Партията разгледала наличните средства на партията от държавната субсидия.

Спрямо спестените средства, които се съхраняват по сметка, и заради практиката партията да дарява средства от субсидията за общественополезни дейности, е решено да се подкрепи дарителската кампания за лечението на шестгодишния Теодор Тодоров на вестниците "24 часа" и "Труд", съобщиха още от партията. За лечението на сина на журналистката от "Труд" Соня Спасова  ще бъдат дарени 100 000 лева.

ГЕРБ ще получи 4 млн. лева повече държавна субсидия за тази година в сравнение с предишната, изчислиха от БСП на базата на справка от Министерството на финансите за получените от парламентарно представените партии суми за тримесечието.

За 2010 г. ГЕРБ е получила 17 819 000 лева като субсидия, а само за първото тримесечие на 2011 г. - 5 451 000 лева, ако тази сума се умножи по четири, ще се окаже, че ГЕРБ трябва да получи близо 22 млн. лева през тази година.
Според него субсидията на ГЕРБ се е увеличила, защото има девет независими депутати, които са декларирали, че тяхната субсидия трябва да отива към партията на Бойко Борисов.

Скандалът със субсидиите избухна през юни 2011 г. и е свързан с т. нар. „декларирана принадлежност".
Чрез тях, без да се присъединят към друга парламентарна група (номадството бе забранено в сегашния парламент), те само й прехвърлят полагащата се субсидия.