Кой всъщност е виновен за гафа с уседналостта за гласуване?

Уволненият директор от министерството на правосъдието заради спорните законодателни промени обвини администрацията на президента, че ги е спуснала.

Обратно в новината

Коментари - Кой всъщност е виновен за гафа с уседналостта за гласуване? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДВОЙНИ СТАНДАРТИ ,КАТО НА ГРЪНЧАРЯ ДРЪЖКАТА ,СЛАГА Я ТАМ КЪДЕТО МУ Е ИЗГОДНО ,каква е разликата между различните избори ,та за едните може ,а за другите не ,ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ,ДРЕБНИ СМЕТЧИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!

Трябва да се въведе уседналост и задължително завършено българско средно образование.

Разбира се, че г-н Президентът е виновен. Това си личи от информацията, която се изнася от медиите. Все пак до момента той се "покри", което не му прави чест. Лично Аз имах друго мнение за него..? Дано да не съм прав..?

а бе вие не вдявате ли, че изобщо не става въпрос за гласуването бе?? водата е доста по дълбока и мътнапрезидент радев за седмица време сътвори два грандиозни скандала! принуди герджиков да събере мси отмени закон посред нощите! не да го поправи, измени или подобри! да го отмени, въпреки че му е ясно че това ще има много сериозни последствия за България! и после това с уседналостта! спускаш готов проект, министърът го приема, качват го и после уволняват някой чиновник, като се усещат , че са се оакали!? та на тези избори в чужбина са гласували общо 106 312 души! от тях в турция 31 888 , от тях половината за дост ! за 15 000 гласа такава пушилка не се вдига! другаде му е зора на радев! другаде го стяга фуражката!

Ние българите, знаем какво ви стяга вас от прогейтър мрежата. Сега ви се отвори тема и сами си забъркахте "скандал", да изкарате малко пари от НПО-тата. И двете действия на Президентът, са напълно в интересите на България, за разлика от чумата, която ни тръшна при управлението на вашите калинки ликвидатори, на гърба на тиквата. Дано патриотите малко им вържат хомота и да не правят такива грандиозни, национални предателства, както с шпионите от рб. Щяло да има последствия за България от отмяната на принудителното заселване на чалмосаните въшки. Последствия ще има, ако не се отмени. Същото и при следващите, кметски избори, когато ердоган ще си изиграе по добре картите и ДОСТ ще вземе местната власт и ще почне да ни готви ново косово. Ама какво ви интересува вас, циганите, гейовете и резаните от прогейтър мрежа, вие нямате нито род, нито родина. Нещастници.

а нещо по темата може ли да роди петолъчката ти, или не? с бля бля бля нищо не става, текезесарино!

виновен е радев! още по виновен е герджиков! а уволниха чиновник!

Освен принципа за уседналост и то не за 3 а за 6 месеца, трябва да се въведе и ценз за грамотност. Който не може да чете и пише на български от къде накъде ще определя кой да управлява държавата.

Има поне 100 000 българи които работят из ЕС, по следната причина! Хората теглиха кредити за ново жилище по времето на кредитния бум, изплащаха го 1-2 години, защото имаха високоплатена работа в България. След срива на имотния балон и стагнацията обхванала родната икономика, много хора останаха без високозаплатената си работа! Много от тях заработиха в държави от ЕС,за да могат да изплащат 15-20 годишни кредит! Работят една - две години и се връщат при семействата си за година , после пак отиват да изкарват пари. И СЕГА НЯКАКВИ ТИПОВЕ КАТО КОЛЬО КОЛЕВ ТРОЛА НА БСП, РЕШИХА,ЧЕ ТЕЗИ ХОРА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГЛАСУВАТ, ЗА СМЕТКА НА НИСКООБРАЗОВАНИТЕ И ПОЛУГТАМОТНИ РОМИ!

проста съм и просто расъждавам!!!!!! т.1 и единствена!!!!Всички българи с двойно гражданство не е редно да гласуват.До урните ще отиват само тези българи които нямат двойно гражданство.Така мисля!!!!!!

Този разединител на нацията се оказа пълен лъжец и измамник!

Мачкай Радев шорошите! Уволненият директор от министерството на правосъдието е хрантутник на Institute for US Law.

Не съм специалист и нямам претенциите,че разбирам от конституционни и изобщо правни норми.Затова се въздържам от категорично мнение по въпроса.Но ще споделя как е в моето семейство.Със съпругът ми живеем и работим в България И винаги гласуваме.Но дъщеря ми и синът ми ,които от 13 години живеят в чужбина не гласуват ,при това напълно съзнателно.Защото смятат,че не е редно.Въпрос на лична позиция и избор.

Битката "да съществува ли България или не" е към края си!

Адвокат Любомир Талев е завършил право в Софийския Университет Св. Климент Охридски, специалност Правораздаване. Има магистратура по Конкурентно право в City University of London. Магистърската му дисертация е на тема Проблеми на конкурентното право на ЕС от гледна точка на Европейската конвенция за правата на човека. В професионалната му квалификация се включва завършен курс по Въведение в правото на САЩ, организиран от Institute for US Law. Член на Софийската адвокатска колегия от 2003 г. По настоящем работи като старши адвокат в Софийския клон на международната адвокатска кантора Рокас и съдружници. Председател на Асоциацията на младите адвокати от 2012 г. Владее свободно английски език.

Няма никакво значение кой предлага правилото за уседналост, ВАЖНОТО Е: който живее постоянно в България трябва да гласува, който не живее постоянно в България само гледа.

След дъжд качулка. Този закон ако изобщо бъде въведен то е закъснял с има няма 20 години.

се пените, та те живеещите в булгаристан полвината не гласуват

целия проблем е че това е кадър на ГЕРБ, който БСП уволни поради некъдърност без да влага политически мотиви. Абе прецака бъдещото министърче и приятелче на Захариеваа.

Кой всъщност е виновен за гафа с уседналостта за гласуване? Е как кой, Станишев и Орешарски, кой!!!А сега сериозно, естествено, че е виновен Великият президент, който за има няма 3 месеца започва да догонва по гафове Ирландската пастирка...Не ми се мисли какво я чака тази държава, с този президент, оня безхаберен некадърник от Банкя, бургаският кабелар с първосигнално съзнание и реакции, агента на ДС, ненормалника атакист, който за кой ли път се подложи на силните на деня, а и да не забравим другият престъпник от Варна!!Бог да пази България!!!

Аз съм българин по рождение и никой не може даже и да си помисли че може да ме лиши от това ми право защото не гласувам правилно според льотчика и комунягите. За пьрви пьт виждам един президент да се опитва да лишава българите от гражданство и конституционни права , трябва да уведомим международните органи и организираме подписка за сваляне на лоьтчика президент. Това което се случва в момента е някакъв кошмар, просто е невероятно.

никой не те лишава от нищо, ако искаш да гласуваш прибери се в Родината си и поживей малко за да разбереш за кого да гласуваш....иначе стискай си синия паспорт и спокйно приеми че ти, твоето семейство и деца сте втора, трета и пета ръка ръка хора в "новата ви измислена Родина".

ще добавя-плащай данъци в ограбената България и стани участник в пълнене на бюджета-защото разходите по гласуване у нас са за наша сметка а те гласуваш по слухове от познати....

Гаф? Какъв гаф? Това си беше нещо много хубаво. Личи си и по реакцията на антибългарските НПО-та. Всички наскачаха катопопарени. Президентът се опита да направи нещо полезно, преди тиквата, цвъ-цвъ и компания да са поели лостовете и пак да почнат да саботират България по поръчка на еврогейовете. Това щеше да сведе почти до минимум намесата на анадола в политиката ни. И все някога трябва да се направи.

Тиква, стига с тези номера от селски вечеринки! Сега за да отклониш вниманието от шоковото повишение на цените, задейства поредния си паж-бушон, да предизвика изкуствен скандал за някаква уседналост. А всъщност кой иска да се определят български депутати по нареждане от Анкара? Но не очаквайте Тиквеника да се справи някога с този проблем!

с промени през преходни и заключителни разпоредби се искаше въвеждане на уседналост за всички българи на парламентарни и президентски избори, а това на практика значи край на гласуването зад граница. ЧУДЕСЕН ЗАКОНОПРОЕКТ!!!! САМО ТИЯ, КОИТО ЖИВЕЕМ ТУК ТРАБВА ДА ИМАМЕ ПРАВО ДА ГЛАСУВАМЕ. НИЕ, ЖИВЕЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА НА ИЗБРАНИТЕ.

И отрепката Радев какво изходи по въпроса? Поредният гаф на един льотчик, който се взе много, ама много насериозно!

НЯМА ГАФ!!! ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПРАВ!!! НУЖНА Е ОТСЕДНАЛОСТ ДА ГЛАСУВАНЕ!!!!

Аз съм на мнение че само тези с Български паспорти които си плащат данъците и осигуровките в БГ трябва да имат право да определят кой да управлява България !!! Така много елеганто се отърваваме от гастролиращите гласоподаватели а в същото време временно напусналите страната си запазват правата ! За мене няма логика тези който не внасят нищо в държавната хазна да определят кой да управлява,това че били пращали пари на родителите си в БГ си е лична грижа и отговорност!!!

Емилия Друмева преподава в Нов антиБългарски Университет на Сорос и е имала специализация в САЩ, демек, абсолютна соросоидка, като мошеника Радев! На всичкото отгоре, тая е професор по конституционно право и е съдия в Конституционния съд, а не знае елементарни неща за конституция, като това че всеки гражданин има право на глас без държавата да му пречи да гласува с измислени задължения като улегналост или познаване на езика - нямам думи! Веднага Радев трябва да я уволни, а парламента да почне процедура по махането й от Конституционния Съд - тази изключително проста юристка няма работа там! Гледай какви хора има в обкръжението на дженеръл Радев, който също е отговорен за тоя скандал и в скоро време мах ще трябва и за него процедура по махането му от президентството!

ти, както си почнал да махаш тоя и оня, явно първо си си махнал главата

българите от чужбина ли ви избраха герб бре,или бсп .баси малоумниците.яжте му главата.

българите в българия намаляват ,за сметка на ромското и турското население.вместо да има агитация за гласуване на всички българи ,които са извън българия,подчертавам -българи,а не турци с двойно гражданство,та ако всички ,или голяма част от тези хора гласуват навън,дали ще има турска партия в парламента,а!?вместо да се спре напускането на българи от българия,а тези ,които са навън да се връщат в страната,тука некакви калъфи мучат ,,ние не ви щем".ми като не щеш българите от чужбина ,на границата чакат тия другите.постановление 208 ще бъде леко преправено и утре ще го внесат пак.

няма гаф -законопроекта е добър

да премахнат двойното гражданство защото вече е крайно време всяка жаба да си знае гьола и който е избягал да се спасява поединично не заслужава да гласува и да определя как да живеем ние тук

Ето това е най-тъпия коментар който някога бях чел. 1. "Избягалите" най-напред провери какви пари наливат в България всяка година вместо да седят като кифли и да се правят на инвалиди които лапат от ТЕЛК (почти 1 милион инвалиди). Въпросните пари, които влизат в България се харчат за жилища, които поддържат строителството, пращат се на семейства, които се издържат с парите на "избягалите" и на всички тези похарчени външни пари се начислява ДДС, което отива в бюджета на България. 2. "Избягалите" са виновни, че 3,000,000 шамандури в България не ходиха да гласуват и кесеха по кръчмите и кафенетата тогава, когато трябваше да изразят мнение как искат да им се развива ежедневието и на къде да се движи странта. 3. Има една камара хора и по времето на Тодор Живков из северна Африка и сега по Европа, Северна Америка и къде ли не, които са на временни договори за работа и нямат чужди паспорти, но са над 3 месеца извън България. Те също ли да не могат да гласуват? 4. Има много български студенти, които не ходят да подкупват преподаватели в нашите университети и да се напиват и друсат в чалготеките на Студентски град. Тях какво да ги правим, да им отнемем правото да гласуват, защото са извън България 3 месеца? Абе както казал шопа: Най-мразим да мислим.

особено по първа точка си много прав, и в добавка - голяма грешка е да наливаш пари там откъдето са те принудили да се спасяваш

ти да не си стефан манов бре петле кукуригащо-живей си там харчи си парите там и не ни казвай ние как да живеем тук!!!! разумяваш ли или си тъп с претенции!

"Въпросните пари, които влизат в България се харчат за жилища, които поддържат строителството" Че те и руснаците купуват жилища по морето дай да гласуват и те. Много си тъп Саше

в милиционерската държава не можеш разбра кой донася и кой отнася ..

тук няма никакъв гаф! това е розова мъгла с която се мъчат да прикрият гафа с отмяна на постановлението за мигрантите! радев се оля, но герджиков е за трепане за дето го насъди на пачи яйца! та герджиков след двадесет дена го няма, а радев трябва да изкара още пет години!

аз и повечето тук мислим точно обратното!

човече, това законотворчество по принцип няма никаква стойност, защото в момента няма парламент който да го разгледа и приеме или отхвърли! а и правото на глас на всеки български гражданин който е навършил пълнолетие и не е под запрещение е гарантирано от Конституцията! казвам ти това е розова мъгла целяща прикриването на ония грандиозен гаф от миналата седмица!

РАДЕВ Е НАЙ-ДОБРИЯ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО СМЕ ИМАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!

Да сме наясно аз за комунисти и турци не гласувам

кажи за кой гласуваш, и следователно за всички останали не гласуваш, ти вървиш по ОБРАТНИЯТ път

двойното гражданство е невъзможно, но може да има променливо гражданство - тука има тука нема, тука 5 процента от гласа там 95 процента от гласа примерно или може тук 3 месеца на море, там 9 месеца на работа и съответните проценти на гласа...

абе това селско ренде наречено.президент защо не си ияхне миговете и да отпраши на бабината си? нали искахте генерал-на ви генерал и чукундур с физиономя на ръб

с физиономия и поведение на педал повече ти допада, нали

че не ви харесва моят логичен проект за избирателен правилник, да не сте от некое малцинство :)

противоречи на законите на физиката според които едно тяло, колкото и дебело и охранено да бъде, не може да живее на две места едновременно

А бе комундета шибани вие не разбрахте ли най-сетне че не можете вече с пръст да ни пипнете още повече да нарушавате нашите конституционни и човешки права, льотчика комунист и президент ще го призова в съда лично ако продължава да ни провокира.

за избирателен правилник, уседналост - задължително, но все пак българите в чужбина да гласуват с половин глас понеже са българи, гласът на малцинствата е много важно да е процент равен на процента на малцинството - например ако ромите /римнляните/ са 20 процента от населението един техен глас трябва да бъде броен за 0.2 или 5 гласа ще бъдат равни на един от титулярният етнос

Стига сте се правили на луди има референдум и да се приеме като всичко ! Това не е още приет закон за да изпадате в Истерика , няма закон само предложение ! Герб за няколко милиона Българи е незаконен , изборите бяха фалшифициран !

Стига с тези референдуми,не става с референдуми все още ,а и обикновено въпросите са подвеждащи,да не говорим че колкото хора толкова акъли,или повечето първосигнални,гласуват ей така!То нивото на хората е различно,нито пък има нормален дебат,и много хибриди се възползват да влият!Говоря по принцип!

Който е качил проекта на сайта преди да е бил въобще обсъждан в НС. Аз, като живеещ в чужбина на постоянно, съм "за" оседлост за вота.

който постоянно мечтае за възседналост на раята.

Е това да не сме балами без обсъждане с министъра директора ще пусне законопроект за огласяване! Това да не е дете или някой ученик! Започнахте нещо за много улави да ни вземате , това си е чисто целенасочено , да оставим че този проблем трябва да се обсъжда та дори и референдум по него да има!

Който е съставил правителството,той е виновен за гафа. Клепоухия генерал изпълнява на Корни заповедите.Другаря Радев е ХЕМ ТЪП, ХЕМ ПРО"З", КАТО ВСЕКИ КОМУНОИД.

Тикво защо обиждаш Президента ? За Президента Радев са гласували 2550000 Българина ! Този закон е проект и трябва да бъде приет ! Аз съм за този закон , Тиквеник прост !

Това е публикувано за обществено обсъждане, освен това Радев ВЕЧЕ има и негови депутати, които могат да го предложат за разглеждане в НС

Не ми е ясно как могат да се правят каквито и да било промени от това служебно правителство след като след седмица две ще са вече в историята!

Ай сега една година дебати в НС ще слушаме ,ще ви търпим глупостите,уж че работите! Има логика в " от" " уседналостта" / новата тъпа форма на изразяване/ ,защото сънародниците ни са напуснали по икономически причини/ниски заплати/ или безработица,но и с нищо не допринасят за социалните фондове или здравната каса,реално са чужденци с постоянен адрес в бг,а настоящ в чужбина,осигуряват се в чужбина,но от нашите данъци се плащат изборите!Гласуват малко от тях,само които се надяват на промени,но накрая нищо не се случва!Така че ако депутатите работят както досега,тя демографската криза няма да се промени,а и почти няма разлика в нагласите и тук и навън!Но нека и тяхното мнение да се чуе и все пак не само " да" или " не" .но и да кажат защо?

герб се извратиха -властта ги опияни

Това само показва, че ако БСП бяха спечелили изборите Радев щеше да ги командва какви закони да се приемат в парламента.

Радев усеща нагласите и подпомага въвеждането им,нищо лошо дори и от него да е инициативата,а всички дето врякат е за да продължат да врякат колкото си искат,да се правят на работни! Изборния туризъм от Турция беше нещо ужасно,подведени хора тръгнали да тласуват,да не повтарям ,всички видяхме но не трябва да се забравя и случва отново! Освен това разни лидери си правят екскурзии да агитират в чужбина ,вместо да ходят след избори и да обясняват какво са постигнали,а не какво ще... и защо биха били се върнали тук!

То нямаше ли РЕФЕРЕНДУМ по този въпрос!?! Май се прави всичко, за да се замаже ВОЛЯТА НА НАРОДА!!!

веднъж нещо да ми хареса, и веднага го маанаа... цъ цъ цъ не само да ми хареса, ми си е правилно, защо некой на майна си райна да гласува за някъде си където идва само за две седмици на море???

и да си прави зъбите

ко искаш да кажеш?

влизаш в тъмната страна, не е хубаво да ме предизвикваш така нагхалничко

Аз НЕ ЖЕЛАЯ някой, който живее далече от България, плаща данъци на чужда държава, да ми определя какво ще става тук, където АЗ живея. Без значение дали този някой живее в Турция, Англия или на майна си Райна. както аз не мога да гласувам в Турция, Англия и пр. така и ябанджиите нямат право тук!

Аз също ме желая много неща, но има закони и те трябва да се спазват!

да "закон", това е думата. И всеки закон може да се променя! Видяхте ли как изкрекаха от ЕС-са. Бъркаме им мигрантското заселване. Българите в България са ЗА България, чиста и свята. "Българските граждани" в Турция, незнаещи Български език, (чуйте как врещи агента Павел/ Местан), постоянно живеещи в Турция (вече религиозна ислямска държава, управлявана от султан ердоган) искат да ни казват ние, реалните български граждани, живеещи, страдащи и работещи за тази България, какво да правим! На какво основание, питам! Ако Радев е казал това, то АЗ Го подкрепям. А постановление 206 на лицето Бойко Методиев Борисов за трайно заселване на разни лапачи на социални помощи, молещи се по 5 пъти на ден, с лице на изток и задник на запад, Не Приемам!

Ако този същият е равен по закона гражданин, то той има същите права както и ти. Така, че налягай парцалите, за да не се налага да се връщаме, защото ти Негоднико си виновен за състоянието на нашата Татковина. 27 Години избирате САМО вие! нашият 1 % едва ли нещо е променил. Сядай, пиша ти двойка.

смешник! вземи се скрий и си мий там чиниите

Настоящето и Бъдещето си го правя сам. И при БКП и след 90-та е било така. Имам си професионализма и съответното високомерие към тез дето смятат, че ме управляват. Но към ГЕРБ-арите има особен и различен поглед "сантимент" така да се каже - Те са, които ме накараха да се СРАМУВАМ,че съм Българин. И на Запад и на Изток. И има едно директно към мен съжаление от тия хора - те са деликатни и така го казват ... едно съчувствие не само към мен, но и към целия мой народ. Те не са случили на по-достойни политици, но Живеят В Пъти по-добре от нас. ------------------- Имам тяхното съжаление, но Винаги съм имал тяхното Уважение...защото никога не съм станал "ала ГЕРБ-ар". Може би не е уместно точно по темата да го пиша, но аз ЖИВЕЯ и РАБОТА в РОДИНАТА и съм "уседнал" в тази родина от 1955 година. И тук ще си умра.