Рязко спадна подкрепата за АЕЦ в България

Земетресението в Япония и последвалата криза в ядрената централа значително променят обществените нагласи към атомната енергетика.

Обратно в новината

Коментари - Рязко спадна подкрепата за АЕЦ в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се откажем от АЕЦ Белене,ще внасяме ток от румънската и турската АЕЦ!Ще преградим и унищожим реките и природата си с минивецове/каквото се случва с красивото Искърско дефиле/,ще направим скъпи ветрогенератори върху земеделска земя..Ще плащаме като попове и ще се тюхкаме,че ни е скъп токът и пак сме най-бедни в Европа!А ако стане нещо такова,като в Япония,недай си боже,или на Земята падне метеоритен дъжд,или комета ни удари,или настане ледников период,или глобално затопляне..тогава ще бъдем облъчени от румънската и турската АЕЦ,или АЕЦ Козлодуй/ако не я дозакрием/,но ще сме доволни,че няма да е българската АЕЦ Белене!Никоя нормална страна в Европа няма да се откаже от атомната си енергия/както вече се заявява/,защото трябва да се откаже от развитата си икономика и от електромобилите си..Германия официално заяви,че няма да подложи на стрес-тестове своите ядрени централи!А там съпротивата срещу ядрената енергия е най-голяма,поради складирането на ядрените отпадъци на германска територия..На нас ни се предлага един от най-изгодните договори в света за АЕЦ Белене и най-важното-да се изнасят ядрените отпадъци извън България!За да можем да си развиваме туризма и земеделието!Ако запазим ядрените си централи,нищо чудно един ден да изнасяме ток и за Европа..Но ние,българите сме си такива-вечно взимаме грешни решения и вечно сме губещи!

И аз лично съм краен привърженик на ядрената енергетика, но съм яростен противник на проекта АЕЦ Белене защото целта му е да ни завърже на 100% към Русия. Тогава дори и национален суверинитет няма да ни остане.

Русия , Германия са предвидими партньори за разлика от новите ни поробители от зад океана , които ни управляват чрез посланици и фирми в Марица изток - там плащаш колкото ти кажат и то с няколко пъти отгоре, даже и без да ти предлагат нещо насреща. А цената на АЕЦ Белене ще се качва още ако се бавим, те "картофите" се покачиха два пъти, може би защото са произведени от Бойко.

Понеже цензурата ми махна линка.. Който се интересува да потърси в Google материал със заглавие "Особености на националния електро-износ" на Гарабед Минасян и да чете. Истината е потресаваша! И показава колко долни, мръсни и гадни са нашенските социалисти и "братята руснаци", които уж ни давали въюможност за най-евтиния ток в света.

Мисля, че трябва да се изясни един момент - за и против ядрената енергетика НЕ ОЗНАЧАВА за или против Белене - това са две коренно различни неща. Аз лично съм краен привърженик на ядрената енергетика, но съм доста скептичен към проекта Белене.

За балъците дето си мислят че ни трябва много АЕЦ само ще кажа, че това е димна завеса на Русия. От много години България изнася ток на загуба, а загубата се разпределя върху сметките на българските потребители. Паралелно с това се води кампания за промиване на мозъци. От Русия разбира се. Който се интересува да чете тук: link/columnist/id_1897122451

По принцип съм за АЕЦ и нямам никакви страхове по въпроса. Лошото, което не се казва е, че не само АЕЦ централа крие опасности, но и зависимоста от точно определено гориво и въпроса с отработеното гориво. Т.е. ако построим руска АЕЦ ще сме ИЗЦЯЛО зависими от Русия имайки предвид, че от тях купуваме нефт, газ и уран за Козлодуй. Тогава окончателно никаква справедливост, свобода или демокрация няма да е възможна в България. Това е, което не трябва да се допуска. Жалко че и Б.Б. клекна пред подкупа и заплахите на Путин и е на път да продаде бъдещето на страната и народа си на най-големите ни поробители след турското робство.

си прав за горивото. В момента ТЕМЕЛИН (ЧЕХИЯ, ако не знаеш, която държава е преживяла Пражката пролет, ама сигурно и това не знаеш, защото си бил в сексуалните фантазии на баща си или на дядо си, и са 100 пъти по демократи от нас и 100 пъти повече пострадали от СССР отколкото ние) изхрърлят американското гориво и зареждат с руско. А това анти,фили,фоби са приказки за баламурници от тарикати като тези горе на снимката, дето са се нагушили с долари та са се затъкнали. Има интереси на държавата и народа -икономически, останалото трябваше да го забравим преди 20 години.

Да наслагаме перки по всички възможни ниви? По същата логика с АЕЦ може да спрем и да ядем при случай на отравяне с храни.

Има ли нещо което реално се решава и зависи от подкрепата на хората/избирателите? Разбира се че няма - управляващите никога не взимат решения ръководени от подкрепата на хората, а от това което им се каже отвъд океана!

Надявам се да спрат атомните ни централи за да се върнем на режим на тока.Тогава ще се запушат устите на лъжливите електронни медии,а вестници вече никой не си купува и хората отново ще заживеят с ИСТИНАТА!

АЕЦ ще има.

Вместо да изнасяме електроенергия, ние ще я внасяме. И защо? Защото ни се втъпляват безумни идей за атомен апокалипсис? А от къде ще внасяме ток? От Турция! Чудесна идея! Да станем зависими от Търция бартче. Само де турците не ги виждам да си закриват електроцентралите. Сега наплашеното население се дърпа, ама като почнем да плащаме по 100 лева на месец за ток, ще си опечем акълите. Дай направо да се продадем на запада или на турция и да се приключва!

Ел енергията от Белене се предвижда да се изнася. Т.е Не следва да ни манипулират, че тока ще поскъпне. Естествено,че ще поскъпне успоредно с повишаване на жинения стандарт и развитие на икономиката. А в момента поскъпва на принципа на Лукойл

Да се спре автомобилостроенето и самолетостроенето защото най много хора в света умират от катастрофи

много точно казано браво! (не съм сърказтичен)

Процента на загиналите в авиационни катастрофи годишно е пренебрежимо малък в сравнение със загиналите в автомобилните катастрофи.

Их как го пък измислиха? Ей, престанете с това промиване на мозъци! По същата статистика ли се води и голямата подкрепа за ГЕРБ?!

"Рязко спадна подкрепата за АЕЦ в България" - който го е страх от мечки да не ходи в гората. Айде всички заминавайте на нивите тогава :)

Олигархията желаеща АЕЦ има къде да избяга, нормалния човек не, при авария. Истината за последствията от Чернобил още не е казана в България. Не на АЕЦ.

Айде да помислиме щом казваш. Олигархията викаш искала АЕЦ.. Що ли? Щото си няма милиони и цената на тока и е много важна? Явно ти, призоваващия да мислим, всъщност си доста затруднен в този процес. В Европа работят към 150 АЕЦ-а, голяма част от тях са по стари технологии. Както ветровете обикновено са в посока запад - изток, то цялата радиация ще дойде при нас, ако стане авария. Сега с твоето напъване да мислиш, кажи как да ги накараме да ги затворят. Ама от толкова напъване гледай да не свършиш нещо друго..

Ако с парите за ае-ца построим всичките проектирани язовири ще спасим Б-я от бъдещите засушавания, ще имаме подобрение на климата и възобновяеми мощности с много дълъг живот!!!

И много-много магистрали и молове

Да бе ама как го виждаш да стане това у България...

До Иони: Нека покажат филма на широката публика тя да прецени кое е истината и кое лъжата! Що се касае за АЕЦ Белене българите ще са ограбвани от АЕЦ Белене по същия начин по който са ограбвани от Нефтохим Бургас. Построяват ги тези мощности, късайки от залъга на опоскания до крайност българин и после ги подарявате на руските мафиоти! Това е вашата комунистическа национално-отговорна политика!

Още в края на миналия век, на сборище на фондация Горбачов, с присъствие на най-влиятелни световни личности и клубове, България е определена като преден пост на Европа и Америка, който трябва да бъде преграда за евентуални нападения и плацдарм за нанасяне на удари. Удобна била и розата на ветровете над България, която отнасяла радиацията далеч от Стара Европа ... Затова не ни дават да развиваме ядрена енергетика, а дупедавци и профани в България валяло ...

2х 1000 в Козлодуй и още 2х 1000 в Белене + ТЕЦ-овете с подписан договор за изкупуване на енергията и се получава производство на енергия по-голямо от консумацията. И понеже Белене ще е нов, а Козлодуй стар, ще затворим изплатилия се вече Козлодуй, който произвежда евтина енергия, и ще ползваме скъпия Белене, който произвежда скъпа енергия. Чисто и просто, почти колкото мен :)

Не искам атомна централа, нямаме пари за нея, все едно едва да свързвам двата края и да искам да си купя мерцедес. А ако стане земетресение от 8 степен, а руснаците гарантират че издържа на 7 степен. Не, по-добре да пестим ел.ток и да не дърпаме дявола за опашката.

Искам да подчертая само, от това че няма да строим Белене , руският Атомстрой не обеднее.Той тъкмо сключи договор с Индия за още 20 такива. Така че ние ще решаваме а не някой си чичо. Но за това трябва да имаме както ясна представа за проекта, така и политическа воля за реализацията му или окончателно отхвърляне.

още малко и още по-реално. Всички мощности в един момент отпадат, няма открито перпетуум мобиле все още. Затова трябват заместващи мощности. За тях е необходимо време за построяване. Не стават с вълшебната пръчка. Нормално е консумацията на ток да расте.Все пак искаме да се развие икономиката, а не да остане на това ниво. Искаме елекромобили. Искаме по голямо метро, по бързи влакове и т.н. Ако само я свиваме ще стигнем до мизерията. Освен това винаги е в плюс да има излишен ток. И не излизай с тезата ,че 1000 мегавата от един реактор на АЕЦ ще ги заместиш с ВЕЦ(които съсипаах всяка река на която има) или с ветрогенератори. Сам сметни колко ветрогенератора ще дадат тези мегавати . Виж им и КПД-то и колко постоянно могат да подават ток.Освен това се поинтересувай колко работни места осигурява един АЕЦ със всичките му съпътстващи структури.Ако за теб лично безработицата не е проблем тя е бич за много голям процент българи. Освен това, както е написано по-долу светът е осеян със стари реактори. И ако забелязваш все развити страни ползват много реактори.

Искаме храна и здравеопазване като хората.Искаме сигерност за живота си-от цигани,мафиоти, наркотърговци,алчни политици -е това искаме и за това плащаме.Каква промишленост те патила,като великият ЕС ни е определил ролята на келнери и проститутки и пушечно месо.Кордон ,който да им пази тлъстите ду...та от мослемите.Какво селскостопанство,като трябва да купуваме продуктите на техните фермери.Туризъм за изпадналите пияндури,да изпускат парата и като идат там пак да спазват правилата ...Какви ти електромобили като хората вече нямат пари и за трета ръка трошки?Как при работеща промишленост и 9 милиона население стигаше тока,сега при закрити предприятия и при 6-7 милиона не стига?Стига ни правихте на ахмаци.Ние ще плащаме,барабар с правнуците ни за алчността на гъзолизците управници.НЕ,не и не!Който иска атомни централи да върви във Фукушима!

Интересно ми е привържениците на АЕЦ Белене, за какво точно настояват, какво си мислят, че ще се случи. При нови два реактора, цената на тока няма да падне, зависимостта ни към Русия ще е над 80%!, т.е. при криза като спора между Русия и Украйна в даден момент може да се окаже, че трябва да спрем икономиката ни, държавата няма да забогатее, защото самата централа е доста скъпа и не е ясно дали въобще ще се покрият разходите, тъй като пазара за електроенергия е пренаситен, работни места също няма да се осигурат, освен временно за нискоквалифициран труд и за постоянно единични бройки за висококвалифициран. Обобщението е - неясни ползи, но явен риск и огромни разходи. За какво ни е тогава АЕЦ Белене?! И не ми излизайте с абсурда, че ще останем без ток или че той ще е безбожно скъп, алтернативи има много - от огромен потенциал за подобряване на енергийна ефективност за доста по-малко пари до всякакви ВЕИ или при крайна нужда внасяне на ток отвън, който и сега е съвсем малко по-скъп от този, който ние плащаме.

Германският министър на отбраната си подаде отставката заради плагиатство. Това , което сте написали са цитати от чичко соросовото недоразумение мартинчо димитров, така че трябва да слагате коментарите си в кавички("").Вие плюещите против АЕЦ Белене ли сте, или против атомната енергия въобще? Тезата на мартинчо и сие получили и получаващи тлъсти комисионни от американски енергийни и атомни лобита е, че виждате ли по-изгодно е да се строи 7 блок в Козлодуй, ама американски? Ама нали този дето гръмна в Япония е американски? Руските били по-ненадежни. Технологиите толкова много напреднаха, и така са преплетени различни фирми от цял свят в строителството на АЕЦ,автоматика,защити и т.н., че е престъпление да се играе със страховете на хората. Ами застанете на летище София с фотоси от самолетни катастрофи, като толкова искате да всявате страх и вижте колко хора ще се откажат от полетите си.

По-идиотско и манипулативно изказване от това на Реалист скоро не съм чел. Една атомна централа има срок на ползване 50-60 години, като още след първите 5 до 10 години се е изплатила. Никаква зависимост нямаме от Русия. Що се отнася до абсурда - да има такъв и това си ти "Реалист", както и предложението ти да се насочваме към ВЕИ. Последното ти предложение, да внасяме ток отвън, вече отива към национално предателство.

Реалист си ама друг път. Първо, започвам с първата ти заблуда. Тока, ако го внасяме от чужбина няма да е "с малко по-скъп", а значително по-скъп ! Второ - тока няма да поевтинее, защото за да поевтинее трябва да е по-евтин от сегашния ни основен източник, който пак е АЕЦ, така че този ти аргумент е несъстоятелен. Ползата е, че няма да поскъпва тока и това ще е устойчиво гарантирано за десетилетия напред, плюс износ със значителна печалба. Освен това тази централа няма да я плащаме ние, а инвеститори, а България ще има 51% от централата. Това, че няма да се разкрият работни места също не е вярно. Ще се разкрият, особено за висококвалифицирани кадри, което е много добро нещо ! А колко струва тока от ВЕИ ти оставям сам да провериш на сайта на ДКЕВР (и да сравниш с АЕЦ) ! Сполай ти.

Интервюто е от един документален филм излъчен по ARTE TV. Това е френско-немски канал. Нито по руска, още по-малко по българска телевизия ще бъде излъчен. В България цари абслютна цензура. На гладните и безправните информация не им е нужна по стандартите на КОМУНИЗМА!

Битва за Чернобыль / Battle of Chernobyl (Discovery Channel) Производство: Play Film (Discovery) Режисeр: Thomas Johnson Цифри десет пъти по-малки, и от участвали в ликвидация, 50 са загинали. И пак интервью с господин Горбачев, и много архивни документи.

Ето накратко какво казва Михаил Горбачов: Платената цена за покриване щетите от чернобилската катастрофа= на 18/осемнадесет/ милиарда скъпи рубли,или повече от 18 милиарда сегашни евро. 45 000/ 45 хиляди/ загинали гасители на последиците. За цивилното население сведения няма, защото не е водена статистика. Радиационното замърсяване ще продължи да виздейства още 800 000/осемстотин хиляди години/. Като ще бъде руска собственост и руската страна ще прибира печалбите от АЕЦ Белене/ което е логично!/, защо не си я построят на руска територия/ което също е логично!/?

Моля, къде е публикувано?

не е от руската преса. Като цяло коментарът е поредната пропаганда, предназначена за умствено изостанали.

Сащ - 104 действащи реактора Франция - 58 Япония - 55 Русия - 32 Южна Корея - 21 Индия - 20 Великобритания - 19 Канада - 18 Германия - 17 Украйна - 15 Китай - 13 +27 строящи се Бройката до 443 се допълва от страни с по един или няколко реактора. По голяма част от тези реактори са доста стари,но ги експлоатират още.

НИКОГА БЕЛЕНЕ!!!

Никога Белене в ръцете на частни фирми,след като ще се построи от народа.Както Борисов се кани неговите пътища да отидат в ръцете на разни фирми и да събират такси (тол)за преминаване.Това е било само по турско.

Раздавай свещите и газовите фенери Призив 2 "По зпалата само ток !"

Дир.бг , пак ли започнахте с цензурата по комунистически? Аз дадох само данни от едно интервю с Михаил Горбачов.

Къде е публикувано, веднага да го видя, много съмнителни числа.

България има нужда от атомната си централа и колкото и да плюят Козлодуй той е 1000 пъти по надежден от японската централа.Незнам кой е поръчал тая тема тук но е згрешил-българския народ си иска централата и белене също това е единствената гаранция за нашата енергийна свобода!!!

Това Гоцэ и Р. Овч. ли ти го казаха?

Очаквайте американските оръжия тук. ПРО-то де. Като си създадат нужния враг - "тероризма", с което са заети в момента, ние, като полувелика сила" ще трябва също да дадем свойта дан: да обърнем страната си на територия за американските ракети, дето "да ни пазят". Затова Европа иска да разкара нашите АЕЦ - като ни целят нас, да целят нас. Не и на тях да им треперят гъ...овете. А на янките не им пречат централите ни, но ДЪРЖАТ ДА СА ТЕХНИ. Като си довлекат ракетите, става 2 в 1 - хем ще пренасочат "терористите" насам - спокойно да се "борят с тях" тук, достатъчно надалеч от тях. Хем ще държат Европа в шах. АЕЦ ни е най-добрата защита от мерака на "великите" да ни направят нов барутен погреб -военна база на САЩ, тяхна ракетна площадка и достатъчно настрани размахвано червено парцалче пред "лошите", "злото", "терористите": под носа на Русия, на територията на вярна колония на Биг Брадър - нашата.

Нещо си се объркал. На Европа не и пука за АЕЦ в България. На Франция е проблема, защото им бърка сметките/пазара с построения от тях АЕЦ в Черна вода. Проблема в зялата работа е кой ти продава горивото.

ако сте такива. Спрете да се джавкате за глупости. Докато не се измисли истнска алтернатива на ядрената енергия и на нефта - т. е. цени, ефективност(КПД), ще има АЕЦ и войни за нефт. На логиката на пишещите против АЕЦ, до сега ако човечеството е било на тяхната логика, щяхме да се движат с каруци, а не с коли,влакове,самолети и кораби и щяхме да щракаме на сметалото,а не да пишем в дира на компютъра си от другия край на света. Друг е въпросът, че всичко ново, което се изгражда се подчинява на все по-строги норми и изисквания и ние трябва да правим това не само за АЕЦ, но и за всички нови мощности.

Ти ако пишеш от другия край на света,бъди така добър да си гледаш работата в твоя край там.Аз съм на 100 км от Белене,не на хиляди и не искам АЕЦ.Ни руска,ни турска,ни каквато ще да е.Стига с тези спекулации със свещите и пр.Ние тук сме една шепа хора и оставаме все по-малко.Промишленост нямаме и няма да имаме.За чий ни е толкова ток?И сега ни стига и го изнасяме даже.

Истината е в водните ел. централи. в българия има още неоползотворен потенциал, но държавата не е доизпипала законите /може би умишлено.../ и иска сега да ги национализира, защото построеното в публична държавна собственост /а това е реката според закона/ става публична държавна собственост. По-добри обекти досега човечеството не познава, в българия всичко възможно се прави водни централи да няма. Защо ли?

О, има такива "централи", водни, ама не са за тебе, а за някои други чичковци. По пътя за Враца има една такава централа-менте. Пад на водата няколко метра, предполагам може да захрани една електрическа печка. Познай за какво служи, от три пъти!

Забира се, че подкрепата ще спадне. Моето мнение е всичко е до технологична дисциплина, и в украинският Чернобъл и в японският Фукушима налице нарушаване на такава. Сега излизат наяве според американски източници и много грозни събития на фукушима след построяването и, и прикривания на случилото се, и икономии на допълнителни сгради за отработено ядрено гориво и др. Ако не можем да осигурим технологична дисциплина, подобре да няма Белене и други станции да затворим. Ще правим марули, картофи, череши, чушки, мляко, хляб- това ще е много изгодно съвсем скоро, и ЕС знае за това.

Това са пълни нагласени глупости. 800 калпака неизвестно как подбрани. Хайде, няма нужда. "Това показват резултатите от експресно национално представително проучване на агенция Алфа Рисърч, проведено в периода 17-21 март 2011г. сред 800 пълнолетни жители от цялата страна, предаде КРОСС. "

Аз казах че ще спадне, но нали знаем че всяко чудо за три дни. За статистиката съм съгласен с вас. Дали 800 човека е представителна извадка за България, никой не обяснява, а пък за способ по който е съставена също не щът да говорят.

Ами да напрегнат мозъците си хората и да въведат безопасни енерго източници..а не атомни бомби със закъснител!!!

Какво пък толкова,България може и без такива централи. Вижда се че не са хубави и са радиациони!

Сигурно за това родната ти Турция строи такива. Аре, улево

Верно ли си толкоз куха или само се преструваш? След 2017-2019 когато изтича ресурса на сега работещите реактори на свещи ли ще караш? И ако внасяме ток на каква цена ще е ?

Естествено ,че АЕЦ Белене е нужна на БГ. Какво , да ходим да целуваме ръка на светиня му за да обновим свещоливницата ли ? Седерастията е верно заболяване, за което чудно няма данни в т.нар- "проучване". Значи в Турция -може, в Румъния - да . А ние - не може ,щото щяла да бъде по руска технология. Ами , видяхме другата в Япония.....

В Япония централата прави проблем при почти 9 по Рихтер. В Чернобил просто си гърми без земетресение - направи си ти сравнението с червената си болна бесепарска тиква.

Ей смешник, няма система която да издържи на човешка грешка - НЯМА ТАКАВА. Както се казваше в един виц - не може да се измисли дуракоустойчива система, защото глупаците са твърде изобретателни!

Руската технология я видяхме в Чернобил. Сега виждаме японската.

В Япония технологията е американска, а реакторите в Козлодуй и Белене като технология нямат нищо общо с Чернобилския.

Японската централа е построена не там,където трябва.На това място е имало цунами и преди.Просто едни умници и лакомници са искали да печелят без да им пука за последствията.Нищо че са японци,капитала няма националност.Защо немската фирма,която отначало се заинтересува от Белене се оттегли?След като е платила на немски институт за оценка на риска в земетръсната зона?Тези данни са нейна собственост и тя не ги показва,но се дръпна.Те по-тъпи ли са от вас?Или не искат да печелят?Ами ако като се построи централата и се обяви от ЕС за рискова и я затворят,както стана с блоковете на Козлодуй? Тогава колко ще ни струва тъпотията?За Боко,Овчо, мовчо и пр. е ясно-те ще си приберат комисионните и няма да са тук,а ние пак ще сме на свещи,защото ток ще има,но не и пари ,за да си го платим.

Румъния дали спря централата и в каква зона е построена, дали Франция няма да се откаже от поддържката и заради труса в Япония? Може ли някой да отговори на този въпрос и тогава да говорим за нашата?

и защо трябва да чакаме французите да отговарят, за да си вържем ние енергийните гащи?

Извинявай, но не си ме разбрал. Казвам, че румънците не се отказват въпреки, че Вранча е при тях. Французите също не се отказват, но пък оказват натиск върху нас ние да не строим, може би за да има къде да продават тока от Черна вода.

Не ме е яд на Вас и коментарийте Ви, жал ме е за мен, че трябва да живея с Вас.

Аз отдавна споделям това мнение.90% от хората са малоумници, част от които решават бъдещето на планетата ни.А то е много ясно: светът върви към своя край.За жалост разумните хора са едно безсилно малцинство.

АЛО, БРАТЯ БЪЛГАРИ! ДА СТЕ ЧУЛИ, ЧЕ ЯПОНЦИТЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА АЕЦ СЛЕД ТАЗИ ТРАГЕДИЯ! НЕСТЕ! ЗАЩО! ЗАЩОТО ТАЗИ ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ НЯМА ПРОСТО АЛТЕРНАТИВА! А ДА СТЕ ЧУЛИ ФРАНЦИЯ! ТЯ ДОБИВА 83% ОТ ТОКА СИ В АЕЦ!!!! А У НАС НАДЕЛЯВА ГЛУПОСТА, ПРОСТОТИЯТА И ИДИОТЩИНАТА!

Щото и украинците се отказаха от АЕЦ. Строят 4-6 нови блока.

Това си е чисто манипулативна статия.

Що не си бих шута едно време.....

Твърдо "ЗА" за атомната енергетика, противно на анкетата. Най-евтината, най-продуктивната и най-щадяща околната среда енергия. Дори и с една авария в някоя от над 50-те АЕЦ-а в Европа всички отиваме на кино. Трябва да сме много ограничени, ако си мислим, че ако нямаме АЕЦ в БГ се застраховаме от подобни рискове. Вместо това можем да си тургаме екологичните вътърни перки, които, освен че погубват хиляди птици, издават виещ звук, който докарва психически проблеми на хората.

Първо централите в Европа са доста повече от 50,в света са около 450,строят се още 65.И като сте учаща,не знам в кое учебно заведение Ви научиха да казвате ТУРГАМ.За голямо съжаление може да Ви тургат други работи,но не и ум.

Толкова си учен и ти, стари ми учени смешнико! Когато не разбираш, не пиши празнодумни ми Стари ....

"Тургам" е диалектна форма на думата турям, слагам. Не е нужно човек да ходи в "учебно заведение" за да знае родния си език. Явно, обаче, на вас проблемът ви е, че вече не може да си го тургате никъде и затова запълвате времето си, четейки статистика. Е, има спасение за вашата цифромания - "Минута е много" и "Това го знае всяко хлапе". Обаче побързайте, че "няма време", да не вземе да отидат тия ваши знания на вятъра.

"Вместо това можем да си тургаме екологичните вътърни перки, които, освен че погубват хиляди птици, издават виещ звук, който докарва психически проблеми на хората." - май доста си стояла до такива перки :)

И какво ще я правите толкова електроенергия - сигурно ще работите като крушки! Индустрия няма, инженери няма, идеи няма, но българите си мислят, че ще продават ток на простите съседи и ще бъдат ядрени шейхове - толкова ще спечелите от Белене, колкото и от Козлодуй - демек най-бедни и нещастни!

ИСКАМЕ РУСКА И САМО РУСКА АЕЦ. НИЕ СМЕ МАЗОХИСТИ!!!

Продължение: 3. Реакторите са от по-старо поколение от съвременното в момента и всичко е адски скъпо - централата ще излезе към 8 милиарда, с вече вложеното, което ще ни загроби финансово. За такива централи хората плащат 3-3.5 милиарда, не повече. 5. Зоната е земетръсна и ние не сме японци - нито като дисциплина, нито като специалисти, нито финансово. 6. Парите, които биха могли да се инвестират в разработването и построяването на алтернативни енергийни източници, ще потъват в джобовете на хитри строителни предприемачи.

И си изпий хапчетата, и седни и прочети истинска литература по въпроса(ако можеш да четеш),а не да ми цитираш соросовото недоразумение мартинчо димитров.

Освен тъпотията за хапчетата,нищо друго не си казал.Нито един аргумент,за разлика от този,когото репликираш.Това пък ако не е спам...

прав си за всичко, но чугунените червени глави няма да те оставят безнаказано :)

Ами дай малко факти като си против кои са модерните реактори за времето си колко струват. За 5та точка реакторите са американски а не японски. Японската дисциплина я видяхме излязоха достатъчно данни как са си гледали централата което си е чисто безобразие като знаем нас колко ни тормозиха за нашата централа. 6 точка чудно какви са тия алтернативни енергийни източници био горива които са невъзможни за България огромни соларни паркове рентабилни може би в Африка из някоя пустиня но не и в България. Или прословутите перки които трябва да са далеч от населени места и далеч от прелетните птици

Глупости говориш ти - 80% са против! И причината да се промени така отношението на хората е че преди по тези въпроси нямаше гласност. Договорите се сключваха абсолютно тайно, с цел материални облаги на преговарящите и обществото се държеше в пълно информационно затъмнение по всички въпроси. Сега хората разбраха че: 1. Нямаме нужда от толкова енергия и не си струва да строим централа за да изнасяме, щото нищо не ни гарантира че ще ни изкупуват електроенергията. 2. Централата ще се строи от руснаци, което никак не се харесва на западноевропейците и нищо чудно в бъдеще да решат че нещо не ги кефи и да ни я затворят. Не коментирам това хубаво ли е или лошо. Но е факт.

казали са ти го под другия пост - пий си хапчетата и спри да цитираш лъжите. Иди и прочети малко истинска информация.

ти под всеки пост пишеш за хапчета. Да не би самия ти да взимаш хапчета, изписани ти от 4-ти км. и затова постоянно да са ти в акъла?

Допълнение към мой 66: Шефът на Лукойл си заслужи защитата и с това, че прекрати излизането на компраметиращи премиера записи. Засега. За целта един български депутат и семейството му бяха заплашени , една бомба бе взривена на входа на един български вестник, един джип бе най-демонстративно откраднат и после пак така върнат- липсваха само записите. /Но всеки запис в съвременната технологична ера има много копия!/ И всичко това преди излизането на запис на разговора на премиера със златев.

Колко тъпи са хората, които мислят че ВЕЦ-овете и перките са по добри за екологията. Идея си нямат какви поражения нанасят на микросистемите на реките и на прелетните птици. Истината е в ядрената енергетика. Нито Япония ще се откаже, нито някой друг. А до реакторите в Козлодуй радиацията е в пъти по-малка, отколкото на Орлов мост ;)

Отпаднаха съмненията,че продажния комунист Бойко борисов е руски гъзомииник и национален предател,също като Гоаце,не от скоро на Брюксел им е ясно,че те са скачени съдове.

До коментар [#58] от "titi46": докато битката тече, а критичната за белене дата 31 неумолимо наближава Трайков НЯМА ПРАВО ДА КАПИТУЛИРА И ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА, оставяйки борисов спокойно да ни продаде зад затворени врати! ако е мъжкар и патриот Трайков трябва да остане на мястото си и да не спира да назовава нещата с истинските им имена, да не спира да настоява българския интерес да не бъде продаван за пореден път на кремъл срещу жълти стотинки в герберската каса.

Мега интересно е как точно продажниците дрънкат 'продаваме на кремъл". Ще ти кажа кой какво продаде за жълти стотинки - Костов продаде Козлодуй за жълти стотинки. Не само него, между впрочем. Сега конкурентите ни - Франция, строят централа, която както са го казали по-долу - хем рисковете, хем няма ток. а такива глупаци (или продажници) като тебе сами дрънкат глупости.

Мега интересно е как точно продажниците дрънкат 'продаваме на кремъл". Ще ти кажа кой какво продаде за жълти стотинки - Костов продаде Козлодуй за жълти стотинки. Не само него, между впрочем. Сега конкурентите ни - Франция, строят централа, която както са го казали по-долу - хем рисковете, хем няма ток. а такива глупаци (или продажници) като тебе сами дрънкат глупости.

"Костов продаде Козлодуй" - :)))) Ти съвсем се обърка и взе да ти се привижда Костов сигурно и в тоалетната :))