На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия

В деня на Св. Георги празнуваме Гергьовден, Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Обратно в новината

Коментари - На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ НА ВСИЧКИ ЗНАЙНИ И НЕ ЗНАЙНИ ГЕРОИ,ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ЦЕЛОСТТА НА НАРОДА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА НАШАТА РОДИНА!!!ПОКЛОН!!!

Не в Българската Народна Армия - там нивото бе свръх. В Началното военно обучение през 80-те години се маршеруваше по-стегато и красиво. Позор.

какви глупости говориш бе човек. 2 години те "учат" да маршируваш, а за тези 2 години 8 пъти ходиш да стреляш... голяма файда от маршилъка има по време на война - шЪ знаИш.

Светъл български празник. Поклон пред паметна на загиналите за България ! Нека днес да празнуваме деня на българската армия така както са празнували нашите деди. България е била и ще пребъде ! Наздраве на всички !

Българската армия е американска

Кога овцете са избирали овчаря си ? Та така с демокрацията и всички фалшиви нейни празници....

От кога Гергьовден е фалшив празник и има нещо общо с демокрация, политика и т.н?

А къде беше бялата златка или за нея българската армия е чужда?

Роско Комсомолски Фоеверков убеден атлантик , днес беше пренебрегнат от менторчето си и удостоен само с Цецка Цацевица и земеделското министър на отбраната , въпреки това беше впрегната цялата военна мощ на държавата за да се защити подобаващо тържествеността на празника.

Гледайте всички тези, които днес плюят българското, как на 9-ти май ще хвалят чуждото!

Докато в съседна Гърция хората на площадите са излезли да бранят своите интереси и придобивки, в центъра на София покорните и оглупели българи нижат бутафорен парад на армия дето я нямат !?

А на парада дори не могат да маршируват правилно. Да не говорим, че някои са пълнички. Някой си размахват и дясната ръка, а други си държат оръжието. А на руските например се стъпва и изпълнява в синхрон, като синхронно плуване. ;) Не случайно е забранено на марш да се минава по мост, че ще се срути. Защото едновременното стъпване предизвиква резонанс. А са извели и някакви перкови "изтребители" дето по-скоро напомнят за техника от ВСВ. Къде бяхме преди и къде сега. Сигурно армията ни в момента е поне 30 пъти по-слаба от тогава.

в КАПИТАЛ - ОФИЦИОЗЪТ НА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ, за новите три търга за МИГОвете... За некакви си къде 60 милиона... Да ви светне, как сме решили проблема УЖ с поляците. По тънканата на АГРАРНИО министърин - СКЪПИ НА ТРИЦИТЕ..

има австрия = има проблем няма австрия = нема проблем! разбрали , а?

Шушумигата се готви за война,и се опитва някакъв фалшив патриотизъм да събуди.

Президенчето предател Плевнелиев пак се изказва в негов стил. Кога най-сетне ще му направят импийчмънт и в затвора?

...Бащата на Стефан Савов и други парламентаристи разпоредили Сакън, песнете ги, Европа ще ни гледа на криво.. --- затова европата уби 2 милиона българи изгони два милиона българи * попречи да се родят 2 милиона българи. европата не ни пести тя ни убива а управляващите в бг-то са винаги предатели - до един!!

един комунист си умрял от смях като гледал парада. Но истинскитке българи а не поклоници на русия им се пълнят очите съ сълзи. А бе що не ходиш в Русия бе, ама аз си умрях от смях, щото там не ходят и клетите, даващи се бежанци, които предпочитат смъртта, а не русия.

свери си часовника,парада тепърва почва!

Роската, чете от някакви листи А4 както накрая правеше бай Тошо.

:-)))) четящият от листче е минал на курс по драматично четене. каква гласова интонация, как сменя от патос към драматизъм...леле И как успя да изброи повечето битки, които армията ни е печелила без да каже нито веднъж, че почти всички са срещу тези, които сега наричаме съюзници....спомена само хитлеристка Германия по име.... Смях!

храброст? армия? и ква полза? австриецът фердинант погреба и храбростта и армията и мечтата за велика България и надеждата да си приберем нашите територии... а сега пак се подлагаме и на австрийци и на западняци... това не е празник, а погребение и подигравка с умрелите и осакатени наивници-българи...

someone

човекът, станал свети георги е бил родом от азия, няма абсолютно нищо общо с нашата армия, нито с българия, но незнаино защо е набеден за неин покровител. борбата с човешкото невежество е изморителна. гърците пък вярват, че бил грък. наистина ли някои вярва, че човек, роден преди около 1, 800 години в азия ще има нещо общо с българия, камо ли с нашата армия?

Ако сме християнски народ - да, има!

МАКЕДОНЕЦ Е!

човече , ти смесваш нещата! Св Георги , е християнски светец!толкоз! а че нашата армия е решила след 1100години , примерно , да го обяви за патрон и се обяви за храбра е друга манджа! днес е Гергьов ден! празнуват имениците , и ако познаваш някой , купи му подарък и иди да го поздравиш !

Поздрав на наборите от ОХР рота 1976- 78 г летище Каменец.Да сте живи и здрави,драги набори,охайци!

щяхте да се рпадвате много повече, ако нямаше празник на Българската армия както четиридесет и пет години. Мръсни комуняги. По програма 1 на тел. отбелязваха от кога празцнуваме - провъзгласен от княз Алексъндър Батенберг, но не казаха, че го бяха забранили комунистите. Проклети да са!!!

Значи ,първо ден на св.Георги,това е добре -на всички именници -здраве и късмет!Ден на храбростта...,да ама напоследък хич не ми изглежда да сме храбри,а напротив!И когато видим някое изключение ,изпадаме във възторг-ето,все още нищо не е загубено!Ден на войската...ами къде е тая войска...в миналото ,а сега някакво жалко подобие на армия с 5 танка и 2 изтребителя!?А за главнокомандуващия...по-добре да се казвам нищо,защото ще кажа дявол знае какво...!?Ден на овчаря и стадото...няма нито стада,нито овчари,а това ,че ние сме като овце е друга тема..Ден на земеделеца!? Тук не знам какво да кажа,може би има още някакви ГМО-земеделци!?...Някои руски политолози и политически дейци казват- "ЕС и НАТО върнаха българите там,откъдето ние се опитвахме да ги измъкнем 40 години!?"...Може би има доста истина в това,макар че е казано много провокативно...

Поклон пред българският войник! Вечна памет на героите! Ако се наложи и още сме на крака няма да предадем Родината!

Честит имен ден на именниците!

Кой какво си мисли,че празнува не знам,но асенгеновците си работят по поръчката "валери и изборния кодекс"....

Погледах малко телевизия и си умрях от смях. Абе, тоя Рошко, си е направо пълен палячо.

FuckTheEU

Би трябвало да си гневен, а не да ти е смешно...

Поздрав за снимката!!!

абе нещо неми опазва тои свети георги!!!! за 20-ти век имаме четири загубени горещи и една загубена студена воина! и главнокомандуващите ни започвайки от австриеца фердината са все безумие след безумие! (австрия = нещастие за бг-то!!)

Шило

Честит празник на именниците! Живи и здрави да сте! Честит празник на българската войска! Хулени, обругавани, обект на много експерименти, но изпълняваща дълга си! Честит ден на храбростта!

Без Русия нямаше да се чуе нито за България, нито за българин,нито за 6 Май-Ден на армията !

Бай Ставри

Каква Русия, бе? Кви 5 лева? Я ми покажи някъде по руски ресурси да има някаква бележчица за Празника на България? Злобен старец

Бегай у рашата бе , национален предател мижав. Щом ти е толкова скъпа, какво правиш тука?

Честит да е!

FuckTheEU

Какво празнуваме, че не разбрах? Храним чужда армия!

Какъв патриотизъм искате от нас, българите? Да обичаме мутрите, които ни управляват и се гаврят с нас? Да обичаме плевела, който обича само офшорките си и американците? Да обичаме омърсената, асфалтирана и бетонирана природа? Да обичаме българите, които в цял свят никой не обича?

иди си в русия и си я обичай безкрай! там асфалт няма , и бетон нет! деревня и внедорожие безкрай! и в офшорките само музикантите инвестират!

Точно така. Обичаме България,а не тази неолиберална колония.

днес е удобен ден да обявим храбро воина на европата и до довечера да окупираме и виена, и рим и берлин и лисабон и бруксел... така и така сме изкарали армията, да не скучае и да свърши нещо храбро и победоносно до довечера! може и лондон да превземат с гордия ни флот!

Гледам "репетициите" на президента ни по телевизията и не мога да се сдържа - напушва ме смях. Това е просто нелепо!

Колко ти е криво, че парадът не се провежда пред Главнокомандващия на БА - Посланикът на Негово Императорство Путя Първи. Ти си злобен роб на САЩ и доброволна жрица на любовта към Кремъл

Ти с Русия лягаш и ставаш май? Ако искаш жрица, ще те разбера по мъжки. Но това по телевизията в момента е нелепо.

Много с тъп, прост и задръстен, малко се засрами поне днес, говедо!!

демокрацията е свободата да избираш тъпако, ама ти не знаеш какво е свобода нали шапкарино обработен от ДС

Каква свобода имаш да избираш при демокрацията бе гьотверен. В САЩ двете партии се финансират от 5 фин.монопола.Т.е. има една партия, диктатура и фашизъм.Държави на мафиите.Това са демокрациите плюс говорилни.Марш в Алепо резняко....

Честит празник патриоти! Гледам водосвета и ме навява тъга. Застанали "главнокомандващият" Роско и "военния министър" Ненчов - разкрачени, като с напълнени гащи... Дори Ц.Цачева беше застанала като истински войник пред тях. Господ да ни пази!

стига неграмотна пропаганда сградите който харесваме са от царско време на австрийски архитекти мръсни комунисти построили гета , и в любимата ви русия е така , комунизъма е построил пакелки , гета от панелки

На евроатлантическите талибани им е дошъл месечният цикъл и празнуватли, празнуват.....

Кога овцете са избирали овчаря си ? Та така с демокрацията и всички фалшиви нейни празници....

" БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТИГНЕ НИВОТО НА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА 1989 ГОДИНА, СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ 50 Г." БЛУМБЪРГ/ 23.11.2007 г.

чий цървул търсят килимявките на площада с Президента и председателя на народното събрание?! избирал ли ги е някой, иска ли ги някой?! Президента целува ръка на килимявката-в 21ви век-срам ме е от такава държава!

хайде рестартирай и пробвай пак.....какво е днес? Гергьовден. Кой е Георги? Защо е "свети"? Как е станал такъв?

pegenes

Ликуй, народе! Старо и младо хвалете и днес бога и царят! Днес е Гергьовден. От овце стадо тъй блейше вчера подир овчарят, когато тоз цар, безгрижен, глупав, както и всички царьове земни, поведе стадо с кривакът хубав и с умни псета министри верни, без портфейли, но и без заплата, на кои същ цар и да погледне, Блазе й би казал, живей овцата и от народът мой по-честито! И тръгна стадо с агнета дребни, върви и крета от път убито, та сичко младо под нож да легне за свети Гергя божи разбойник Бездушен, глуп, изгнил покойник жертви ли иска? Иска овчарят, гладното гърло, попът пиени, както от тебе, народе, царят иска за свойте гнусни хареми и за тез, що те мъчат, обират; а ти им даваш потът, кръвта си и играйш даже, кога те бият! На днес богати и сиромаси, пиени там те песни пеят и хвалят с попът бога и царят Ликуй, народе! Тъй овце блеят и вървят с псета подир овчарят.

толкова бездарен поет от нерон насам не се е раждал! добре че нямаш неговата власт!

pegenes

Нещастнико, поетът е Ботев!

руски подлоги има в бг армия, срам за нея поддържа олигарсите, защото генералитета е олигарски от милионери крадци

В деня на храбростта да си припомним, че това "храбро" БГ население търпи мафиотските си управляващи и робовладелци!

Честит празник на всички стари пушки,дали като мен повече от 200 наряда в студ,дъжд и пек.

ако само това е повод за радост в живота ти , си много задръстен , човече!

КОЙ освен теб твърди такова нещо?или ей така само,да плювнеш?или изместваш темата?или ти нямаш друго за което да се гордееш,освен дращенето и опонирането?или за да се почувстваш някак си?еййй,аман бе....

Това са само мили младежки спомени.Ти ако дадеш само един наряд после ще трябва да те реанимират 1 мес.

Гергьовден е голям ден за българина.Да се чества още хиляди години.Честито!

и кво е общото между българия, турция, палестина и рим? къде е българското ил и славянското?

а славянското какво общо има с всичко това??

Сега: БА-а-а-а. Погледнете главнокомандващия и ще разберете каква е войската.

...Повече от 1з00 военнослужещи и над з5 верижни и колесни машини, както и 12 самолета и вертолета на ВВС ще участват в тазгодишния военен парад на 6 май.... --- аз тази пародия на сила или парад на безсилието не мога да гледам!!! по-добре да се напия с комшиите от маалата! оказа се, че армията е преходна - а ракията е вечна! на здраве за султана! ---

Тази "армия" е позор и е за мачкане на собственото овчо население (да ме простят животинките, те са по-умни). Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Голям парад. Цялата ни армия състояща се от два самолета четири танка и пет бойни машини е изведена на парада.

Честит ГЕРГЬОВ ДЕН! Честито на всички именници,на всички ходили в казармата знаещи що е наряд в дъжда и държали автомат!Честито и на всички ТЪПАЦИ (двама-трима) пишещи пост след пост,кой от кой по-прост!

Кой разсипа БА: "Непосредствено след Деветосептемврийския преврат от 1944 г. дошлата на власт Българска комунистическа партия (БКП) поставя под свой контрол цялата армия. Част от офицерския състав е уволнен, създадена е Народна гвардия, включваща една дивизия, един полк и 71 по-малки подразделения, която е съставена изключително от партизани и други привърженици на крайната левица. В останалите части са назначени за помощник-командири цивилни комунисти. На 17 септември 1944 г. Българската народна армия преминава в оперативно подчинение на съветското командване."

Ето,безродните изроди се появиха-Бегеец, Щерев, чакамае Бългороариец!!Долни ибрикчии, каква Русия бе, какъв Путин пак дъвчете бе, платени писачи, марш в обора да ринете гюбре, дебили!!

От руснаци съвети НЕ взимам. Еднократните рускини и те не са ми притрябвали

хахахаххаха,не му изтрябвали рускините хахахахахахахахахахахахаххаахахахахахахахахахахахахахахахххахахаа

Както казваше един поет - "Ний бяхме някога желязно племе! Дойде и на ръждата време..." Трагична армия, смехотворен "главно командващ", тържество на простотията...

Другари, офицери и фатмаци, численността на Българската армия на Царство България в мирно време не е надхвърляла 33 000 души. Огромната за населението на държава БНА фалира БНР!

като рече за царство българия та се сетих , наскоро гледах едни цифри направо не е за вярване през 39г. при население 6,5 милиона сме имали почти 4 милиона неграмотно население .....

Напълно нормално за онези време, таварищ!

А сега колко са неграмотните? Застигнахме и надминаваме царството.

Искате ли да Ви разсмея? Знаете ли, кой е върховен главнокомандващ на армията?

А искате ли да Ви, разплача?! Пилето ще ВИ, защитава!

по смешното е кои доиде да го инструктира

Проститетска мрежа ще участва ли в Шоуто на Роско днес??? С картонения танк може би??? ХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХ