Преговаря се и с други бензиностанции за цените

Споразумение между държавата и "Лукойл България" за мораториум върху нарастването на цените на горивата все още не е подписано, стана ясно на дискусия за горивата в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Преговаря се и с други бензиностанции за цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гоце с тези популиски изказвания голям рейтинг вдигна. Много е лесно да плямпаш като знаеш, че нищо не зависи от теб.

Защо ли нямат интерес да се облекчи вноса на горива и може би ще видим малко по-различни цени? Тогава няма да има нужда от мораториум. У нас само се говори за контрабанда. Всички знаем кой се занимава с контрабанда и защо цивилизованите държави нямат тези проблеми. Или поне са много по-малки.

бойкот на бензиностанциите на лукойл. Аз вече не стъпвам там.

Тези регулации ще дадат отрицателен ефект. В момента, в който се окаже, че частен производител ще работи на загуба той спира да работи и изтегля стоките от пазара. Регулация на пазара вече се е случвала в САЩ и това дърво са го гризали.

От училище всеки знае, че дизеловото гориво, е по тежък дериват и цената му е по ниска от бензина. Защо тогава в България е по скъп?Нали уж имаше допустима надценка за търговците от 25%. Нашите родни търгаши купуват от чужбина стока за стотинки, а ги продават тук за десетки и стотици левове. Защо държавата не контролира бизнеса? Защо се допускат тези уж пазарни цени? До кога?

Докато има кой да купува.

Защото комунизма си отиде. Държавата няма право да се бърка в пазарната икономика. А иначе докато стадото позволява да бъде стригано, винаги ще се намират мераклии да го стрижат.

TAKA E У НАС! ЗА СПРАВКА - ТЕЬНОПОЛИС, ТЕХНОЛУКС, ЗОРА.... И ВСИЧКИ ПОДОБНИ ВЕРИГИ, КОИТО СА БГ СОБСТВЕНОСТ!

Споко! Ето тук пише: link/business/s/1356848075

прах в очите!

Така нареченото замразяване на цените е прост ход за запазване на монопола. Например при цена на дизела от няколко стотинки на литър как се стига до 2.50 - някой ще каже ли? Блокада на бензиностанциите до дупка. Само това е решението ...

Няма монопол ли? А кой унищожи Плама?

прав си Додо,същото е с циментовия завод.Холсим купиха завода и сега го режат за скраб и стават монополисти за цимент в Северозападналия регион

Няма никаква конкуренция не им ли омръзна на дрънкат глупости? Наш съсед имаше бензиностанция преди години и в момента в който свали цената с 2-3 стотинки спрямо другите му цъфнаха едни господа с необичайно дебели вратове и го помолиха да си коригира цените, ако иска бензиностанцията си цяла.

Т.Н."МОРАТОРИУМ"....Е ПОРЕДНОТО ТЪПО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА, С ЕДНИЧКАТА ЦЕЛ ---ДА СЕ ЗАПАЗЯТ ИНЕРЕСИТЕ НА МОНОПОЛНИТЕ СТРУКТУРИ В БЪЛГАРИЯ, КАТО НАПРИМЕР ..."ЛУКОЙЛ"! ЕТО НЕЩО ---КОЕТО ,НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ! БЪДЕТЕ СИГУРНИ!!!