Глобяват моряците от “Свети Николай“ с над 1 милиард евро

Съдът в Испания глоби моряците ни от кораба «Свети Николай», хванат преди 4 години с три тона кокаин на борда, с рекордните 1 млрд. 150 милиона евро.

Обратно в новината

Коментари - Глобяват моряците от “Свети Николай“ с над 1 милиард евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съдът в Испания е ....за съд! Виновните сигурно са 2-3 , а останалите предполагам са невинни, толкова ли не го установи този съд, ама така е по-лесно ...дай пари....и готово, престъпна система, от нашата страна се вижда че щом си на кораб, следва да изпълняваш заповеди, този капитан какъв е ....съсипа 20 семейства, не биваше така да се прави!

Дайте и за тези да се вдигнем на протест, като за либийските сестри. То и едните и другите от алчност погубват деца.

ами контрабандата на наркотици е сериозно престъпление някъде осъждат на смърт

В България трябват безмилостни мерки срещу наркотиците. Когато тази леш се махне или поне практически изкорени като търпимост нещата също ще потръгнат. Ама докато патриотите са християни, руско- американски послушковци - всъщност всичките ционистки слуги, хитреци и наркомани няма да вървяат нещата! Извън гербератсите, които почти всички са си природно ограничени, останалите са масово нарко зависими! Да не говорим за шефчета по фирми малки и големи. А полицията си трайка. И как да не си трайка - дансаджии и висши полицейски шефове са мазни гани само и само да си вкарат дяцата в еврейски кръгове. И си затварят очите за всичките им пороци, които прехврлят и към нищо неподозиращите модерни софийски копелдаци! Ама важи и за всички населени места. Медиите са навсякъде, А по тях рекламата на бело, трева итн си е практически официална и публична.

Не отричам,че наркотиците са порок,но такъв са също и алкохолът и дрогата.Проблемът идва от ПАВ,които подразбира се влияят на психиката.Дори тревата не е безвредна,когато се пуши редовно,намалява паметта и концентрацията (най-малкото е това). Прав си,че страшно много хора друсат или пият,почти не познавам хора,които да не го правят а те обикновено са изолирани от другите като "загубеняци".Това е бич по цял свят,полицията знае,правителството знае,заведения и клубове са пълни с такива хора,но доста народ се хранят и то здраво се хранят и се мълчи.В България се имитира борба с престъпността,когато хванат някой потребител с наркотици и го обявят за наркодилър или се разчистват неудобни независими наркоиграчи-всичко по медиите,да се лъжат хората,че се прави нещо. Наркотиците и алкохолът не са само парите от тях-пари има и от лечението на такива хора,болестите свързани с тях,хапчетата,които ще изпият и платят. Заложните къщи също печелят от стоки продадени много по-евтино от наркозависими или хазартни типове (пак си е зависимост,но чисто психическа). Дрогата прави хората неефективни,по-слаби и това е добре за всяка антинародна власт. Всяка родолюбива власт истински ще опита да изкорени тези явления,дори да бъде заклеймена от народът си и други държави. В днешният откачен свят да си нормален и да държиш на истината те поставя в малцинство. Всичко описано ми е част от житейският опит.

...поредния заговор срещу вас Българите!!!...Анатема на Дявола от Свети Никола++++++

Обидили са светеца, затова така.

Някой вярва ли че моряците и капитана със свои пари са купили наркотика в Колумбия После са подкарали кораба към Испания да го продават ?

Не вярвам, ама не вярвам и че са пренасяли дрогата безплатно, ей така за черните очи на някой наркобарон. Или пък някой сложил кокаина в кораба без те да имат хабер- като в куфарите на Боевски.

Чшшш алоу, ти изобщо имаш ли представа как се правят тези работи. Значи според теб единственият начин да са замесени в контрабандата е да са събрали джобните и сами да са напазарували наркотика? ИДИОТ!

Живея в Бургас Лично съм присъствал на запечатване на контейнери на пристанището И ей Богу капитана го няма Пломбата се слага от човек от сюедитордкара фирма Присъства и стифадира и един охранител от пристанището със заплата не повече от 400 лева И никой друг ! Всеки от нас можеше да хвърли там някакво пакетче

Ама не е едно пакетче, ами са си цели три тона кокаин. Да си лежат в панделата и да си плащат за гяволъка. Техен проблем как. Ако бяха минали метър и бяха спечелили от трафика, парите нямаше да ги внесат в бюджета на България, нали? Сега да си плащат и глобата сами.

Ами да ги плати многоуважаваният бизнесмен Г-н Брендо.

Испания е фалирала държава Сега са намислили да си оправяр вуншния дълг със съдене на българи

Ако Испания е фалиралата държава, българия - отдавна е изчезнала в дън земята.

То кога ли българин е бил виновен за нещо. Все някой друг му сере в гащите

Пак ни го затъкнаха.Ще плащаме докато държавата Бг съществува.Мизерията и безветрието здраво са се насадили в живота на българина.

докато не се научиме да казваме "не", така ще е.

Що пък ние да плащаме?

Такава сума само Братя Галеви могат да си позволят.

три тона дрога, да изгният в панделата до един

"Съдът в Испания да си ги прихванат 1 млрд. 150 милиона€ от българските 10 милиарда€, които се намират във фонд на името на моя син за лечение на либийските 240 деца болни от спин, които други заразиха, за да не се върнат тези пари на Българите(демек от предишния заговор срещу Българите). Казах!!!"

заловен в гръцко няко йспомня ли си го как бе заметен ?

испанчетата хванали някакви балъци и товарят колкото могат ... и на 5 милиарда да ги бяха осъдили все тая ... иначе наркото в испания си върви с пълна сила ... мароканците няма да бъдат спрени щото .. хората си плащат

лошо, много лошо...да платим и това ?!

защо ще плаща държaват? това си е частно дружество и само си обслужва исканията.

Като немат паре, имат дупе.

Такива присъди трябва да дават и българските съдилища, особенно за чужди фирми крадци

Ебаси, това са 4 реактора за АЕЦ Белене!

...поредния заговор срещу вас Българите!!!...но наближава време когато Големия змей наричан Дявол и Сатана ще бъде разобличен и унищожен!!!...само бъдете силни деца мои-деца Господни и не се бойте от него, той Големия змей наричан Дявол и Сатана кога иде края му върши най-много злини и коварства!!!-Анатема на Дявола от Свети Никола

ама, защо срещу нас българите??? по каква логика държaват ще плаща дългове на частни лица или дружества?ясно е, че тези лакоми испанци ще изпият една гола вода.

Повече няма да правят така....

Тази глоба е несабираема по подразбиране и нищо няма да получат. Ще им трябва още една КТБ за да съберат тези пари.

бокотиквата да ги извади от сметките си и да ги плати

Като не могат да си платят глобите ги излежават. От там ще излязат само с краката наред. Алчно дупе глава затрива е казал народът. "Близката" на капитана сега ще извади едни пари да ги плати, дето по всички телевизии тръбеше, че е невинен. Пък той взе, че си призна.

Когато ги хванаха кой отиде да ги посети ? Да припомня Цветан Цветанов и се върна и нито дума! Един министър на МВР отива да види заловените българи ? Интересно някой да си зададе въпросите защо той а не представител на посолството ни и от съдебното министерство, прокуратура! Отговора за мен е много простичък никой не си прекъсва връзките с престъпноста !

Това са глоби и наказания , а не както тука в БГ-то , хващат ги и ги пускат след известно време! Правосъдие това е!

Добре са ги наказали , какво е това чудо с тонове наркотици да пренасяш ... , това е направо за доживотен затвор всичките!

Гонка до дупка на вулгаря разнасящи престъпност извън пределите на кочината им. Ако трябва на скелети да станат. Естествено същото важи и за всички престъпници от подчовешкия свят- тровещи цивилизования свят.

точно сме си престъпници и убийци, това да продаваш с тонове дрога за едните пари какво е

Бай ти Ганя тоя път се е наиграл много сериозно. Неслучайно се прави на мъж само преди Кулата и Калотина :)

Добре бе, е как ще платят тези пари , като ги нямат ))))

Лесна работа Ще намерим наркотик в първия испански кораб дошъл у нас Ще ги осъдим на 2 милиарда и даже ще ни се молят за сделка Хубаво е да го направим точно нанационалния празник на Испания

Това е целенасочена атака срещу Българи ! Една от многото Вяевате ли че случайно медиците но в Либия бяха осъдени на смърт точно на Националния ни празник ? А моряците са толкова виновни колкото шофиора на Spidi ако в накои от пакетите които цял ден разнася са му подхвърлили наркоток Всеки контекнер е запечатан и пломбиран По номера на пломбата без проблвм може да се разбере кой е изпращача. Не е работа нито на капитана нито на моряците да мишкуват какво има в контейнерите

За капитана и товара на кораба, грешите. Той не само, че има право да знае, но е и длъжен да знае какъв е товара, щото носи отговорност за товара и кораба. Е, не, че не може да е някаква постановка. Но все пак, кьорав карти не играе...

Разбрахте ли сега, защо българина, като мине Калотина шофира като мушица.

Малко е.Та те ги имат.Това да не им е за първи път.Каква държава намесвате,как тя ще плати?

глобата отговаря на количеството дрога!проблема е че главните виновници са на свобота,а хърбите обират пешкира!

Пешкит не се обира. Пешкир се пере. Затова се казва: опират пешкира!

Ето това е правосъдие и превенция. В България никога не посягат на най-ценното за престъпника - парите и имотите или всичко е проформа - смъмрят ги, вземат им най-много десятък, а в най-краен случай може и затворническо общежитие за известно време.

TMontana

Ами това са три тона кокаин все пак,не три килограма!

В задачата се пита колко ще е глобата на Роналдо за укрити 150милиона евро

Ами като гледам те за Коледа са си дома, нали? Поправете ме ако бъркам. Присъдите би трябвало да може да се излежи в бг. Един път дошли в бг..... ще им хванат цървулите! Относно глобите - пак същото... Корабът да си го вземат.

За тавара на кораба отговоря Капитана,собсвеника и товарача в зависимост от Incoterms. Ако карабния готвач им е правил лечебни чайове от кока, тогава и той е в кюпа

А ако "товарът" е "натоварен" в открито море, ко прайм?

Лукова главо за всеки един товар който е натоварен на кораба отговарят капитана и собственика на кораба независими къде и как е натоварен. Тез еквалибристики, за които говориш не важат никъде освен в родната ни кочина.

Народа е казал една много умна приказак: На босия цървулите няма как да вземете"

Айде, бе? Бас ловим ли? Щото семействата на тия са разчитали на парите, които носят. А сега тате ще кисне в затвора, а като излезе, ще има минало и никой няма да го вземе на подобна работа. Освен това колегите, познатите и съучениците на семействата им вече ще ги знаят като семейства наркотърговци. И милиарди може и да не им вземат, обаче туй-онуй нищо чудно да им конфискуват. Майната им на моряците, обаче семействата им ще го духнат яката откъм дебелия край. Което е и идеята, разбира се.

Ся по стар български обичай държавата ни ще обяви за светци престъпниците, ще ги откупи от чуждото правосъдие, ще ги оневини и ще задължи бедния български народ с нови заеми и още по-високи цени. После управниците ни се чудят що народа ги мрази.

съдът си е прибрал комисионните законно

нормална съдебна практика

Абе , те тия милиарди за нищо ги нямат. Със същия успех могат да ги осъдят и на 100 милиарда.

Ами ще плати "държавата" и после ще си търси парите от господата! Гейското не трябва да се губи!

Ами това са по около 55 милиона на човек... Освен да търкат билетчета в затвора и да се надяват на Всевишния, не виждам как ще изкарат такава сума за целия си мизерен животец...

доказателство че българската държавна мафия е наи богата на света боико борисов може само да се гордее с това

А ние какво сме очаквали да им платят за времето прекарано в затвора и извинение от Краля. Кой ще се върже на това,че са отишли празни до Южна Америка и се върнали празни без да знаят какво става.То излиза,че този екипаж са го набирали по заведенията за душевно болни. Испанския съд не е българския корумпиран такъв който е готов и Брайлик да изкара невинен срещу определена сума разбира се.

Що, БрайЛик кво е направил?:) Аз бих оправдал Брайвик за 1 милиард, какъв е проблема?:)

Прочети пак - не е български съдията, а ти си българин, за съжаление, затова и би си продал съвестта. Сумата няма значение. Някои хора не си продават съвестта.

Много е тъжно, че по чужбина ни знаят точно така,- като престъпници, крадци и мизерници. Най-зле го усещат българите в чужбина, защото да кажем ние си знаем националните проблеми, но чужденците хабер си немат и почват едни реакции.... Мина ми през ума, дали ще търсят тези пари от наследниците, щото то дълга и глобата си виси.... Моряците са много разпуснати и свикнали на добри пари, на ти сега глезотии и далавери.... сега и семеиствата им ще усетят глобата, така както са се радвали на пари от дрога....

Съмнявам се всички да са били замесени.

правилно и точно си написала всичко! Изложиха се 21 човек пред целия свят, вкара в белята не само себе си, но и семействата си. То и в дира личи, че през един българските мъже са пълни идиоти.

Капитана си разпродава имуществото на безценица.

За притежание на наркотици трябва дълго време принудителен труд или затвор в лоши условия. За рецидив труд, труд и строг затвор. За търговия - пожизнен затвор и принудителен труд. Свободата не значи невежеството и малоумие

дазе ги оправдават. Справка Брендо и фамилия. Живеят си живота тровейки хората.

Астрономическа, вие знаете ли колко струват 3 тона кокайин..... а и пак малкия дявол в ОАЕ ако се опиташ да внесеш дори и няколко грама присъдата е смърт.