Германски политик получи право на достъп до данните на лица, отправяли обиди във Фейсбук

В продължение на близо три години Ренате Кюнаст, която е високопоставен член на Зелените, води съдебни битки за разкриване на въпросната информация

Обратно в новината

Коментари - Германски политик получи право на достъп до данните на лица, отправяли обиди във Фейсбук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега въз основа на това решение , се почва една злоупотреба и преследване на непослушните

Хора! Отдавна няма анонимност в Интернет! Помните ли за какво беше скандалът с Хуавей? Защото отказаха на американското разузнаване достъп до технологиите си. Помните ли скандалът с подслушване на европейски политици? А да ви напомня ли, че по медиите интервюираха хора, които защото са се организирали да протестират в Интернет бяха посетени от по няколко институции, включително сина на онзи там Джъмбото, бабата и едно момче. Всичко се следи, а при нас даже го правят хората, които трябва да следят да не се случва, имаме толкова случаи на подслушвани и следени политици! Вие си живейте с мисълта, че никой не ви знае и можете да си правите каквото поискате в интернета!

да, в интернета е редно да можеш да си кажеш така както чувстваш нещата, това е демократично, разликата е че вместо да я напсуват наум, това е станало гласно в интернет. Интернета измести кръчмата, а тая ще води дела за обида с целия народ ли, ми сега в знак на протест като я напсуват няколко десетки хиляди да видим как ще ги съди, дали ще и стигне живота да води толкова дела?

Много обидчиви тези ''политици'', че истината като излезне нещо ги заболява.. Личните данни не са ли неприкосновени според ''демократите'' и няма как да се раздават на всякакви политици..

Опа ! гестапо се завръща !

На лица заемащи изборни политически длъжности трябва да им се забрани да водят съдебни дела за обида, ако обидите към тях са на политическа основа, докато заемат длъжността. Защото в противния случай излиза, че те използват като действащи политици съдебната система за политическа разправа с опоненти, което е недопустимо.

Нещо повече! Те разполагат с имунитет, чийто обхват, както видяхме наскоро с един катастрофирал дипломат (с имунитет), отказал проба за алкохол и наркотици, често се нарушава! 1. Имунитета трябва да е ограничен 2. Ако ще е да говориш каквото си поискаш, трябва и на теб да може да ти говорят каквото си поискат. Т.е. имунитета да гарантира свобода на словото, но двустранно. Иначе си е репресия.

Но кое е обидно и кой определя какво е обида? Това не е ли субективно изживяване? Грозен /красив също е субективно възприятие. Моя милост, ако ме наречат мързелив търтей, ако не работя, въпреки ,че съм здрав.......обида ли е? А, да кажем макрон бабоебец, това какво е? Публичните личности,политици освен меда от публичното/бюджетното финансиране, да си поемат и жилото за простотиите и гешефтите дето вършат, по поръчка.

Фейса ще загуби потребители.

Те достатъчно добре се справят с разпорежданията от менторите си да блокират всеки що е ''засегнал'' някой ''богоизбран'',,,Фейса е станал ''общност'' само за ''красивите, умните и честните''

Мен ме загуби вече..

В Германия скоро фейса ще го преименуват на GestaBo (Gemeinsein Stadt Buch(book)) . Zucker Heil !

Зелени диктатори, скоро ще ви бесят, не само да ви обиждат.

1. Свободата на словото може да бъде само и единствено абсолютна. Всякакви пелтеци, които твърдят, че това не е така, че може избирателно да се налага цензура, са същите като тези, които са налагали цензура по време на Комунизма, по време на Фашизма преди това, и при всеки авторитарен и деспотичен режим. 2. Всеки да си носи отговорност за думите си. Правото да си изкажете мнението не трябва да се бърка с недосегаемост. 3. Ако изказаното по адрес на някого не е довело до реални вреди, няма никакво основание за преследване. Психически лабилните нямат право на претенции. Да не се занимават с дейности, за която нямат необходимата психическа устойчивост.

Да ти еба майката, парцал смотан! :))) Сега очакавам да ме защитаваш! :)))))))) Действай, смотаняк! Дано някой избие тебе и целия ти род! :))))) п.п. Нещо не виждам особено ентусиазъм да защитаваш абсолютната свобода на словото... Що така?

Що минуси, бе, момчета? Вече не сте ли за свобода на словото? :)))))))))))))))))))))))))

Има кой да връща клетвите. Може да не вярваш, но има. Чува и чете, но не може да пише - направо действа. Така, че давай, обръщам ти и другата буза - продължавай да кълнеш.

До пфффф: Очевидният факт, че не можеш да си поставиш тезата по нормален начин, а прибягваш до демонстрации на нулев интелект и никакви социални умения, говори повече от достатъчно. Продължавай да пелтечиш, единствено доказваш моята теза - ти и подобните ти сте жалки, нищожни фашисти, които могат да се налагат единствено чрез сплашване и агресия. Та, затапи си разпрания задник, гнидо посрана, че това пффффкане умириса държавата ...

До пффф: Да защитаваш нечие право да говори свободно е напълно различно от това да си съгласен и/или да харесваш казаното. Както виждаш, никой не ти отнема правото да словоблудстваш, просто хората си изразяват мнението, като пляскат минуси. Но, ти като типичен фашист, бъркаш двете понятия и си мислиш, че минусите са някаква форма на подкрепа към словоблудствата ти ...

Не изпитвам никаква симпатия към каквито и да било зелени или евроатлантически идеи и каузи. И съм готов да споря, да излагам тези и мисли по въпроса. Никога не си позволявам обиди и квалификации. Недостойно е, особено тук, където сме анонимни. И е глупаво-като обидиш някой за мисленето му не го оборваш. Само показваш липса на аргументи и простотия. Никога не бих нарекъл трол някого. Защото нямам доказателства. И ако получа обиди или ме нарекат трол бих съдил обиждащия. С такива е пълно тук. По езика се вижда че са бледи подрастващи, непълнолетни от неблагополучни семейства. Подкрепям идеята за участие във форуми само на регистрирани и правни институции които да се занимават с правната хигиена на интернет.

само регистрирани? А без ковид сертификат ще може ли да се пише? Все пак който го няма, не е част от обществото.. редно ли е да му се позволява да участва в форуми? Дай направо логин с ковид сертификат.. компромисно решение за такива без ковид сертификат - до 3 поста на ден, м? Защо не???

Забравете псувните, които сте научили в кочината, в която сте родени. Започвайте да се учите да се държите като човеци, а не като ....дори не мога да ви сравня с животно, за не го обидя!

Значи наричаш ни "примати", "родени в кочина" и "по-долни от животни"! От казаното излиза, че не си направил самооценка. Обаче ни обиждаш - така, Дир-а дава данните ти - ИП, после от ISP-то адрес, име и ЕГН, няма сега да се обиждаме я.

той минава през VPN ще му хванеш главата на мекия

Не се предоверявайте на VPN.

Ареее, поредния хакер. :))))))) Да, ако представлявахме интересн за руснаците или американците, можеше и да има проблем, ама тука... Айде, не се взимай толкова на сериозно. :))))))

Фашизъм в демокрацията.

От тук следва, че всеки напсувал или обидил някого в Интернет подлежи на съд ... А щом важи за интернет, следва че важи и за улицата и реалния живот, а щом важи за един, ще важи и за всички .... абе неолиберален постиндустриален фашизъм, и тук идва вицът за "Моля по-тъмно зелените да станат и да бутат автобуса"!

Ако "фашизма" ни прави по-възпитани и ни ограничава само простащината, псувните и обидите всичко изглежда чудесно! Проблемът е че се пропагандира една толерантност към извръщения, всеки който е против техните идеи се атакува яростно и също така се омаловажава ролята на семейството ...

Чакай, че тук някои индивиди много бъркат понятията! Тук става дума за една жена, която се е преборила със системата, за да ѝ кажат кой я напада лично в интернета. Не става дума за държавата дали ви следи! Ако се питате дали държавата ви следи, си задайте въпроса, откъде ще извадят информацията дори и в минало време, за да ги видят кои са?

За виртуални атака следват и виртуални наказания, справка: Хитър Петър и Настрадин Ходжа - хлябът, парата, плащането, дрънкането на гроша ако си чел, ще знаеш за какво става дума, ако ли не ... учи, че парите за тролене свършват.

така ! ! ! да им отнемат достъпа до съответния сайт. ако могат ...

Само дето тази жена видите ли е ''политик'' и за това може да има достъп до личните данни на хората. Ако някой не политик поиска това, защото също смята , че някой го е обидил, най много евентуално да го осъди за обида, но едва ли ще му дадът достъп до личните данни.

Като не иска да е обиждана да си кюта в кухнята... Зелени- за зелено, ай бягай..

Лапай големи пишки!!! :))) Наядвам се не се обиждаш. А оноя приятна отмяла която получаваш, като чуеш, че ти трябва да лапаш пишки, трябва да ти говори нещо... ;))))))))))))))))))

Не всяко нещо, което ти намираш за добро и приятно, е такова и за останалите. Лапай си ги големите (явно негърски) пишки, дето ти ги пращат от Козяк 16, ние и без твоята "помощ" ще се оправим в живота.

Благодарен съм че не сте изтипосали нейна актуална снимка, а такава от преди 30 години ;)

Това създава опасен прецедент и цензурата и натиска на държавата и цялата ѝ мощ срещу хората ще се усилят.

Тук става дума за лични вулгарни обиди, не за критика на действията и като политик Псувните не са ти неотмениимо човешко право Понимайш?

Няма акъл и аргументи да спори и само троли

Ако ме напсуваш може ли да получа лични данни за адрес ЕГН семейно положение месторабота и ТНТ. Не се ли усещате накъде отиват нещата

Тя получава правото точно защото до сега всички останали политици го имаха.. Меркел и Шолц го наложиха от 10г

Ако всеки си носеше отговорността за думите и делата, светът щеше да е друг.

Щом е от "зелените"значи е доказан нищиправец и паразит, т.е. една от НАС! Няма нужда да бъде обиждана, природата го е направила вече, може само да се изрази Респект и Поклон пред този екземпляр!

И като е зелена, аз също не ги обичам особено, но това дава ли ми право да я псувам, да лъжа за нея и да я злепоставям с всякакви клевети, защото тя не ме знае кой съм и ако ми банне някой акаунт, аз да си правя друг и да продължавам?

Обсесията е едно, а интернет псувня съвсем друго. Не може за всяка псувня в нета да се съдим, освен ако не искаме някакъв дигитален тоталитаризъм.

Даааа - с джендърство ще се спасите от икономическата криза ;-).

Наистина е по-отвратителна от фотошопа на който я показват. Зле е като Грета Т. Тщ и затова политиканства щото за друго не става...

Аз пък я подкрепям! Откъде накъде някои идиоти, криещи се зад анонимността на интернета, ще вземат пари, за да очернят някого? Като имат проблем с нея, да излязат с имената си и да кажат какъв е проблема.

Проблема е, че в този случай тази зелена фашистка може да използва държавата срещу тях неправомерно, в което аз лично нямам никакво съмнение, че ще се случи.

Може, но съгласи се, че има хора, на които им плащат, за да очернят някого, да го следят в интернета и да му правят мръсно. Не е ли правилно да могат да бъдат установени тези хора и съдени за клевета, ако разпространяват невярна информация по твой адрес?

Да, има платени. Не, не мисля, че трябва да бъдат гонени. Нека си обиждат.. аз просто не им обиждам внимание. Интернет е нещо виртуално, а не реално и смятам, че трябва да се прави разлика. Не споделям разбирането, че каквото е на улицата, такова и в нета. Смятам, че нета е по-свободно място, точно защото е отделено от реалността. Смятам, че относителната "анонимност" е нещо добро и така трябва да бъде.

"Може, но съгласи се, че има хора, на които им плащат, за да очернят някого, да го следят в интернета и да му правят мръсно. Не е ли правилно да могат да бъдат установени тези хора и съдени за клевета, ако разпространяват невярна информация по твой адрес?" - ми да съдят поръчителя, тоя който плаща т.е. "Шефа"! Има цели ферми за тролове. Тях защо никой не ги закача? М?

Проблема е, че когато си недоволен от политиките н политиците, ннищо не можеш да направиш, освен две неща. Или да си изливаш чувствата в интернет, или да вземеш оръжието и да им видиш сметката. Нищо друго. Изборите не решават нищо, да протестираш няма смисъл, щото онеези ти казват, че си платен и продължават да си правят тяхното. И какъв ти е изхода?

Аз подозирам, че точнп затова пуснаха социалките - за да умаломощят уличната съпротива, като я замениха с онлайн псувни. Сега искат да махнат и онлайн псувните.. предполагам се очаква в интернет всичко да е цветя и рози, а хората да ги ампутираме от емоциите, били те и силно негативни под формата на псувни и по-остри нападки. Ок, това е пътя към дигиталния тоталитаризъм... да не излязат само сметките криви.. палачинката се обръща за една нощ и като нищо ще има после ред сълзи, ред кървави гейски сополи..

Не мога да разбера, как може да обиждат такава сладурана.

да може да се добере до данните на руските тролове и да си изчистим обществото

е да де, ама да го направи законово...народното събрание да одобри това твое ...предложение...

А на соросоидните тролове на Америка за България, кога?

Аз по-скоро искам западните тролове да оповестят.

И като се добере ДАНС до даннитее на някой, та какво? Какво ще наказание ще получи за обиди? Какво ще ми направи Гешев например, че съм го нарекъл фашист? Нали, ако заради това ми направят нещо, след това го ликвидирам на място. Изобщо не ми пука, дали ще го лежа.

ㅤ

"...данните са ѝ нужни, за да се защити от обиди, разпространявани в интернет." Като иска да се защити, да си закрива профила и няма нито да ги чете, нито да ги адресират.

Всичките кофти идеологии са тръгнали от немско. Марксизма, Хитлеро-фашизма, диктатурата на сексуалните малцинства по Маркузе, клаусшвабизма, зеленизма, а сега и тази простотия. Закривай!

Кюнаст от много години е женена за жена си.

показва, че си има мъж, 69 годишен. Не се дръж като тъп козяшки трол. Ей за това ще печели дела, независимост от другите и политики с кото сме съгласни или не.

Уникално гнусна мутра...явно душата и е същата

Внимавай, че да не пита дир-а за твоето IP!

То вече е записано и ще чака там заедно с насрещната информация от доставчика му за адрес и лице с години. Но явно не го е страх да го посети някой нает в изненада вечер, когото е обидил.

винаги се намират хора, заинтересувани от някаква информация, независимо какви са те... Понякога тази информация се използва хм, неправомерно И срещу информатора... Много рядко ще докажеш нечийй интерес към особата си...в краен случай ще хванеш коня за опашката, единственото, което може да се направи в тези редки случаи... В един случай възмездието се оставя в божиите ръце...когато си се изтървал да напсуваш Бога или да му разкатаеш ангелите...

Колко е глобата за една псувня? да знам колко мога да си позволя.

Много се била засегнала тази зелена утайка ,ама тя знае ли ,че скоро време зелените ще бъдат клани,бесени и изкормени в цяла Европа !

те простите и злобните като теб в един момент сами се затриват - в крайна сметка при всяка злоба получаваш шанс на инфарктна, тъй че давай

Скоро и концлагери трябва да се въведат!

чичко Ади им е за еталон!