Коментари - Градският транспорт в София в готовност за ефективна стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама защо да е проблем като не ви харесва запалтата напусакйте както се прави в частна фирма.

Мама как те роди такъв и умен и красив ,че и пълен с решения! Е се спатъхвай там с тия заучени фрази!

Подкрепям увеличението на шофьорите от градския транспорт.престанете да плюете по тези хора всички в София знаем колко се спазват правилата по улиците тези хора ни пазят здравето като се качим в автобуса вие си мислите че са роботи е Не са хора са те са шофьори касиери помощен персонал за инвалиди чистачи на закусвалните в който сме превърнали автобусите закъснения задръствания ежесекудно напрежение и за по долен коментар хората чакат автобуса а не обратното има хора които все пак и те бързат които вече са в автобуса

Каква стсчка бе има много по лесен начин. Обввявст, че ще возят безплатно докато не им увеличат заплатите. Оче на следващият ден ще ги вдигнат.

Много правилно, нека да стачкуват, подкрепям стачката!

Ако някой има право на стачка това са пътниците след въвеждането на последното малоумие от страна на таксуването.

как ще стачкуваш - няма да се возиш или няма да плащаш за возенето. Щото един етнос си е в перманента стачка. А по темата. Подкрепям ги. Стачката е един от малкото механизми, с които работника да каже на чорбаджията си, че е гаден скръндза и мошеник.

да са известно време в стачка срещу новия начин за таксуване в транспорта.

Нямат пари за тиймбилдинг. От една година не са ходили...

А ти като имаш си гледай себе си и не коментирай възнаграждението на другите.

Яко тъпчете простите софиянци, които ви докараха и избраха.

Не се плашете, и по-зле ще става. Не може храната и сметките европейски, а заплатите 4 пъти по-ниски.

Аз няма да се кача на градския транспорт дори и да е безплатен, защото там много се пърди.

В училище те наричаха Жорко Пръдлето?

Вдигнаха месечените карти с близо 100% за метро и с над 200% за една надземна линия! Фандъка вместо да се чуди как да краде с кръга от фирми, да пренасочи парите към хората. София и без друго е кочина, въпреки милиардите инвестиции.

кинтите са при баба фандък. да ги вземат от нея!

София фалира, Фанкъда бяга в Дубай.

Още ли смятаме идеята за пропусклив режим на колите, в центъра на столицата (от декември) за удачна? ;) Софийски градски ни служи вярно, но има нужда от реформа. Хазната го дотира в значима част от разходите от десетилетия. Няма ли да е по-добре ако го направим безплатен? Центровете за градска мобилност ще генерират рента. Разходите за ТРЗ на контрольори, лелички, които издават карти , софтуер и ток, ще намалеят неимоверно. Това ще позволи повишение на заплатите и достойно ранно пенсиониране на останалите. “Работещите пенсионери” могат да се насочат към други, по-важни сектори на икономиката. Навсякъде изпитват недостиг на кадри.

Проблемите са на съвсем друго място, а поредните политици "спасители" ще надрънкат купища глупости, а освен себе си, децата си и дори внуците, нищо добро няма да последва за никого. Съвсем скоро ще започнат призиви и за премахване на фиксирания курс към еврото, защото се трупат огромни дефицити и се влиза в дългова спирала. Едновременно с това, докато ни убеждават, че е криза затягането на колани не касае разходите им за служебни автомобили, разходи за тях, представителни, облекло, командировки. Ето и пример - Министерство на туризма - вижте колко служебни автомобила ползват, имат и поддържат и се замислете дали повече от един за министъра е необходим. И ми говорят за бюджет, който се прави от "специалист" като Йордан Цонев от ДПС. И всичко продължава от години.

Така е, защото гласувалите за ГЕРБ и Фандъкова от ромски махали не валидират новите карти, които въобще няма да си закупят!

Значи са по умни от българите които безропотно пълнят джоба на Фандък и сие...

Приятелите на ГЕРБ от правителството на ПП и ДБ вдигнаха тройно цените, а гербавите от общината искат да минат по тънката лайсна само с 10% увеличение. МАФИЯ!

Политиката на Фандъчкова и десните получуждестранни кьосета или брадатковци от СОС върви към своя логичен завършек - икономически фалит и разруха !

Със снимката и Пейзажа-посткомунистическа дупка

така е. Собствениците нито си подържат фасадите на къщите, нито почистват пред тях.

Какви собственици бе посерко ? Като си ремонтираш фасадата срещу 50-100 хил. лева в центъра на София, за един месец ти я ошарват с графити и я унищожават. На полицията е забранено да лови вандалите. Няколкото заловени от тях преди години се оказват наети от ДСБ на Ристьо Иванов да правят това !

До 090 (нерегистриран ологофрен) Фасадата на втори и по-горен етаж и падащите корнизи на покривите и тях ли?

Как пък не ти написаха в опорката, че самия Христо Иванов са го хванали да драска графити? Нещастен трол на ГЕРБ/ДПС.

С униформи,избръснати,учтиви,каращи нормално особено автобуси с автом.скоростна кутия.Излитат с 30/40 от спирките а вътре мелета.Сега без извънреден труд взимат чисто1900 / 2100 лева.Всеки иска повече,но какво дава насреща

И това го пише маргинал без един ден трудов стаж. Поработи малко и тогава се изказвай.

Полицайчетата вместо да дебнат и рекетират учениците за 1 цигара марихолана , да вземат да проверяват дали Банго Василчетата си плащат билета в градския транспорт и да спрат каруците .

Полицаите да проверяват за билети? Ба си. Ми да вземат да ти измият и колата. Виж за каруците -да.

Вместо ''българите'' да вземат пример от тях и да им прекъснат кранчето за аванта на ''демократите'' седнали пак с тях да се забърсват.. Много ''умни'' са българите ''софиянци'' след като си траеха и плащаха на Фандък цената която СЪДА на ДВА пъти окачестви като спекула и невалидна.

Едночасова не е достатъчно, едноседмична ще е по-ефективно. Още на втория ден общината ще клекне. Лошото е ,че и в транспорта има много връзкари на топла работа и се раздува щата.

Я да видим откога поскъпнаха нещата . От около две години. За 12 години управление на ББ нещата бяха нормално. Нямаше инфлация, нямаше поскъпване . После дойдоха трапосерковците на Лайньо Радев и всичко отиде по дяволите. Кирчо лъжеца и Кокорчо крадеца ни закопаха окончателно. Искахте промяна, получихте промяна. Ама не е това, което сте искали. Ами да сте мислили.

Поскъпването започна след ковида, за да се приберат помощите обратно. Нищо не зависи от нашите толупи, те са просто послушни подлоги.

Съмнявам се. Нали сме във валутен борд, вързани към Евро. Защо нашата инфлация е два пъти по висока от еврозоната. Официално. А неофициално поскъпването на малката кошница е от 50 процента до два пъти. Та и повече. Лайньо Радев да обясни какви са ги свършили неговите матрапази.

Експерт икономист...имаме валутен борд и защно тогава ни е по висока инфлацията...МАЛИ Може би защото в БГ е яко спекула и всички за алчни на макс, но това няма и грам общо с управляващата сила, освен ако не се слагат тавани на стоки от първа нужда. Пример хартията скача 6%....айде в БГ да се наговорим и да направим тоалетната хартия 130%. Брашното скача 9%, айде ще намалим заллатите с 10% на всички в рестораната и храната 90% нагоре. Вижте Макдоналдс...топ 3 най скъп в света, заплатите 150 лв надолу цените х3. Това е БГ за нас

То и война нямаше и газ щеше за стотинки да има ако вожда беше на власт нали?

А ще спрат ли шофьорите да говорят постоянно по телефоните си ?

това го правят и другите водачи. Снимай го и информирай началниците му. Да си го наказват.

А в рейсовете по линия 309 , които в интерес на истината са нови, хубави и модерни, редовно шофьорите пушат и особено в късните вечерни часове понякога е нетърпимо. Онзи ден една майка се развика, понеже малкото и дете постоянно я питаше защо мирише толкова лошо. Та е добре да има и някакъв контрол на персонала, а не да измислят глупости като това да ме глобяват, защото не съм си чекнал картата. Нали за това съм си купил карта за цяла градска, да не се блъскам по перфоратори и валидатори. Циганите дето през живота си стотинка не са дали за транспорт никой не ги глобява, а щели редовните да глобяват.

Когато плюете по човек, които иска да му увеличат заплатата, помислете добре, дали и, вие заслужавате увеличение на заплатата

Всеки който си върши работата заслужава добро заплащане, но преди да искаш увеличение трябва да си дадеш сметка и ТИ КАКВО ДАВАШ!

Ако накарат Банго Васил да си плаща билета ще могат да ги дигнат и с 100% заплатите.

Ако ти го накараш имаш дамаджана ракия от мен.

Банго Васил явно е по умен от останалите след като не позволява да го крадът нагло.. Дори децата проумяха че се вдигна цената ама Фандък и сие непрестават да лицемерничат и лъжат как ''никакво намерение нямали'' да я вдигат..

Хич ми не пука, аз карам велосипед в София, и стигам от точка А до точка В, по бързо от колкото с кола или градски транспорт! Не съм глупав, камо ли беден!!!

ако сложиш и седалката няма да имаш стигане! Педал!

Ти си краля на педалите.

капути първо да минат курс за потегляне и спиране! не карат картофи и това не е дръгливата им 20 годишна вектра! и да разберат най=накрая , че НИЕ им плащаме заплатите , а не ги берат от дърветата! пример, бай капут - шофер на автобус 11. спирката е К. Величков. от метрото излиза тумба хора, бай капут вместо да ги изчака да се качат, потегля с мръсна газ и спира 10 метра по-напред на червен светофар!!!! а сега кажете - бай капут заслужава ли 30% увеличение?

Драги селяни, драги гости на София! В метрото и автобуса НЕ СЕ СТОИ на вратите!!! Навътре има достатъчно място, никой ще слезете, не е останал да спи в превозното средство! И към "туристите" - не знам какво мъкнете в тия раници - храна и вода за 3 дена, но с тях заемате място за 3ма!!! Като искаш раница свали я на земята на не да ти стои на гърба и да ругаш с нея хората през цялото време! И да не забравя - къпането И през седмицата НЕ Е ЗАБЕАНЕНО!!!

От провинцията си джиткаме с коли из София.Мрънкай и го повтаряй това на градските си.Ти сигурно си от видинско село пришелец и се правиш на софиянец. Кореняците софиянци са умни и възпитани хора.

Ами и те искат от това увеличение цената на градския ''транспорт'' което си направиха от ЦГМ и общинарите за което продължават да отричат макар да е очевадно...

Нищо не са направили от ЦГМ. Видяли някъде нещо, направиха същото и очакват резултатите да са като в Германия. Да, ама не. Ще трябва да си внесем и германци. Който е пътувал без билети продължава да си пътува гратис. Без постоянен контрол и пропускна система като в метрото няма да стане. А бай Мангал сега е най щастлив. Прави се че не е разбрал....

На базата на какво ? На високо ниво на обслужване ли ? По-голямата част от шофьорите в градския транспорт са особено нагли, невъзпитани и несъобразителни с това, че возят хора. Не можеш да караш газ-спирачка, докато превозваш 100 човека, повечето от които са прави! Уволнете некадърните шофьори и тогава им повишете заплатите.

На база увеличението което направиха на цената на транспорта.. Няма само началниците им да лапат от джоба на хората.

Проблемите са трупани с години , най вече от Банкянски и самоковски селяни. А и каквото и да стачкуват, останалите селяни няма да слязат от колите. Така че най-добре да се закрие тоя транспорт и шофьорите да ходят да карат в друг град.

Интервалите на движение са такива,че може и да не усетим стачката.

Супер коментар!

Някой да ви е вързал насила някъде? Който не му изнася кере на борсата.

Ами що ти не идеш ан борсата, ако си толкова сигурен в себе си??!?! Хората искат да работят това, посветили са живота си да карат автобуси и тролеи и трамваи и ще го правят, защо не?! Не може да има само професори и програмисти, нали?

Предлагам вместо служебни автомобили на столичните общинари и на всички държавни агенции да се раздава по една карта за градски транспорт. Така поне няма да четем толкова неадекватни ''експертни'' становища по темата.

Напълно ги разбирам и подкрепям. Животът стана безумно скъп,а хората имат семейства. Чудя се как ние пътниците да обясним на общинарите, че всички спирки трябва да имат навес. Завчера валя цял ден и то много силно.Имаше и студен доста силен вятър, който обръщаше и чупеше чадърите. Беще невъзможно да останем сухи. Мисля, че колкото и да са важни разни атр инсталации и озеленяване , могат да почакат докато всяка столична спирка получи навес.

Да, Иванова, ама днес, като ти направят навеси, утре ще са барабар с гредите на вторични. А манго с 3 литра ракия и шепа амфетамин напред. А ченгелите ескортират престъпници, вместо да се грижат за реда. Навързани са нещата. А и като цяло, в София има достатъчно хора, без собствен транспорт и панаира си върви. Много от възрастните не се оправят с метрото и си предпочитат наземната класика. Макар, че познати, живущи в столицата, да споделят, че в метрото рядко се возят цигани. Щото там авантата е почти невъзможна.

Опита показа, че нито ''Един човек'', нито ''Бронзовата къща'' станаха на ракия както казваш, но да се радваме на изкуството можем само когато сме сухи и здрави.

Много ясно, че ще искат!!!! Цените се вдигнаха, качиха цената на билетите, е как да не искат!!!! Освен това, знаете ли колко е натоварена работата на един професионален шофьор?!?!?! Знаете ли колко професионални шофьори си заминаха без време, защото работата им е изключително натоварена!!?!? Казват - трудно им било на учителите.... Глупости!!! 40 години си приказваш едно и също, 3 месеца ваканция, половин ден работа... Никакви увеличения за тях! Да, ама за да може "умният" учител да иде на работа му трябва шофьор нали?!?! Поне в София на 90% е така...

Да, ама на шофьора му трябва учител, за да има знания и умения. Шофьорът не сваля от автобуса циганите без билет, но учителят е длъжен да учи циганина, да го приобщава към социалната среда, но и... да му търпи циганките. Макаренко в училищата е забранен!

За да може шофьорът да стане професионален такъв, му трябва образование, нали? Е, вярно, може да си купи и диплома за средно, и книжка, и всичко. Дано, неуважаемий, не се случва на теб и близките ти да те вози подобно недоразумение. А толкова мразените от теб учители са превърнати в звероукротители, защото трябва да се занимават с лигави, невъзпитани, агресивни и доста често тъпи чавета на също толкова лигави, невъзпитани и агресивни родители. И не, за разлика от теб, неуважаемий, не противопоставям двете професии. Просто ми омръзна всички да прехвърлят проблема с липсата на възпитание, простащината и нахалството от семейството на учителите. Докато семейството е такова, добрата новина ще продължава да бъде намаляващата раждаемост. По темата: всеки труд е ценен и би трябвало да получи достойно заплащане, включително шофьорският, включително лекарският, учителскиият и който още се сетите. Една от предпоставките да стане това е Ганьо да спре да гледа завистливо в канчето на другите, а да изпълнява стриктно и съвестно собствените си задължения.

Едно и също. В Булгаристан всеки иска и смята, че е велик и му плащат малко. Ами не, в България е пълно с хора учили, недоучили и с претенции. Конкретно тези от градски транспорт да поразгледат малко стари снимки и да видят какви условия на труд са имали техните предшественици преди 40г.

Ами много ясно. Свършиха се балъците дето цял живот бачкат на минималните заплати. Хората започнаха да си ценят труда. Време е работодателите да осъзнаят, че без работната сила не могат да направят нещо кой знае какво. ;)

Така е. Няма "балъци". Всеки иска да си чеше телефона по 6 часа и да обядва 2 часа на ден за 6-7 хил. лв. заплата. Но защо си мислите, че аз съм балък?

преди 40 години какви са били спрямо заплатите на работещите в градския транспорт?

От тук нататък това чака ограбената ни територия. Всеки ще се спасява поединично. Пари няма да има за нещо. Само кредити и увеличаване на външния дълг.

Билетите поскъпнаха с 33 %, с колко са се променили приходите не казват. Спрях да им се возя, с колата е по-малко скъпо.

С колата е малко по-скъпо, малко по-задръстено и малко по-егоистично. А, че и на тях им се вдига тока и горивата, не го броиш.

Ти катп ония Борис ще ме убеждаваш, че видиш ли било скъпо и гр.транспорт е на загуба. Занчи се опитваш да ме убедиш, че аз с моята кола возейки се сам или 2 души ми е по евтино, а те возят 50 човека и са на загуба.

Цяла България трябва да скочи на стачка....

Що? Кое не Ви харесва?

Скоро и в други сектори, освен обществените предприятия, ще се завърти една перфектна буря за финансовия министър, ще издъним бюджета, ще вдигнем инфлацията и бюджетния дефицит и ще се спасим от еврозоната, хи хи хи, който е взел поръчката за тая мошенгия ще се извинява хи хи хи хи хи

Ако стачката е едночасова, може даже да не я усетим.

Ей най-после прогсъюзите в градски транспорт се събудиха. А ние от факултето как ше се возим , тъкмо си купихме карти за да се валидираме и нема да можем да ги ползваме ?!

нагли и алчни софианци! не стига че им се возя в транспорта, ами и карти и билети да си купувам! и да ги валидирам! безобразие!

Бъркаш нещо, ние софиянци ползваме градския транспорт а "софиянците в повече" го управляват воглаве с кметицата ...

за кво да им вдигат заплатите? няма инфлация, има банани, ще ни наритат в шенгената, натуту ни пази, европата ни цивилизова...! за кво са им пари? алчни са тия от транспорта!

искат всички дупетати, министери президенти и прочее да ползват градския транспорт и затова стачкуват, чустват се пренебрегнати от тях!