Коментари - Градският транспорт в София в готовност за ефективна стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за кво да им вдигат заплатите? няма инфлация, има банани, ще ни наритат в шенгената, натуту ни пази, европата ни цивилизова...! за кво са им пари? алчни са тия от транспорта!

нагли и алчни софианци! не стига че им се возя в транспорта, ами и карти и билети да си купувам! и да ги валидирам! безобразие!

Ей най-после прогсъюзите в градски транспорт се събудиха. А ние от факултето как ше се возим , тъкмо си купихме карти за да се валидираме и нема да можем да ги ползваме ?!

Ако стачката е едночасова, може даже да не я усетим.

Бъркаш нещо, ние софиянци ползваме градския транспорт а "софиянците в повече" го управляват воглаве с кметицата ...

Скоро и в други сектори, освен обществените предприятия, ще се завърти една перфектна буря за финансовия министър, ще издъним бюджета, ще вдигнем инфлацията и бюджетния дефицит и ще се спасим от еврозоната, хи хи хи, който е взел поръчката за тая мошенгия ще се извинява хи хи хи хи хи

искат всички дупетати, министери президенти и прочее да ползват градския транспорт и затова стачкуват, чустват се пренебрегнати от тях!

Цяла България трябва да скочи на стачка....

Билетите поскъпнаха с 33 %, с колко са се променили приходите не казват. Спрях да им се возя, с колата е по-малко скъпо.

С колата е малко по-скъпо, малко по-задръстено и малко по-егоистично. А, че и на тях им се вдига тока и горивата, не го броиш.

От тук нататък това чака ограбената ни територия. Всеки ще се спасява поединично. Пари няма да има за нещо. Само кредити и увеличаване на външния дълг.

Едно и също. В Булгаристан всеки иска и смята, че е велик и му плащат малко. Ами не, в България е пълно с хора учили, недоучили и с претенции. Конкретно тези от градски транспорт да поразгледат малко стари снимки и да видят какви условия на труд са имали техните предшественици преди 40г.

Много ясно, че ще искат!!!! Цените се вдигнаха, качиха цената на билетите, е как да не искат!!!! Освен това, знаете ли колко е натоварена работата на един професионален шофьор?!?!?! Знаете ли колко професионални шофьори си заминаха без време, защото работата им е изключително натоварена!!?!? Казват - трудно им било на учителите.... Глупости!!! 40 години си приказваш едно и също, 3 месеца ваканция, половин ден работа... Никакви увеличения за тях! Да, ама за да може "умният" учител да иде на работа му трябва шофьор нали?!?! Поне в София на 90% е така...

Напълно ги разбирам и подкрепям. Животът стана безумно скъп,а хората имат семейства. Чудя се как ние пътниците да обясним на общинарите, че всички спирки трябва да имат навес. Завчера валя цял ден и то много силно.Имаше и студен доста силен вятър, който обръщаше и чупеше чадърите. Беще невъзможно да останем сухи. Мисля, че колкото и да са важни разни атр инсталации и озеленяване , могат да почакат докато всяка столична спирка получи навес.

Някой да ви е вързал насила някъде? Който не му изнася кере на борсата.

Ами що ти не идеш ан борсата, ако си толкова сигурен в себе си??!?! Хората искат да работят това, посветили са живота си да карат автобуси и тролеи и трамваи и ще го правят, защо не?! Не може да има само професори и програмисти, нали?

Предлагам вместо служебни автомобили на столичните общинари и на всички държавни агенции да се раздава по една карта за градски транспорт. Така поне няма да четем толкова неадекватни ''експертни'' становища по темата.

Интервалите на движение са такива,че може и да не усетим стачката.

Ти катп ония Борис ще ме убеждаваш, че видиш ли било скъпо и гр.транспорт е на загуба. Занчи се опитваш да ме убедиш, че аз с моята кола возейки се сам или 2 души ми е по евтино, а те возят 50 човека и са на загуба.

Супер коментар!

Проблемите са трупани с години , най вече от Банкянски и самоковски селяни. А и каквото и да стачкуват, останалите селяни няма да слязат от колите. Така че най-добре да се закрие тоя транспорт и шофьорите да ходят да карат в друг град.

Да, Иванова, ама днес, като ти направят навеси, утре ще са барабар с гредите на вторични. А манго с 3 литра ракия и шепа амфетамин напред. А ченгелите ескортират престъпници, вместо да се грижат за реда. Навързани са нещата. А и като цяло, в София има достатъчно хора, без собствен транспорт и панаира си върви. Много от възрастните не се оправят с метрото и си предпочитат наземната класика. Макар, че познати, живущи в столицата, да споделят, че в метрото рядко се возят цигани. Щото там авантата е почти невъзможна.

Да, ама на шофьора му трябва учител, за да има знания и умения. Шофьорът не сваля от автобуса циганите без билет, но учителят е длъжен да учи циганина, да го приобщава към социалната среда, но и... да му търпи циганките. Макаренко в училищата е забранен!

Що? Кое не Ви харесва?

За да може шофьорът да стане професионален такъв, му трябва образование, нали? Е, вярно, може да си купи и диплома за средно, и книжка, и всичко. Дано, неуважаемий, не се случва на теб и близките ти да те вози подобно недоразумение. А толкова мразените от теб учители са превърнати в звероукротители, защото трябва да се занимават с лигави, невъзпитани, агресивни и доста често тъпи чавета на също толкова лигави, невъзпитани и агресивни родители. И не, за разлика от теб, неуважаемий, не противопоставям двете професии. Просто ми омръзна всички да прехвърлят проблема с липсата на възпитание, простащината и нахалството от семейството на учителите. Докато семейството е такова, добрата новина ще продължава да бъде намаляващата раждаемост. По темата: всеки труд е ценен и би трябвало да получи достойно заплащане, включително шофьорският, включително лекарският, учителскиият и който още се сетите. Една от предпоставките да стане това е Ганьо да спре да гледа завистливо в канчето на другите, а да изпълнява стриктно и съвестно собствените си задължения.

На базата на какво ? На високо ниво на обслужване ли ? По-голямата част от шофьорите в градския транспорт са особено нагли, невъзпитани и несъобразителни с това, че возят хора. Не можеш да караш газ-спирачка, докато превозваш 100 човека, повечето от които са прави! Уволнете некадърните шофьори и тогава им повишете заплатите.

Опита показа, че нито ''Един човек'', нито ''Бронзовата къща'' станаха на ракия както казваш, но да се радваме на изкуството можем само когато сме сухи и здрави.

Ами и те искат от това увеличение цената на градския ''транспорт'' което си направиха от ЦГМ и общинарите за което продължават да отричат макар да е очевадно...

На база увеличението което направиха на цената на транспорта.. Няма само началниците им да лапат от джоба на хората.

капути първо да минат курс за потегляне и спиране! не карат картофи и това не е дръгливата им 20 годишна вектра! и да разберат най=накрая , че НИЕ им плащаме заплатите , а не ги берат от дърветата! пример, бай капут - шофер на автобус 11. спирката е К. Величков. от метрото излиза тумба хора, бай капут вместо да ги изчака да се качат, потегля с мръсна газ и спира 10 метра по-напред на червен светофар!!!! а сега кажете - бай капут заслужава ли 30% увеличение?

Хич ми не пука, аз карам велосипед в София, и стигам от точка А до точка В, по бързо от колкото с кола или градски транспорт! Не съм глупав, камо ли беден!!!

Драги селяни, драги гости на София! В метрото и автобуса НЕ СЕ СТОИ на вратите!!! Навътре има достатъчно място, никой ще слезете, не е останал да спи в превозното средство! И към "туристите" - не знам какво мъкнете в тия раници - храна и вода за 3 дена, но с тях заемате място за 3ма!!! Като искаш раница свали я на земята на не да ти стои на гърба и да ругаш с нея хората през цялото време! И да не забравя - къпането И през седмицата НЕ Е ЗАБЕАНЕНО!!!

ако сложиш и седалката няма да имаш стигане! Педал!

Ако накарат Банго Васил да си плаща билета ще могат да ги дигнат и с 100% заплатите.

Когато плюете по човек, които иска да му увеличат заплатата, помислете добре, дали и, вие заслужавате увеличение на заплатата

А в рейсовете по линия 309 , които в интерес на истината са нови, хубави и модерни, редовно шофьорите пушат и особено в късните вечерни часове понякога е нетърпимо. Онзи ден една майка се развика, понеже малкото и дете постоянно я питаше защо мирише толкова лошо. Та е добре да има и някакъв контрол на персонала, а не да измислят глупости като това да ме глобяват, защото не съм си чекнал картата. Нали за това съм си купил карта за цяла градска, да не се блъскам по перфоратори и валидатори. Циганите дето през живота си стотинка не са дали за транспорт никой не ги глобява, а щели редовните да глобяват.

А ще спрат ли шофьорите да говорят постоянно по телефоните си ?

Всеки който си върши работата заслужава добро заплащане, но преди да искаш увеличение трябва да си дадеш сметка и ТИ КАКВО ДАВАШ!

Ако ти го накараш имаш дамаджана ракия от мен.

Я да видим откога поскъпнаха нещата . От около две години. За 12 години управление на ББ нещата бяха нормално. Нямаше инфлация, нямаше поскъпване . После дойдоха трапосерковците на Лайньо Радев и всичко отиде по дяволите. Кирчо лъжеца и Кокорчо крадеца ни закопаха окончателно. Искахте промяна, получихте промяна. Ама не е това, което сте искали. Ами да сте мислили.

Ти си краля на педалите.

Едночасова не е достатъчно, едноседмична ще е по-ефективно. Още на втория ден общината ще клекне. Лошото е ,че и в транспорта има много връзкари на топла работа и се раздува щата.

Полицайчетата вместо да дебнат и рекетират учениците за 1 цигара марихолана , да вземат да проверяват дали Банго Василчетата си плащат билета в градския транспорт и да спрат каруците .

Поскъпването започна след ковида, за да се приберат помощите обратно. Нищо не зависи от нашите толупи, те са просто послушни подлоги.

С униформи,избръснати,учтиви,каращи нормално особено автобуси с автом.скоростна кутия.Излитат с 30/40 от спирките а вътре мелета.Сега без извънреден труд взимат чисто1900 / 2100 лева.Всеки иска повече,но какво дава насреща

Нищо не са направили от ЦГМ. Видяли някъде нещо, направиха същото и очакват резултатите да са като в Германия. Да, ама не. Ще трябва да си внесем и германци. Който е пътувал без билети продължава да си пътува гратис. Без постоянен контрол и пропускна система като в метрото няма да стане. А бай Мангал сега е най щастлив. Прави се че не е разбрал....

Съмнявам се. Нали сме във валутен борд, вързани към Евро. Защо нашата инфлация е два пъти по висока от еврозоната. Официално. А неофициално поскъпването на малката кошница е от 50 процента до два пъти. Та и повече. Лайньо Радев да обясни какви са ги свършили неговите матрапази.

Със снимката и Пейзажа-посткомунистическа дупка

То и война нямаше и газ щеше за стотинки да има ако вожда беше на власт нали?

така е. Собствениците нито си подържат фасадите на къщите, нито почистват пред тях.