Който го е назначил за м-р, той да му бере гайлето! Може ли от крадлив калугер, да изкласи непорочна монахиня, бе!

Ненчев (Цицкин):""Винаги съм бил привърженик на този тип политики - предпочитам да даря съответните имоти на съответната община, както в Стара Загора и в Пловдив", уточни Ненчев." Кой е той, че да дарява нещо, което не е негово. Ненчев, ти земеделец ли си, военен ли си или си обикновен педераст.

да не се питаме защо след време ще има народен съд , и защо са растреляни паси ,костов царя и доган

На границата трябва да се пратят цялата шайка, като се почне от Соломон Паси , Гоц,Москов,Инджев ,Сашко Йорданов,Калферман и всичките в народното събрание да покажат личен пример как се брани родината и как ще се интегрират бягащите от бомбите. Там трябва да са всичките бандити от групировки,вис , сик тим, пин , веита фотоволтаици , банкенски реформатори и интриганти и плеяда криминални интернационалисти с ценности за щастливите прасета и правите краставици. Подобни народни водачи трябва да покажат с личен пример на място до граничната бразда, какво означава думата Родина, Отечество , защита на родната земя и т.н.

Ти пк си намерил на кого да разчиташ за защита на родната земя! Мислиш ли, че на тези и другите безродници им пука за родина, за отечество?!

Точно тези и още една сюрия негодници ще трябва да дадат личен пример на първа линия до браздата за защита на татковината ,ценностите на демокрацията и разцвета. Нито крачка назад. За по голям стимул зад тях задължително трябва да се разположат части на СМЕРШ .

Много дълго време го мислят управлявящите ни патриоти-още от началото на бежанската криза!И да пазят границата както си я пази Израел-със стрелба!За да не станем и ние в Европа като американските индианци-да живеем в резервати!!Това трабваше също да го разберат много отдавна тъпите брюкселски бюрократи!

Няма какво да се препирате!Има три варианта. 1.НАТО да даде войска да охранява границата с Турция. 2.Да се съберем и с кирки и лопати да се браним. 3.Да се поканят руснаците да направят десант за 24 часа. По първият вариант,НАТО не може да прати войска на нашата граница,защото и Турция е в НАТО.Значи този вариант ОТПАДА. По вторият вариант е много трудно,защото нямаме толкова народ и никой няма да ни даде оръжие. Остава третият вариант,но тука съяо има проблеми.Нашите управници няма да си стъпят на ината и да признаят,че са гъзилизачи и продажници. Значи остава,че ще нахлуят бежанците в България и ще започне всеки сам за себе си да се отбранява.Това е момчета-ПРОДАДОХА НИ

Вторият вариант е най добрия, но управляващите продажници ги е страх от въоръжен народ. Но има възможност управляващите да се свалят без оръжие и политиката да се промени.

Когато нахлуят ордите в страната започва гражданска война, започва истинската реформа на място по бързата процедура. Няма как , демокрация в пълен обем ще има за всички на фронтовата територия без изключения . Всенародно веселие и разпределяне на краденото и грабеното народно богатство.

Не е проблемът в армията - проблемът е в калпавите и крадливи български псевдополитици, готови да продадат майка си и баща си жълти стотинки.

В края на Студената война армията ни беше 152 хил души. От тази армия отпаднаха строителни войски (7 дивизии = около 70 хил.) Транспортни войски около 10-15 хил души и голяма част от Радиотехнически войски, поради съвсем новите ИТ реалности. В момента имаме професионална армия от 40 000 души, от която липсва пушечното месо, което бяха нашите деца и извращенията от бездействие. В тази професионална армия има много кусури, но те не касаят числеността, а по-скоро нейната оптимизация. Останалото са празни приказки и меланхолични въздишки.

70 000 - строителни войски глупости на търкалета . Строителни войски не са били повече от 10 000 човека

Уволних се преди 35 години. Гледам в момента конфликтите по света се водят с оръжията с които беше въоръжена нашата армия тогава. Т.е тогава ние имахме най съвремените оръжия. Отдавна не съм следил какво има сега нашата армия, но мисля,че както се полага на една страна от третият свят няма нищо ново от времето когато съм служил

Заради това нато унищожихме армията и заради спящия народ и продажните политици

Ненчоооо, накъде вървим??? Погледни се и прецени дали имаш нещо общо с ген. Джуров? НЕДОРАЗУМЕНИЕ

Всичко хубаво само не казват откъде ще ги вземат тия военни щото тия дето са на гурбет определно като се върнат ще напуснат армията ако не им предложат нов гурбет

ще вземат войни на заем от бежанците.нали Меркел ги обича много.Лодки те също имат,нали пристигнаха с тях

АЛОУУУУУ , Ненчев,след като турски самолети ни пазят небето,да дойде и турска войска да ни пази границите. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ,ТИ СИ НИ ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА.

До 10 дни започва мигрантската криза на Балканите. За това предупреди сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич на Международната конференция за сигурност в Мюнхен. "Сърбия има готовност да се справи с последствията от затварянето на австрийската граница за бежанци. Няма да позволим този проблем да се решава чрез оставането на бежанците на Западните Балкани", заяви той. На 24-ти февруари по инициатива на властите във Виена предстои да се проведе среща между министрите на външните и вътрешните работи на страните, които сформират т.нар Балкански маршрут за мигрантите. Според Дачич именно тогава ще започнат и първите проблеми за Австрия, която обяви, че ограничава мигрантския поток към страната. "Ние с готовност очакваме тези събития. Ще имаме хуманно отношение спрямо бежанците и мигрантите, но със сигурност ще защитим националните и държавните си интереси", категоричен Ивица Дачич. Преди дни Австрия обяви, че ако Турция не си вземе мигрантите, страната затваря границите си.

Ами нищо не става с България - Бъчварова по традиция не ходи на тези срещи. Изглежда ги счита за незначителни или маловажни. За нея, къде по-важни са разните му там (измислени) заговори и провокации срещу правителството на Боко... На управляващите изобщо не им пука за българите и за България. Това става.

Ауууу, и защо така?

ефекта ще е по голям ако от ловно-рибарският съюз изпратят ловните дружинки по границата!

"Германия се оплака пред министерството на външните работи на Словакия поради организирането на извънредна среща на Вишеградската четворка заедно с България и Македония." Това каза днес словашкият премиер Роберт Фицо при визитата си в Банска Бистрица, предаде БГНЕС. Основна тема по време на срещата В4, която ще се състои в понеделник ще бъде увеличаването на контрола на границите на България, Македония и Гърция. Според Фицо страните от В4 /Словакия, Чехия, Унгария и Полша/ трябва да предложат алтернативен план за защита на външните Шенгенски граници, ако Гърция не успее да се справи. Германският седмичник "Шпигел" смята, че планът на В4 за защита на Шенгенските граници и затварянето на Балканските маршрути за бежанците на практика е срещу плана на канцлера Ангела Меркел, който предвижда разрешаване на мигрантската криза с помощ на Турция. "Германия смята, че трябва да се търси друг начин и поради това изпрати протестна нота. Ако Гърция не иска да защитава Шенгенските граници ние сме длъжни да предложим други варианти", каза Фицо по време на форума на неговата партия. Според него нотата означаваооола: "Какво си въобразяват от В4, заедно с Македония и България - да говорят за защита на външните граници?"

Германия е против Вишеградската група за защита на България. Защо ли и какво ли ни кроят?

Типично по реформаторски! Едно време, родолюбиви българи са дарявали имоти на българската войска - така са направени повечето военни обекти в центровете на градовете. Знаели са, че единственият истински и винаги верен съюзник на България е нейната армия. Сега, тези дето (ще го кажа на "македонски") се барат за техни истински и духовни наследници "даряват" военните имоти на "общините", които моментално след това ги продават за жълти стотинки на "верните" люде или управляващите ги присвояват чрез подставени лица... Да, затова и точно тези същите изхвърлят Ботев от учебниците - защото неговата "Елегия" сякаш е писана за нас, за съвременното подобие на лелеяната от него и съратниците му България: "Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?!..."

Тази "новина" я четем за незнам кой си път от близо две години.

Sm3hurk0

НА коя граница ще пращате военни... Имаме ли военни... Има ли държава ? Има ли граница ? Български военни на турската граница !? Български вицове на новото хилядолетие...

О, Боже! Колко много ми се искаше да мога да възразя нещо на този коментар! Но, уви - подкрепям горчивата констатация на 100%! Браво - кратко, точно, ясно и най-лошото - абсолютно вярно!

Германия е против Вишеградската група за защита на България. Защо ли и какво ли ни кроят? Справка - big5.

Никой не казва какво се прави като дойдат бежанците до границата и почнат да режат теля на оградата. Нямаш право да го сриташ, да го удряш докато реже теля и единствено трябва да го заведеш до общежитието да го храниш, доктор да го гледа че е "осигурен", да му се дават джобни пари и да го пазиш да не се измъкне и да отиде на запад а да остане тук. Нещо много олигофренска ми се вижда тази работа.

едно си забравил,да му осигуриш секс,че ще му се пръснат топките

МО като има готовност какво чака, да се напълним с "бежанци" ли? И без това квотата от 800 души сме я минали стократно и едва ли някой знае точната им бройка у нас, хич да не чака, а да праща войската да пази страната.

Много важно е че в този труден момент благодарение на нашето участие в ученията на алианса имаме елитно подразделение което винаги е показвало отлични резултати в ученията. Поради огромното числено превъзходство много е вероятно нашите теляци да не успеят да задържат наплива, но за сметка на това голяма част от бежанците преминали покрай тях ще бъдат вече приобщени към евроатлантическите ценности и няма да създават проблеми при по нататъшното си предвижване към сърцето на Европа

Имаме щастието в такъва критичен момент за министър на отбраната да имамае такъва решителен мъж като Н Ненчев. Безукорно честен патриот той ще направи дори и невъзможното нашите граници да бъдат херметични за нелегалните емигранти. Сей земеделецо днес му е времето

Ненчев, да не забравиш да раздадеш на войниците плисирани полички!

DIDA

Какви военни, какви 5 лева?! И тях ли ще ги вземем отнякъде на концесия?!

Не знам защо наричат теляците на нато "военни"?

Ле-ле Военното училище в Шумен, каква хапка е, ай-ай. Мисля, че ще се намери решение. Вероятно ще го преместят във В. Търново, след това имота ще се предостави на Община Шумен, след което тя, Общината ще влезе с апортна вноска с имота в някое Публично-частно партньорство, ще започне един "велик" проект, който .....един слънчев ден ще пропадне, ще се окаже, че фирмата е теглела заем и го е обеспечила с имота и ......Община Шумен, че пие една студена чаша вода, ще се "разплюят" партиите и .......толкоз......имота ще цъфне в някое дружество.........по черноморските общини примери бол.......а такъв университетски "кампус" става ама......... или лечено заведение....ще следим Демократите на власт как ще го "приватизират".....

Кой е главнокомандващ на Българската армия - той давал ли е клетва пред Род и Родина да защитава държавната граница на Република България?

Абсолютно тъп въпрос като се имат предвид годинките му. А ти щом го задаваш - ТИ давал ли си, троле?

Не бягай от конкретен отговор на конкретният ми въпрос.

По тошово време, когато отивахме в ГДР, криехме 10- левки в паста за зъби и тоалетни сапуни и на границата пак ни ловеха.Сега минават тир-ве с цигари и ги няма в митническите документи.Ненчев, не знае ли,че армията трябва да пази територията ни от нашествениците,които идват на взводове,та трябва нови закони да измислят.

Този червей Ненчев не беше ли от БЗНС? Същото онова БЗНС, което подписа изпълнението на народния съд след 9-то и IX 1944. Този изпълнява поръчка по убиване на армията ни. Той е за народен съд.

Какъв съд бе, убивайте ги без съд такива като този! Няма да сгрешите!

А бе , охлюв ! Войната е факт от години , заплахата за България от югоизток е видима от Космоса . Колко още се правите на обрани жидове ?!!! Пардон , вие сте си точно такива ! Ама не обрани , а крадливи безродници . Не разчитай , че ще ви спасяват от козяк или синагогата . Ледът се пука под краката ви ....

това е против правата на човека.

По-рано не можаха ли да вдянат, че това е наложително? Според мен в началото на истерията с пускане на ония бг властите се страхуваха, какво ще кажат големите, да не би да обвинят в ксенофобия целокупно бг правителство, ако посмее да затвори границите си. Сега вече, щом и другите негодуват, затварят си границите, въвеждат контрол, значи и в България това може да се прави и никой няма да им каже и копче.

БЗНС също имаше постоянно присътвие.Не присъствие а яки огради с постови охрани.

не разбирам, как ще дарява нещо, което не е негово а е строено и подъръжано с пари от целият български народ години наред??! пак стадото прецакано и гладно, а тои сит и доволен?!! ;)

Б.Б. СТИГА СИ СЕ КРИЛ.АКО НАИСТИНА СИ МЪЖ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГО ДОКАЖЕШ.ЗАПОЧВАШ ДА ПРИЛИЧАШ НА МИШОКА С.С. АКО Я КАРАШ ТАКА НЯМА ДА ИМА БГ ,КОЯТО ДА УПРАВЛЯВАШ.

Пука ми дали ще ви има!

Щял да бъде приет Закона за отбраната и въоръжените... Какви промени предсоят??? В Закона трябва да има само един основен член, а той е че българската армия е задължена да пази територията, населението, въздушните и морско граници! Морската и въздушна и наземната територия вече е предоставена на американската армия. За какво ни е армия на границата, ако и е заповядано да пропуска безпрепятствино мигранти и терористи без лични документи???!!!??? ПОДЛОГИ!!!

Проблемът с нашествениците го решавам за три месеца и ще започнат да минават не през нашата страна, а ще заобикалят дори и целия Балкански полуостров. Всеки нашественик е добре дошъл. НА всички придошли се предлага работа. Първи обект - СГРАДИТЕ на гранични войски, в които да живеят докато работят. Втори обект - ПРОСЛОВУТАТА ОГРАДА НА БОКО и Ко. Трето - Срещу дневна дажба храна и подслон, на тези, които се съгласят им се предлага да работят по възстановяване на триредовата ограда, простираща се на 270 км. Четвърто - работи се на две смени по 12 часа всяка. Нашественичките ще бъдат обслужващ персонал във възстановените казарми на гранични войски. Готвене, чистене, пране ще са тяхно задължение. Пето - за да не бъдат дискриминирани българските граждани, на нашествениците се предлагат вместо пари срещу лежане, пари в съответствие с трудовата ставка в страната за извършване на нискоквалифициран труд. Отказалите да работят подлежат на незабавна експулсация. Шесто - Охраната и осигуряване на спокойствието им за усилена и непрекъсната работен процес се осигурява от въоръжени патрули с достатъчно муниции. Разрешава се бягство само в една посока - турция.

Е, дааа ,ама мотиката им е противопоказна и им предизвиква алергии!!! Хелзинкският комитет комитет веднага " ще се разплаче" за правата им!?

БХК, Отворено Общество, Центъра за изследване на демосрацията и тям подобни ще бъдат командировани да обслужват работещите на оградата при подобни условия, но ще им бъдат иззети мобилните телефони, за да не получават инструкции отвън.

когато иямат право да задържат престъпниците, какво ще правят по границата !? Ще им помагат при нарушаването на закона????