ГЕРБ с петиция за изучаване на тоталитарните режими

Депутати от ГЕРБ са подготвили петиция, в която се настоява тоталитарните режими в България през 20-и век да бъдат включени в учебниците по история.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ с петиция за изучаване на тоталитарните режими | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе, малоумници, докога ще ви гони вас ПАРАНОЯ!

Параноята е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва. В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии!

Ок, няма лошо, но да включат и 21 век в който също се зараждат такива режими!

БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ !!!!! ДЪРЖАВАТА СЕ ТРЕСЕ СЕГА.А ПЪК ТЕ ВСЕ КЪМ МИНАЛОТО ГЛЕДАТ. ТОГАВА БЕЗ ВАС БЕ НЕКАДЪРНИЦИ БЕШЕ ПО ДОБРЕ.

Ти по добре го изучавай г-н депутат Методи Андреев от гр. Перущица. И добре го научи.

Я виж ти, ГЕРБ желаят да започнат себеизучаване :) Или ще се ограничат само върху предшествениците си от 20-и век?

то в такъв случай трябва да се започне с тях ,и тяхното име да буде споменавано не герб, а гроб.абе боклуци ,какви тоталитарни режими ви гонят?имало е само един след 1944 г.,преди това булгария е била монархия бе гробари. ако вклчите и вашият режим то ще станат два,и в такъв случаи нищо не е нужно да се учи и да се правите на умни,нагли тупаци.

Кога ще въведат психопрегледи за кандидат депутатите? Крайно време е да не влизат в парламента хора с "жълти книжки", а те сега са твърде много, водени от Методи Андреев!

Не че нещо, но България през почти цялата си известна история почти никога не е имала демократично управление. Винаги са се редували различни форми на леви и десни тоталитаристи. Ето, в момента например фактически нямаме пазарна икономика и свободно предприемачество. Икономиката е задушена от правила, лицензионни и разрешителни режими. Личната сигурност е последна грижа - оръжието не е свободно достъпно. Но за сметка на това хората имат мизерни отпуски и се пенсионират само при голям късмет. Може да се продължи безкрайно с факти, описващи една несвободна страна.

Историята трябва да се знае, за да не се повтарят грешките и!

Включително и сегашните - повтарящи се грешки!!!

ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ С ТОТАЛНА ИЗМАМА. ОСВЕН ТОВА,АКО НЯМА 50%+1 ГЛАСУВАЛИ ОТ ВСИЧКИ ИМАЩИ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ,ТО ИЗБОРИТЕ СА НЕВАЛИДНИ. НО ТУК СЕ ИЗБИРА И С 27,30,...ПЪЛЕНФАЛШ.НАРОДЪТ ПОМНИ КАКВО Е БИЛО ПРЕДИ И КАКВО Е СЕГА ПРИ НЕРЕАЛИЗИРАЛИТЕ СЕ ОТ НЯКОГА ПОЛИТИЦИ.КАТО НЕЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ,ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ САМО С ДОСИЕТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИТЕ СОЦ.СТРАНИ. ЖАЛКО.

Ами тогаз да започваме от гербераските защото няма начин да им отнемаме първенството и освен това всички които ще ги изучават ще са и участници в това така че няма как да се преиначи както правят за времена дето няма как някой да ги оповергае,

Герб са много зле и лично Борисов,щом още не са разбрали ,че Мето Андреев е с психически проблеми.

Как да го разберът като са кат него??

Предлагам да се изпишат задължително в учебниците по история в няколко тома приносите на СИК , ВИС , Ипон , Маргините , Галев , Галевите , Златко Баретата ,Йосич , Алексей Петров , Цар Киро , Ганеца , Манекена , Бойко , Цецо ,....по времето на истинската демокрация , осъществена от Луканов , Желев , Костов , Царя , Доган , Първанов , от средния пол Филип Димитров , Петьо Стоянов, Росенчо Плевнелиев...БАН ще има работа за 100 години напред

НИЩО НЕ МОГАТ, НЕ ЗНАЯТ, НЕ УМЕЯТ - само хавпане, пийване, аванта и теглене на заеми и ПРОПАГАНДА на ПОЛИТ-ПРОСТОТИИ!

Добра идея,само че покрай плюенето, да напишат и че тогава се разви ядрената енергетика,военнопромишления комплекс дето хранеше сума народ,земеделието,имахме към 110кораба в държавното БМФ,въобще всичко онова дето на новите варвари им трябваха 25 год да разбият и разпродадат.

Цялата енергетика в страната, цялата инфраструктура, БТК. Абе, тогава България от едно село се превърна в сравнително модерна държава за времето си.

ГЕРБ -е уникално?!Тоталитарно управление по време на "ДЕМОКРАЦИЯ"

Ка си го търсат малоумно тия!!! ГЕРБ като стане история- ще ги включим!!!

Няма да чакаме дълго. Може и аз да ги уча! Шиши- отличник

А кой ще пише историята в тези учебници и доколко тя ще е обективна?

Внуците ми ще четат,че Герб е тоталитарна партия

Тоталитарно е сегашното управлени - нали уж за референдуми да питат народа, а защо в НС ще решават? И то приположение , че НС стана нелегитимно, защото държи ДПС,които застанаха на страната на Турция?

Наистина съм избраник на съдбата, че преживях възхода на страната през периода 1944-1989 г. и съм нещастен, сега като виждам падението и мизерията в която тънем и затъваме все повече. Съжалявам младите хора/все по-малко,тъй като от 9 милиона по време на тоталитаризма останахме 6 млн. през времена разрушителната демокрация/. Поне нашето поколение живя щастливо и сигурно.

Така си е !!! Но това изказване ще ни донесе само минуси! Обществото не е зряло,та да го схване.

Каква ли ще я състават като робство стана на нашествие и накрая живали мирно и щаст ливо а защо и от какво се освобождава ме.....

Там ще фигурират ли Лилянчето Павлова от трибуната на мавзолея,бодигарда на Тодор Живков и останалата герберска пасмина с комунистическо потекло?

Както се забелязва в тази петиция лъщи, че не всички тоталитарни режими ще бъдат включени! Нима режима на ген.Бойко Борисов 2009 - 2013 г. не бе тоталитарен! А, стига бе! Вече всеки си играе с историята, както иска! Представям си, колко погрешни и неверни неща се съдържат в псевдо науката История! Оказва се, че Историята е едно манипулативно четиво и не е достоверен източник за същностт6а на отразените в нея събития!!

Най -много улоци ще има за тоталитарния режим на сегашния управляващ.

Моите деца ще знаят най важното. Комунист е равнозначно на боклук и долна измет, комунизмът, който беше в България е робовладелски строй. Доносниците и децата им са подлоги които и до днес управляват страната. Мизерията в тази страна обслужва интересите на тази измет, разделението по вяра също. Българският комунист е човек без стойност, без чест, без родина, ако имаш случай размажи му физиономията. И най-неукия просяк е гений в сравнение с говедото, чиято рода е свързана с "борците против фашизма", защото те не са такива - борците протиф фашизма ги избиха комунистите и защото българските комунисти са крадци и гъзоблизци.

Написаното е от човек които не е живял в България. Протиф не се пише с "ф" неграмотнико. Комунизъм не е имало никъде по света.Явно не знаеш каква е идеологията на комунизма. В много държави има комунистически партии но няма там комунизъм включително и в Китай, където управлява комунистическата партия на Китай. Явно си неграмотен и не знаещ на кое место е икономиката на Китай. Колко заводи и промишленост имаше,какви бяха цените, хлеб 0.26 ст. билетче за градски транспорт 0.04 ст.не знаеш за безплатното здравеопазване, образование, почивни станции , Изнасяхме грозде Булгар ,къде е сега. Изнасяхме домати и селско стопанска продукция а сега внасяме и картофи и какво ли не. История се пише и трябва да отразява истината за всичко. Дано такива неуки не се допускат да отразяват несъществуващи истини за което пише. До колко Андреев предлага това един кариерист и нищо друго.

"Твоите деца"според написаните от теб простотии !дали са твои!!!!!!!!!!!!

Подготвили петиция,моля ви се! И като напишат в учебниците,какво? Ще уплашат гаргите. Проблемът е,че тези хора нямат никаква визия за бъдещето на нашата държава.И затова-Бъчварова пак с досиетата,Андреев с тоталитарните режими.Време да мине,самун да загине-евроатлантически ценности,европейски средства,заеми. Не ги интересуват демографска криза и икономика,нямат национална идея,с която да обединят българите,да им върнат самочувствието.

ОК, но да се изучават не само негативите но и това, че нямаше безработни, много неща бяха безплатни или на символични цени, престъпността беше сведена до минимум и т. н. Да се обърне внимание и на събитията след 10 ноември, как бе разграбена държавата, как се появи престъпността и мутрите. И хубаво е че ГЕРБ предлагат да се изучава тоталитаризма, някой ден и те ще влязат в учебниците. Някой десни демократ ще кажат, че сега има демокрация и избори, но изглежда , че от тях нищо не зависи. Всъщност и при бай Тодор имаше избори и той твърдеше, че управлението му е хуманно Но.

Народа събира подписи за референдум за тоталитарният режим на ГЕРБ в 21век,сигурно това ще ги накара да се откажат от идеята,жащото по тоталитарния режим ходехме по лекари с нормални отзиви за тях,имаше храна за всички,не като сега възрастните да ровят в кофите за хран,а лекарите да те гледат в ръцете при влизане в кабинета,ДА ,,,,те се уяждаха здраво/власта на миналия век/но имаше и за хората,сега тока----частен,благодарение на Костов,построените от нашите бащи централи МАРИЦА вече са Хамерикански,чез и останалите какви са ,та в Албания ги изгониха,тука не може,купищата за крупни примери има да се напише цял роман,та дори и днешните истории с гл,прокурор

нагаждач.това ли е наи важно за нас в момента. защо отклоняваш вниманието от сериосните проблем и от неграмотното управление

"Депутати от ГЕРБ са подготвили петиция, в която се настоява тоталитарните режими в България през 20-и век да бъдат включени в учебниците по история." В смисъл наред с Тато, ще учим и за Бато...

се пали баба си е реше!тоя е луд за връзване..............

Тоя, ще се задуши в злобата си някой ден!

Този кретен не може да говори, а взел съвети да дава - ДеПСето, БеСПето.

Проблемът е, че хората тъгуват за комунизма, защото тогава е било по-хубаво и по-спокойно от сега. За този антилогичен факт вина имат всички политици, които докараха хората до просешка тояга. Над 70% бедност... това е резултата на 26 години "мутро-демокрация". За съжаление нищо добро не видяхме през тези 26 години - само мъка и унижения. Методи Андреев и останалите политици си живеят живота с по 2000лв заплати, а ние тук постоянно затягаме коланите и се ограничаваме. Преди нямаше шоколади "Милка" по магазините и ги продаваха само в Кореком, а сега пак е така - има ги, но не можем да си ги купим от бедност. Има и коли, но преди за 10 години събирах пари за една нова ЛАДА, а сега и за 100 години пак не можем да съберем 20 хил.лв. Проблемът не е в демокрацията (работи в другите държави като Германия, Франция и т.н.), а в българската версия, която няма световен аналог - демократическа диктатура на олигархията и мутрите. Това е положението г-н Андреев...

Ти луд ли си? Колко човека познаваш които нямат кола купена през последните 7-8 години? Един шоколад милка е 1.50 лева. Верно ли нямаш толкова? А този смартфон от който пишеш този коментар колко струва? Що се правиш на улав?

Долен гербераст знаеш ли как се живее с 250 лв. пенсия2ще дойде време и ще виете за коричка хлебец-аз няма да ви дам!!!!!!!!!!!!!

Тази мутродемокрация за която говориш е докараха същите тия за които говориш с умиление.И стига с тази бедност.От бедност ли хората карат джипове и маркови коли.От бедност ли 200хиляди българи ще празнуват в чужбина.За тези 26 години се сърди на тези които изхвърлиха Живков от поста му за да могат да крадат необезпокоявано т.е неговите съпартийци-комунисти.

Ама Яворе както се видя живков не е вечен. И той пукна. Така, че поради една или друга причина живковото време щеше да свърши.

Всеки втори има кола, кафенетата и магазините са пълни с клиенти, рафтовете се огъват от стоки, българите обикалят съседните и далечните курорти. Какво имаше при соца - мизерия и дефицит. Нагъл лъжец и тъпак.

Да ти имам културата. Как може да наричаш "тъпак" човек, който си изразява мнението? Щом не си съгласен - си изкажи и ти мнението, НО НЕ ОБИЖДАЙ. Обидите и гневът са характерни за хората, които са безсилни да се изразят по друг начин. Така, че моля без обиди. Това, което написах в първото мнение е актуално за пенсионерите и хората, работещи на минимална заплата, или когато от цялото семейство работи само един. Повярвай ми със 700-800лв заплата няма да ти останат пари за автомобил, ако само един работи, както и за глезотии.

ГЕРБ да заврат тази петиция на тъмно! Престъпленията са обект на съдебната система. Недопустимо е това, което не върши съдебната система да се прехвърля в образователната. Училището не е съд!

О, червенотиквеничковчета, о мамини червенитролченца. Бог да ви пази.

neXus

Ми аз съм принципно съгласен, но задължително да се изучава и Ерата на Монетаризма /1989-2016/ като най-големия тоталитарен режим в интерес на мутрите, престъпниците и перачите на пари. Като задължително се сравнят и цените преди/след 1989.

Недопустимо е мирогледът на хората да бъде манипулиран от предателската политическа класа! Никоя уважаваща се държава не разглежда миналото си частично, непълно и политически коректно! Политическите конюнктури са от ден до пладне. И в миналото и в настоящето има добри и лоши неща, а доброто от миналите времена трябва да бъде основата на бъдещето. Да не би, ГЕРБ да не предвиждат бъдеще за България? Обществената необходимост е осветляването на всичко от миналото, което насърчава патриотизъм, самочувствие и достойнство на българския народ! И дано невежеството и заблудите от настоящето, което ръкопляска на неоосманските теории, по-скоро да остане в миналото!

Не се изключват по давност наказателното преследване и изпълнението на наказанието по отношение на тежки престъпления, извършени в периода от 09.09.1944 г. до 10.11.1989 г. от членове на ръководни органи на БКП, както и от трети лица, на които са възложени ръководни длъжностни или партийни функции. Срокът е неправилно изчислен.Престъпленията им продължават и след като се преименуваха на БСП. Започнаха да заграбват труда на хората, стопиха спестяванията ми, излъгаха ги с някаква масова приватизация на собственост, която днес е в ръцете на бивши кадри на БКП.

В учебника следва да се обособи и спецеална глава, озаглавена: "Ерата на Тиквоний".

Само учениците биха се учудили, и не само най-умните на прозвището "ТИквоний". Ето защо: Първо т.нар. Тиквоний бе първият, който истински забоде комунистите. А това е добре. Второ не само измете лайната на Станишев с икономическия му спад, ами постигна икономически ръст при световна криза. Трето "Тиквоной" беше първият, който вкара престъпници в съда и отделен въпрос е как съдът ги пусна, понеже е комунистически и корумпиран. И четвъртото е, че проучва мненията на хората, което побърка комунистите. Те уж бяха за хората, а се оказа, че само са цоцали от хората. Почудиха се какви лъжи да измислят, чак насоки взеха да пращат, които се оказаха наистина само лъжи. Та ще се учудят учениците защо го наричат Тиквоний... Би следвало да го наричат Борислав Борисов, единствената алтернатива на уродливия комунизъм по онова време.

и основен лектор ще бъде цецо щесте апартамента. Основния урок в учелника ще бъде "Как ГЕРБ фалшифицирт и купи 10 поредни избори".....е все съм познавал гьосуратлък, ама толкова циничен за първи път виждам

Боже господи- простотията и наглоста нямат край. Това ли са им проблемите, това ли са им приоритетите. Толкова ли е акълът им. Мутренска работа.

Правилно ще бъде в петицията на Герб да се включи и авторитарното управство на Аз Бойко Борисов.

Само това не, защото ще трябва да се кажат много неудобни ,премълчани истини за "партията" ,ДС ,русия ...

Обаче 20 век не е минало. Родителите на децата знаят и сравняват тоталитаризма от миналия и от сегашния век. Социалистическият тоталитаризъм е цвете пред "демократичния"!

Ееех, докато тия родители не млъкнат, България никога няма да види светло бъдеще. Къде са държавите, които не погледнаха никога назад с тъга, тези, които отхвърлиха руското влияние - на светлинни години пред нас и всичко това, защото там няма идиоти, които да твърдят, че тоталитаризмът е хубаво нещо, идиоти, които да подкрепят синчетата и щерките на бившите БКП дейци, които и сега ни управляват, идиоти, които да твърдят, че в България изобщо някога се е появявала демокрация. Докато Ви има вас, "помнещите" уж, няма да мръднем и на йота напред. Защото слава Богу има и други помнещи, тези, които не са носили розови очила по онова време, тези, които и сега не носят розови очила, а си дават ясна сметка, защо положението в България е такова. Не е виновна демокрацията, виновни са хората, които си избират и подкрепят и търпят крадци и лъжци да ги управляват.

Викаш,веднъж да седнат протестърите на креслото на властта и всичко ще се оправи,а;-)?

Никъде не съм писал, че тоталитаризмът е хубаво нещо. Твърдя, че у нас социалистическият тоталитаризъм е заменен с "демократичен" такъв и че руското влияние е заменено с американско влияние и турско присъствие. Имаш за домашно да направиш сравнителен анализ между двата вида тоталитаризъм и чуждите влияния!

о методи от много напъване ще се наакаш. сегашните родители помнят онова време като деца с 5 лв. на магазина пазарят и ресто им връщат. да не говорим как си играеха на улицата без да се появи педофил; да бъдат отвлечени или прегазени растяха без наркотици и алкохол станаха хора достойни знаещи и можещи. те ще разказват на децата си какво е било преди няма да пропуснат. само че болката им е голяма защото виждат че нищо няма да стане от децата им освен берачи на ягоди и проститутки.

5лева си беше половин дневна надница при бай Тошо. Играеха по улиците щото нямаше коли. Сега има коли и са паркирани по градинки и детски площадки. Ама тези коли не са на Бойко Борисов, а са на родителите на същите тези деца. Ти си бати и лицемера - паркирал си колата на детската площадка, а ревеш, че детето ти нямало къде да играе.

закво ти е да учиш нещо от учебник, когато го опознаваш от собствен опит - секи ден.

Замислих се, как ли ще опишат възхода на ББ - от бодигард в министър председател и изведнъж си дадох сметка, че българският народ май ужасно много се кефи да бъде управляват от прости хора. Преди т.нар. демокрация беше бай Тошо - хитър селянин, но прост, колкото си иска. Сега е ББ - хитра мутра, но проста, колкото си иска ... Какво говори това за българският народ ... боли ме да го кажа :(

Що? Сакскобургите - и дъртия и сегашня като не са с просто потекло? Да не би да са направили нещо добро за България? А пък така или иначе 99% от българите са със селско потекло от простолюдието. Та кой да изберат за ръководител? Ти да не би да си със синя кръв?

То затова и дереджето ни е такова, каквото ни е и потеклото. Гузен, негонен бяга, на това ми прилича обиденият Ви пост, но както и да е, това е типично за селския манталитет. Още нещо, тези със синята кръв, които изброявате, ни управляваха изключително за кратко, на фона на всички останали, каквито и глупости да са наворили, а те не са малко, до сега трябваше да сме ги забравили, все пак Германия се оправи по-бързо след война, Япония се надигна за по-малко от година след цунами, взрив в атомна централа и земетресение. Ние защо не можем, кой ни е виновен? В крайна сметка, кой ги избра и доведе въпросните царски величия, да не са направили преврат случайно - не са, простия ни народ реши, че някой, от майната си, който не е българин ще го е грижа за него. Поредната грешка, на простия ни народ - вечно да чака някой от някоя чужда държава да дойде и да му оправи бакиите. Е, не става, безплатен обяд няма. Колкото до дъртия, както го наричате, моето мнение се различава от Вашето. Последно, ако имате комплекси за потеклото си, това си е ваш проблем, аз говорех за простотията, вие обаче я приравнихте със селския произход. Това си е ваш извод, не мой ... както е казано: "Ти го каза".

Оказва се, че е по-добре прост, но можещ, отколкото всичко останало. А комунистите и за бунището не стават, защото ще го замърсят. Инак мога да се съглася да дойде някои по-умен, но за сега не му знам името.

за да сме обективни до преди 89г. обикновения българин имаше един душманин и това беше бкп с неините комсомолски партиини секретарчета и разни натегачи доносници , сега маи душманите станаха повечко .

Същите са, само се преименуваха и си създадоха няколко клонинга, за да си мислим, че имаме избор. Всичко е същото.

Последно май към 1989-та БКП броеше милион и 200 хиляди. Та хич не са били малко. Е, по-голямата част от тях явно са били партийци заради облагите.

1989-та комунистите по убеждение се брояха на пръстите на ръката на кьорав касапин, останалите бяха нагаждачи!

Или по принуда! Не можеше да получиш образованието, което искаш, ако не беше член на БКП. Някои образования бяха задължително комплект с членство, да кажем Симеоново. Не можеше да имаш прогрес в професията, ако не си член. Стоиш си в клията и дъвчеш цял живот едно и също, ако не си другар. Ето това са причините най-вече. При повечето е било от ей-така, да са началници, но не забравяй и принудата чрез орязване на житейските възможности. Това е голям порок на тогавашния деспотичен строй. И че се предпочитаха глуаците пред интелектуалците, което доведе до негативен подбор в нацията, респективно регреса, който реззултира днес и ще се проявява още десетилетия!

ганьовците, начело с Бойко Борисов и Цветан Цветанов са руски подлоги и възпитаници на Държавна сигурност, за да се неутрализира това, на практика територията е вече подарена на Турция