ГЕРБ дарява 1,2 млн. лв. от субсидията си за лечение на деца

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ реши снощи да даде 1,2 млн. лв. от държавната партийна субсидия на центъра "Фонд за лечение на деца".

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хубаво,че са се разделили с малка частица от големия залък -СУБСИДИЯ -голяма част от нашите данъци. Крайно време е да се разделят с тоя залък,да се субсидират от членския си внос,да видим колко партии и партийци ще останат на тази ясла

Kaто не можете да разберете нещо се интересувайте.А иначе евала, ето това е европейска партия в неевропейска държава!Запушиха устите на опозицийката дето реваха за тези пари!

Дам ..Браво...така трябва всички д аправят

Това е изключително благородна инициатива! Ето за това българите обичаме и подкрепяме ГЕРБ!

Необходим е дрин бърз курс по тълкуване на българския език за гернерите. Може ли депутат да не знае разликата между БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ И ДЪРЖАВНИ ПАРИ.

Смятам, че това е благородно и е повод за усмивка.

Много добра новина. Правителството наистина мисли за всички ни.

КАКВО? Правителството мислело за всички?!? Това е кръгла глупост. Не, всички мислят за правителството и парламента, като изкарват трудно парите, които те харчатс лека ръка и както им хареса.

За първи път, това се случва и се намират платени комунисти да пишат глупости. Аз съм млад човек, не помня болшевишкия строй, но всички Вие, които никога не виждате положителното, независимо кой го е направил сте много УВРЕДЕНИ !!! От Вас не може да се очакват промени. Аз не съм почитателка на всички промени предприети от ГЕРБ, но посоката им за мен е вярна !!!

Няма смисъл да помните болшевишкия строй. Той и сега си е тук, но гримиран. А колкото до посоката, преди имаше -вожд, кормчия и т.н. Днес те са заменени с партии производни на една партия и всяка си има своя вожд и кормчия. бащата на народите им е баща, партията майка и ги ражда червеното знаме, независимо от цвета им.

Момиче, това че най-личните хора на ГЕРБ са били от БКП, после от НДСВ или от други партии, а сега се представят с ГЕРБ, как ти се струва. Вдъхва ли доверие това? И каква точно е посоката на ГЕРБ, би ли разяснила моля.

с вас спор няма..черногледия е черноглед...никога доволни..само ако 100 годишната е на власт ..тогава всичко е ОК!

Ей картофокопача, защо не вземеш да оправиш здравната система и да се помага на всички деца? Отговора е риторичен - намираш си министрите по светофарите!

admin@

След като спечели милиарди от пайдушко крадене, какво са тук някакви си 1,2 милиона лева? Евтина дарителска акция!

какво крадене бе от комунетата по-големи крадци няма не говори глупости това са пари от субсидиите от партиите ,нека дадат и другите а

Мнооооооого късно !

Тиквата май видя, че само с СМС-и вече не става и трябва да пусне кеш. Сега вестник "ТруП" ще се включи в предизборната кампания на мутричките.

Аз лично не мога да разбера каква е тази субсидия за партиите? Имаш членска маса, събираш членски внос и се самоиздържаш. Защо от мойте данъци, които все по-трудно плащам, се издържат някакви? Че после се и фукат, че правят дарения. Ако парите за партиите отиват по други направления - напр.здравеопазване - нуждите от дарения ще са значително по-малко.

Защо не се бръкнаха в собствените си джобове и да дадат, а от субсидията?

Моля всички гербери които влизат тук да ми простят! Не им е леко. Трудно се защитава предварително загубена кауза. Но мама ми казваше като бях малък, на умряла котка нож да не вадя и това е причината да искам прошка, че бъркам с пръст в раните им.

Ето видяхте ли, как ГЕРБ са най-честната, най-достойната за хвалебствия, най-добрата към хората партия?!? Какво? Било след скандала за безотчетните пари, било нищожна сума, а преди това били намалили лимита за болните деца, било да си вдигнат рейтинга преди изборите... Не е вярно! Не може да бъде такова нещо! ГЕРБ не са такива.

Кой ГЕРБ не е такъв? Българският или финландският?

Как пък няколко месеца преди изборите, в момент когато доверието се клати, решиха да дадат 1 милион от субсидиите си? Не, че е лоша постъпката. Дано детето се оправи. Но е грозно по такъв начин да се замазва общественото мнение.

ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА " С ЧУЖДА ПИТА МАЙЧИН ПОМЕН" КАКТО КАЗА В.НИКОЛАЕВ ТАЗИ СУТРИН НА Ц.ЦАЧЕВА. СРАМОТА

На кой народ??? те всички пари са на народа още от както съществуват парите...но не си спомням някой да се е разделил с полагащите му се...ама верно сме не народ а мърша (казал го е поетът)

защо тази година,а не миналата?!дали тази година има избори,нещо не се сещам?!популисти скапани!!

некадърник, какво ги даваш като бройка само

Похвално! Къде обаче е цялостната ни държавна политика в областта на здравеопазването?! Къде са реформите, които ще позволят парите ни за здраве да се използват само за здраве, а не да се вливат в бюджета и от там - незнайно къде?! ГЕРБ ни обещаха реформи - искаме реформи, а не решаване на единични случаи и на парче!

Работи се по въпроса за здравето. Парите са в зелена енергия, защото е по здравословна. Не всички. Други са в банки и чужбина за да отлежават. Знае се от сумистите, че като се спи веднага след храна се дебелее. чака се и парите ни да недебелеят в нечий джоб или партийна каса.

За съжаление, през последните 22 години парите ни за здраве потъват все в нечия партийна каса , а от там - според бизнес интересите на управляващата партия. И понеже им харесва, не вярвам скоро някой да промени статуквото.

Тук не се казва "благодаря" ....а се замисляме и си даваме сметка -.кой преди Борисов е правил такова нещо??? Кой е пращал самолети за наши сънародници в тежка нужда по света?? Вярвам, че ние българите имаме памет ....

Щом помниш - добре. Запомни и тези няколко неща освен показните самолети. Последни сме по доходи и жизнен стандарт в ЕС. Нещата се влошават според ИК на ЕС и 42% от българите са в бедност. От 2 години не са увеличавани пенсиите. Постоянно се реже от лекарствата и здравните пътеки, нещо, което ще се стовари със страшна сила върху главите ни след няколко години, когато тези ще са си отшили с награбеното.

я, ти ми кажи като толкова много знаеш и помниш..какво произвежда БГ?? , за да сме богати и да имаме високи доходи?? тук се местят масово кашони..т. нар. търговия,,,полетата от 20 години са тъжни и запустели...тъжно изглеждат и "приватизираните" предприятия...и за това е виновен Борисов?...ясно ми че той много ви пречи...но всичко което той прави се вижда ..и аз съм доволна че стъпка по стъпка с големи трудности ,но все пак се случват много добри неща и всички ние сме свидетели ...а вие вечно ще сте недоволни ,защото не сте на власт!!!

Същите тия сънародници на които им се предлагаше транспорт, те отказваха и после ББ демонстративно им пращаше самолети ли? За тези сънадордници ли говорим?

с вас спор няма..черногледия е черноглед...никога доволни..само ако 100 годишната е на власт ..тогава всичко е ОК!

Спомням си, как един министър от Видинско реши, че лечението на болните от рак е скъпо, а те и без това щели да умрат. За да е пълна приемствеността на комунистическите управления на съвременна България, независимо как са наречени, сегашните управляващи намалиха парите за лечение на деца в чужбина и орязаха здравните пътеки и лекарствата. Очаквам всеки момент някой министър да се покаже с цялото великолепие на пъпките си и да обясни, че и без това ще се умира. комунистите от всички цветове винаги са водили война срещу народа си. Не правят изключение и сивите от ГЕРБ.

Абе в тоя форум само хейтъри бре. Всичко се оплюва, на всичко му се намира маана. Ако са дали, защо са дали? Ако не са дали, защо не са дали? Като са дали, защо толкова малко? Или пък ако е много, значи пак е с някаква користна цел. Угодия няма, няма и да има. Явно такъв си е народът - омраза, злоба и завист. Няма да се оправим явно. Влизам в групата "на мене да ми е добре, останалите кучета ги яли"

Не си прав, хората просто прогледнаха, вече е трудно да бъдат лъгани. И схващат, че това е предизборен жест. Защо не променят закона, защо не гласуват в парламента намаление на партийните субсидии и преразпределение на тези средства към фонда за лечение на болни деца. Този жест, освен че е откровено пресметливо предизборен, носи привкус и на подаяние... И тъжно, и жалко.

И аз питам защо?

Когато си решил да живееш на принципа - "Било каквото било, от сега нататък както си беше", ще ти се случва едно и също. Всеки нов ден, все същите стари ....

Докато народа ни е завистлив и алчен, никога няма да се оправим.По някой път се замислям,че не са ни виновни само управляващите,а вината си е и в нас. Все пак има закони които се създават от тях,но кой ли ги спазва ? Казано е,почитай обществената и частна собственост,а кой ли го прави ? Казано е,не изхвърляй боклука от балкона,но кой ли го прави ?Май манталитета си ни е такъв да не си почитаме обществените и природни забележителности,а после ,защо улиците са мръсни. Еми боклука идва от нас,защото ние го създаваме,а не господ.

По-добре хейтър, отколкото лузър. Скоро феновете на ГЕРБ ще бъдат лузъри.

Тук не става въпрос за фенщина на тая или оная партия. Да не говорим, че всички в БГ, дето са прости бачкатори, са лузъри. Това е държава на далавераджиите. Я само се замисли колко хора се осигуряват на минималната, а прибират доста повече. И само реват, че ги крали и затова и те крадат от държавата. И те са далавераджии - може и да са дребни, но и те са в кюпа. Сигурно 90% от населението, ако му падне държавен келепир, хич няма и да се замисли да не се възползва. А сега по повод дарението: Парите от държавната субсидия са събрани законно. Може да не е морално, но е законно. И са ги дали - с афиш или не. Тройната коалиция също раздаде много - на Красьо Черния, на Алексей Петров, на Батко, на Братко и т.н. Айде да не си припомняме колко магистрали, мостове и прочие завлекоха. И така като гледам, май най-правилната форма на държава у нас трябва да е анархията. То и сега всеки се оправя както може, но иначе поне ще е законно.

Днес слушах внимателно Цецка Данговска от с. Драгана. На повечето въпроси не отговори, но конкретно за тези пари каза, че ГЕРБ е първата в света партия която пести(питам се от какво и от кои пари?) и дава парите за лечението на болни деца. Аз знам само за въпросното дете , а за други не знам, но не споря. Какво обаче се крие зад думите? Както знаете ГЕРБ са комунисти и като образцови такива преразпределят парите на обществото. ГЕРБ сложи таван на парите за лекуване на деца в чужбина, при което има опасност деца да останат неизлекувани. От друга страна, при преразпределението от едни пари , безотчетни пари, зада потулят скандала с тези пари дават пари за 1 болно дете . Хем индулгенция, хем реклама.

ЕСТЕСТВЕНО,ТОВА Е ГЕРБ

ГЕРБ поне пестят пари,а не като други партии да харчат всичко до стотинка за собствени облаги и винаги да не им стига.

ОТ КОГО ПЕСТЯТ ИКАКВО ПЕСТЯТ ТЕЗЕ НЕЩАСТНИ ЛЕНТЯИ

ГЕРБ не пести.ГЕРБ не дава. ГЕРБ не създава. ГЕРБ преразпределя. Всички комунисти преразпределят. От Ленин насам, главната цел на комуниста е да открадне и събере всичко на едно място и да преразпредели богатството.

Да попитам, а можеше ли да не дадат нищо. Все пак 1.2 милиона не са малко пари.

Та какво дават от собствения си джоб че го афишират??Вместо тези пари директно в бюджета да се заложат за здравеопазване примерно си ги вземат с написаното в техния правилник партиите и после се правят на БЛАГОДЕТЕЛИ. Защо не заложиха в техния бюджет повече пари за лечение за да не карат болните да просят ами сега "с чужда пита помен правят". Целия този популизъм ме отвращава. Цецка днес се хвали какви "икономии"направило НС а не казва кой е направил разчетите за "необходимите" им средства. Госпожата не знае ли че няма "икономия" когато си поискал 1000лева за нещо което добре знаеш че струва 500 лева....

Може и да е популизъм, но би било добре всички партии да правят такъв популизъм. Пак е по-добре от нищо.

къде са мненията ни. Нещо не можеш да прочетеш 5 изречения половин час. или не ти отърва да ги побликуваш

С НАРОДНИ ПАРИ ПОМЕН ПРАВИ. ЕДНА НЕВСРАЧНА ЛЕЛКА СЕ ВЖИВЯВА В РОЛАТА НА МАЙКА ТЕРЕЗА.С КАКВО НАГЛОСТ БРАНИ ПАРИТЕ НА НАРОДНИТЕ ЛЕНТЯИ.БРАВО МАМЧЕ ОТ КОТИЛОТО НА биби

Получават 22 милиона, даряват 1,2 милиона. Това е под 5%. Малко нямат ли срам? Замазват очите на хората заради скандала с безотчетните пари. Голяма демагогия!!!! Купиха си в Герб 120 нотбука по 1500 лева единия. И само това ли?! Да не говорим за колите, разходките в чужбина и прочие...

ами то в бг е такаква демагогия всичко

субсидия. Те нямат ли членски внос с който да се издържат. Кой дава субсидия на извън парламентарните партии? Нали трябва да имат равен старт във всяка предизборна надпревара. Затова е трудно на новосвормирани партии да се борят с парламентарно представените и ние като избиратели да нямаме алтернатива освен статуквото.Всяка партия да се издържа от членския си внос. Марш от държавната хранилка. Всички партии с равен старт на изборите. Парите от субсидията за здравеопазване и образовани.

Именно! Това се питам и аз. Защо държавна субсидия?! Защо бъркат в нашия джоб?! Да се издържат от членски внос!!! Идват избори, пак ще се потроши грешна пара за агитация и пропаганда, докато хората мизерстват и нямат пари за лекарства и операции ! Боже, кога успяха тези алчни нещастници да си гласуват толкова привилегии и да ги облекат в законова форма?! Политиците от времето на бай Тошо ряпа да ядат, тези ги надминаха хилядократно. А преди 22 години същите се възмущаваха от привилегиите на БКП функционерите!!! Сега да си посипят главите с пепел. СРАМ, СРАМ, СРАМ !!!

Не разбирам чии пари, от собствената си заплата или от паричките под масата, от контрабандата на цигари, гориво и алкохол, от КОИ?

Която партия рекламира най-много, тя е българския душманин. Също, като мобилните оператори - всички ги псуват, а те си въртят скъпоплатените клипове. Така, че гледайте внимателно.

Парите се дават предизборно.Само за едно дете.А другите?Дават се ,защото медиите са поели инициативата.Ако аз управлявах и направех такова дарение ЩЕШЕ ДА СЕ СРАМУВАМ от себе си.Една дърцавна власт помага на само едно болно дете.Това не е почтено спрямо другите болни деца,дами и господа...

Това което от ГЕРБ са направили е една благородна постъпка, без значение дали целят да съберат гласове за изборите с нея .Защо от БСП не го направиха,нали и на тях им трябват гласове за изборите ? Аз съм един обикновен работник и ще подкрепям ГЕРБ,защото поне те се опитват да направят нещо за държавата,а не като старото правителство,което съсипа държавата и сега само лаят.Като БСП са толкова умни,защо не подобриха живота в България,а го доведоха до такова дередже,че при тяхното правителство от ЕС ни замразиха всички субсидии ,които бяха отпуснати за развитието на държавата ни.

Правели опити казваш? Ето какво казва радио Ереван за опитите. Попитали радиото, може ли мъж да роди? Радиото отговорило- не знаем, опитите продължават.

Това което правят ГЕРБ Е ЛИЦЕМЕРИЕ. Направиха ги след като се дигна скандал а не от "добродетели"както искат да го изкарат...Ако го бяха направили миналата година/ама нали трябваше да върнат заемите за предизборната си "работа"/ или в началото на тази можеше да се потърси и човечност ама "подир дъжд качулка" си е ЛИЦЕМЕРИЕ.

Ако всяка една партия и всяка една мутра последва примера на ГЕРБ ще има и за другите деца. Те поне са се сетили да го направят,а не като другите партии които си харчат парите за собствени облаги.

Дайте да дадем другари е стар и изтъкнат лозунг от времето на ОФ. Ако ГЕРБ си вършеше работата за която аз и ти плащаме, нямаше да има нужда да се дава допълнително и отстрани за това. Или са некадърни или не искат, но вместо да решават проблемите на обществото за каквото плащаме, те ги увеличават и изострят.

Голяма хвалба! Най-добре да отменят този тъп закон с който се субсидират партии и партийки от нашия джоб. Който е решил да се занимава с политика да си плаща членски внос и да си издържа политическите лидери. Да се гонят от парламента мекеретата, дето влизат с една партийна листа, а после си сменят цвета и прелитат като ПеперУТКИ към други групи. На мястото на тези хамелеони да влизат следващите от изборните листи. Не позволявам гласът ми да се прехвърля така от нечистоплътни интриганти и лакей.

Точно така! Подкрепям мнението ти. Най-малко с този "благотворителен жест" герб не трябва да се хвалят, а да се засрамят /ако познават това чувсво/ - и от себе си, и от всички данъкоплатци, заради .............. няма как да се изброят всичките причини.....

пишете какво ни отне ГЕРБ, а не само какво даряват и само заради избори и реклама!!!

И какво ти отне ГЕРБ ? Това състояние в което сме в момента е благодарение на предишното правителство което е източило държавата ни по не нужни проекти като Аец "Белене" и поръчаните самолети,които с вноските си щяхме сега да сме като в Гърция.

Не разбирам защо на партииите им са нужни толкова много субсидии? Заплати, представителни за депутатите и някаква безбожно голяма субсидия, която се използва неизвестно за какво. Но това са наши пари! С едната ръка взимат, с другата дават. Правилното заглавие е - даникоплатците отделиха милион и 200000 за лечението на детето.

да събере парите на лъжливите и крадливи майки, които хем получаваха заплати хем дадоха децата на на ясли и да внесе 3.2 мил. във фонда лечение на деца.

по добре замълчи, че да не разберат хората колко си прост!

Ох, тия избори, ей ... Защо не ги провеждаме по-често?!? Всичките ни политици щат не щат ще станат морални.

България загуби отбора по художествена гимнастика - Бойко им отрязал лентите!

Още Доган ги почна с обръчите.

Господи! Какво ли не правят изборите! Поне този жест е за добра кауза - дано детето да се оправи! Да си пожелаем избори до дупка ли? Току виж много неща в България се оправят тогава!

Да! Ако взимам по 30 милиона субсидия на година, аз ще давам 95% за благотворителност.

Да бе, да, и един мармот увива банкнотите в станиол... На думи всички са морални, но на дела... Като ти светнат очичките и ги барнеш с ръчичките, някак си трудно ще се разделиш с пачките, ми се струва...