След натиск ГЕРБ засега се отказва от приватизацията на пощите

Протестът на служителите в "Български пощи" ЕАД, организиран от КНСБ и КТ "Подкрепа" на 7 юли заради намеренията на управляващите да го приватизират, се отменя, съобщиха днес от пресцентъра на КНСБ.

Обратно в новината

Коментари - След натиск ГЕРБ засега се отказва от приватизацията на пощите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами те само това правят 2 години..Опипват почвата за далавера и където поддаде си я правят..Не остават обаче желанието си за нея и къде тихоммълком, къде защото ЕС ни "натискал" пак си я правят.

Ами как пощите ще са на пачалба като им иззеха обслужването на държавните учереждения? Чакам аз едно важно писмо със заверка от НОИ. Чакам, ама нанай. Вече изтървам срока. Обикалям пощата ден през ден и търся писмото, щото миналата година от там го получих. Накрая звъня в НОИ. Оказва се, че писмото е пратено с резолюцията още на следващия ден, обаче не през Български пощи, а през някаква измислена фирма. Намирам офис на въпросната в нашия град. Оказва се, че ми загубили писмото. Вдигам ужасен скандал и се набутвам с огромна сметка по GSM-а. Накрая откриват писмото в една от куриерките си и след триста перипетии ми го доставят. Междувременно аз пратих до НОИ втори документ с молба да ми го върнат през Българси пощи с наложен платеж за моя сметка. Ами дойде по-бързо от първото писмо. Осделно преди време получавах стоки при пазарене от интернет пак по пощата. Струваше ми само 5,5 евро. Сега Ди Ейч Ер са им взели договора и ми се оскъпява доставката с още 10,5 евро. Къде ми е далаверата? Няма повече да поръчвам.

Нямам нищо общо с пощите, но съм твърдо против приватизацията на Български пощи!

Само в България може да се дискутира такава тема!! Коя държава в света си продава комуникациите на чужденци? Едно време сме учили, че този отрасъл е стратегически отрасъл, както и електроснабдяването, водоснабдяването и т.н. Наскоро прочетох статия в Интернет, че тези отрасли в САЩ (водо, електро и топлото) са собственост на държавата, на отделните щати. Нали, уж се учим от американския опит!!

Какво работят емигрантите в Америка ? Мексиканците са градинари в жилищните комплекси, поддържат цели комплекси, да е чисто, косят тревата, чистят басейните всеки ден и контейнерите за смет. Мият колите, разнасят стоки в супермаркетите. Печелят си хляба честно.

поредният жалък опит за реформа в прогнилата ни бивша соц държавица разбит от псевдосиндигатите - който обслужват нечий добре платени интереси..........и всичко се върти в подобен кръговрат вече 20године ДОКОГА ? .....не разбрахме ли ,че колкото повече се налива от държавният бюджет в нереформирани структури като БДЖ,БП,БНТ и т.н. никога няма да има пари за детски градини,болници,пешеходни пътеки и осветление за пешеходни пътеки

Проблеми има във всички пощи в Европа и не само в Европа. Не си мислете че тук пощите са чак толкова зле. На запад изчезват в много повече пъти пощенски пратки и не точно заради местните а заради емигрантите които работят в пощите. Там на запад считат пощенската дейност за твърде опасна (колети, писма с неизвестно съдържание.... сещате се) и местните не се навиват да работят в пощата а се наемат емигранти - например в Италианските пощи е пълно с Албанци и там изчезват много пратки. Вярно е че се грижат повече за външния вид на пощите си и просто са си по любезни като възпитание и като служители и като клиенти а ние сме си балканци.

Български пощи са неефективни, защото непрекъснато се източват, както всичко държавно. Например, в сферата на ИТ технологиите, В БГ се купува само комерсиален софтуер. нали трябва да се наливат пари в американски фирми. За сравнение, френските пощи използват ERP система с отворен код - OpenBravo. В нашата страна такива работи не се позволяват. Или да вземем за пример електронните документи - поръчки, заявки за доставка, фактури, стокови разписки и т.н. Държавата е най-големия клиент - 44% от БВП минава през нея. В много държави - Дания и други в Северна Европа, всички документи с държавата са електронни. Всичко е прозрачно. Това не са особено сложни технологии и са разработени отдавна. Да ама не, нали тогава ще лъснат всички нагласени обществени поръчки. Това е електронно правителство, а не тези бози, които се пробутват.

държавата ни? Чуждите монополи и местната олигархия, които я "приватизираха" и ограбиха. Само кръгли глупаци могат да твърдят, че държавното е неефективно. Френската енергетика, телекомуникации, железници и т.н. са държавни. Французите по-глупави ли са от нас? Наблъскали са ти главата с либерални идиотщини и ти им вярваш напълно безмозъчно и изобщо не си даваш сметка, от къде по дяволите, се стовари тази световна криза и защо навсякъде по света хората протестират и се вдигат.

Във всички европ. пощи има промени! Разликата е в това, че у нас -5- работника се равняват на -1- работник в зап. Европа. Въпросът не е да се работи в СТРЕС, а в организацията. В Швейцария казват така : 99,% е организация на работата и 1 % работа. А у нас е 99, % приказки и лъжи най вече.., и много работа- ЗА БЕЗ ПАРИ. Заради лъжите няма благоденствие у нас и няма да има.

Развалете договорите с енергийните кретени, изпратете ги който от където изпълзял и може и да ме закарате до урната. До тогава, скъпи гербераси, единственото което ще получавате от мен по време на избори е средният ми пръст от терасата.

да не отидеш на изборите, та да разпределят гласовете на негласувалите в своя полза. По-добре иди и гласувай срещу Герб или всички с една празна бюлетина. Невалидните гласове се броят отделно и не могат да бъдат преразпределяни както тези на негласувалите.

Ей по всичко сме първи бе,най ниски данъци,,храна,ток,парно,вода и т.н.Чужденците да завидят бе ей.Айде сега да почнем и тяхните заплати да взимаме и грешка няма.

Като кажат "Лелки". Какво да правим ние 50 годишните, да ни застрелят ли. Всеки работодател иска млади момичета а ние какво да ни няма ли? И като кажат поща си представят само писма. Еми имаме си и компютри и при нас освен писма може да си платиш почти всичко. Прави са по селата в пощите даже продават стоки, а като няма магазин, а и как ще си изкараме заплатата без много услуги. Без приватизация даже и сега ако не изкарваш достатъчно станцията се затваря и няма вече поща а служителя на борсата. Ние не сме на бюджет като полицаите.

то е твърде зелено, за да знае, че днес 35-годишните считат за "стари". Ще се сблъска с проблемите, ще увеси нос и ще поумнее. На входа на Софийските централни гробища има един многозначителен надпис: "И ние бяхме като вас и вий ще станете като нас". Глупавото също бързо ще остарее и ще последва съдбата на останалите. :)

ТЕ предупредиха и предложиха "трудното" да стане още сега. Сега остава пощата да се докара до фалит и да няма пари за заплати и сметки с някой "калпав и скъп договор". И после да не кажете че от "Герб" не са Ви предупредили и предложили докато е било време. Ще се видим след изборите с новото вече сериозно предложение :)

циркът отново е ту-у-ук

Ми то, хубаво, че сме на първо място, но броят на пощенските станции не се ли определя единствено и само от броя на населените места. Има населено място, има пощенска станция, няма пощенска станция - няма населено място. Пък като няма населени места, има само география без държава. Пък като няма държава, няма парламент, президентство, министерски съвет...

Сещам се за поне 10 неща, които се беше наканило да прави това смешно правителство и все се отказваше като се разчуеше какви простотии са намислили. Та си мисля, или не им стиска, или са толкова тъпи, че не могат да преценят предварително резултата от намеренията им. Във всички случаи това е най-слабото правителство, което сме имали от 1878 година насам. Работи единствено на принципа - проба, грешка. Това го може всеки хванат от улицата.

Аз пък съм доволен от пощите-от София до Равда си получавам писма или пратки само за ден на три пъти по-ниска цена от Спииди например.От Англия ми дойде колет за два дни.И никакви проблеми не съм имал. А за ГЕРБ- съжалете се бе хора!Предишните приватизираха всичко, прибраха си комисионите и за ГЕРБ почти нищо не остана и сега пробват откъде може да прилапат нещо и те. Добре, че се усетиха навреме.

И въобще не питаха хората. Нека сега Костов, чисто хипотетично, се пробва да приватизира Балкан по същия начин, както тогава. Любопитни са ми и двата възможни сценария. Как би минала или как не би минала приватизацията.

всичко друго , но не и поща ....наредени на гишетата козметични препарати....всичко друго предлагат но не и пощенски услуги...направо търговски щанд ...пазар със стари лелки зад гишетата

да приемат и обслужват сметките ни, но го правят за наше удобство. Или предпочиташ да се редиш на няколко гишета някъде си, за да плащаш сметките за ток, вода, телефон, данъци и пр. Няма лошо в това, че продават разни неща, щом е възможно - в крайна сметка допълните доходи за издръжка на пощите в тази фалирала държава не са излишни. И накрая хората не се делят на млади и стари, а на умни и глупави. Ти очевидно си от втората категория. Щом не харесваш пощите, плащай по банков път - за всяка операция ще ти удържат суми и предполагам, ще бъдеш доволен/доволна, че не се срещаш с хора.

не знам дали сме на първо място по брои на станции, но определено сме сред последните места по качество на пощите.

Конкретно, колега, конкретно! Или само би бърбориш, да се почувстваш и ти известен.

това за съжаление няма никакво значение....

Пример: Поръчах си телефон от китайски сайт. След 2 дни беше предаден на китайските пощи. След още 2 дни напусна Китай. След 5 дни беше на митницата в София. След 1 ден беше на митницата в Пловдив. Същия ден беше в пощенската станция за чуждестранни пратки. На следващия ден получих известие, че имам пратка за получаване. Всичко това го следях в интернет на сайтовете на китайските и българските пощи. Кое точно в случая е "едно от последните места по качество" Или ти даже не знаеш къде има пощенска станция, ама се пънеш по форумите?

увеличат цените на пощенските услуги, за да инвестира държавата в подобряване на услугите? Или квичиш като недоклано прасе за нов монополист, дето ще ни съдере по девет кожи от гърба? Е, ама може ли, Викторе, изобщо да не мислиш?????

Добре че ми е голем та да моа убаво да го нацепа на всички депутати!

Не им се получи ! Лъчо Мозъка няма да вземе комисионна от пощите... Мъка, мъка !

Спрели, та спрели... А кой скудоумник започна приватизацията?? Гербаджияяяяя!!!!

ГЕРБ ОПИТАХА, КАК ЩЕ РЕАГИРА ОЩЕСТВОТО С ПОДЛИ НАМЕРЕНИЯ ДА ПРИВАТИЗИРАТ ПОЩИТЕ. ТОВА Е ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И НЕКАДЪРНОСТ. НЯМА И НЯМА ДА ИМА ПО СВЕТА, ТАКОВА ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЪРХУ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

СПИРАМЕ НЕЩО ДЕТО НИЕ ПОЧВАМЕ И ГО ИЗТЪКВАМЕ КАТО ПОЗИТИВНА НОВИНА ХА ХА ХА АХ ХА ХА ХА МАЙ НЕ ЗНАЕМЕ КАКВО ПРАВИМ ИЗОБЩО СМЕШНИЦИ ТЪПИ ОТИВАЙТЕ СИ С МИР.....

ГЕРБ никога не са знаели какво правят. Работят на принципа чули сме, че там е така, дайте да видим какво ще стане, абе не знам това дали ще свърши работа ама да го направим. Само далаверата да върви и парите да се разпределят.

Някой знае ли кой управлява и как работят пощите в Швейцария? Щото там има истински пощи, а тук е манджа с грозде! Вместо да откривате топлата вода, идете и вижте!

На вниманието на всички партии: - Ало, България, Варна, какво става при вас? - Оооо, велики фараоне, човека взе парите и... Припев: Пирамиди, фараони и балъци за милиони. Куче влаче, рейс, диря няма няма хей. (х2) Човека взе парите, каза: "Чакай малко.", хвана самолета, дръжте му петите. Човека взе парите, каза: "Чакай малко.", хвана самолета, чакай да се върне. Припев: Я подай ми мале тенката пушка! Кукувица гука под зелена бука, няма да ни стигнат още 100 години. Нагоре е високо, надолу е дълбоко, в София е тесно, няма вече лесно.

Партиите да наблегнат на първото изречение от припева.

Абе вие ходили ли сте скоро в поща? Имате ли представа за какво става въпрос? Едни лелки си вземат заплатите ...... и кервана си върви. Скоро ходих да си плащам сметките - лелката докато ми вземаше парите ядеше телешки салам с хляб, сложени пред нея на бюрото. Без коментар от тук нататък. Тези пощи трябва да ги закрият и да градят нещо абсолютно ново с нов персонал от горе до долу.

Сигурно е така, както пишеш. Но, от къде нов персонал ??? Като ги приватизират, ще се ударим в поредния EVN, EON,CEZ, Софийска вода и да не изброявам. Единственото, което ще направят ще е оптимизиране на персонала и вдигане на цените. На този вече сме се се возили, и определено е кофти.

Плащането на сметки в пощите е странична дейност за тях. Ти кажи от пощенските им услуги с какво си недоволен? И всъщност, не разбрахме, ти плати ли си сметките или не можа? Разбрахме само, че мопже би си бил гладен и завиждаш за салама.

пенсионери, млади или от средна възраст хора - всички, без изключение, ИМАТ ЕДНАКВИ ПРАВА. "Лелката" можеш да наричаш така само ако ти е роднина - във всички останали случаи за теб тя е госпожа. А това, че се е хранила на работното си място е, защото пощите нямат обедна почивка. Дали ще ни харесва ако се налага да изчакваме обедната почивка, за да ни обслужат? Като цяло коментарът ти пълна глупост и говори не само лошо възпитание, но и за интелектуални проблеми.

Пак цирк предизборен от ГЕРБ

ГЕРБ спря приватизацията на пощите ,а кой я започна?

четеш ми мислите о))

Ами пощальона Боко, който винаги звъни два пъти.

Аман от малоумните проучвания дето ГЕРБ си прави защото не знаят какво да правят. Аре днес ще решиме това и ако народа не каже нищо ще го направим ... ако пък каже ще го отменим и готово. Цялото малоумно управление на ГЕРБ е такова.

най-малоумното от 1989 г. досега

от 1944г

Ще протестират от пощите - къде другаде ще ги вземат на работа да мързелуват само. Всичките са невежи до безумие....и мързеливи...тази сутрин чаках 20минути в Централна поща служителките да си напазаруват долни гащи от една амбулантна търговка - разперваха се всякакви, черни, бежови, бикини и др. - без срам и притеснение от клиентите, които търпеливо чакаха...Срам и позор....не бих ги държал и час на работа ако бях работодател....но това е държавата...пука й...

аре млъкнете вече, всички все мързеливи, прости, лелки...вие сте най-най-хубавите, вие тука двама трима дето се спукахте да обяснявате на хората, че били бедни, щото не работели и били мързеливи, тъпаци.

Защо опозицията не се обяви категорично и срещу приватизацията на БТК,гадове долни продадоха златна кокошка за жълти стотинки,разбиха живота на хиляди семейства!

Само в България може да се дискутира такава тема!! Коя държава в света си продава комуникациите на чужденци? Едно време сме учили, че този отрасъл е стратегически отрасъл, както и електроснабдяването, водоснабдяването и т.н. Наскоро прочетох статия в Интернет, че тези отрасли в САЩ (водо, електро и топлото) са собственост на държавата, на отделните щати. Нали, уж се учим от американския опит!!