Коментари - ЦИК без становище за вота ”Не подкрепям никого” | dnes.dir.bg
назад

ЦИК без становище за вота ”Не подкрепям никого”

ЦИК не може да излезе със становище за конституционосъобразността на квадратчето "Не подкрепям никого", обяви говорителят на комисията Александър Андреев.

Обратно в новината

Коментари - ЦИК без становище за вота ”Не подкрепям никого” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

още на 1 тур, не ходете. Ако има втори мислете.

Да превърнеш отрицателната енергия в положителна! Да превърнеш отрицателния вот в глас за теб! Трябва да се помисли как гласовете на негласувалите да заработят!

"НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО",ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕЖАДА КАТО "КАНДИДАТ"КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ.И 1. АКО НА ПЪРВИ ТУР СЪБЕРЕ ГЛАСОВЕ КАТО ЗА ПОБЕДИТЕЛ-ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е ИЗБРАН И СЕ ОРГАНИЗИРАТ НОВИ ИЗБОРИ. 2.АКО НА ПЪРВИ ТУР СЕ КАДИТАТИРА ПЪРВИ ИЛИ ВТОРИ СЕ ЯВЯВА НА БАЛОТАЖ. 3.АКО НА БАЛОТАЖА СЪБЕРЕ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ-ОТНОВО "ГЛАС НАРОДЕН"-ОРГАНИЗИРАТ СЕ НОВИ ИЗБОРИ! И ДАНО С НОВИ КАНДИДАТИ!!! "ПО-ДОБРЕ ИЗБОРИ БЕЗ КРАЙ ОТКОЛКОТО БЕЗКРЕН УЖАС"!!! П.П.ВСИЧКО ГОРЕ НАПИСАНО НЕ Е МОЯ ИДЕЯ,ЧЕТОХ ГО НЯКЪДЕ , И ГО ПРЕДАДОХ ТУК МАЛКО ИНТЕРПРЕТИРАНО НО СЪМ СЪГЛАСНА С ВСИЧКО ТОВА!!!

Крайно време е този заспал народ да се събуди.

За да повишат избирателната активност квадратчето не подкрепям никого трябва да го обвържат със субсидиите за партиите. Да се намалява с единица субсидиите за всички партии при маркиране на квадратчето не подкрепям никого.

Чрез задължителното гласуване, по-лесно се фалшифицират изборите.

Не гласувам за никого ще отиде за Цачева, за това или не ходете, или си изберете някой друг!

видимо има проблем в закона. той е изработен от нашите любими хрантутници, които нищо не вършат като хората. ЦИК в случая не виждам каква вина имат. те са в изпълнителната власт , а не в законотворната. по същият начин възникна проблема и със секциите. казано е колко гласоподаватели трябва да има за откриване на една секция , но в същото време приеха ограничение от макс. 35 секции в дадена държава. оттам изниква и елементарният въпрос какво правим ако има повече желаещи гласоподователи от тези 35 секции? хем имаш ограничение на секциите, хем по конституция всеки българин има право да гласува. и ЦИК трябва да наруши един от двата закона. за това , че лежаците не са си свършили работата както трябва да бъде никой не им е виновен. вината е в тях. и за това трябва да се намали броят им драстично за да може да се уплътнява по-рационално работното им време.

ЦИ/Р/К не може да излезе със становище

Аз искам да дойде ден, в който да може този глас срещу всички да има реална тежест и да отчита нас - хората, които не намират достоен кандидат сред родните политикани. А не да въртят и сучат с цел да ни заграбят гласовете и да се лигитимират пред света!

Това ми прилича на буря в чаша вода... Имаш право на избор, да си избереш някой от кандидатите или да заявиш че никой от тях не ти харесва, и така както е записано твоя глас НЯМА да бъде преразпределн в полза на никой от тези които не харесваш... а може би това е камъчето в обувката на разните му математици израстнали до конституционни специалисти.

Мисля че ти убягва най-основното. Олигархията в България има един единствен проблем - да убеди народа (който ги презира) и чуждите партньори в своята легитимност. За това им трябва висока изборна активност. За това искат да правят гласуването задължително, измислиха санкции и ще водят наказателния вот за "действителен" стига да не се брои в резултатите и да не им обърква сметките.

Едва ли, предполагам че воят е заради желанието да направят броенето на гласовете като при парламентарните избори, сиреч дори и отрицателния вот да бъде преразпределен в полза на някой кандидат и после, както правилно отбелязахте, някои да се правят на велики. Иначе задължителното гласуване вероятно ще осигури законност на първия тур на изборите, а на втория ще си бъде както досега... защото явяването и на двата тура на практика, въпреки всички изменения, не е задължително.

Ами след като ЦИК няма(по-скоро не иска ) да има становище за въпросното квадратче, то не следва ли НЯКОЙ да се сети и да отправи питане към КС за тълкование на казуса с квадратчето. Защото какво стана сега? Ами стана така, че ако активно гласуваме с Не подкрепям никого вдигаме избирателната активност, а високата избирателна активност помага на победителя на първи тур да победи веднага. Е , що тогава ни ЗАДЪЛЖИХА да им гласуваме, след като дори и да кажем не щем никой , всъщност помагаме на "майката" Цецка да спечели още на 1-ви тур?

Продължават да объркват умишлено избирателите. Гласа щял да е "действителен" но няммало да го броят с другите "действителни" и нямало да влияе на резултатите..... В държава управлявана олигархия като нашата е абсолютно задължително да има наказателен вот който ДА СЕ БРОИ и ако бройката надвиши другите, изборите да се водят за навалидни и по този начин олигархията да бъде принудена да допусне кандидати които ще работят за интересите на гражданите. Сегашната ситуация е подигравка с избирателите. На всички сегашни политици, които са участвали в приемането, не трябва да се позволява да влизат обратно в парламента.

"действителен глас" - имат право да гласуват 100 човека и те го правят. независимо за кой са гласували. гласували за кандидат 1 - 10 избиратели, за 2 - 12 избиратели, за 3 - 15 избиратели ... за "не подкрепям никого" - 30 избиратели. печели този с най-много получени гласове (50 + 1) , или първите двама ако има балотаж. в случая кандидати 2 и 3. те отиват на балотаж. тези от "не подкрепям никого" няма как да отидат на балотаж или да спечелят въпреки ,че имат най-много гласове. ей на това се казва , че тези действителни гласове няма да се броят с другите. причината е проста - не се знае към кой кандидат да се пренасочат. не виждам нищо непонятно. излиза на практика , че кандидат с 13 гласа може да бъде избран за президент въпреки , че има 20-30 или 50 гласа не подкрепящи никой.

Даам, защото Тиквата иначе трябва да си стяга багажа. А ако идем 10-20 хиляди пред домовете на ЦИК, дали няма да излезат със становище копе..та мръ..и.

само ако носим автомати или пушки

Абе никога не съм се замислял да президентствам, но виждайки нивото на кандидатите и предчувствайки резултата...Много се чудя дали да не избързам и да се прекръстя на... Не подкрепям Никого...

А, за регистрацията вече "мандалото хлопна". :) Това от ЦИК го знаят и няма да ви регистрират, дори и с хубавото ново име. Чудно ми е обаче дали всички от ЦИК или само нейните говорители не знаят, че "методиката" НЕ е същата, щото беше променена преди има-няма 5 месеца - период, в който не знам да е имало избори за президент. :)

Боко не е казал какво са му наредили ментори и за това нямат становище завалиите с големите заплати за фалшименто и надупване