Експерт: Горивата едва ли ще поевтинеят

Цената на суровия петрол се промени минимално, така че с или без мораториум, нямаше нищо особено да се случи, заяви експертът от "Индърст Рисърч" Лъчезар Богданов.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Горивата едва ли ще поевтинеят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малък Съчко- Лъчко да не се прави на детски наивен и да приглася удобно за монополиста. Петролът поскъпва, но долара пада, статуквоот е едно и също. И Съчко-Лъчко като ми говориш за петрола на Лукойл, не гледай САЩ и БРЕНТ, а руските борси. Има разлика.

Кокчо, ти да не мислиш, че руския нефт е без пари, разликата с брента е под 4 долара

Защо се търси мннеието на някакви "Експерти"- почти винаги те са "ВЪРЗАНИ" и мненията им не отразяват реално състояние ,и са поръчкови . Почти винаги след техни мнения се вдигат цени без да се съобразявт с реални условия и възможности на хората.Вече съм склонен да вярвам че в България се прави всичко възможно българите да се доведат до абсолютната сиромашия характерна за страните ор третия свят.

kgb777kgb

Не виждаш ли , че "ескпертите " са едни и същи ? Всеки който иска да се ИЗХОДИ по някоя тема , ЗА КОЯТО СА МУ ПЛАТИЛИ си има или телевизия или преса където е приет с отворени обятия и винаги е "най-добрия" експерт ! Запомни им имената те не са много и като си зададеш правилният въпрос - Кому е изтодно това ?- ще откриеш и поръчителя / плащащия/ !!!

Поредния глашатай на петролната мафия. Казва ни, че са се запънали като магаре на баир и няма да свалят цените,защото никой нищо не може да направи на монопола им. Няма ли най-сетне да излезе такъв експерт, който да каже какво точно се съдържа тази цена и какво означава определянето й според "метод на разходите"? как така офшорките които притежават нефтохима поредна година са на загуба и още са живи?

Те и недвижимите имоти, и доларът нямаше да поевтиняват... Купувайте, че не остана!

Не знам за вас, но аз откакто сипвам дизел от Ромпетрол, разходът ми падна с 0.5 л/100

Еми така е - то с петрол от най-добре гледаните роми в Европа друго не може и да се очаква! ;)

Аз забелязвам понижение на разхода на бензин, от както зареждам в Еко. Ромпетрол са май още по-добре но са ми на 12 км по-далече ;)

Защо никой не излезе да каже, на каква цена се внася най- ниско качественият петрол в света от Русия? Защо цената му се влияе от световните пазари, при положение, че не се търгува там? До кога печалбата ще е над публичният интерес? И до кога гражданите ще плащат всички глоби наложени от регулаторите към съответните монополисти, а не почнат да се плащат от печалбите им? Ей на тези въпроси да излезне някой да отговори в медиите, защото на мен глас няма да ми дадат.

Е къде според теб се търгува руският петрол, и откъде ли руснаците десетилетия изкарват валута? В Петърч? Лукойл е компания чиито акции се търгуват на нюйоркската борса. Това каква е цената на руския нефт можеш да провериш по разни специализирани сайтове.

Е ходи провери, руският петрол не се търгува на тези цени, които изнасят като ценообразуващ фактор за горивата в България.

Коментарът на Ekspert го сложете в избрани. Той описва феноменът "ценообразуване в България" по възможно най-лаконичния, но обективен начин. Това е жалакта истина!

Кой да излезе да ти каже, бре, експерте, пусни URALS в нета и ще го видиш колко струва! То щото всичките ни "експерти" са такива, затова сме на тоя хал