Германия разкри мащабна руска схема за пране на милиарди евро

Конфискувани са имоти и пари в брой, предвиждало се е в Европа да се изнесат 22 млрд. евро през банки в Молдова и Латвия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали знаете вица за ака-бала и истината? Помните ли как още преди години споменавах, че колкото к да плачат руските тролове и да се дърлят за санкциите срещу нападението над Украйна от Путин, това е само залъгалка и че ше стане напечено едва когат започнат истинските сериозни и последователни удари срещу Путин и обкръжението му и авоарите, имотите и парите им! Е, както казал прислужникът на лорда си в онзи стар виц, който три пъти го връщал за да влезел подобаващо за дз му каже новината ЗС това, че Темза е преляла: “Сър, Темза!”

Скоро ще чуем и за други конфискувани крадени и изнесени от Русия пари и имоти на Запад. И някои познати имена на “герои” от България...

ЩЕ се абстрахирам от дежурните матросовци от двете страни на барикадата тук. Бих искал да попитам няколко неща. 1. Защо движението на пари между държавите е "схема", която е престъпна? Нали за това са банките - да местиш пари от едно място на друго? 2. Дайте повече информация - защо "пране"? Това предполага, че говорим за пари, изкарани по престъпен начин. 3. Ако е така - какво е престъплението и кои са престъпниците? И кога и от кой съд са осъдени с влязла в сила присъда? 4. Защо "руска"? Така казано, заглавието ви е манипулативно и е типичен пример за новоговор, защото предполага, че има руснаци, даже не руснаци, а направо руската държава, която е извършила престъпление, доказано вече и сега се мъчи да заличи следите, но доблестния немец Хасан, който е видно на смнимката в материала, че кара полицейски камион, е хванал Путин натясно и го е разобличил. Бъдете по-сериозни, моля?

Вместо да задаваш глупави въпроси за какво били банките вземи и се поограмоти например какви и защо са правилата за банките срещу пране на оари. Има ги на различни езици, дори и на руски...

да проверят и другарката милЙончева!

Мужиците нямат какво да ядат, ама имали пари, ли бе?

имат хората около гнома,както е било и тук но вие подлоги не сте от такъв кръг и това ви е болката-любимата ви партия ви забрави през 89г и сега сте яслата за копейки:)

щото ще им умре бизнеса-)

Глупак, тези пари не са на мужиците а на кремълските фашисти. А ватенките ровят пшо кофите за боклук.

Парата националност НЯМА, ... Защо схемата да е руска?

какво пране на пари? В русия на това му казват "упражняване на власт" и "бизнес"...

Аз какво ви казах бе рубашки вчера..ха.ха срещу ръжен не се рита...Как върви посейдота..ха.ха

Хм, въпрос с повишена трудност като за хора като Вас - ако се предотврати незаконното изнасяне на 22 милиарда евро от Русия, това в крайна сметка добро или лошо е за руската държава?

Вместо Ariel - полвайте почистващия препарат - "Лудото Ленчи"

Чуя ли пране на пари и се сещам за Лудото Ленчи

2 късометражни филма напрай - милионерка стана

Обидно просташки коментарии. Българите не са това, което коментиращите демонстрират. За Що бе гербери не почетете малко. Много сте прости.

Ами то България заедно със бизнесът,и целокупната политическа система отдавна е притежание де факто на българоруската мафия!България е територия на мафията!

След като Русия никога не си е тръгвала от България, а над 80% от българския бизнес е притежание на руснаци, чия собственост е де факто България и окупирана ли е тя?

stankow

4% са руските инвестиции в България. Толкова е и собствеността им у нас. Всичко друго е на западняци, тук-таме турци.

Искаш да кажеш, че Лукойл, Виваком и Булгартабак са 4% от българския бизнес. Ей сега ти повервах.

и на ТИМ "фирмичките"

Тролчетата си защитават руските боклуци и крадци до край! Вие, ако бяхте русофили, щяхте да обичате народа на Русия, а не крадците и душманите им!

Ти любиш ли западните народи?

путака и шайката му крадат като за последно, а иначе забавляват малоумните алкохолици с приказки за свръхзвукови ракетки!

разните олигарси да побързат да си приберат парите в РФ. така им се пада.

"Лудото Ленчи" и тя е играчка - перачка

А Англия и Германия и още някои други кога ще върнат в родината им перачите на руски пари, които с прясното евро пране си купиха политическо убежище в Евросъюза и САЩ;) Заглавие от 2017:"Лондон "пере" най-добре: Как се чисти репутация на олигарх"

Не вдянах. Дайте пак, но по-просто.

Скоро няма да се отървем от информационната война срещу Русия. Писна ми ! Няма ли нормални хора.

Добре е че се пресича незаконното източване на милиарди от Русия. Браво на Банките отказващи да приемат Милиарди откраднати от джоба на Руската държава и народ. А Запада да не пуска когато Русия лови и затваря крадците си.

Точно така, сега тези пари ще отидат в шайката на Путин.

А като знам че тук е пълно с руски кавали смятай за кво става дума

У Румъния нема нито един руски кавал затуй са по-добре от нази

Беж в Румъния! Може да не сте руски, но кавали си трябват.

Ще пращат парите на запад разбира се.Нали там са им наследниците и трябва да им се подсигури царски живот.

САЩ е впрегнало всичките си сили - ЦРУ, поставени политици, медии за да направи Германия и Европа зависима икономически от нея. На всяка цена се опитват да намерят претекст и причини да си накарат Германците да си заколят златната кокошка и спрат стратегическия газопровод ... Нашите "държавници" го направиха за една снимка и потупване, ама в Германия ще трябва нещо по-сериозно да се спретне.

Калабрийска мафия ? Ндрангета ? Коза Ностра ? Аматьори, т.е. слаба ракия.

И какво и е руското на "схемата"? Пишете, че естонска банка върти някакви далавери с пари на руски граждани и граждани на бившите републики? Намесена е и датска банка. Схемата, обаче, е РУСКА?????? Щеше да е руска, ако РУСКАТА ДЪРЖАВА беше намесена, а тя със сигурност има по-добри начини да си движи нещата, нали? Сигурен съм, че всеки ден мафиоти от Щатите, Германия и т.н. правят същото, но никъде не съм прочел за американска схема или германска. По-финно с пропагандата, обиждате ни с тези дърводелски евтинии. Вдигнете малко нивото.

"До конфискацията се е стигнало след тригодишно разследване на три физически лица, чиито имена не се съобщават" - немските прокуроро не са длъжни специално на теб да предоставят поверителна информация. Нареди се на опашката и чакай за подробности. При германци и швейцарци няма тън мън - щом го казват, значи е така.

и един куп Юридически лица регистрирани в ЕВРОПА...

Наща "перачка" ко ши я правят?

щжщкщк

Ти да видиш - какъв сценарий пратили по пощата отвъд океана!

Като оня дето си купи за играчка "Челси".То половината курорти по Европа са руски,бе!

Слаба работа ! Ми те рашите само по нашето черноморие изпраха поне два пъти повече , но тук са с протекции от една столетница та явно няма проблеми .

Столетницата не е на власт близо 10 години. Защо ли няма никакво развитие по "прането на пари"????

На власт е, на власт е, просто ти е промит мозъка, за да не го виждаш. Верни комсомолци изнесоха куфарчетата, като Мадуро петродоларите и после ги върнаха като купиха банки и медии. Сега плащат на тролове да промиват мозъците на такива неукрепнали дечковци като теб да си мислят, че ББ има някаква самостоятелност, всъщност го държат на вилица и не смее ни да гъкне ни законопроект да прокара ни външнополитическо решение на вземе, защото веднага му вадят камата под формата на един дебил-президент или медийна лавина, а ако съвсем не се усети, му спретват едно платено протестче на Орлов мост, та той клетия дига кръвното и така си го управляват.

10 години ли минаха от кабинета на Орешара?

Където има бляд, има и престъпност!

Конфискувайте милиардите бре. Къде бързате.........

Абе рушняците са като мургавите, като го видиш тегли му боя защото винаги има за какво. И двата етноса са потенциални престъпници и ако не върши престъпление в момента, то е защото нещо се е разсеял.

А где доказателства?

От сумите в които се говори в статията са в порядък 60 милиона евра. До 22 милиарда има доста много. Около 0.3% от тези 22 милиарда. И журналистите е добре да минат опреснителен курс от средното образование.

Dj-1

Само не разбрах тези пари от какви дейности са, пране значи че са спечелени незаконни, в старията става дума само за трансфери

мед им капе на малоумноите еврозомбита. Ама дали има въобще грам истина не ги интересува.

Тук със сигурност са участвали и руските служби. Последното нещо, което Путин иска, е изнасяне на милиарди от Русия.

'Последното нещо, което Путин иска' - напротив, ПЪРВОТО нещо е. За това работи цялата му банда до последния виолончелист.

само така,бой по ватенките

с голо дупе до сливиците

Колко са смешни соросите някви си прали парите на запад щото там е по -лесно а те си злобеят ли злобеят

ей, без "руска" някак постно звучи... съвсем скромно се споменава за разследване на физически лица... ако има замесени държавни учреждения от Русия, тогава аферата е руска, защото обобщаването тук е подвеждащо.

Тъпо копеле.В Русия нищо не става без знанието на бащицата

Dj-1

Тъпо копеле е баща ти

Абе що всичко изнасят , ами не стоят в Путиновия Рай. Питал съм и тукашните им протежета, що все децата и парите на Запад изнасят, отговор не съм чул.

Поредната атака срещу Русия

няма и да чуеш,те почти всички висят с досиета и не смеят да пръднат без да им позволят но ЕГН-то ще ги избави от мъките

ако зад тях не стои добре въоръжена и боеспособна армия

то се знае, че ще е Русия. В краен случай Венецуела/или някоя, която се е отказала от долара или й предстои такова/Фалшификатори мръсни.

"Немецът" в буса изглежда много арийски. Оригинален, на 100%.

Заминаха на Джуджан парите........ Трябва си редовно подстригване на ватенките! За какво са им евраци като си имат комунизъм?????

притрябвали са му кирливите евра

ги шамарят навсякъде руснаците

Ще върнат ли конфискуваните пари в държавата от чиито граждани са конфискувани ? Ако "не" имаме причини да подозираме че става дума за икономическо затваряне на държавите и локален протекционизъм. За да не скажа че става дума за легално ограбване на пари ...

защото помагат на Путин.Шамарят бандитите "които щели да изнасят пари" и ги връщат в Русия.По добре от това има ли.

е за къв зор да ги връщат.Тези хора са извървали престъпления в съответните държави и тези държави имат пълното право да ги конфискуват. Ти кво искаш - да върнат парите които Путин раздава на свои хора да перът пари,да ги върнат пак на Путин. Малко нагъл ми се струваш

фалшиви недомлъвки , то не били компютри а били компоти , уж 22 млрд . а то 2 милиона и не е ясно какво е прането -сухо или мокро..Абе медийни кретени цялата постановка е защото има обратно движение на капитали : от западни и офшорни банки към руски банки и фондове .Поне накой попрочете аналиците на американктата агенция "Блумбърг"- там си пише : за 4 години близо 250 милиарда евро са депозирани в руски банки и фондове от централна изападна европа инакой офшорни зони.На вече го отнесе лондонското сити -150 млрд.паунда.За това са цирковете с руска намеса хакери скпропали, руколи и кафета.Късно еилбе за китка.Запада сам си вкара автогол.