ГЕРБ прокара своята комисия за картел на горивата

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за проверка на пазара на горивата. Вносители са ГЕРБ, РБ и ПФ. Комисията предложена от БСП бе отхвърлена.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ прокара своята комисия за картел на горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко удобно е да не се връщаме назад.Другарите още на 01.06.2008 г.си направиха "ЗАКОН ЗА АМНИСТИЯТА4съгласно който всички престъпления извършени преди тази дата не подлежат на наказателно преследване.Този закон доведе до прекратяване на 457 дела,само за 9-те месеца на 2009 г.Сега искат да не се връщаме назад.Спокойни са,защото ги пази закон.По това време в правителството Станишев са били Курнелия,П.Димитров,Р.Овч...Много удобно,много морално,много честно са постъпили другарите с народа,нали?Скачат като ужилени???Защо ли??? Въпросът ми е:"Знае ли се ,в сила ли е този закон?Ако да,защо?

Българския парламент е една посланик - Добрева с извинение

Където герберасите имат аванта си правят комисии с техни представители за да докажат колко са ''загрижени за хората'' излизайки с оправдание на спонсорите си

Малко прости сметки. Колко е акцизът на доривата? 30-40%? т.е. от 3 млрд (надценка) - около 1 млрд данък. Е, вярвам все нещичко е влязло в касичката на ГЕРБ (като "заслужен" бонус)?

Вижте, полза от такива комисии има. И за картел при горивата, и за Белене. Обяснявам защо: основният играч на пазара на горива в България е Лук Ойл България ЕООД понеже притежават 80% от акцизните складове у нас, като по този начин диктува цените в отрасъла. По- нататък- ако някой си мисли, че Русия се бърка директно в джоба да финансира партии в България много се лъже - финансира ги българският народ чрез високи цени на горивата, чрез високи цени за построяване на енергийни проекти - Белене, Южен поток, гориво за атомната, фирмите на Ковачки, Д. Пеевски, КТБ.

Руснаците диктували на Шел и ОМВ - определено не си добре:))))))))))))

Така е. Някои дори мислят, че "ЛукОйл" е само руски. Напр. Ротшилдите имаха поне 10% от акциите (преди да почне пукутевицата срещу Русия), както и много други глобални олигарси.

Глупусти, "картелът ощетитил държавата с няколко млд."! Напротив, нали тези млрд. са аксцизни, т.е. влезли са в хазната на ГЕРП.

ДИР-ааааа, едвам изтраяхте час и махнахте статията от главната страница?!?!? тази новина, касае джоба на всички (директно и косвено).

Не бе, новината за двете патки, потрошили колата си е най-важната за България !

Смях, плач и простотии !!! - Това е българския парламент в настоящето си издание. Не само Провал, а ТРАГЕДИЯ!!!

Някой да се учудва??след покупко продажбата за ''стабилността'' на властващите????С тези интересчии България нама как да мръдне напред а и взетите заеми в милиарди без да се отчетът за какво са похарчени докато групировката управлява говори най добре за това

Щом в тази Комисия ще има имена като Румен Гечев - БСП, Йордан Цонев - ДПС и Петър Чобанов ДПС, не очаквайте различен резултат от този в последните 27 години. Никакъв. Поне Бисеров да бяха сложили, бе! И да обявят като за Радев - че е независим кандидат.

Ти вярно ли си мислиш, че другите са по-почтени и достойни ?? А не ти ли прави впечетление, че бсп изпревари управляващите и сега те създадоха тази комисия, за да си "измият" очите пред обществото, а не че ги е еня !

Изпреварили ли? ;)) Вие май въобще не знаете как функционира КЗК - на квотен принцип от Парламента е. Има представители на всички партии. ..и все пак, това е първият случай на Картел за 27 години. Случайно при управление на ГЕРБ. Както фалита на банки все случайно е при управление на БСП.

А парите за последните години ще ми върнат ли, мършляците долни ! Само се говори, само се говори, ама дела трябват !!

Говори се от осведомени, че в Демократичните страни, парламентарните Комисии за разследване на нарушения от такъв характер, се оглавяват от представители на опозицията! България извървя своя път, май, до диктатура на един човек и едноличната му политическа партия! Вече няма отърване.

ПРОЧЕТЕТЕ С ГУГЪЛ КОЙ СА ... ИНТЕРПЕТРОЛЕУМ ЕНД ПАРТНЪРС ... И ЗАЩО ТЕ НЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ ОТ СЪДРУЖНИКА ИМ МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА ЗА ТЪРГОВИЯ С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ СИРИЯ НА ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ ПРЕЗ РАФИНЕРИИТЕ НА СИНА НА ЕРДОГАН ...:)) НЕ ЧЕ ДРУГИТЕ СА КИТКИ :))

Е, това учудва ли те ? Мене, не !

Внимавай селски какво храчиш с/у най-добрия приятел на гнома,че ще ти стане тясно в "детроит"....приятелчетата му не знаят какво значи демокрация та да не се срещнеш с бухалката без да разбереш:)

Ала-бала, комисии - момисии, картели - мартели, ама за последните 5 дни, откакто се загавари за картел, цената на горивата скочи с 3-4 стотинки. На Петрол нафтата беше 1.94, сега вече е 1.98 лв за 1 литър... Това е само за 5 дни, а иначе, ето и цитат от сайта fuelo, който ежедневно публикува цените на горивата: "За последните 6 месеца дизелът е поскъпнал с 0,23 лв./л (13,22%) с тенденция на поскъпване". Анадънмо?

Интересното ще настъпи след като Марешки пусне бензиностанцията си ! А иначе тази парл. комисия е "прах в очите" и нищо повече ! Марешки направи това, което трябваше държавата да направи , за да защити интересите на своите данъкоплатци ! Разберете : интересът на частните компании е само техен и за никой друг ! Стремеж на всяка една частна компания е да се домогне до монопол на пазара и колкото повече печели толкова по-добре за нея ! Приказки от рода за капитлизма с "човешко лице" са само за малоумната и необразована част от обществото !

Е той капитализмът си е точно с човешко лице :)

Както за "равенството,братството и свободата" при комуноидите......всички знаеха името на човека

"Парламентът създаде Временна анкетна комисия за проверка на пазара на горивата. Вносители са ГЕРБ, РБ и ПФ. Комисията предложена от БСП бе отхвърлена." Което означава, че има надежда да се свърши работа!

Не, това раздвояване и противопоставяне значе, че ще се замаже проблема ! Единствено сплотено цялото общество МОЖЕ да се бори с монополите !

НАРУШЕНИЯ НЯМА ДА БЪДАТ ОТКРИТИ

вежди на бензинджиите. Гербераст ли е, комунист ли е, все тая, всичките има далавера срещу раята, скубят я през ток и горива.

говори председателя на комисията - от сега мога да ви кажа че картел няма!

"Временната анкетна комисия бе избрана за срок от три месеца." Това ли е срока за становище? Ако е така, на 21 януари искаме точна позиция по въпроса!

Значи отпишете да научите нещо за картелите в този си съзнателен живот! Има ли парламентарна комисия, работата е ясна! Духаш супата, както казваше един интелект.

"Комисия в парламента ще проверява картела при горивата" Явно КЗК не й стиска да излезе срещу Змея с три глави!

Не. Явно на много от партиите и на всички дУпЕтати не им стиска истината да се разбере. И за това: протакане, протакане, протакане.