В чужбина ще се гласува само в дипломатическите мисии

Изборни секции в чужбина ще могат да бъдат разкрити само в дипломатическите представителства на България, решиха депутатите.

Обратно в новината

Коментари - В чужбина ще се гласува само в дипломатическите мисии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да се гласува по кафенета, барове и тоалетни, кой ще гарантира, че е гласувано, а не са събирани попълнени хартийки! Изобщо гласуването в чужбина е дивотия! Не е редно хора, които не живеят България да определят политиката и, това е престъпно и неадекватно!

От дванадесет години живея извън България. Според мен, хората трябва да гласуват там където живеят, а не там където случайно са родени, или там където случайно бабите им са родени. Гласуване по паспорт е отживелица. Не казвам, че не ме интересува бъдещето на България, но мисля, че хората които живеят там са тези с правото да определят как тя да се развива. И направо се срамувам от всички тези емигранти, които се мислят за кой знае какво, заради това че по време на почивката си в България вкарват повече пари отколкото българите, които живеят там. Каква е тая мегаломания? Видели малко пари и вече се мислят на върха на света! За 18 години, през които отраснах в България, тя ми даде толкова много. Стабилно образование, безценни родители, приятели, ценностна система. Никога няма да престана да бъда българка. И когато един ден се върна, което се надявам да направя, ще гласувам отново. Дотогава, мили съотечественици останали там, гласувайте вие! И не забравяйте, че това е не само право, а и отговорност.

Защо токова сложно? Да бяха писали направо "граждани с турски/мюсулмански имена нямат избирателни права". А сега ще трябва да се занимаваме с изборен туризъм...

Още едно доказателство, че малоумници ни правят законите, малоумници ни управляват в правителството! Много просто и елегантно можеше да се парира всякаква дискусия по изборните секции, като в чл. 1 на закона се запише примерно нещо подобно: " Избори според смисъла на този закон може да се провеждат единствено на територията на страната, или и на нейните изнесени пунктове по международни (виенска) конвенции за екстериториалност, като дипломатически мисии, плавателни съдове и др. ТОЧКА по въпроса, никакви спорове и прочие!

Още по -просто: Избирателни секции се образуват само на територията на Репубика България. Който иска да гласува, да идва тука.

abasador

хубаво е, че има дискусия за тези които напуснаха и тези които останаха в Родината. Повечето от нас напуснаха Родината, не за да се връщат като туристи в собствената си страна...! От десетилетия работим (някои вече сме пенсионери) в чужбина с желанието да помогнем, да можем да осигурим на родителите и децата си, един що годе по-добър начин на живот. Къде по малко къде повече, много от нас успяха и постигнаха целта си. Дори сме направили и повече от помоща към родители и деца (т.е. парични средства в доста голями размери). Дарявали сме средства, по различни поводи към фондове като; този за подпомагане на домове за изоставени деца, за закопуване и доставка в България на лекарства, медикаменти и медицинско оборудване, за подпомагане лечението на болни в чужбина (оказа се, че с част от парите са похарчени безконтролно) и т.н.... и т.н... Може ли някой да ме убеди, че съм турист в Родината си и нямам право на глас? Лек ден.

Като ти направят електронното гласуване, ще можеш и от WC си да гласуваш. Дотогава може да идеш в дипломатическата мисия и се упражниш. Парите щом не са ви проблем и сте дарители, едни пътни и толкова. Малко трудно за вас, но и на нас тук никак не ни е лесно, да отстояваме на място смисъла на Родината!

а защо да ходи на 300 км (т.е. 6 часа отиване и връщане), като някой ром му отнема 10 мин. Нещо дискриминация ли ще правим? Вкарвам повече пари в Българя за месеца в който съм в отпуска отколкото ти за цяла година. Във Всяка държава ако се съберат достатъчно хора се прави избирателна секция, сега само турците дето ще извозваш с автобуса ще могат да гласуват.

abasador

много обичам, сибирските па(п)лачи, та да те светна уважаеми. Живея в центъра на столицата на Германия ...... чети коментара ми от 13.45 часа... и ще ти светне! Аман от всезнайковци. Лек ден.

НОВА ИЗМАМА! Моя позната, която живее поне от 18 години в Австрия и има двойно гражданство, ми разказа, че при последното си връщане от България в Австрия през лятото, митничаря я попитал, дали пътува за Турция? Моята позната му казала, че тя никога не е имала нещо общо с Турция! Тогава митничаря й казал и показал в компютъра, че нейната адресна регистрация в Австрия е анулирана и тя е регистрирана в Истнабул, Турция! Интересното е, че вече два пъти е отрегистрирана австрийската й регистрация и два пъти е била регистрирана в Турция! Тя е етническа Българка и никога не е съпвала в Турция! Въпросите са: 1. Кой и защо си позволява да регистрира Българи, живеещи в Европа, да ги регистрира точно в Турция? 2. Защо точно Турция, а не примерно Полша? 3. Колко хиляди са тези случаи в България и дали прокуратурата и службите имат някаква информация за тези (може би предизборни) измами? Кога прокуратурата ще се сезира и ще направи ревизия! Кога полицията ще разследва тези измами и злоупотреба с личните данни? Моята позната живее в град в североизточна България!

Интересно решение в държава, в която най-големият инвеститор за миналата година е бългрската емиграция! От друга страна, след още някое подобно "демократично" текстче, може желаещи, но неуспели кандидат-емигранти да успеят като политически имигранти! Все пак, силно се надявам тази гротеска да бъде върната от Конституционния съд.

Наистина ли не разбираш защо се прави това и по каква причина трябва да се съгласим, че този път политиците ни постъпват правилно!

Добро решение. Който иска да гласува ще гласува на определените места. Стига свободия, трябва малко и тояга. Българите в западна Европа и Америка да не се правят на ощипани. Когато им трябват визи пътуват с хиляди киломентри. Това е да се предотврати Ердоган да си купи място в българският парламент.

Пич, единствените ощипани моми в този форум са малоумниците, които се правят на неразбрали как една дипломатическа мисия ще побере желаещите да гласуват. Как 300 000 българи в Чикаго, например, ще гласуват в приемната на посолството, която е метър на метър?!? Ами тези от окръга? А тези от околните щати, които консулството обслужва?

Българите живеещи на запад гласуват основно за мутренската ПП ГЕРБ. Така че няма да е голяма загуба, ако не участват!

И да не забравите, да пратите бирници в чужбина, за да глобяват негласувалите.:)))))

Българите в чужбине не плащат данъци в България. За имотите се плаща такса към общината за това, че някой живее в този имот. Фирмите в България на българи в чужбина плащат данък там, където е резидентът по Спогодбите за избягване на двойно данъчно облагане. Най-важният данък е ДДС, но го плащаме само в България, защото чужбинецът не потребява в страната ни. Господа, Вие сте туристи в нашата страна - днес сте тук, а утре Ви няма. Защо искате да решавате за данъците, които ние си плащаме?

А ти знаеш ли колко от тези туристи изпращат пари на роднини и близки, за да си плащат данъците си и особено ДДСто, което според теб е най-важният данък, а и не само данъците! Така че хайде не наричай хората зад граница туристи в собствената си страна, моля!

След като изпращаш на твоите хора пари от чужбина, значи ти си чорбаджията и ще определяш как да се управлява тази страна. Само че... освен твоите роднини, другите граждани(селяни) интересуват ли те, та да си "граждански задължен" да гласуваш?

И като изпращат добре ли им е когато техният вот го цакат с турските секции и им крадат о парите дето са вкарали в България.

Благодарение на тези туристи,някои от които след време ще се приберат обратно в БГ, ще харчат 3 000 лв пенсии месечно и децата ти ще имат работа и няма да умират от глад....

Когато ние бачкахме в България, децата ни бяха добре. Те пораснаха, а аз остарях. Вече не работя и стана лошо. Те, вместо да работят за да си върнат дълга към тези, дето ги издържаха, заминаха за чужбина. Аз останах с пенсийката си, а деца..... просто няма.

Още един мандат на ГЕРП и след време може и да не ви се прибира в Булгаристан- хъб за ислямистки бежанци.

Ако има БГ когато дойде време за прибиране... То ЕС оотиде у реката, та какво остава за БГ

Интересно какъв е капацитета на дипломатическите ни мисии в чужбина. Теоретично, колко гласуващи могат да обслужват посолствата и консулствата в Гърция, Испания, Германия, Великобритания, САЩ, Австралия, Канада?!?! И още, защо за такива тъпи решения депутатите трябва да получават огромни заплати и да имат невероятни привилегии?!?! Кога най-накрая ще се даде право на суверена - българския народ, да отзовава калпавите депутати?!?!

Като не живеете в Бьлгария не можете да определяте моя и на децата ми живот тук. Ние учихме тук , работим тук и се борим с трудностите тук затова и гласуваме тук , а вие искате да определяте живото ни- НЕ! и пак НЕ!!!!

Това ли е последното разделение, което се прокарва - на българи в България и на българи в чужбина? Аз мисля, че трябва да има обединение на хора които милеят за България, където и да са по света, срещу такива, които я съсипват заради собствените си егоистични интереси.

Принципно си права, но политиците не са принципни. Явно борбата е за гласовете в чужбина. И други партии искат като ДПС да си имат допълнителен електорат, който да ги държи във властта в България.

Чудесно! Нека тогава живота на децата ти бъде определян от циганския вот! Защото те, за разлика от българите в чужбина, го продават срещу кебапчета и бира. И както се оказва, са най-добре организираната гласуваща група по изборите. Не само българина ги издържа, храни, лекува и търпи тяхната престъпност, но с така гласуваните изборни промени ще позволи да го управляват в най-буквалния смисъл на думата.

В чужбина живеят над 2 милиона българи. От тях само 150 - 200 хиляди са в Турция, другите са в нормални държави. Всъщност те са наказаните, защото ако не са в столицата, където е посолството, трябва да пътуват стотици клометри за да гласуват. Това са читави хора, които макар в момената да не живеят в Българя мислят за нея. Освен това не значи, че са в чужбина завинаги.

В Турция да има най-много няколко хиляди българи. Останалите са турци с български паспорти.

в Щатите има 400 хиляди родоотсъпници, от които само 157 се осмелиха да гласуват по-миналата година, значи не е загуба. Може и без тях. Но ако погледнем към туския етнос в Южната съседка, това голямо затруднение да не се окаже добро начало за една отлично организирана вътрешно-турска екскурзия до посолството ни.

откъде взе тази измислена статистика?

Живея в чужбина и много се радвам, че вече не плащам данъци на Българската държава! Не за друго, а защото така и не разбрах какво получавам за тях. Само унижение и малтретиране, лоши общесвени услуги. Съгласен съм да не гласувам, те не ме и питат даже. Просто казват ако искаш, но трябва да пътувам до посолството. Само в САЩ живеят хиляди българи и много други като мен в Централна и Западна Европа. В София също има много хора, които трябва да си вадят специални удостоверения, за да гласуват. Огромната тапотия идва от факта, че ако направиш нещо задължително трябва да осигуриш и възможност за всички. Ей заради такива и много други тъпотии реших да си тръгна от България и да Ви кажа добре съм!

Прав си, но проблемът с "турските" партии трябва да се изчисти.

Нормално. По принцип само плащащите данък в България, пенсионерите и учащите се трябва да имат право да гласуват. Те са тези, които са работили, работят или ще работят за тази държава и понасят последиците от гласуването.

не си вземай жена-българка, не замърсявай рода български с твоето семе!

.....И да ми плащат, не бих си взел жена българка. Карай го по-спокойно, все пак имате чудна перспектива в лицето на избирателите-цигани.

someone

това значи ли, че българин в западна европа насила, без никакво искрено желание трябва да пътува стотици километри да иде до консулството в столицата на страната да гласува? аз така го разбирам. а наказания за негласували? аман от баи ганиовщини.

Българинът в Западна Европа се различава по стандарт от българина в България. След като не живее в тази държава е нормално да остави живеещите в нея да изберат кой да управлява живота им.

Заличаването от избирателните списъци е противоконституционно. Гласуването е ПРАВО на всеки гражданин, закрепено в КОНСТИТУЦИЯТА.

Санкцията за негласуване (при задължително такова) трябва да е глоба, а не заличаване от избирателните списъци. Нали целта уж е да се стимулират повече хора да гласуват, а така ще се постигне точно обратното. Но те май точно това целят, да откажат хората и да си гласуват само роми и турци, че тях могат да ги управляват.

someone

мнозинството българи в чужбина ги интересува на първо място да си оплетат личната кошница и да печелят повече, отколкото в българия. малцина се интересуват искрено от гласуване за български избори.

Четин Казак заплаши, че ДПС ще излезе в опозиция. Ами това си е официално признаване на участие в управлението! Четин Казак не е "кой да е" - до вчера беше в триумвирата.

Всичко това, което се приема в моментае е само прах в очите. Задължително гласуване, само в дипломатически мисии и т.н. След всичко това следва приемане на ЕЛЕКТРОННОто гласуване.... Чао на избирателите, резултатите ще са такива каквито си поискат.

ДОСТът на ердоган изгоре! най-накрая едно правилно решение!

а задължително гласуване от депутатите в парламента - това кога ще го приемат?

А, не 109 души да решават вместо 7 милиона или колкото там останахме. Щото, за да има кворум, за да се приеме това безумие със задължителното гласуване около 50-60 депутати не са били въобще в залата, за да има кворум, камо ли да гласуват. За какво им плащат? Да си пият кафето в парламента ли?

След като не живеят повече от 6 месеца в България ,никакво гласуване.Защо те ще ми избират управниците,като не са тука ,а ние патим после.Живеят някъде си 20 години,те не знаят кои са политиците тук,но ще гласуват.Не съм съгласна.

А, като пращат всяка година милиарди в България е добре, нали? Освен това, това че в момента са в чужбина не значи, че ще са там вечно. Това е дискриминация

Щом ис опвече от 1 година в учжбина и не ис на държавна сулжба тивече си извън реалната дейсгтвителност в Блгария,парщали пари,ами не иг пращайте ако искате да сте част от българската нация мястото ви е в България работете борете се...иначе сте нищо повече от предатели стархливци и бежанци.

Ами да спрат да пращат милиардите! Например аз не получавам нищо от тях.

Ако проблемът е само с турските партии, то това най-лесно ще се реши с прилагане на Конституцията - забраняват ги и точка! Още от 1990г в Конституционния съд има жалба срещу регистрацията на ДПС и тези граждани там са толкова заети, че все още не са намерили време да се произнесат по нея. Това е скандално, но на никой в Парламента или по върховете на властта не му прави впечатление, а и "независимата" ни журналистика мълчи заговорнически.

Dimi

За съжаление има решение по тази жалба и то е, че регистрацията на ДПС не противоречи на конституцията... Нали знаеш интереса клати феса... Това за съжаление е нашата реалност...

Аз определено ще осъдя държавата, за това, че не ми дава право да гласувам по местоживеене което е заложено в законите на ЕС. Сещайте се от кой джоб ще излязат тези пари после.

Местоживеене викаш,абе ей предател и бежанец акто искаш да гласуваш ще идеш в консулството или посолството....и за кого ще гласуваш,като не си се вясвал в България с години какво знаеш за положението тук...а мигратче...

ей... хюмнак.... предател ще викаш на сина на майка си. Разбра ли бе келеш малък. Ти ли ще ми кажеш къде да живея? И на Ботев ли викаш бежанец? На Скобелев? На Раковски? Тъпа УФСЪ проста. Стой на село и не гласувай, че от такива тъпаци като тебе сме на този хал.

Moge bi triabvat da se promeni malko zakona da vagi samo za Turcia!!!! Tam stavat izmamite!!!

Това няма да реши проблема. В Турция ще ги организират и извозят до урните. Защото се знае, че ще гласуват за точно определена партия. По този начин отпада вота в цивилизованите държави, щото никой няма да се вдигне да пътува 200км, а и никой няма да организира нищо, защото знае, че няма да са гласува за неговата партия. По този начин ДПС печели още повече.

Да точно определена партия ДОСТ

И на това ще му се намери цаката. При добронамереност!

Това, с гласуването в дипломатическите мисии си е правило от край време... Единствено в Търция, ДПС си беше извоювало привилегията да си организират вота по места... Преоткриваме "колелото"!

Според сегашния Изборен кодекс секции се образуват, където има дипломатическо или консулско представителство при наличие на не по-малко от 20 избиратели, подали заявление, и извън тях при наличие на не по-малко от 40 избиратели, подали заявление.

Не знам защот толкова трябва да се реве по този въпрос. В крайна сметка,хората, избрали да не живеят в България, независимо по какви причини, които не си плащат данъците тук и не ползват "социалните придобивки",не би трябвало да имат и право да определят избора на тези,които са избрали да останат. Е,друг е въпросът, че правото за този избор не би трябвало да се дава и на хора,които цял живот не са плащали изобщо нищо в България,а само паразитират на гърба на останалите,както и тези,които дори не могат да си напишат името, а ходят да пускат бюлетини

Имат право и да не пращат пари в България, то затова са отишли, не заради удоволсвието да работят под квалификацията си. Да видим тогава от къде ще има валута България.

Dimi

Никой не ги кара насила да пращат...

Защото имаме апартаменти на който плащаме данъците в България. Ромите ползват най-много социални придобивки ... това ли е ти е аргумента кой да гласува и кой не? Може да е на гурбет човека и да се върне обратно след 10 години. Трябва ли да даде на турците да му управляват страната - я със СДС, я с Атака, я с БСП... Хайде да не мисли само от днес за утре.

Точно това ми е аргументът и за тези,с "най-многото социални придобивки",които не са внесли една стотинка в хазната и ,които живеят само от придобивки,да нямат право на глас. И,не,че има особено значение по темата,но "апартаменти" е мн. число и на "които " им плащате данъци,не на "коЙто"...аман от тая безумна неграмотност!

Човек може да е вън от България по време на избори по много причини. Освен това много емигранти са много повече българи от разните тупащи се в гърдите нашенци, живеещи в България. Само да се живее в България не е достатъчно. Да не забравяме, че днешната ситуация в странта е резултат именно от действията на живеещите там, а не на емигрантите. Корупцията, кражбите, престъпленията, неплащането на данъци и осигуровки, вандалщините, безумните катастрофи, измамите и т.н., всичко това е дело на живущите в България, повечето от които си плащат чинно данъците. Смея да твърдя, че отстрани се вижда много по-добре какви са проблемите и кой е виновен за тях.

abasador

поредното, гениално решение на дУпетатите ни ... Съвсем сериозно предлагам, в референдума през юли, да гласуваме за това, че в НС могат да влезнат народни представители, само медицинско освидетелствани, диагностицирани поне от пет независими лекари психиатри. Малък пример; само в Берлин и Бранденбург, официално регистрираните Българи са 21.393...! Никакъв шанс за мен и семейството ми да гласуваме! И какво става с това задължително, дето вчера го приехте? Лек ден.

Вземате си извинителна бележка от баба Меркел. Толкова просто!

Всеки Българин/ка Е Българин/ка ! --> ВЪН !, просто - всички ВЪН !! Двустъпковата, Хора !!! Ние. Всички. Заедно.

Не те ли мързи да пишеш все едно и също? Задействай я тая "двустъпкова" накрая, щото иначе стана досаден!

Ако гласуваха 2000000 българи в чужбина(без турция),нямаше да има ислямистки партии в БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.Но не е важно как гласуваш,важно е кой брои гласовете.Никога изборите не са това ,което трябва да са.

Свинята Каракачанка направи 22 годин партиен лидер , задмина Догана и гони Тоша, няма спечелени избори все се бута при батковците и ги муфти , сега и президент иска за 22 провал да го направят и закон свински прописа . Затвърждава се правилото: националист равно на малоумник , който за нищо не става , но с нагон за власт и да решава човешки съдби и отнема права. Същото като комунист, но осъвременено. Всички са селяни , ченгета с комунделска рода и минало , без професоинален опит в нищо, програмирани за комунделска номенклатура , да си прекарат живота в апарата до пенсия, но поради смяна на строя усвоили друга най-лесна песен булгар национализма плюй като ганя по целия свят и се пъчи като родолюбец и цял живот никой ще си отпред и никой няма да ти държи , че си идиот.

Тоест назначените гербераски държавни подлоги ще броят и шишат каквото им поръчат ама и пари ще да получават,Никой в чужбина не бива да определя живота в България след като не го живее

Много интересно, Красимир Каракачанов ли ЩЕ МИ ПЛАТИ билета за отиване и връщане, зада гласувам в дипломатическата мисия, която е на 800км ....... !!!! Пълен идиотизъм !

Идиотизъм е това, което става в държавата ни, и което касае нас живеещите тук. А ти както се вижда си избягал на 800 км. Какво те засяга тогава?

колко км мина? значи еднаш можи с доход от България дотам а за избор ти е далеко с дохот от там..

Това на практика е забрана за гласуване.Ако приемем че в Испания има 200-300 000 емигранти и едно посолатво едно консулство и 12 ч изборен ден как чисто технически ще могат всички да гласуват.

За участие в местни избори се изисква уседналост, нали ? Защо никои не иска аршинът да е един?

А ако спрат гласуването на тези с двойно гражданство ще е най- правилно. Още по- правилно ще е да се махнат двойните гражданства. Всеки да избира или Българско или Турско..

аз имам само български , дори и за милиарди не бих взел турски , за разлика от "патриота"местан ! продажниците винаги имат две родини и са мултипатриоти , а тези , които ги назначават като депутати у нас са чисто и просто за обесване !

ebtnry

фаща мъртвите души уж са познава избирателя а ко остава у чужбина..

проблемите с корупцията в бг , са доказателство , че бг общество не е дорасло за демокрация , засега сме на ниво ислямска държава и по всичко изглежда това няма да се промени ! допълнете закона , жените задължително да гласуват с бурки , а мъжете с бради !

1. Няма район чужбина. 2. Ще може да се гласува само в консулства и посолства, но същевременно гласуването е задължително. Ако в съответната държава няма посолство или консулство какво правим? 3. Лишават се около 2 милиона българи от въмвожността да гласуват лесно и безпроблемно, а тези българи пращата около 2 милиарда годишно в България, за да издържат близките си, защото държавата е абдикирала. Защо Ви е страх от сънородниците Ви в чужбина ?

в кои държави няма бг консулство ?

при нас има но е на 700 км

грижи се за децата им за имотите им за правата им...да не е безплатно. децата им не искат да учат и да работят за ниските заплати в България....ко правят като един ден немат пари наготово? нищо не е само бело или само черно. отделно че тез пари вдигат цени на храна и жилища и тръгват и други защото работейки тук не могат да си ги позволят ....цикъл!

Българите в чужбина не могат да се манипулират и контролират и това е кошмара на нашенските политици. Те нямат нищо против да си играят на демокрация, но само тогава и дотолкова, докато контролират положението. Гласовете от чужбина ще предизвикат политески трусове и размествания на пластовете от най-висока степен и именно от това се страхуват днешните обитатели на Парламента. Те просто ще изхвърчат от там и не е ясно до къде ще паднат, защото новите може наистина да започнат да разчистват авиевите обори на т.нар. преход.

До сега вашите на имигрантите гласове не ас решили нищо....вие гласувате за разни РБ и за ГЕРБ,които са гробокопачите на БЪлгария.....трябва ад има принцип на уседналост.....това е положението...избрали сте да си хваните вързобчето добре,но нямате право ад определяте как ние ще живеем,още повече,че работите и плащате данъци на друго място.

Изборе ша има,20 лева и кебапе с бира,малееее,опс. ДПС-то ша избирамие и БСП-то,малееее.

Мюмюнчо, ама ти управляваш бе! Така каза Четин Казак, като заплаши, че ДПС ще излезе в опозиция ако не им се ходи по гайдата.

каракачанче, ти откакто си в политика, освен да цоцаш народно мляко - нищо друго не правиш! Една точка в полза на България не си направил! Ако си ербап спри създаването на втора турска партия в България на оня "резак за разстрел"! Да те видим мъж ли си, као в дъжд ли си - що си? - Май си само едно дебело дрънкало! Колко турчоля има в турция дето идват гласуват у нас организирано? Колко Българи (не цигани!!!) по света искащи и можещида гласуват? Ето и отново кирливите чуждослугински мръсни гащи!!!! Измекяри сте вие, не сте хора, не сте политици, ИЗМЕКЯРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тези в Парламента започнаха да правят големи глупости и е време да си ходят. Лошото е, новите които ще дойдат ще са по-зле! Изводът е, че трябва да се свика ВНС, да се внесат сериозни промени в Конституцията, закона за Партиите и някои други закони, да се обяви лустрация и най-накрая да започнат да вкарват в затвора "героите" на прехода и всички, които са им били съучастници.

Тъй като много се набляга на плащането на данъци та да питам - ако ме махнат от избирателните списъци , защото не съм успял да гласувам може ли е да не плащам данъци? Аз лично през последните 15 години съм пропуснал само едни избори. Сега като стават задължителни мисля да не участвам. Щом го смятате за задължение, а не право - без мен.

ще отпаднат от избирателните списъци. Скоро и българите в България ще отпаднат ..отвратени.

вече изселниците в Турция ще гласуват за Местан, не за Доган!

Боко, четеш ли ? Четш ли , какво ти пишат хората. Недей чети пред медиите какво са ти написали подлогите. Утре ще се катурнеш и за всичко тебе ще плюят. Те и без това веяе те плюят. Неадекватници !