Коментари - Германските военновъздушни сили извършиха първата си въздушна доставка на помощи над ивицата Газа | dnes.dir.bg

Коментари - Германските военновъздушни сили извършиха първата си въздушна доставка на помощи над ивицата Газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само 36 тона товар са пуснали самолетите (като броим теглото на контейнерите и парашутите). Това е по-малко от 2 камиона ТИР. При население 1 000 000 човека, се падат под 4 грама храна на човек. Моят хамстер се храни по-добре.

Този германски самолет с 18 тона полезен товар, не трябва да се казва Херкулес, а Слабурко или Баничарка. Един истински транспортен самолет може да носи 230 тона товар.

и на хуманитарната помощ ли намирате кусури ве, червени папагали ? Я кажи колко пуснаха москалите,чайниците и иранските чалми. Аааа те само реват,нали ? Къде е великият БРИКС , дето с два кораба зърно пребори миналото лято глада във Африка ?

я кажи , кой е тоя самолет , дето можел да носи 230 тона товар ? Щото май няма такъв........Руслан носи до 150 тона , А-380Ф също......... Що въобще си отваряте устите.........и внимавай какво ще отговориш сега,щото усещам как без да искаш ще похвалиш украинците :)))

Колко месеца че пътуват тия два тира до там

Само дето тпя самолет с 260 тона ше му треа ебаси пистата да отлепи а ц130 каца и в прахта

която функционира в чужбина, изглежда е тази.

Хранене Затворниците получават три хранения на ден. На сутринта те получавали само половин литър „кафе“, или по-точно преварена вода с добавен заместител на зърнено кафе, или „чай“ – билкова напитка. Тези напитки обикновено са били неподсладени. Обедното хранене се състоеше от около литър супа, чиито основни съставки бяха картофи, рутабага и малки количества зърнени култури, ръжено брашно и хранителен екстракт Аво. Супата не беше апетитна и новопристигналите затворници често не можеха да я ядат или можеха да го направят само с отвращение. Вечерята се състоеше от около 300 грама черен хляб, сервиран с около 25 грама наденица или маргарин, или супена лъжица мармалад или сирене. Хлябът, сервиран вечерта, трябваше да покрие нуждите и на следващата сутрин, въпреки че гладните затворници обикновено консумираха цялата порция наведнъж. Трябва да се отбележи ниската хранителна стойност на тези ястия. Комбинацията от недостатъчно хранене с тежък труд допринесе за разрушаването на организма, който постепенно изразходва запасите от мазнини, мускулна маса и тъканите на вътрешните органи. Това доведе до изтощение и гладна болест, причина за значителен брой смъртни случаи в лагера. Затворник, страдащ от гладна болест, беше наричан „муселин“ и лесно можеше да стане жертва на подбор за газовите камери. Храненето на затворниците се подобри до известна степен през втората половина на 1942 г., когато лагерните власти разрешиха получаването на хранителни колети. Евреите и съветските военнопленници обаче не споделят тази привилегия.