Експерти: Бюджет'2012 е стабилен, но без реформи

В проектобюджета за 2012 година се запазва фискалната дисциплина и се залага дори по-малък от предвидения в Конвергентната програма дефицит от 1,3 процента. Липсват обаче реформи в разходната част, както и план за действия при негативно развитие на глобалната икономика.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Бюджет'2012 е стабилен, но без реформи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бюджета има две лица- политическо доверие и външна политика. Първото означава закуска за глутница, второто мечка за вечеря. пък една вързана коза си блеела, блее. и дошъл тигъра. и няма коза на пара- нито лъв на лев- има звездички след миг разсейване...и яростта с която те изхвърля земята майчина.

Тези са пълни идиоти.И по време на растеж и по време на криза без аргументи крещят по един и същи начин и бръщолевят все едно и също --съкращението на разходи ще ни оправи само дето не разбрах как ще почне да расте икономиката като не стимулираме потреблението никак?????ако някой не знае - 3/4 от гдп е потрбление !!!!!Та не по малко разходи , а повече приходи и по умно харчене на разходите вкл. и малко по голям дефицит до около 2-2,5% от гдп за което никой няма да каже копче отвън.....ама то не е само да се перчиш какъв ти е голям експортния размер!!!! . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо тези велики икономически и финансови анализатори не са споделили за друго основно положение в проектозакона за бюджета? В преходните разпоредби е предвидено сваляне на тавана на фискалния резерв от 4,5 на 3 млрд лева. Това означава да се подпемага ниския дефицит с пари от резерва, който ще бъде съвсем изхарчен и през 2013 при негативно развитие, какво ще стане? ГЕРБ (Дянков) вече изразходваха голяма част от резерва - от 8,5 млрд през 2009 г. спадна на 6 млрд, после свалиха тавана на 4,5 млрд - профукаха парите и сега пак го свалят!!!!!

Съмнявам се да не знаете отговора както вие така и много други, но "политиката" ни е такава........

А, какво трябваше да се направи, при липса на пари, с които да се покрие дупката във фиска. МОже би трябваше да изтеглиме подобно на румънците кредит от МВФ??? Да, ама МФВ, не отпуска кредит просто така, ами иска от страната кредитополучател, промени в данъците, пенсиите и т.н. Някой помни ли, какво стана с румънците - плоския им данък скочи от 13-14 на 16-17, ДДС от 20% на 24%, кът офф на заплатите/пенсиите на военните и полицаите. И ако Дянков се поддаде на натиска ипостъпи по същия начин, кво следва ...стачки, протести не се издържа още повече и влизане в спирала, откоято, кой има интерес и полза ? Не и средност. българин а по-скоро БСП, която веднага ще яхне народната вълна на недоволство. Ей разберете не подценявайте българина, ако искаше социално управление и не виждаше, че е криза и в момента няма много какво да се направи, щеше да избере и социален президент като миналия, нали. Вижте, колко хубаво беше с миналия, а пък с тройната коалиция направо беше сууупер - пенсии и заплати до тавана, цените 5 по-ниски, кредите с никви лихви.. Дойдоха ГЕРБ и кво .. срутиха всичко,а!!!

Войната срещу науката продължава... . Такава безхаберна политика и война срещу хората друго правителство не е имало! ----------------- ПП Моля, не ме апострофирайте с Ж. Виденов! Тогава правителството много добре знаеше, защо си организира кризата.

Симеон Дянков да ги научи католиците на нашите "Велики пости".

Икономиката буксува и запада, а герберастите предвиждат ръст 3%?? Може, ама с отрицателен знак. Иначе от фискален резерв 8 милиарда боковците го стопиха до 3 милиарда, ама като свърши, какво ще правим? Може би боко ще дава от неговите милиарди?

нищо не са стопили, точно обратното. ще се стопи до 3, чак когато се направят плащанията по външния дълг следващата година - този дълг дето другите понатрупаха през годиниките за да ви повишават пенсийките

Браво!!! Абсолютно съгласен!!! Как не помни тоя народ, брейй! Ма къв народ то само платени писачи иначе народа знае кой понатрупа външния дълг, чийто падеж е през 2013. Народа помни и също кои откраднаха пенсионния фонд и защо сега взимат пенсии ва такива размери. Нали се сещаш, че ако сега пенсиите герб ги замразяват и не ги дигат (м/у другото във времена на криза) то те са в тоя си размер завещани от СИАЛНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ. Само че, както казах народа помни и това си пролича и на изборите за президент, май ... Никога повече БСП-ДПС-НДСВ-РЗС!!!