Строят нов комплекс в София - ”Гранд Каньон”

Правителството одобрява на заседание меморандум с турската компания "Гаранти-Коза България", която ще изпълни проекта "Гранд Каньон - София" в "Младост".

Обратно в новината

Коментари - Строят нов комплекс в София - ”Гранд Каньон” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

d4

поредния МОЛ и поредния хотел. що не построят фабрика, заводче някакво, работилници, цехчета за производство на нещо... идиотска държава с идиоти управници! а заемчетата от милиарди чакат за връщане. но с МОЛ-ове няма как да стане!

Що не построиш ти, ами все чакаш от чужда цицка да сучеш?

Идиоти долни!!! Това означава ТРИ-ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗВЕРСКО ЗАДРЪСТВАНЕ ПО БУЛ. "Александър Малинов", който е СЕГА Е ЗВЕРСКИ ЗАДРЪСТЕН И БЕЗ ТОВА, тъй като има /АКО СЕ НЕ ЛЪЖА/ СЕДЕМ ИЛИ ОСЕМ светофара!!! Горките живущи из "младостите" 2, 3 и 4! Сега става задръстване, а представете си когато заради тоя мръсен, гаден комплекс плъпнат камионите, свързани със строителна дейност - човек сто часа няма да може да мръдне по тоя булевард, където освен всичко друго, се движат и десетина автобуса на градски транспорт! Дано гръм ги порази, чумата да ги тръшне мръсниците с многото пари, които ще инвестират в това! Бял ден да не видят, гадовете!

Какъв "туристически" комплекс, вие луди ли сте? През 1970 година, когато бях ученик в английската гимназия ни пращаха на "Александър Невски", който беше претъпкан с туристи, като безплатни екскурзоводи, за практика. Сега в разгара на сезона е пусто, а София прилича на някаква ориенталска провинциална столица. Ама те бкп-кгб-дс олигарсите индустрия не могат да правят, само това знаят-бетон да изливат. Па ще се изперат/разграбят/попилеят/разпределят стотици милиони народна пара.

кой ще вие от минарето? Хората в Европа си пазят природа, градове, тези тук само поразии, глупави небостъргачи, бетон и дрънчащи празни хотели с гладни компанъонки!

Вероятно на шиш-кебап и студена бира турците и Бойко са се договорили да бетонират още едно кътче от този изстрадал, мърляв и пренаселен град. Някои хора си чешат пъпчето на зеленко край магнолиите, а други ще трамбоват по бетона и ще дишат прахта.

Целта на управляващите май е да преселят всички в София, за да освободят територията за новите господари.

Най накрая един хубав комплекс да се появи и в младост. Хейтърите да си хейтят истината е че проекта е хубав.

На картинка проектите винаги изглеждат неотразимо красиви. За съжаление действителността често се разминава с картинката.

val55

Видяхме Скалистите планини, а сега и Гранд Каньон. Нали се взе решение сгради по високи от 6 етажа да не се строят по обясними причини. Нашите архитекти и управници нека видят по света, кои градове са най хубави, и удобни за живеене. Дали тези с високите сгради или тези с ниските, с паркове, градини и много много зеленина. Привкус на американоориенталско мислене, а вече мисленето на някои не е европейско да неговорим за българско....

... а какъв хубав стадион може да се построи на това място... ама главния архитект - психопата диков не се интересува от футбол

Престъпната власт се надскочи в глупостта си.

София НЕ Е ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД А ПО-СКОРО ОРИЕНТАЛСКИ !!!! По улиците има конски каруци и изпражнения, няма повече от 100 метра нормален тротоар, зелените площи са рязко недостатъчни. На остатъците от тротоари и градинки има паркирали хиляди стари брички. Масларници и автотенекеджийни коптори има на всяка крачак в града. На всякъде има безумно свръхзасторяване а пътищата лятото са перманентно разкопани от 15 г. Няма правила за движение на колите. Няма бърза помощ. Няма полиция. Има престъпност и озлобено население.

Аз не обичам "селянин- гражданин", но все пак, ти къде си раждан? Няма значение наистина, защото ще ни чуят.. тихо,тихо и ще придойдат едни....Нови наематели, нови гласоподаватели, нови покупатели.....WELCOME, WELCOME

Дами и Господаа, таз чалга защо ни е? Ха-ха. То там ще пеем и пари ще изкарваме. Не може да е "ГРАНД", може да е само Каньоооннн, демек голема дупка. Хубаво! Да не бъдем лоши в младост и старост, скъпи мои, без значение от удължението Ваш .....знаете де...

Като ни ядосат турциганите да има къде да си эизлеем яда !

Пак гласувайте за Йорданка и герберите! Те са на издръжка на Ердоган!

Да приканвам всички истински софиянци да гласуват за Фъндъкова. София с всяка изминала година става все по-хубава и чиста. Но за да бъде тя такава зависи само от нас. Така , че софиянци трябва отново да си изберем всеотдайната ни кметица!!

Леле, там още ли има незастроени площи...... Ужас направо.....Не си и помислям кой би искал да живее там.

т.н. "инвеститори" ще се изходят на метеното, както става винаги, та още три години ще е затворен бул. Ал. Малинов. Много "умна" политика на другарката Фъндъкова и НС. Браво, нито за миг да не забравим, че сме в селото София, столица на България, страната на неограничените простотии.

го кръстете. Само така - чалга, силикон и празни небостъргачи, но ослепително лъскави!

са тези кули, но на бедните духом им трябват лъскави простотии

всичко Мара втасала,та .......

Супер красив проект на мястото на запустял змиярник - много добре казано:)

супер, младост ще стане още по-готин:)

с турската компания "Гаранти-Коза България", която ще изпълни проекта "Гранд Каньон - София" в "Младост". Проектът предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район Младост" върху терени, собственост на инвеститора. КОЙ е ИНВЕСТИТОРА ТУРСКАТА компания ЩЕ ИЗПЪЛНИ ТЕРЕНИ- ЗЕМЯТА -СОБСТВЕНОСТ НА ИНВЕСТИТОРА защо не се НАПИШЕ КОЙ е собственика

тая фирма да не е филиал на коза ностра

Бизнес прак -ВиК сметки, погребални агенции, бързи и лесни кредити до един час. Бизнес на немски е гешефт.

На Младост й трябват паркове, а не бетони. Даже Тодор Живко искаше на това място да има пакр с грбен канал.

Аха, и къде е каналът? Първо него го застроиха.....

Прави ми впечатление, че с пускането на метрото в Младост започнаха да стават все по-големи задръствания по Малинов. Това означава, че вместо метрото хората ползват повече колите си. Дали това метро минава по пътя на човекопотока или го заобикаля? Ако строителите на метрото са за орден май проектантите са за обесване.

Не мислех, че някой ще надмине Софиянски, но се оказа, че не съм прав.

1976 г ме взеха войник в щаба на армията . отсреща , това дето сега е младост си беше ниви .построиха се блокове и селяните станаха столичани . сега те пречат и други да строят та да има още повече столичани . що тъй бре ?

след наводненията по ни прилича да направим един канале гранде, и да заприличаме на Венеция ..

и тази глупост беше ! копали са плавателен канал от панчарево до павлово ! с пристанище ! през горубляне и крагалевчи и дървеница !

...могат да "боцнат" и по една-две джамии в двата края на каньона, ей така, за разнообразие... От тях, на всеки пети час, ще се разнася "мелодичният глас" на имам-а, усилен до пръсване на тъпанчетата от последен хит на модата, мега яка Hi-Fi уредба и тонколони, предвидени за озвучаване на стадион... Е, гаси кефа! NICE, A? ;-)

Който плаща- поръчва музиката

толкова високи, но се пак да сложат по един лифт.

Аре, честито! Пак ще газим в калта през следващите 3 години... И без това в Младост-ите стана, като в Лозенец - няма къде да си паркираш колата... Остава само да я направят и Синя зона!

Гаранти -Коза България, ако не е някаква друга коза, ми звучи като "Коза Ностра" -България.

Няма да се строи, А ЯКО ЩЕ СЕ КОПА, за да стане по-гранд дупка от тази на истинския Гранд Каньон ...!!! :::))) ЧЕСТИТО НОВО ДЕРЕ ФАНДЪЦИ...!!! :::)))

Щом турски инвеститор ще се доказва ,ще направи всичко възможно да сгорчи живота на живущите ,като напомня с високата кула на всички ,че е над закона

Заменям 3 стаен в Младост за двустаен в Овча купел. И да ви пикая на каньона.

Що бе, ще се комплексираш ли? Супер красив проект на мястото на запустял змиярник, как успявате да намерите нещо негативно в това? В Овча купел, около новото стрителство няма улици.

ХАХА ,няма то за ес класите на някой и млечен път да направят ,пак няма да е достатъчно ,но поне такива огромни турски сгради няма и ще е страшно да има ,които да всяват внушение ,че турският инвеститор е над цял Младост и няма някой който да го надмине

отключва депресия ,а свърхвисокото строителство и самоубийства

Това строителство ще погуби района ,но щом Любомир Павлов е замесен в сделката ,определено ще получат статут за привилигировани инвеститори от Бойко ,който дава мило и драго някой чужд инвеститор да погуби родината

МАЛОУМНИ ЖУРНАЛИСТИ. ЩЕ СТРОЯТ...ОЩЕ НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ.

и оградиха района ,по всичко личи че вече са сигурно ,че заседание ще приключи с разрешително ,защото рушветите на управляващите са дадени много по -рано.

""Турската компания купи "Аско Деница" и терените между търговския комплекс и бул. "Александър Малинов". Големите инвестиции в недвижими имоти се събуждат. Турската компания "Гаранти-Коза" купи търговския център "Аско Деница" в столичния жк "Младост", както и няколко големи терена в съседство. Идеята е на мястото да се вдигне мегакомплекс, в който ще има 800-900 апартамента, мол с разчупена архитектура, хотелска част и голяма фитнес зала. Строителството се очаква да стартира до няколко месеца, както и продажбите "на зелено" на жилищата. Общата площ на придобитите парцели е 31,25 дка, които струваха 22,83 млн. лв. на купувача. Сделките са няколко. Продавач на "Аско Деница" и прилежащата земя (20,72 дка) е фирмата "и енд Джи асетс". Неин едноличен собственик е бизнесменът Любомир Павлов. Сделката е на стойност 10,366 млн. лв. Павлов от години инвестира в имоти. В последно време бизнесът му е главно на Френската Ривиера, където строи луксозни къщи и ги продава на богаташи. Втората сделка е за съседен парцел с площ 6,44 дка, като продавач там е дружеството "Деница имоти", също собственост на Любомир Павлов. За имота са платени 2,15 млн. лв." "От няколко седмици следователите разследват под лупа обстоятелствата, при които чевръстият измамник е придобил на безценица от Христо Ковачки огромния търговски център "Аско Деница" в столичния квартал "Младост 3". През септември 2005 година Любомир Павлов плаща на енергийния олигарх смешните 2,5 милиона лева и става собственик на имот от 16 000 квадратни метра застроена площ и 20 800 квадртни метра парцел, пише в. "Всеки ден". Реалната пазарна стойност на бившия магазин от веригата "Аско Деница" надхвърля 30 млн. лева,а дори занижената по традиция данъчна оценка оценка за подобни огромни имоти е между 7 и 8 пъти по - висока от платената от Любомир Павлов сума." "При третата сделка продавач е компанията Недвижими имоти София, която отново се контролира от Павлов. Покупко-продажбата е за 10,27 млн. лв.""

Имаме в София Овча купел,нека да имаме и ...Коза" и т.н. Да изредим всички домашни животни,които изчезнаха от стопанствата,поне да ги увековечим в кварталите.

Ако всички посочени цифри са верни излиза, че третата сделка е сключена на неимоверната цена около 1300 евро/кв.м. земя за "Младост 3"?? ; Толкова се получава за оставащия терен (4090 кв.м.) при цена 10,270 млн. лв. ; Иначе информацията е много интересна!

"Гаранти-Коза България" търси съдружник "Пръч".Гаранция -Франция!

Целият трафик за кв.Младост 2, Младост 3, Младост 4 и нагоре към Бизнес-парка минава по един -единствен "булевард" - "Александър Малинов". От разклона към Младост 2 и Младост 3 до Цариградското шосе, което е само на километър и половина има цели 7 светофара. Затова написах "булевард" в кавички. През 200 метра светофар!!! В момента, в пиковите часове, по булеварда е кола до кола, от светофар до светофар. Ако това безумие бъде построено, влизане и излизане от квартала няма да има! Защото ако прибавим към сегашните жители на квартала , както и работещите в Бизнес-парка само служителите и жителите на новия комплекс без посетителите и гостите ще трябва да летим по въздуха! А комплекса ще остане в историята като най-безсмисления проект!

има метро!!! И всеки си прави избор, дали да стои в задръстване или да е по-бърз с метрото. И в много от случаите, във всяка кола е само шоферът... но, както казах всеки си прави избора. Има алтернативи, а това е благодарение на развитието

Метрото е с пари ,а и е много потискащо ,така че заради метрото ни сполетя поредното бедствие от кметицата на София.

Мъчно и тежко е да платите.....Всъщност и това разбирам- невъзможно е! Не моете да си плюйте в сурата и да бецален. Това да не ти е Берлин.. Там, ако те хванат..., но тук няма- само ще те набият и лихви няма да начисляват, което си е добре. Ако правеха и друго...

Бай Стояне, Бай Стояне проблемите с градоустройството "изкачат" навсякъде в нашия любим град! Почти навсякъде, където през последните години се строеше усилено проблемите с транспортното обслужване и паркиране са се увеличили! Много малко са местата, където да е помислено и да е предвидено разширение на съществуващите улици/булеварди, да не говорим за прокарване на нови!!!

Не виждате ли ,че след всеки построен висок небостъргач ,какъвто е този до НДК ,след всеки мост ,след всяка спирка на метрото ,сивото ежедневие става все повече и апатията наляга все повече.

Никой не се интересува как се е стигнало до тази сделка, как държавната "Деница" се е озовала за жълти стотинки в ръцете на знакови фигури от прехода. Никой не се интересува от съществените неща, които са в основата на почти всеки проблем.

тази "държавна" деница бе един от първите след комунизма модерни супермаркети и направо не ни се вярваше, как се развиват нещата. Беше частен супермаркет!!! Та предпочитам сто пъти да е частно, ама да е хубаво и полезно, отколкото държавните хранителни стоки, в които можеше да намериш две консерви копърка, евентуално брашно и два пакета ориз, а в останалата търговска площ можеше да се кара велосипед или скейт. Не мерси!

Нямаше стоки в държавните магазини ,защото народа купуваше и беше сит ,а сега мизерува и се препитава от контейнерите ,ядейки оглризки на тези крадливите които продадоха всичко държавно в частни ръце и които погубиха бъдещето на народ

Що за глупости, нямащи нищо общо с реалността? "Деница" си беше държавен магазин от времето на комунизма!

приветствам развитието на квартала. Вече имаме бизнес парк - това доведе до по-бързо развитие на инфраструктурата и в частност на пътища и метро. Дори и малко, ама имотите и наемите се вдигнаха, точно поради развитието. Сега е много по-добре от преди 30 години, когато беше едно скучно място само със сиви, квадратни и еднакво грозни панелки. Сега поне има разнообразие, а както споменах и по-добра инфраструктура.

Люлин няма бизнес парк, ама има метро доста преди Младост.

сега, нека не си мерим достойнствата!!! Съвсем благородна бе завистта на младост спрямо люлин, когато ние нямахме метро. Казвам, че развитието е добро и всеки нов проект, показва, че има развитие в квартала, което в повечето случаи е добре за самите жители.

Да пишеш неща и да създаваш впечатление ,че след този огромен гигант живота ,няма да е още по питискащ ,след като вдигнеш глава ои видиш този градноМАНСКИ проект ,а след това се види порутената панелка ,на която не може да се плати данъка или наема ,заради високите дънъци ,които отиват при онзи дебеловратия ГРАНДОМАН ,смазващ духа на народа от 90 -те до ден днешен.Но ще дойде ден и ще приключи жизнения си път ,това създание на злото.

всеки приключва жизнения си път... и ти не правиш изключение! Подкрепям новите проекти, те не са вече комунистическа архитектура, а покрай тях се облагородяват зелените площи. Справка е бензиностанцията на шел и макдоналдс... преди беше едно блато с трънаци и вечни изкопи, а сега са въпросните две и много добри зелени площи, около тях.

Какво развитие?! - още три по-високи блока (равни на 10 нормални), още един мол и още един фитнес, спа, хотел, два шадравана, то и сега на пазарчето там има шадраван.

Боже ,спаси ни ,от таки изедници ,които не напускат управлението вече десетилетия ,спаси ни от Герб ,спаси ни и стига вече с това беззаконие и несправедливост ,която погубва желанието за живот сред населението.

Можеш единствено сам да се спасиш, ако имаш волята. Друг няма кой да те спаси, не го ли разбра за 26 години?

комунистите все още се молят на народната република и понеже 45 години им бе отнето правото да се развиват и самоуправляват, то те са загубили тази естествена човешка функция. Всичко си зависи от мен, от съседа, от нас, като общество и ... стига сме викали неволята... хлябът и ножът са в нашите ръце!!!

Утре ще се открие Метрото в кв. Младост! Ние, жителите на квартала, няколко години преживяхме неудобствата от строежа му, но утре аз ще съм един от първите, които ще го посетят! Защото това е голяма придобивка за квартала! Не така стои въпроса обаче със строежа на този комплекс. Ние се нуждаем от повече паркове и градинки, от вело-алеи и зони за отдих, а не от жилищни сгради и молове!

Придобивка ,която иска подръжка и заради която загубихме зелени площи и се допуснаха много незаконни строежа и още повече се погуби хубавият дух на живот в квартала,а това метро е толкова потискащо ,заради него колко неудобно направиха да се пътува и с автобусите и колко пътища построиха е обезобразиха го този квартал и то някакъв селянин от Банкя и селянката от Самоков ,не им е мястото да управляват ,трябва да е кореняк /чка ,за да има желание за развитие на града ,но НЕ унищожаване на всичко в името на ПАРИТЕ ,които им дават за да си затварят ОЧИТЕ,които да лекуват в ТУРСКАТА клинина на новия мутренски мол.

Метрото е под земята, стринко! Заради него не е построена нито една нова сграда, нито пък са намалели зелените площи!

800 апартамента по 200 бона и вече е на печалба :)

Ето днес още един човек се е хвърлил под влака в Горна Оряховица ,много народ се самоуби откакто е това правителство и продължава да някои да гласуват за партията която съсипа живота ни ,но и този на идните поколения.

България води класацията по самоубийства в ЕС. На година са в хиляди.

литва 28 на 100 000 ю. корея 26 беларус 24 казахстан23 русея 23 китай 22 индия 22 шри ланка 20 япония 19 унгария 19 българия я няма в първите 20 . защо лъжете за неща които могат лесно да се проверят ?

someone

одобрявам. софия е едно от любимите ми места в българия, хубав европеиски град. стига с негативизма, поне веднъж си отворете очите за хубавите неща.

Да бе, ама защо ще строят турски фирми.Нима дюлгерите се свършиха?

София НЕ Е ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД А ПОІСКОРО ОРИЕНТАЛСКИ !!!! По улиците има конски каруци и изпражнения, няма повече от 100 м. нормален тротоар, зелените площи са язко недостатъчни. На остатъците от тротоари и градинки има паркирали хиляди стари брички. Масларници и автотенекеджийни коптори има на всяка крачак в града. На всякъде има безумно свръхзасторяване а пътищата лятото са перманентно разкопани от 15 г. Няма правила за движение на колите. Няма бърза помощ. Няма полиция. Има престъпност и озлобено население.