При грубо нарушение катаджиите ще свалят на място номерата

Пътните полицаи ще свалят на място номерата на колите на водачи, заловени пияни, дрогирани, неправоспособни или отказали да дадат проба.

Обратно в новината

Коментари - При грубо нарушение катаджиите ще свалят на място номерата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега по мои груби сметки КАТ прилага закона при едно на 100000 (СТО ХИЛЯДИ) нарушения, т.е. КАТ не прилага закона и в това е проблема. В нормалните държави добре знаят, че наказанията имат ефект, ако хората са убедени в тяхната неизбежност, а размера на наказанията е нещо не особено важно. В България е обратното - 26 години по предложение на КАТ наказанията се увеличават, увеличават се и нарушенията.

Отново безмислици в стил: Хляб и зрелища, с наблягане на зрелищата. Пределно ясно е за всеки що-годе мислещ човек, че проблемът изобщо не е в размера на и без това прекалено високите наказания записани в закона. Проблемът е само и единствено, че тези наказания не се прилагат от КАТ. Вместо да започне да работи, както закона изисква от КАТ, КАТ успя пак да пробута поредното повишаване на наказанията в закона.

... При тази война по пътищата и при СМРАЗЯВАЩИТЕ цифри които се цитират тук. 930 сериозни нарушители, които ги хващат всяка седмица. Първият възникнал въпрос е: "Ами още КОЛКО не ги хващат или се отървават благодарение на щедри подкупи, протекции от висшестоящи и т.н.?" Сигурно са 2-3 хиляди, а може би 10-15? Що се отнася до мерките на фона на всичко, което се случва, то те са първо ЗАКЪСНЕЛИ и второ МЕКИ. Не виждам нищо, по отношение на противозаконни действия, които се повтарят или потретват. Мисля, че се казва рецидив. Тук трябва мерките да се засилват с големината на геометрична прогресия. Но затова законодателят отново не е помислил. .. Питам се, ЗАЩО?

Това, за което трябва да помисли законодателя е как това, което го пише в закона да се прилага, а не да записва в закона все по-строги наказания, които после не се прилагат, както е в България след 1989-та година. Какъв е смисъла в закона да предвидиш доживотен затвор за превишена скорост, ако после няма да има нито един наказан за това?! То и наказанието е безмислено - не отговаря на степента на деянието, а КАТ отдавна прекрачиха всички разумни граници в това отношение.

Напротив, ако ти напишат акт много важно. Аз съм карал с изтекъл акт за каране без фарове през деня, 7 месеца след като изтече. Не са ме спирали и нищо, като ти махнат номерата я карай да те видим. Ама наркоманчетата ви е страх, а?!

Господа,другари български полиционери(или милицаи,както си искате),кой е по-виновен при едно такова нарушение-водача или автомобила:)))??? Защото останах с впечатлението,че автомобила е в пъти по-виновен от този,който го е управлявал?!? Или понеже съм...прост,не мога да ви схвана логиката:)))???

Моето мнение винаги е било и ще остане токова: За кокошка няма прошка - за милиони няма закони. Както е било до сега така и ще бъде просто си чешят езиците пред изборно

Отново мекушави мерки. Какво като автомобила е лизингов или служебен? Конфискува се, а после фирмата да се разправя със служителя - ще плаща или ще работи без заплата. Но дисциплината на пътя започва от паркирането -трябват строги мерки срещу неправилното паркиране по тротоари и градинки, пред изходи, врати и т.н. Задължително изискване за получаване на регистрационна тебела трябва да стане нотариален акт за гараж, двор или договор за наем. Който няма да плаща допълнително 365 дни по 5 лева на ден такса за паркиране на общински терени. Освен това броят на таралясниците е огромен - тези очевидно грохнали бараки как получават талони за техниче4ски прегледи?

Също така, сгради които нямат достатъчно паркоместа или гаражи да бъдат облагани с по-висок данък! Само така ще се сложи ред и хаосът ще намалее.

Не става. Какво значи нямат достатъчно? Гаражите и паркоместата са съобразени със закон. Сегашния закон казва че за всеки имот в сградата трябва да има минимум 1 място за паркиране. Предишния закон даже и това го нямаше. Как ще налагаш по-високи данъци при спазен закон?

В София има 1,5 милиона коли и 0,5 милиона гаражи. Как да стане според теб номера с гаражите?

Лъжеш се. Не строги мерки трябват, както КАТ са ти промили мозъка. Трябва, който извърши нарушение, неизбежно да бъде санкциониран за него, а не както е сега - на практика никого не санкционират, а само ако стане катастрофа КАТ пише грешни протоколи и причини за катастрофата.

Само аз ли виждам противоречие? В един текст се твърди, че собственикът ще носи отговорност, докато издаде нарушителя. В следващия -не закачайте собственика на служебните и лизинговите автомобили. Този закон само срещу гражданите ли е насочен?

Собственик на лизингов автомобил е лизингодателя Х. Ползвателя е фирма У. Водача е човека Z, евентуално служител на фирма У. Как искаш собственика Х да даде информация за водача Z? Освен това доколкото чух при такъв случай ползвателя има срок 10-15 дни май да каже кой е Z иначе той го отнася.

Иначе пак ще си говорим за двойни аршини -за едни собственици -затвор, лишаване от... и т.н., за други, за същото нарушение -"Карай да върви, това е валс!" Или ще е закон, или ще е безавторитетна мрънканица.

освен вносителите на гуми, които ПОЧТИ си прокараха нелепия закон за задължителните зимни гуми, без значение дали температурите са -25 или +25 градуса, сега и пътната помощ успя да си прокара лобисткия закон. Що поръчки ще имат сега за извозване на спрени на пътя коли без номера ...

Примитивни мерки за примитивни индивиди. А това, че повечето роптаят показва единствено колко голям е процента нарушители и как смятат нарушаването на правилата (а в случая става въпрос за много груби нарушения) за нещо нормално. Иначе техните права се накърнявали....а правата на потенцилните им жертви- за тях какво????

почукало- такова се обадило.

поредните идиотски мерки, които ще доведат до още по-малка събираемост на глобите и корупция в кат. нали се сещаш, че пред опасността да останеш без номера всеки ще цака и отсрещната страна ще таксува... ББ и ЦЦ си мислят, че могат да управляват по милиционерски...

И? Какво ще промени това? На самозабравилите се изроди по пътищата,употребили наркотици и алкохол,ако не им вземеш колата,за да няма какво да карат,с друго не могат да се спрат

Кой идиот е измислил този пасквил?!?! Движението на МПС без рег. номер е наказуема по действащия ЗДвП - чл. 175, ал. 1, т. 1 " Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който управлява МПС което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места". Т.е. какво излиза - катаджиите ще свалят номера на автомобила на пътя и след това "ела, че ми трябваш и к,во правим сега - защо си без номер" Или иначе казано - закона забранява движението без номер, но КАТ ще го сваля на пътя и те пуска да си джиткаш после. Пъто, по-тъпо, най-тъпо - комисия по транспорт в Народното събрание заедно с ръководството на КАТ.

ми не, просто не продължаваш да караш без номерата. Обаждаш се на пътна помощ .. толкова ли не разбра

Плащаш за репатрак да ти прибере колата. Цените при тях са за идване на място, а след това на километър . . .

приятелю,при този случай има пътна помощ!

Крутите мерки никога не работят, когато са на хартия. По-добре по-малки наказания , но налагани когато трябва и без оглед на етнос, финансово състояние, положение в обществото и други. Аз съм сигурен че "полуинтегрираните" български граждани ще продължат да си карат "както могат", докато свалените номера ще са само на обикновените хорица, случайно изпили чаша вино (Скоро ми се случи да ме спрат полицаи /рутинна проверка/ след като бях на погребение на близък приятел, и ми направиха проблем за изпита една малка бира).

Мисля, че е редно да се свалят номерата, дори и нарушителя да не е собственик. Ако кара с пълномощно също, а после собственика да си качва номерата лесно ,но след платени глоби.

Почти 1000 шофьори всеки месец санкционирани, а колите по пътищата все повече-странно!

По 40 и няколко на ден!Де посмали манго!Ми то след няколко месеца няма да остане кьорав шофьор по пътищата!

Ами прочети новината 970 пияни , дрогирани , без книжка за месец - да не са 1000

В ИНТЕРЕС НА ПИЯНИТЕ ЦИГАНИ, КАРАЩИ БЕЗ КНИЖКИ ПО ПРОВИНЦИЯТА, НООО ГЛАСУВАЩИ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СВИНЕ ОТ ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Следва крадене на номера и тия без книжки, пияндурите . . . пак ще джиткат. Малоумника няма страх и няма спиране.

като спрат малката перука и и направят тест , да ми говорят пак. аз съм пълен въздържател и не ми пука, обаче има стандарт за спиране на колите, май. я спрете някой с 5 еднакви числа в номера, да ви видя колко сте добри. да, ама в някой друг живот.

И сега имат достатъчно силни, по закон, правомощия за да въдворят ред по улиците и пътищата, но не го правят за да не влизат в разправии с нарушителите! Сега само тук-таме ще се намери по някой съвестен който свястно да си изпълни задълженията, но защо ли след известно време изчезва от пътя или пък става като останалите!? Сигурно защото законно е санкционирал някого си, който или е от "силните на деня" или е нечие синче или протеже! Докато по улиците и пътищата има ненаказуеми поради връзки с или участие във властта или по други причини идиоти то и катаджиите ще се правят нани чули ни видели, че току виж заради някого си са "изгърмели", а службичката е сладичка и заплатката не е малка, не е като да я изкарваш с пот на челото, щото някой техни възможности им предопределят само такава вероятност работа -прехрана чрез физически труд!

Всички искаме по-добър контрол с цел повишаване на безопасността на движението.ОК-ама при всеки опит на държавата затова всеки скача.Не виждам какво не Ви харесва-аз съм с две ръце "за" стига това да се извършва закономерно и да важи за всички,без значение на кой е син,брат,братовчед,зет и т.н.Естествено това би се случило в един "идеален"свят дето законът е над всичко,не и тук.Интересно ми е колко коли спряха от движение от предната "акция"за пушещи,вдигащи до Бога шум,затъмнени,тунинговани,китайско-ксенонови и какви ли още не кошници дето постоянно срещаме около нас?!?!?Колко питам?-никой не знае.А и това със свалянето на табелите не е практика само на страните от Третия свят - има го и в Белия свят ;)

Да, в случай че е неизправен автомобила има логика да бъдат свалени номерата, защото това е причината за нарушението - автомобила. В другите случаи няма логика. Обаче не спират таратайките от движение. Защо ли? Няма рушвети в тези случаи, пък много работа трябва за целта.

потривам ръце доволно като ортопед след първия сняг. то ще бъдат дела, ще бъде чудо !! и като ви обявят за ненадеждни или направо невалидни тестовете за наркотици или дрегера ви е не е наред, кво правим ? ще направите богати някои потърпевши. по скоро всички потърпевши ще ви съдят . правосъдие на място, а ?? а правото на защита на водача ?? осигурена ли му е защита, или направо го изкарвате виновен, щото тъй ?? мали, берекет !!!

Не мога да ги разбера тези, които не одобряват. Ами ако някоя пияна маймуна се забие във вас?! Или пияните маймуни сте вие и за това сте недоволни.

одобряваме, обаче не е по този начин. ако си пил лекарства, които дават + на теста за наркотици ? имаш ли идея, че дори най невинния Аулин може да ти даде + на теста ?? това е страшно.

Тия лекарства и аз съм ги "пил", тия простотии на някой друг ги обяснявай. Трева в лекарствата няма. Аман от тревопасни идиоти.

Чо :)

За това има последваща кръвна проба.

Лекарствата, които дават положителен тест за наркотици влияят на способността за шофиране и работа с машини. Така че, след прием на такива лекарства, не трябва да се шофира.

Благодаря от името на гилдията на НС - много работа ще дойде.

Прочетох коментарите и се присъединявм към линията, че решаването на един проблем се замества със създаването на друг и накрая ефект нула. Депутатите прахосват работното си време и творят недоносчета. Мало и голямо се разходи на държавна сметка до САЩ , но само за полза джобу и не прихвана и 1 нещо положително, а само лошите и заробващите. Направо да бяха взели техните правила: Пиян шофер: задължителен арест 24 часа, за влизане в полицията $100 глоба като начало, отиване на съд и отнемане на 1 точка от всичко 3. Лишаване от право за управление 6 месеца, като начало, Наказание да шофира САМО по маршрут дома-работа-обратно, поставяне в автомобила на устройство блокиращо двигател ако водачът е пиян и всичко това придружено с много реални глоби и при потретване на случая лишаване от управление Доживот.По улиците на НЙ има предупредителни табелки: "НЙ-полиция арестува пияните шофьори"И всичко е насочено само срещу самия извършител, а не срещу колата и т.н. За фалшива книжка или без книжка се влиза в затвора- записано е в Правилника за движ.Очевидно е, че БГ интелект не може да се справи и с този проблем, който е лесен за решаване.Депутатите показват дебилитет, понеже никой не им търси отговорност. От хаоса в БГ има полза САЩ за да смуче на воля това което е останало и ако някой се опита да сложи ред НПО и други замаскирани ще попречат.

Всичко това звучи направо чудесно, но как ще се изпълнява ???

Ще имат ли топки да го прилагат и на наглите, румънски мамалиги, които карат бясно на наша територия? Византийците как ни свалят нашите.

Това решение показва само безсилието на системата, произтичаща от Конституцията и прокарваните лобистки закони. В този дух може някой не по-малко успешно да предложи нарушителите просто да бъдат изнасилвани на място ?!

"Пътните полицаи ще свалят на място номерата на колите на водачи, заловени пияни, дрогирани, неправоспособни или отказали да дадат проба" Точно тези изброени са хванати и да карат кола(своя или чужда) със свалени номера тъй че това дали номера ще бъде свален на място или по късно въобще няма да ги спре тези от шофирането.Освен ако колите би трябвало автоматично спират на функционират за това че номерът им го няма,за което се съмнявам :D "Средно на седмица пътната полиция залавя по 300 солидно почерпени зад волана, по 30-ина дрогирани и по 600 неправосопособни" Леле кога успявате чак до около средно 1000 души да изловите и то на седмица,като само по определени места на магистралите стоите. "В случай, че нарушителят е карал чужд автомобил, той ще бъде спиран от движение за срок до един месец." Мислех че това вече е в закона или се оказва че е там само на думи,а чак сега е и на практика?

Ще пия само с крадена кола!

Да купят колата тогава или номерата отпадат? Ще караме без номера.Нищо по въпроса.

Не е възможно да хващат 600 на седмица без книжки, пълен абсурд е това!

Като свалят номера щото съм пил, примерно, жена ми с какво е наказана?

с това, че се е омъжила за човек , който пие и кара, че не ти е взела ключовете преди да седнеш зад волана пиян . .. пада й се, значи :)

Съпругата има ли правомощия и задължение да следи мъжа си денонощно? Той е птлнолетен все пак и трябва да отговаря за действията си. Да не би да трябва като кара мъжа да подписва жена му декларация, че е съгласна съпруга да кара кола след като го тества с дрегер?

що не им дадете право и да разстрелват на място - така ще има "още по голяма СИГУРНОСТ". То какво може да се очаква от държава с такъв Премиер - освен да генерира глупост след глупост .

лошото е, че това предложение е от мижитурките в пътна полиция...на тях животеца им се върти около рекета - колкото повече и по-големи глоби толкова повече рушвет ще се вземе...

И още една стъпка - при второ подобно нарушение - конфискация на колата.

Хохо, 600 неправоспособни на седмица.

Много хубави намерения но практиката ще ги изроди във финикиски бележки отново.Пиещи и каращи винаги е имало особено в селата и малките градове.Дринк енд драйв не бачкат в Чичипръчане,а чичко няма как да преспи в кръчмата!:)

прибирайте колите. Идиотите и без номер могат да си карат !

Теи идиоти трябва да са в затвора !

Значи Рановски се присъедини към Ананиев / Стратиев ... Вече офорима сакралното число три ... като тримата ... знаете анимационната серия от едно време...

Когато нещо се мисли в таз държава, първия и основен мотив са парите! За пътна безопасност и тем подобни глупости просто забравете...

Значи : Взимаш си Рент а кар ; натаралянкваш се до козирката ; оставяш си документите в къщи и сядаш зад волана ! И к'во като те гепнат ? Ще свалят номерата на наетия автомобил , а глобата ще плати чорбаджията , така ли ??? Аман от малоумници !

Не, няма да направят това. Те само ще спират от движение автомобили лична собственост :-)))) за другите няма наказания :-))))

Не си допрочел или запомнил последното , а именно , че собственика трябва да посочи ползвателя за наказанието след това.

Това със свалянето на номерата е практика от Третия свят (не че не крачим уверено към него!). Елементарен (и противоконституционен) опит чрез създаването на нов проблем (ограничаването правото на собственост и придвижване) да се решават други проблеми - корупцията в КАТ и съда, некадърността на служителите в КАТ и неадекватните пътни ограничения (които са частично свързани с корупционните практики - като създаването на "хранилки").

Тия с минусите ще се обосновете ли?

Неадекватните ограничения са изключително нисък процент. Аз лично за подобни не се сещам.

Много са. 50 км/ч на бул. Яворов в София - няма пресичащи пешеходци, няма пешеходни маршрути , няма конфликтни кръстовища ... три ленти в посока ... но има камера, която работи. Този пример достатъчен ли е или?

Друга глупост - наплесканите навсякъде повдигнати пешеходни пътеки през средата на големи булеварди... Карането в София заприлича на roller-coaster (влакче на ужасите) - колата през 100 метра се накланя надолууу, нагореее и после пак ...

Това е абсурд. Все едно ако някой прасне с лопата някой в моя двор аз да нося отговорност щото лопатата е моя.

БРЦК

Ахахахах. Той кара без книжка и пиян - те щели да му свалят номерата. И? Вместо пиян и без книжка - ще си кара пиян и без книжка и без номера. Както преди месец направи един 17 годишен келеш в София и блъзна такси. КАТ го глоби 200лв!!!

Тези идиотщини на парламента са доказателство, че сме държава на ченгета. Даже не се и крият вече. И сред анонимните драскачи е пълно с такива. Е, сега вече ще имат един стабилен източник на доходи и средство за тормоз на хората.

По магистрала Хемус има много ремонти и ограничение 50, само че някои карат със 150!Никой не контролира.

Ремонтите отдавна са приключили, но си правят пас, за да глобят някой.НО, полицаите не стигат. Трябват още 10 000 бр.

А КОЙ бе Аланкоолу дава книжки на Братята Роми , които ДОКАЗАНО не могат да четат и пишат ??? Как може доказано неграмотен човек да чете и да попълва листовки ??? А някой от Вас да е виждал Брат Ром в учебен автомобил някога ??? Аз щото НЕ съм !

...и с очила с диоптър от четене,няма го видиш и в данъчно, и Нобелов лауреат от него никога няма да излезе... Също няма да го видиш на опашка за плащане на тока и водата...

Ааааааа , за Нобелов Лауреат НЕ СИ прав ! Виж : Обонго стана ...

Настимир Ананиев на практика въвежда санкция за собствениците като съучастници в административно нарушение. Това е ново за административната теория, защото ако някой извършва нарушение административната отговорност е лична съобразно чл,24 от ЗАНН или Ананиев не е много наясно , но пък иска да пише, пише. Еви им майката на тия неграмотници, но пък като ги избират неграмотници какво искате!

Идиотиите на Парламента и КАТ нямат край!!! Сега КАТ-аджийте ще станат милионери!

А да не би да не са!?

ujabg

Необмислено!