Спекулативни цени по бензиностанциите в Гърция

Спекулативни цени на течните горива по бензиностанциите в Гърция е установило разследване на атинския в. "Етнос", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Спекулативни цени по бензиностанциите в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

я елате пилоенца при батко ( ви Боко и Ваньо Танов) че тогаз да видите кък шъ въ изплющят без спекула ))))хихи

Лихварите разбиха залостената врата на Гърция , нахлуха и започнаха да Грабят,вилнеят ! Спекулациите с горива са началото на лихварският=банков=Западен Грабеж над Гърция! И ние бяхме в подобно положение през 1990 г. Обезкървяваха ни бавно и беьспирно ! После дойдоха ГЕРБ...РБ и застреляха България/те в Упор ! И всичко свършва бързо !

Може ли някой по-запознат с данъчните закони да ми каже, не е ли нарушение на закона за ДДС, налагането на ДДС на акциз?

Аз като бях по островите на първи юли цената беше 1.20евро за литър дизел. А цената на бензина там май не пада под 1.50евро по принцип.

Така беше. А сега е около 1,6 евро литъра.

loyola

Ами то и у нас не се е усетило.

Олекна ми , боклуците не са само у нас !!!

Абе копелдаци новинарски, абе свини джурналистически - пишете колко му е цената за 1 литър бе, кретени! К'во ме интересува цената на барел/варел? ...

Те са ти го написали хората, ама няма кой да чете.

Там, където има комунисти на власт, спекулата и черният пазар са неизбежни.

При икономическия ред в Гърция, наложен от нейните кредитори, случайни неща няма.

Сигурно Меркел ги наема местните гръцки прекупвачи и ги кара да спекулират. Или пък на юг от границата ни е същото както и у нас - ден година храни и на никого не му пука, че като пре*беш съседа си няма как дългосрочно и ти да си добре.

Ами,като им е скъпо,да искат от Путя,бе!

А у нас не ли същото? Цените на петрола падат, но не и цените в бензиностанциите.

Цената на петрола падна, да, но 20% спад на цената на петрола не означава спад с 20% и на горивата, защото петрола е просто суровина, към нея вървят и допълнителни разходи, които не са се променили. Като цяло петрола педставлява около 20-22% от цената на бензина и дизела, останалото са акцизи, заплати и осигоровки, енергийни консумативи, отделно всичко това освен на ниво производство се пренася и на ниво пластмент като там има и ДДС, като капак на всичко друго, цените на петрола сега се отнасят за доставки след 6 месеца, като прогнозите са след края на лятото, цените на петрола да се увеличат и до края на годината да достигнат нива около 75-80 долара на барел, което в дългосрочен план, възпира рафинериите да понижават цената на горивото в момента. Като капак на всичко друго , цената на златото също спада, от там идва спад в държавните златни резерви, което пък прави местните правителства много пестиливи от към контрол на пазара... И изобщо не очаквайте спад на цената на горивата, голямо повишение също няма да има. Догодина САЩ имат президенстки избори, така че цената на енергийните ресурси няма да се промени много до края на 2016-та. Лично аз се надявам до 10-тина дена максимум гърците да си пуснат борсата, това ще поуспокои малко напрегнатата обстановка на стоковия пазар в момента.

Браво,браво...Я обясни как няколко процента по-скъп ток ще докара ужасен апокалипсис за другарите-бизнесмени...А по-ниската цена на петрола е без значение..Има си хас...Защо бързат да вдигнат цените на горивата,веднага(ама моментално) щом се вигне цената на петрола?Да обощим,накратко..Не че не си знаем..Цената на петрола влияе само когато се повишава.Когато намалява-няма никакво отражение върху крайните цени.Формулата на българо-руските олигарси

Никой, освен потребителите няма интерес от сваляне на цената! Нито Лукойл, нито държавата! Та нали голяма част от цената отива в държавата под формата на ДДС и акциз! Та, премиера да не говори само за тока, ами да каже нещо и за цената на горивата! Това се отнася въобще и за потребителите. Само реват за тоя ток, а сигурно месечните разходи на домакинствата за горива са в пъти по-големи от тези за тока!

Много просто. Цената на тока няма да се повиши с "няколко" а с 20% и докато стигне до теб ще мине няколко пъти през това увеличение. Пример. Шивашка фабрика- произвежда дрехи, ама ги произвежда от "нещо", от плат, конци, консумативи, производителите на плат и на конци също ще минат през това увеличение , което ще го фактутрират на шивашката фабрика, Рафинерията (по която толкова ревете), да тя има собствен ТЕЦ, но той не е достатъчен за покриване на енергийните нужди изцяло.... там също ще има повешен разход на средства за електроенергия... Дефакто повишението на основен енергиен носител какъвто е тока, се натрупва многкратно по веригата до крайния потребител, петрола има подобен ефект, но що се отнася само до логистиката, той не влия така силно върху цената на производство (има и там връзка но тя е в пъти по-малка) ... Това е много на кракто казано, ако си размърдате малко мозъците ще видите много по-серизони връзки, а и всеки може да хване листа и да сметне в неговата сфера кое с колко ще поскъпне ако се вдигне цената на енергносител с 20%

А при нас защо не намаляват цените,щом е паднал петрола?Цената от 1.40 евро е и при нас,защо само гърците реват?

Ти от кога не си сипвал? 2.80 лв беше отдавна. В момента е 2.30 лв или около 1.15 евро.

Измамници,преди няколко месеца,при тези цени на петрола,нафтата се намираше и под 1.90 лв.

Мисля, че сега е редно всички защитници на "гордата " Сириза да идат в Гърция и да заредят в подкрепа на политиката на правителството на гръцките другари.

при 60 евра дневно?!?!?!...какво му е лошото?!...та това се равнява на цървулските доходи в бг бензина да е около 80 стотинки за литър?!?!?!

Или си много тъп или само опорни точки драскаш.....на каква база го сметна това и как си мислиш,че се теглят тези 60 евро ако ги нямаш в баланса си.......селски сметки без кръчмаря правите пенсии,гледайте си копейките и да не вземат и те да ви секнат

че те цените са си такива от поне 5 години, в по-отдалечените селца и курортчета цените са даже и леко повече.

На 47$ на пазарите тук бензина трябва да е под 2 лева литъра. Защо олигарха Златев и другите участници в Петролния Картел не свалят ценоте на дребно. Протестирайте за това протестъри.

Защото колкото и да пада петрола върху горивата си се начислява все един и същ акциз. А после и ДДС

Дрън дрън ярина

Ще да дойде са не е само това - ако направиш справка, през 2009 (м. май) при цена на петрола $90 бензинът беше 1.85; при това оттогава акцизите и ДДС не са се променили. Някаква друга далавера ще да е, ама правителството нещо си затваря очите...или от Нефтохим-а му ги затварят с нещо?

Собственикът на Лукойл В.Златев построи огромен мастодонт на Свети Влас,вие сте седнали да му правите сметка на дизела и бензина.Моля ви се!

тоя е от дрътата комунистическа номенклатура. Зареждам само от ромпетрол. Златев един лев не е видял от мене

Ми да се надяваме че живееш в Русе. Щото всички бензиностанции на юг от Стара Планина се зареждат от Бургаската рафинерия

А след като има такъв спад на петрола, въпросът е защо петролния Картел в България не свала цените за крайния потребител тук. Ало Дира, слуги олигархични, няма ли да питате защо не спадат цените у нас!

Гордите да се радват, че по бензиностанциите има гориво.

Бах....това от гордост ли го правят?

Eй, тия СИВ и Червената армия оттърваха, ама социализъмъ няма да го оттърват! :D

Сега тук трябва да се радваме,че у нас не са скочили!Голяма измет сте.

аха,а аз заредих в Рощок дизел за 2.20лв. ,а тук е 2.33 я за това напишете нещо

Това е така не защото има монопол, картел, алчност или подобни които обикновенния човек би си помислил. Просто качеството е много по-добро, но поради ниският ни стандарт разликата в цената е толкова малка.

Гърците да ходят да зареждат в Македония-в неделя заредихме ECTO дизел в Струмица на цена от 1.70лв от бензиностанция на Лукойл. Момчето, което работеше на колонката каза, че зареждат гориво от базата на Лукойл в Благоевград.

Спрямо заплатите, 1,7 евро за литър е добре, сравнено са нашите заплати и цените на горивата. Е, виновни за това сме си ние.

Миналата седмица заредих на 1,68 евро за А95 в Гърция. Путин трябва да се намеси

Хъм, цените които се изтъкват в статията са с около 50% по-високи от тукашните, НО доходите им са 2-3 пъти по-големи от нашите, така че от тази гледна точка нямат голямо основание да реват.Погледнато от потребителска страна са си в абсолютното си право да протестират.

Миналата неделя, 26 Юли, заредих в Австрия, във Виена, на бензиностанция на BP, бензин А95, безоловен за 1,075 евро/л. Дали заплатите в Австрия са по ниски от тези в Гърция?

Не четете хора ей.Дал съм пример защо не би следвало да реват, и един защо би следвало.А по отношение на това че съотношението на доходите сравнявайки Б-я с Гърция и Австрия не е в наша полза, както казва един потребител по-горе - "виновни за това сме си ние".

Не схванах нещо логиката на статията - Ужким става дума за високи цени, а после обясняват как някои реват за нелегалната търговия. Нелегалната търговия означава по-ниски цени за крайния потребите, не по-високи!!

Ам'чи то и ние не сме почувствали намаление...Но,на никой не му прави впечатление...Всичко е до тренинг,братя гърци.Ще свикнете,Нас ни цакат с ''топла бира'' от години и вече сме свикнали.Даже всеки знае официалните оправдания..''Петролът пада,но доларът се вдигна-няма намаление за вас.''..Или ''падна,ама ние сме купували по старите цени-пак няма намаление за вас''

Та това са същите пинизи на Лукойл, важащи и за България. Рафинерия, която работи уж на загуба. Няма отърване

За разлика от гръцките, нашите комундета свалиха чувствително цените и сме си добре.

За тока протести до дупка,а за бензин ,дизел, пропан-бутан и метан, ни дума ни вопъл ни стон! Нищо ,че почти цялата ни икономика работи на газ/метан.

Когато стана разлива на бензин край с. Долно Езерово, Бургас МОСВ глобиха Лукойл и те вдигнаха цената на бензин от 2,29 на 2,33 лв/литър. Като си избиха санкцията и бензинът поевтиня с цели 2 стотинки. Много великодушно, нали?

Има гугъл преводач и всеки може да се увери какво пишат всички вестници в Гърция. Високи цени на горивата! Да, бензина е скъп, петрола за две седмици падна , долара не се качи. Това означава по-ниски цени. Да , ама не! Нито в Гърция нито в България цените са надолу!

Незнам за Гърция, но преди 2 дни заредих от центъра на Виена дизел на 1.02евро/литър. Пак ли в Булгаристан е най-евтино горивото? и защо само тук дизела е по-скъп от бензина? и защо при спад на нефта на световните борси от порядъка на 10-15 долара за барел в тази мафиотска държава нищо не се случва с горивата? Така че, скъпи журналисчета и писерушки не пишете за Гърция а си погледнете собствения двор!!!!

Дедо Пандо цитира цена около Солун на дизела 1,19 евро. Аз ще кажа, че до Драма имаше по 1,16. У нас е по-висока, пък не се пишат статии!

си го гледат, ама през очилата, дето им ги подаряват от Кромидойл.

Всичко е в ръцете на потребителите! Щом са недоволни,да спрат за известно време да карат колите си,това неминуемо ще доведе до поевтиняване на горивата! Докато карат и не спират колите си,то и продавачите ще си вдигат цените,както им изнася....

а какви са цените в БЪЛГАРИЯ- ПЕТРОЛА ПАДА ЦЕНИТЕ ОСТАВАТ СЪЩИТЕ -ГАЗЬОЛ БЕНЗИН -г-н митев е монополист но никой не го казва -бунт на спекулацията -не купувайте от лукоил

Ако започнат да си плащат данъците и митата, цената на горивата ще спадне.

Информацията е неточна, а статията е манипулативна. 1. цените не са дадени правилно и вярно. Не са 1,70 за литър 2. в Гърция от 1 седмица се качиха акцизите и ДДС-то. Така че общото поскъпване си е нормално. 3. У нас положението е още по-зле. Акциза и ДДС-то са почти 50% от цената на бензина и дизела. Но като падне нефта двойно - от 100 на 50 долара! - цените на горивата би трябвало да се намалят поне с 25%. Аз не съм забелязал повече от 10% спад през последната година.

ш-ш-ш-шт! тихо! Ще ти пратят някой да те съветва...

ДИРа! Що не повдигнете въпроса за цената на бензина в България? За Гърция-ясно! Добре-зле пак са по-добре от нас. Да не би ЛУКОЙЛ/ в частност онази свиня Златев/ да е намалил цените, пък ние да не сме разбрали?

Dir, много ви моля да не пишете нищо лошо за туризма на Гърция. Моля да пишете негативни статии само за морето в BG-то

Хаха, мислех, че само аз го забелязвам...

истината е, че туризма на Гърция е за предпочитане пред този в Б-я. И за съжаление у нас става все по-зле. Един си прегражда път, друг си събира незаконно такси за паркинг и плаж, продължава да се застроява бетон и гигантски хотели.... ДЖУНГЛА!

Братя гърци. Няма да ви оставим без бензин! Ний дето се вика по време на ембаргото, носихме на братята сърби бензин, ако трябва и на вас ще донесем.

бензина в гърция от години е около 1,65 - 1,7 евро.

а петрола беше 105 долара за барел, а сега е 53.

Сметката не ти е вярна: Скъп петрол = евтин долар. Скъп долар = евтин петрол. Петрол и долар са едно и също като стойност!

Сега е време за лодки, а не за коли!

То и някои лодки вървят с гориво :-)))

Стоките в Гърция тепърва ще стават ПРЕСКЪПИ. От една страна повишение на цените, но за сметка на това доходите на ромеите ще намаляват.

Така е когато комунисти-популисти като Сириза са на власт!

Пълни глупости върнах се онзи ден от Гърция на места в северна Гърция или по точно около Солун нафтата беше 1,19 евро което прави малко над 2,30 лв по точно 2,32/2,33 лв в България нафтата варираше в същия момент от 2,26 до 2,33 само, че Гръцката емного по качествена и колата е по икономична ХАИДЕ сега народе смятай и преценяваи кои са прецаканите

Горивото в България се кара от две места , има стандарти / европейски / и само ако зареждаш нещо нелегално може да се прецакаш !!! Иначе от всяка партида се взима проба и се проверява .....така ,че хайде стига глупости!!

И си вярваш?

на 18.07. в малка бензиностанция близо до центъра дизелът беше 1,157 евро...

... да са ми давали касова бележка из Гръчко - и често съм си чудил как аджеба си събира данъците там Държавата ?!? Споделете и Вие ...

В българия щото цените са много пазарни.... Бензин по 2.30 литъра...

2.30 е доста по-малко от 3.40 - май не четеш а се оплакваш по навик

Паисий

нормалната цена на бензина там е 1,45-1,50 евро, а те 1,70 както пише тук

Райне, съпоставяш само едното. Хайде съпостави и доходите - тогава пак коментирай пак.

120$ за барел нефт - 2.60лв. дизел, 47$ за барел нефт - 2.33лв. дизел. Коце изчислява се с просто тройно правило вероятно, ама на дали!

Konstantin

Че Лука продава скъпо е факт, но сметките ти не са верни...Все пак като беше 120$ барела самият долар беше 1,4 лева, а сега е 1,8 лева...

но факт - простото тройно правило се влияе по сложен начин от сгъването на "чаршафите" на петролните шейхове за деня.

Охии....бохии...хубаво ще се наиграете. Приемете истината че онзи живот дето го живяхте на вересия няма кой да ви го дава вече и мирясайте, щото колкото повече хитрувате - по лошо става скъпи съседи.