Катаджия написа акт на колегата си след катастрофа

Катаджия удари кола, докато шофира патрулка, а неговият спътник колега му написа акт.

Обратно в новината

Коментари - Катаджия написа акт на колегата си след катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кои глупак измисли тази нещастна история?

КЪДЕ Е СЕНЗАЦИЯТА ? Катаджия предизвиква пътно произшествие и съответно му е написан акт! Колегата му е спазил закона! КОЕ Е НЕНОРМАЛНОТО? Утре ще четем други "сензации" за хирург, опериран от хирург!

humfry

Абе хора, трябва изобщо да не си живял никога в България, за да вярваш на подобен театър. Трябва да се покаже на обществото, че от КАТ са праведни и случая с подкупа е единичен.

Съставилият акт на колегата му който е причинил ПТП има редки качества за съвременна България - съвест и почтеност. Назначете го за директор на полицията и това ще е първа стъока към полиция без корупция.

Тия вече ни взеха за боядисани врабчета! Толкова ли нямат вече "гръмки новини", с които да ни отклоняват вниманието от кражбата на века, с която ни заробват още едно поколение с 5 милиарда, та почнаха да си съчиняват "новинки"!?! Аман от циркаджии!!!

Акта си е съвсем основателен. Ако аз ударя някой отзад, никой няма да ме пита за дистанцията. Законът си е закон. А виновният трябва да го накажат с порицание за това, че смята, че законът не важи за него, държавният служител, а само за обикновените хора. Егати наглеца.

Актът е само описание на някакво събитие. След това, въз основа на акта, се издава наказателно постановление, което пък подлежи на обжалване пред съд. Така, че тия в патрулките могат да си издават един на друг по няколко акта на ден - например всеки път като някой от тях запали цигара или отиде да пикае в храстите или спомене нечия майка. Иначе като за първа серия от новия сериал "Бойко каза стига на корупцията по пътищата" сюжетът не е зле, фино е намесен дори футболът.

"Колегата, съставил акта, обяснил, че дистанцията е била достатъчна. Предната кола обаче спряла рязко. ....." Ако аз направя това нарушение и кажа на полицая , че колегата отпред е спрял рязко .....пак ще пишат акт за несъобразяване с пътните условия...Абе винаги щом си отзад си виновен!

Въпреки отчаяните опити на политиците да ни държат в тинята, явно хората се развиват в положителна посока.

Циркаджийски номера!

Поздравления-такива трябва да бъдат служителите. Преди години познати немци ми разказа как техен съсед-полицай съставил акт на друг техен общ съсед по къща, за неправилно паркиране пред дома си.

Ако мислите , че ще издигнете някой в очите на озлобения и ограбен народ - СБЪРКАЛИ СТЕ. Видяхме ви вече, заснехме ви , плащахме ви не веднъж !!! НЯМА КВО ДА НИ СЕ ХВАЛИТЕ

Евтин номер. След саморекламата следва циганска музика.

Защо обичайно действие се представя като нещо невероятно? Това си е съвсем нормална практика. Не може непрекъснато да си плюем институциите, да нямаме никаква вяра в тях и да чакаме нещо да се промени - в крайна сметка в тези институции не работят зелени човечета от Марс, а българи - същите като нас. Каквито са институциите - такива сме ние.

за съжаление, каквито сме ние-такива са ни и институциите...

Не е за съжаление, а е "защото". Но все пак ние сме свестни хора и само малко да си променим мисленето, да видим, че около нас има също така свестни хора и нещата ще започнат да се променят! Ние сме много обезверени, защото мафията ДС това направи - уби вярата ни, че нещо може да се промени, накара ни да мислим, че всички са маскара - включително и ние самите.

Даже и при съвсем нормални човешки и професионални отношения, в България все се намират недоволни и вечно оплакващи се овце.

Поне не са чакали КАТ да дойде :)))

Остава да кажат коя фирма ще "достави" камерите и микрофоните. Да не е някоя ЦвЦвБоБо ООД

Много ясно, че ще е тяхна! Бойко Борисов направи завод за автокрушки, затова ни накараха да караме на фарове. А преди това направи завод за колани и зимни гуми - пак по същата далавера!

пак добре че не е написал акт на опела че е спрял рязко:)))))))))

то този с опела трябва да черпи оня, дето го снимаха с парите в ръката, че иначе... познай как шофьорът на опела имаше да доказва, че както си е карал напред, изведнъж рязко не е включил на задна и с мръсна газ не се е натресъл на партулката.

Е този е по-тъп и от мен! Що ше му пише акт? Бърка му в джобетата и взятките до момента стават негови!

Това е най-голямата глупост! Просто е било необходимо да попълнят двустранен проптокол, за да може пострадалият водач да си вземе парите за ремонта от застрахователя на МВР в случая. За леки щети изобщо не е необходима намеса на полиция.... Но гражданите, а и полицаите не знаят (а може би не им е изгодно) и затова пишат актове за щяло и нещяло...

Патрулката е ведомствена кола - някой носи отговорност за нея - предполагам отговори от рода "Ами на паркинга, такова..." и ще има дисциплинарно уволнение! Честно казано браво , че не са се правили предвид факта, че са катаджии!

При "Каско"Ш няма значение къде е ударена. Затова се прави тази застраховка, защото колата се кара непрекъснато и винаги може да се получи щета... Защо да трябва да лъже, че е на паркинг? Просто щета, получена в процеса на работа...

Циркаджилъци.

Е те вече се престараха !!!

Колегата му е искал да мо отмъсти за нещо. И сега му е паднало - и дай да му пише акт.

А на мен преди години - намалям постепенно на отбивката за летището, защото отляво идват коли - в огледалото виждам такси, колите са една след друга - не мога да продължа, таксито отзад - бум. След 2.5 идват полицаите "Ще ти пишем акт, защото си спрял внезапно." Аз викам - "Това не е вярно." Те - "Прав си - може да обжалваш." За 20 години други произшествия и нарушения - нямам. Кажете сега!

Е ко да ти кажем - що спираш внезапно?

Как ще съм спрял внезапно като казах, че не съм! И не само не съм, а спирам на кръстовище! Искаш да кажеш, че човек няма право да спира на кръстовище ли? А ако някой изскочи внезапно на пътя - да спира внезапно или да не спира внезапно?

Грешка - не казаха - "Прав си", а че мога да обжалвам.

що ли си мисля, че си намалял постепенно на ускорителната лента като слезеш от цариградско за към дружба;

Ъ-ъ-ъ-ъ и к'во точно пише в акта?! Нещо послъгваш или подбъзикваш аудиторията.

при ПТП се проверява и за алкохол; дали е спазил процедурата, взели му синия талон и прикрепи ли го към акта? циркаджии

Като от реклама на новата "МВР Пи аР"агенция, вижте ни колко сме безкомпромисни.

А колегата не полицая не се опита да му даде 50 лв. да се почерпи? Или това не бива да се съобщава в ПР съобщението?

Е не се е опитал. Чакал е прословутата фраза " Ко праим сега?"

измислена случка е да внуши на българина че "полицията която го пази" е една от дисциплинираните и етичните на планетата

Ха-ха-ха-ха! Няма лошо, нека си правят гаргара един с друг хората - тяхно право си е.

Дотолкова сме се извергнали, че за нас е новина санкционирането на длъжностно лице при нарушаване на закона...

А КОЙ КОЙ НАЗНАЧИ Цветан Цветанов за Шев на СРС-тата,а КОЙ???Оставка Сини Боклуци,Никакви заеми няма да теглите,КОЙ КОЙ после ще ги връща нашите деца и внуци ли Боклуци Сини Герберски.Народе взимай камъните докато е по рано,докато Мутрата не е изтеглил много заеми,тогава вече ще е късно.ОСТАВКА И НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И ФЪНДЪКОВА,ВЪН калинките от властта.

Луд ли си? Освен това изпозлваш срещу други политически формации фрази, които касаят пряко БСП и са огромен нейн резил за век напред. Имайте малко адекватност все пак! Не може съвсем като в лудницата!

васко

Това са думи не мой,а на Умните и Красивите,където сега ги няма никакви пред Парламента,няма парички,нали ме разбирате Другарю!!!Извинете ако съм ви засегнал със нещо!!!

Хвала на таквиз полицаи!

днес не е 1 април......взехте ни вече за баш балаците...дано тя от европа,,западна,,ни завидяти отпуснат още 100000000евро за полицята

Аааа имаше един полицай,който на себе си пишеше актове,ама се пенсионира.

А от кога че почнеме да празнуваме новия "9-ти септемри" - Идването на власт на Слънцето?

прочел тази новина Веселин Маринов се просълзил, но успял да промълви: "Това и аз не мога да го измисля..." и после потънал в ридания.

Уважаеми съграждани, какво толкова се удивлявате и радвате чисто прозаична случка/ако не напише акт, няма покритие на застраховката и изплащане на щета-Значи ще плащат от джоба си. това е, ..... а на всичкото отгоре би им се наложило да платят и на пострадалия шофьор пред тях. Новина въдичка или блесна за радване на рибките и отвличане на вниманието от много по-важни проблеми в страната.

Още повече формулировката в акта е: Имало е дистанция/с други думи "Колегата се е движил правилно,но ДРУГИЯТ ВОДАЧ Е СПРЯЛ ВНЕЗАПНО!".

Един от малкото сте, прозрял действителността в новината! Иначе водачът на " Опела" можеше да им погоди по- големи поразии!

Малко глупости говорим, а? Ако хвърля камък по колата и избягам на кого ще пишат акт и няма ли да имат право на обезщетение по "Каско"-то на полицейската кола? Колкото до покритието за повредите на Опел-а - от години вече не се иска присъствие на полиция при наличие на материални щети, пише се двустранен протокол между двамата водачи и нещата приключват. Ама по-добре конспирацийка да има, а?

Пишете глупости! Не е необходим акт за изплащане на щетата, а само двустранен протокол, попълнен правилно. И... едно позвъняване на 112, за да поискате номер на произшествието! Четете законите и там, където може да минете без акт, се борете да го правите! Нали по тази причина плащаме задължителна ГО! За да покриваме щети на трети лица, а не за да получаваме актове! Ама много не знаете, а пък пишете! Четете, четете!

еееееееееегати постановката..просалзих се само цв цв цв може да го измисли а и боко

Защо тук чета заглавия които са побликувани преди дни в другите сайтове

Защото този сайт е за бавно развиващи се:)

ПИПО

"Новината" ми оправи настроението. Смях се от сърце.

Бахти, ми новина си е - полицаят вместо да му носи кисело мляко този път му написал акт. Дай боже повече

Е,по-малоумно нещо не бях чела.................ГОЛЯМА НОВИНА!!! На автора-ПУЛИЦЪР!!!!!

Чудо голямо станало, че чак ще го наказват и с порицание, с уволение и не знам си какво още. Все едно вие като подпрете друга кола на пътя, началниците да ви наказват отделно от КАТ. Нарушението наистина е маловажно. Регулярната глоба е достатъчна. Останалото е излишно натягане. Това с рязкото спиране го знаем, но то не важи пред органите на реда - неспазване на дистанция и несъобразена скорост - любимите ми оправдания на всяка ситуация.

Това още нищо не е. "МВР Пикчърс" подготвя сериали, в които катаджия пише 3 акта на себе си в една смяна, отказва сам на себе си подкуп и се предава на началниците си. С въвеждането на камерите във всяка патрулка ще има нарочни сценарист и режисьор, специалист по специалните ефекти и може би кукловод. Разбира се, всички на щат в споменатото киностудио.

+10000 Направо 2 сезона са планирани от сега.

Следващата серия е - катаджия спира тир без спирачки и бърз влак с голи ръце. Прави си селфи с отказан подкуп.След това отказва повишение и награда, а по-късно и номинация за Оскар. Плаче за допълнителни дежурства. Жена му си продава коженото палто за да купи зимни гуми за патрулката и нов обектив за камерата. Дава интервюта във всички кабеларки в които поддържа избора му. Децата му се отказват от ъдеще на IT спецове и искат да ичат за полицаи

Случаят наистина е куриозен, но при такава ситуация просто няма как да се прехвърли вината на другаде. И пак е гадно, защото катаджията обжалва порицанието, опитва се да докаже, че другата кола е спряла рязко и, че 'наказанието' е сурово за това нарушение.

Обжалва наказанието(порицанието)а не глобата от кат.

Сега ще започнат сериали на полицайска академия 5,6,7,8,9 и така до безкрай.Докато влезнат в релсите тия смотаняци даста време ще мине.

ало, вие да не падате от палмата? това с НОВИТЕ полицаи, от демократичната закалка с демократичните програми на обучение/евроатлантически!!!! накъде повече да се оправят? това е топ нивото! тук не става вупрос за тези , кото се пенсионираха и принадлежаха на омражната комунистическа власт.

Написаното в сайта е великолепен виц. Нашата милиция на другаря Бойко Борисов и компания съвсем се е задръстила. Горките момчета - не те са виновни за хаоса и безредието и за рекета по пътищата, докато в страната се вихри джихадизъм сред... циганите! Вместо да режат брадите на скотовете, да свалят бурките на циганките и да им спират помощите от бюджета на българските граждани, вместо да бранят страната и респектират самозабравилите се турски колонисти, нашите полицаи си играят на демокрация. Именно играят - демокрацията не е за тази страна. След 50 години - може би.

Е, случва се, кво толкова.

Никъде не пише тестът за алкохол какво е показал. Като ще си вършите работа си я вършете както трябва.

Такава ни е цялата държавна администрация, на която и плащаме заплати, данъци, осигуровки! Зависи кой - кой го е назначил, дали Костовия гъргамел, дали чичото от Испания, дали Станишката. Ще се изядат едни други.

На кой друг? На баба ми ли да го напише?