Съветът за сигурност претегля 8 кандидати, сред тях и Бокова

В Съвета за сигурност на ООН довечера предстои петото предварително гласуване в рамките на процедурата за избор на генерален секретар, припомня БТА.

Обратно в новината

Коментари - Съветът за сигурност претегля 8 кандидати, сред тях и Бокова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приберете си смешните кандидатки-тарикатки, дето само се плюят.

Хора нека изберем Съсело, той оправи България, пък няма да оправи ООН-то. При това , защо да е смени Бруксело с Ню Йорк.

Аз съм Сталинка Злобарова. Обичам да правя мръсно на другите българи. Обичам да играя хоро в Брюксел и да се закичвам с цвете гербер в косите. Отговарям за бюджета ,но нямам време за него, защото обичам да пътувам като Магелан за сметка на данъкоплатците.

Постът е престижен. За съжаление опростаченото българско народонаселение не схваща това и по ниен адрес се сипят какви ли не небивалици! Дървените глави и продажните душици не стоплят, а и не им пука, че това ще бъде успех не само за Бокова , а и за нещастната ни държавица! Но за тях това няма значение. Важното е да гушнат паричките, с които им плащат за плювките.Жалка история, жалки човечета!

Явно си мизерник без капка самочувствие, щом за да изпиташ "гордост" ти е необходимо някаква комунистическа подлога да стане шеф на ООН. Държавицата ни е нещастна , както си написал, но именно защото "опростачени" индивиди като теб и подобните ти надуват балона на смачканото си самочувствие с подобни измислени и псевдопатриотични каузи! Логиката ви е уникално малоумна - нямало значение кой е кандидатът, важното било , че е българин!!!:))) Не съм чувал по -гигантска тъпотия! Има значение кой е! Само това има значение! И затова няма да е тя!:) Нещастни мизерници с продадени или напълно липсващи души!

Много ми се иска, чужда държава да предложи Георгиева и тя ще спечели безапелационно. Тогава да видя какво ще пеят слугите на късокракия? Така ли не разбрахте, че България има една избираема кандидатура и това не е Бокова- не заради баща, дядо, джинс , а заради това, че като генерален директор на ЮНЕСКО допусна да бъде приета Палестина за държава-член.

..... заявиха твърдото си "НЬЕ" за Кристалина.

Точно в твърдото "Ь" е разковничето!

Боковата - пази Боже. Абе кой ви излъга, че е подходяща кандидатура.Словашкия кандидат къде-къде е по-приемлив. Къде сме ние - къде Словакия. Ама била българска - кой ви излъга, кога е защитавала наши интереси. А дали племеникът на словашкия представител е доказан рецедевист крадец на леки коли.

..... е бил министър преди 1989 г. по времето на комунизма в Чехословакия, а ние заклеймихме Бокова, че е дъщеря на министър.

какъв БУР за КОКОВА, тя и за това не става - сбръчкано джудже. Майка ми едно време ми казваше - жени се за която искаш - само не за ниска жена.

Дръж се, Ирина Бокова! Стискаме ти палци! Заради България, която има с твоята кандидатура неповторим шанс!

АКО НЕ Е БОКОВА ЩО ДА НЕ Е БОКО КВО МУ Е , ИМА НАУЧНА СТЕПЕН Е ЕРУДИРАН Е , МОЖЕ И МАГИСТРАЛИ ДА ПРАВИ - КОЙ КАТ НЕГО

в Гугъл - Ирина Бокова и видях написано от Алекс Алексиев, как баща ѝ убивал беззащитни затворници, по точно баща му Райко Алексиев. Видях какви циркове е правил мъжът ѝ Любо Коларов по сграда в Ню Йорк за да хване на "калъп" Ирина -жена си. И това е документирано. Как финансите на Юнеско са се сринали катастрофално за разлика от нейните за пет милиона долара закупува 4 апартамента. Ако пропадне на изборите давам банкет.

Бур за Кокова!

не е мой кандидат, не е кандидат на българите. Тя си е кандидат на комунягите - те българи ли са - продажници. Тя е кандидат на Путин.

осъзнайте се. Каква българка е Бокова. И слава Богу, че не е - баща и изверг - хвалил се с издевателства над затворници. Тя живяла и учила във великия Съветски съюз. От там я изстрелват на високи международни постове. От кога не е в България, децата ѝ къде са? Грозно бабе - време е да се пенсионира и да си живее в четирите апартамента - два в Ню Йорк , един в Париж и друг в Лондон за пет милиона долара!!!

Мутрата дори не си е направил труда да проумее как става избиране на този пост и как са избрани предишните председатели ама като мутра условия поставя сякаш нещо зависи от него

За Бокова със сигурноцт ще гласуват България и Русия. Путин много я харесва- тъй като тя беше единствения високопоставен политик от Европа на парада на 9-ти май на червения площад. За съжаление след последните бомбардировки на руснаците в Алепо - Сирия, едва ли великите държави ще подкрепят това, което Путин иска. Просто защото кагебеецът едно казва , а друго прави. Всичко е политика , а нас никой не ни пита.

Когато българските идиоти меркантили измекяри оплюват собствения си кандидат няма как да искаме друг да го приеме. Гербераската помия по Бокова за да наврът американската подлога кристалина няма аналог в цялата история на България

Не ни трябва на България поста Шеф на ООН! Там е такъв ветрилник, че само будисти, могат да издържат! САЩ са в такава атака, за покоряване на света, че едва ли някога е имало по-силна такава! ООН ще им трябва за постигане на целите! Обикновено, те искат постигането им без задължение към никого. Не е това место за българи! Точно за Шеф на ООН в момента е удобният за САЩ Португалец!

"Кандидатката на България Ирина Бокова, втори мандат генерален директор на ООН" Николай, човешко е да се греши, но все пак става въпрос за елементарна грамотност... Ако не си чувал за Ирина Бокова, просто потърси на wikipedia: "Irina Georgieva Bokova (Bulgarian: Ирина Георгиева Бокова) (born 12 July 1952) is a Bulgarian politician and the Director-General of UNESCO."

Когато говорим за кандидат от Източна Европа, кое ни кара да си мислим, че петата в състезанието - Бокова, е по-подходяща от втория - външния министър на Словакия?! След като Словакия е една изключитлно успешна държава от Източна Европа, която се подкрепя и от Запад и от Изток, а и от Вишеградската четворка - една вече доста влиятелна източноевропейска организация.

Борисов да предложи Плевналиев!

СС "претегля" - кантарът каква марка е?

европейска

Тази тема вървили на приключване ? Нещо омръзна. Да избират генералният секретар на ООН. Смятам че ако Бокова не бъде избрана да не си мисли че е от тези писаници тук в България.Въпреки всичко навярно си има правила за избора.

На всички ни се иска кандидатите за високи постове от България и от бившите съветски републики да ги свързваме или с консервативната партия, или с републиканската, или с християндемократическия съюз, но късмета ни такъв.

Аферим Булгаристан! Машаллаа - и пак хубава работа , ама българска! Аз пък заяввам най-категорично - че нито досега ме е интересувало, нито изобщо ме интересува кой ще бъде генсек на ООН.

Моля да поясните ползата за България от евентуалното назначаване на г-жа Бокова за ген.секретар на ООН...

Поне за Сирия ще има ли някаква полза!

нещо друго освен ползи можете ли да мислите. Аман от консуматори в това общество.

сигурен, дали си даваме сметка какво означава това за малка България. Дали до преди 25г. въобще сме стигали до кандидат, който да стигне до финални избори. Сигурно не.

с Бокова си пролича най-добре кой какъв е. Цял свят я оцени(ЮНЕСКО) като кадърен човек, а "Танкиста" разпрати по света писмо в което я обругава. Как "комунистическо" чедо бе оценено, а НЯКОИ стоят до казана с катран и я дърпат надолу. Дърпат защото не са те на това място. ЗЛОБА и ЗАВИСТ в момента са най-котираните качества в България. Пожелавам на ЧОВЕКА Бокова да постигне успех на изборите.

Оцениха я като пета! Все пак е престижно място. Само четирима има пред нея.

си пролича Вие червените в кои редици сте!

докога ще съществува тази паразитна организация ООН! Не могат да прекратят войната в Сирия, за какво съществува тогава! Превърнаха го в конкурс Мис ООН.

тиражира, че ако Бокова не е на първо или второ място, Бойко ще оттегли кандидатурата и. Бойко ще предложи на Министерски съвет той да вземе решение затова. Решението се взима не от Бойко, а от Министерски съвет.

Не,никакви напъни не могат да лансират Бокова,защото от самото начало се разбра,че не е желана от българие,а е путиново протеже,пък САЩ,Англия и Франция и заявиха,че никога няма да я допуснат до поста в ООН!

Кога го заявиха, че явно само на теб са казали кого подкрепят :)

как с подкрепата на КИЛЪРИ, Бокова получи ВТОРИО СИ МАНДАТ в ЮНЕСКО.. Поне малце да влезеш в час..

Ама тогава Килъри беше Хилъри!

Най - после да напишете ,че всичко зависи не от 26 септември , а от 5 октомври и то от ЕДИНОДУШИЕТО на Великобритания ,Франция , Русия, Китай и САЩ. Какво казал Боко ,в тази игра той е никой , най- много да докаже колко е глупав като оттегли Бокова.

А на бас че Бокованяма да бъде избрана! "Западът поиска СС на ООН заради сриването на Алепо"!!! Смятате ли че "българката с руски корени" ще бъде допусната да е на върха да украсява ООН? Големи сте шегаджии! Ние сме Троянския кон на Русия в ЕС,нали? В ООН също!

Пич, на такива като тебе им се иска да са коне, но повече от дръгливи катъри няма как да са!

Ако пак си прочетеш - КОЙ ИЗПРАТИ ПИСМОТО С КАНДИДАТУРАТА НА БОКОВА.. В момент, когато бяхме ама МНОГО НЕЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ.. Дори от тръбата им за хъбчето МУ се отказахме.. КЪДРАВАТА СЮ - МИНИСТЪРИН НА БОКОБАШИ..

Цялата рода бокови са срам за БЪЛГАРИЯ !!! Да се маха изобщо от всякъде и да се скрие в апартаментите си в НюЙорк !!!

Няма ли да я оставя нагонът да трови живота на хората?

Едно не мога да разбера. Защо в САЩ, че дори и в Англия, кандидатите за висши постове не са в такава степен обвързани с техните си комунистически партии, както примерно в България, Румъния, та ако щеш в Молдова, Узбекистан, Казхстан и т.н. Вижте колко политици на висши позиции в Киргизстан са бивши членове на комунистическата партия и колко са в Англия.

това са троянските коне на цру-сащ,чрез които последните са решили да наложат техния нов световен ред .

А бе глупако, не знаеш ли , че те не са били социалистически държави и при тях комунистическите партий са повече като екзотика и не са били в управлението на държавите им. А при нас като се почне от Президента, Б.Б-премиер министъра, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, Иван Костов СДС и всички други високи поставини държавни длъжности (обявили се за антикомунисти и демократи) са заети от бивши комунисти или комсомолци. Включително ДСБ, ДПС, Патриоти и други партии. Единствената партия , която не си е сменила идейте е БСП.

да му посочим ДЕМОКРАТИЧНИЯ закон на САЩ - Foreign Agents Registration Act. Действащ още от далечната за него 1938 година. Ама дъл ша го прочете?? Та да разбере, колко много изоставаме от ИДОЛИТЕ МУ!!

Нали това ти казвам бе. Същото е и в Киргизстан, Беларус, а в Англия, Австралия, Нова Зелавдия не е така.

ТАМ БОК ЛУЦИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ!!

че ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ ще покаже на света, кой е НАЧАЛНИКО на българския казан в ада.. С правото си на чл.1 от конституцията на БОКОБАШИ - "В Държавата става това, което АЗ кажа!" А иначе - майната и на България..

Има хора ,милиони българи, които обичат България. Слава Богу!

дето с това "майната и на Русия" подкрепят БЖЕЖИНСКИ.. С неговото: "след разпадането на СССР, нашият единствен враг е ПРАВОСЛАвието." И картата му с турските Пловдив и Бургас, анклав в Делиормана.. Щото е продължение на договорката на Чърчил и на Рузвелт - България след ВСВ да се раздели между Гърция и Сърбия.. Ама Сърбия нещо враг им стана, та я смениха с Турция.. Ама целта си я запазиха.. А сега си прочети сам - кой е Бжежински.. И за салфетката от Ялта си прочети.. Преди да пишеш за България..

Само завършен идиот може да твърди, че обичта към България може да моонава през нещо подобно на ник-а ти! И въобще какъвто и да е патриотизъм да минава презомраза към друга страна. Това не е само инфантилно и първично, но и изключително дебилно!

МАХАЙТЕ Я ТАЯ КОМЕУНИСТИЧЕСКА ВЛЪХВА ОТ ВСЯКЪДЕ И СТАЛИНКА МАХАЙТЕ..........................СЛАГАЙТЕ ПРЪМОВА И ТЯ ЗА НИЩО НЕ СТАВА

Никой, ама никой не иска КОМУНИСТИТЕ. Това е една крадлива паплач, която гледа само собствения си интерес.

МАХАЙТЕ Я ТАЯ КОМЕУНИСТИЧЕСКА ВЛЪХВА ОТ ВСЯКЪДЕ И СТАЛИНКА МАХАЙТЕ

И Ирина Бокова и Кристалина Георгиева са бити карти.Защо не предложим Илиянчето,бе.Илиянчето Йотова,тя е готова за всеки пост. Шова е млада,умна,красива,финна жена.Освен това я понижават/както казва бат,Бойко/ за кандидат вице-президент.

Плевнелиев не се чува какво говори, Боковата била символ на българските жени???ха-ха-ха, никога тази нахална кариеристка не се асоциирала с българските жени, а камо ли да е и техен символ, отвратителна персона, с която жените в България нямат нищо общо!!!

Плевнелиев уби рибата с последните си коментари. Много ме разочарова. Пак по-добър от Гоце, де.

Щото rossiто бая ша са затрудни да изнамери името на таз, за която говори ПРЕЦЕДЕНТИНА НИ! Все пак представител на АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ, са изкажуваше в АМЕРИКАТА..

А бе глупако, да не би да слушаш доносите на великият демократ антикомунист Евгени Михайлов- бившо комунистче и комсомолско секретарче, натегач кариерист по бай Тошово време. Аман от лицемери, които си сменят партийната принадлежност при всяка смяна на власта. А при нас като се почне от Президента, Б.Б-премиер министъра, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, Иван Костов СДС и всички други високи поставини държавни длъжности (обявили се за антикомунисти и демократи) са заети от бивши комунисти или комсомолци. Включително ДСБ, ДПС, Патриоти и други партии. На такива хора не трябва да се вярва. Те са склонни да те предадат и продадат, както и да служат на чужди интереси, само и само да имат лична изгода. Единствената партия , която не си е сменила идейте е БСП и бих повярвал повече на тях отколкото на новодемократите (бивши партийни кадри).

Шило

Простотията няма край. Що да сменя Бокова, след като руснаците си заявиха открито, че няма да гласуват за Кристалина?

Гутиериш е успешния кандидат.

Шило

Най-вероятно ще е това име новия шеф на ООН. Струва ми се най-добрият компромис, който може да се направи.

Аре сваляй си кандидатурата, ма, Баба Яго. Че на червената тиква не може да се разчита.

и тя си е ЧЕРВЕНА ТИКВА, бе чадо непросветно.. Чии синове и дъщери можеха да отидат да работят в СВЕТОВНАТА БАНКА??? ПРЕДАНИТЕ НА ЦК НА БКП ОТРОЧЕТА..

Ама то кой ли не е бивш комунист в управлението, бе, момче глуповато? То затова сме в това положение, от '44 ни управляват комунисти нонстоп, защото вие , които живяте през 1990 им позволихте да си направят "демокрацията".

"Кандидатката на България Ирина Бокова, втори мандат генерален директор на ООН, остана на пето място." link внимавайте какво пишете!

Алтернативна българска кандидатура няма шанс, дори минимален шанс по причини, за които ставаше дума още на етапа номинация. Ако Бокова бъде оттеглена, тя си остава начело на ЮНЕСКО и това обрича българския кандидат за генерален секретар на ООН по неписаното правило, че на тези постове не може да бъдат представители от една и съща държава. Важно е да се каже, че по всички формални критерии Ирина Бокова беше с водещи позиции. Единственият критерий, по който още на първоначален етап се смяташе, че може да бъде уязвимото ѝ място, беше националната подкрепа. А иначе - СТАЛИНКА при португалеца БОРОЗУ, в Голдман Сакс.. Защо - пак СТАЛИНКА си го казва: "Златният век на европейския бюджет приключи!" Демек - в ЕС вече няма пари и като първа мишка напускам потъващия кораб..

А иначе - СТАЛИНКА при португалеца БОРОЗУ, в Голдман Сакс.. Защо - пак СТАЛИНКА си го казва: "Златният век на европейския бюджет приключи!" Демек - в ЕС вече няма пари и като първа мишка напускам потъващия кораб.. След избирането на ПОТРУГАЛЕЦ за шеф на ООН. Все пак в Португалия за кандидатурата на социалиста Антонио Гутиереш работи цялата политическа класа, че държавата работи единно за своята кандидатура. И веч ПОРТУГАЛКАТА СТАЛИНКА работи за него..

ДАЙ БОЖЕ ДА Я ЕЛИМИНИРАТ , ДАЙ!

БЪЛГАРИЯ ЛИ.. Щото тя е ИЗБОР НА ДЪРЖАВАТА!! Май си забравил, че КЪДРАВАТА СЮ на БОКО изпрати официалното писмо с кандидатурата на Бокова..

И ако падне ,от това ще ти стане ли по-топло?Тя ще си остане шеф на ЮНЕСКО,а ти отново ще се в калта на свинарника и ще риеш със зурлата,ще риеш...

Успех на И.Бокова!

в америка тая не я знаем много, но има вид на партиина секретарка от някоя гимназия. и със нея и без нея този съвет няма никаква роля. само гълта пари от държавите членки. може и да я сложат за парлама. нека се порадва преди царството небесно.