Антимафиоти арестуваха главен архитект с подкуп

Главният архитект на община Пещера Надя Грудева бе арестувана при спецоперация на териториалното звено на ГДБОП в Пазарджик при взимане на подкуп.

Обратно в новината

Коментари - Антимафиоти арестуваха главен архитект с подкуп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"общинската служителка е поискала от местен бизнесмен пари срещу услуга, която влизала в задълженията й" Прочетете внимателно текста. Пискала пари за услуга, която влизала в задълженията й. Каква е тази услуга, дали наистина влиза в задълженията й. Нещо доста неясно има в този текст.

Срам и позор за 200лв!Сега има да я сочат с пръст... Добре,че съдът ще е оправдае за липса на доказателства.

Когато хванат циганин с крадени материали - желязо, кабели и т.н. за 200 лева не му правят нищо, а го пускат. Закона така повелява. До 2 минимални заплати нищо. Може ли да се тръби за всяко такова нещо. Не е необходим ПР, а бърза и ефективна присъда. ГДБОП няма да се прослави с 200 лева. Нека си работят хората ама да има и присъди. То е ясно, че за осраните ни градова - презастроени, мръсни, без инфраструктура, без оаркинги и зелени площи са виновни и архитектите.

Едва ли си просветен. Архитектите са първите, които биха оправили инфраструктурата, стига някой да преразпредели средства натам. За съжаление средствата знаете как се преразпределят. Архитектът е животно с вкус, усет за красивото и страмеж към съвършенство. Кой знае как и защо са и' бутнали 200 лева. Бъдете сигурни, че ако играеше по гайдите им нямаше да я разкарат.

наистина колкото и да вземе, все е корупция. Но да ни занимават с някакви си двеста лева!? Свършили са си работата, извършили ареста, но чак пък и да го обявяват, голямата работа.

Продължавайте да се занимавате с кокошкарство. Не могат да хванат монополите, ама издумкват десетки милиони за СРСта и накрая хванали някаква мизерна кина с 200лв. Че се и хвалят... :(

Мдааа, наруши огромните апетити на Петърнейчев в курорта и я "хванаха" с колко? Двеста лева! И то за тези двеста лева-ГДБОП! Чудя се колко взима един редови служител на ГДБОП на месец, та им губят времето, докато престъпниците като Петърнейчев си купуват хотели! Прах в очите на наивниците. Пак!

то това не е дребна риба, не е даже попова лъжичка... направо планктон.

200 (двеста) ЛЕВА? Абе, хора, това не е дори част от заплатата на спецченге един брой? Защо се занимавате с маргинални и подмаргиналните простотии, идете и препипайте главния на София.

За милиони няма закони, за кокошка няма прошка. Това не си ли го чувал някога?

ГлаДните архитекти са национално бедствие!

Ами да бяха се "разходили" по Черноморието- Варна ,Бургас... ами да им поглезнат соб-стта на вс.гл.архитекти/на близките им/ и .. ще се "отвори" една картинка!!!

Много главен архитект са хванали с огромен подкуп. На Пещера! С цели 200 лева! БОП-а не смее да бръкне там където трябва, защото мигом ще им отрежат пръстите и светкавично ще ги уволнят. Имам предвид ЦвръЦко спестовника, ББ-Тиквата и техния кръг от гробаджийски приближени и фирмички. Там са голамите далавери и рушвети. А те хванали главния архитект на ... Пещера! Що не хванат Петър Диков, а? Да, ама след 2 минути са на улицата.

То всички вземат, ясно е. Различен е размерът. А много просто, без разследване може да се разбере кой е дал, и кой не е. Защото има закон, който ТРЯБВА да е еднакъв за всички. Но не е. Примерно по закон няма право на висок строеж на по-малко от 5 м от дъното на имота. Да, ама само за някои. На въроса защо почти всички наоколо са така, отговора беше-"при тях ситуацията е друга", т.е. те са "бутнали", а аз не. Или просто казано, всеки служител, положил подписа си под документ против закона, е ясно защо го е положил. Няма какво да се умува.

Ми то да си главен архитект означава да си "гладен" архитект, в общините нищо не се плаща. Пък и с 200 лева подкуп каква е ползата.

Ако сте стигали до тази институция ще сте доволни от новината. Нищо че са само 200 лв. и 5 лв. да бяха пак добре. Защото мен един главен архитект ме мота няколко месеца, като непрекъснато се намираха извинения защо не са ми разглеждани документите, но аз се запънах и не предложих пари. А на тези които са давали въпросните 200 лв. са ги разглеждали, а някои са давали и повече защото документите не са им били съвсем наред.

защо само дребните риби ни подхвърляте ? а тези на големите градове . където парите са в пъти повече. кой ще ги лови?

Аве ко сте го натедили по стар мутренски обичай тоз телефон ве? Да не е оръжие някакво или дрога? Ей няма да са опрай таз полиция в близките 9000г.

Да беше дошла в София,та да научи как се искат 10 пъти повече пари

Най-после! Пребориха корупцията в България! Герой! Така трябва! Ето и Европейския съюз, ще може да напише в поредния си доклад как сокчетата БББ са доказали своята непримиримост с корупцията на всички етажи ... извън Правителствения

Нека проверят всички общини в София - най-вече община Овча купел. Там са най-корумипраните и най-наглите чиновници.

абе как ви 200 лева .хора това се казва демагогя .всичките правителства я могат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

200 лв. казвате - за малкото градче са си пари. 200 тук, 200 там и чувалът е пълен. Дамата най-вероятно ще се отърве с условна. И следващия път с братовчед да си направят консултантска фирма, която да подготвя документите на хората. Така ще минават по-бързо а и държавата може да прибере ДДС :))))))

А главния архитект на София!Стига с тия дребни риби!

...а Главния на Варна - момченце от фирмата на Главния на София, ха, ха

Няма дребни риби. Всичката престъпност трябва да се бори, само това е пътят. Разбира се, трябва да се залавят и по-големи "играчи", но в България това е сложна работа, знаем защо....

На доста хора подкупното им съзнание заговори.Малко им били парите.Ами хората които работят цял месец за толкова?

Хората дето бачкат за малко пари - и те биха взели. Вервай ми.

та откога 200 лева се броят за подкуп? това са пари за семки на бг мутрите. мен "лекарите"от боенната болница в цофия ме ощавиха с няколко хилядарки за операцята на маика ми. даже един нисак толуп наричащ се "доцент цтоименов"-завеждащ коремната хирургя ме заплаши, че ако не му дам парите нещо лошо моzhело да се случи на маика ми. бих смачкал тази гнида, ако не се страхувах, че убииците в бели престилки могат да се решат на всичко. пропаднала комунашко-мутренска псевдо дарзава

Ами ако е някоя сравнително съвестна служителка, която не иска да извърши някое не дотам законно нещои спъва нечии интереси и са решили просто да я махнат, и тези 200 лв не ги е поискала ами просто са и ги дали като благодарност. Нямам никаква информация по този случай ама съм чувал подобни неща. В бг е лесно да се прочисти пътя от неудобни служители с малки заплати. И пак да кажа че не я защитавам а просто разсъждавам, всички други приеха "истината" представена доста елементарно.

...бай ГанЮ на избпри. Отсега. Гле'йте к'во става до есента :)))

Стига 200 лв срамота ,В София се подмятат десетки хиляди ще ми говорят за 200 лв.За разреяително за една ограда те праватна луд те говорят за 200 лв.

То пък тоя бизнесмен се излага бива ли такива работи 200 лева пари ли са ,ами тя жената и тя трябва да си купи това онова не бива така все пак услуга му е свършила . Някой ще каже заплата нали получава ,абе това заплати ли са в Българи я несериозно е смешно е да се коментира

Ха да отидат при господин Диков сигурно ще трябшат Зилове за подкупите, да отидат в Люлин , Младост да видят безобразията на архитектите

А Пешката Диков кога ще го приберат? Той е по-голям тарикат и работи на високо ниво и не е толкова прост да вземе пари директно, но ако имат желание има как да го изловят! Лошото е че сигурно се отчита и на сегашните власти..

А арх. П.Диков вместо да е в затвора след своеволията по черноморието, го направиха главен архитект на София ?!?!?

То че в България чиновниците взимат подкуп май отдавна не е новина. Антимафитите могат да проведат същата акция в която искат община.

Боже, нима това е новина?! Та в България вече подкуп от 20 000 лв. се смята като нещо най-обикновено!!! Виж да беше подкуп от 200 000 или 2млн лв. си е нещо съвсем сериозно. А някой да е чувал да е хванат за подкуп с 6 или 7 цифрена сума??????????

Как са ги наредили парите! Браво! Герои! Защо съм горд с българската полиция. Поздравявам ги с песента на Веско Маринов и си лягам спокоен след ареста на престъпничката, обирджийката, наглата от Пещера. Пожелавам на хората от Пещера да си намерят скоро нов архитект/ в малките общини се избиват за тази"лека" длъжност/, т.е до година - две. Ако не успеят да го начу...ат на пишман бизнесмена.

За петък не става, ама в понеделник в 11.30 да си на преглед при мене. Нещо си се записнал. Абе пиеш ли си хаповете дето ти ги предписах?

Или не си ми разбрал иронията или си нещастния бизнесмен. Ако не си нито едно от двете, глътни едно хапче щом си специалист по тях за поумняване. Така става ли?

А красивия кмет Варсанов него ще го разследвате ли?

ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА -заболя ме стомаха да се смея-то голяма новина ,голямо нещо.Браво на антимафиотите -това се казва удар по родната мафия.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СА АРХИТЕКТИТЕ ОТ ДАГ И ОТ ОБЩИНИТЕ.

Ама и вярно кокошкарска итория. В София с такива дребни суми не си играят. Смешни са! Хванали една. А колко народ чакат разрешение за ползване, защото не са бутнали нужната сума... Защо не започнат проверки за тези забавени разрешителни?

А подкупната-крадла Надя Грудева ще бъде ли осъдена или ще си продължава с подкупната практика?

Не съм и адвокат, ама тя сериозно се опъна на нездравия апетит на областния управител Петърнейчев вкъм Пещера. Това е следствие. Като я окалят и махнат, ще се разбере, че не били двеста лева, ами двайсе и не ги е взела, а ги е загубила! :)

за кокошка няма прошка!

де да е само тя, защо са толкоз много тези общини в българия - на 2000 души - камара службогонци...аман, МЕТЛА да заиграе

35 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ТАЯ!!!!!! завлече държавата ........ А ЗА КИРИЛ ДОБРЕВ /С ДВАТА КУФАРА С ПАРИ - БСП/, ЦВЕТАНОВ /500 хиляди лева хонорар - ГЕРБ/, ДОГАН (с извинение)/тоже хонорар 1 милион - ДПС/ - ХВАЛА НА ТАКИВИ .....

Крадливо племе ей !!!

тя системата е построена така, човече. при 320 лева заплата - това е положението.

А защо работи за 320 лева бе колега? Да беше напуснала. Да си беше направила една фирма. Веднага щяха да потекът милионите към нея.

Тъй де,50 годишна жена е хваната с емблематичната сума от 200лв.Не,че я оправдавам,изобщо не.Но се сетих за хилядите труженици на прехода към капитализъмът,дето окрадоха и взеха подкупи за десетки хиляди пъти по 200лв.Е,сега са видни,национално отговорни бизнесмени,които си пушат хаванските пури,возят се на бронета с ескорти,имат яхти и имения....изобщо лукс.Камо ли някой,някога да ги хване.Така е в БГ.Жалко,по принцип.

Главен архитект с подкуп от 200лв? Или е много глупава или не е вярно.

Тъй де,50 годишна жена е хваната с емблематичната сума от 200лв.Не,че я оправдавам,изобщо не.Но се сетих за хилядите труженици на прехода към капитализъмът,дето окрадоха и взеха подкупи за десетки хиляди пъти по 200лв.Е,сега са видни,национално отговорни бизнесмени,които си пушат хаванските пури,возят се на бронета с ескорти,имат яхти и имения....изобщо лукс.Камо ли някой,някога да ги хване.Така е в БГ.Жалко,по принцип.

Ти ако се напънеш и невинна ще я изкараш.

дали 2, или 200 или 200 000, подкупът е подкуп. криминално деяние.

Абе 200 лева не глобална сума. Щеше да си плати тока жената. Не вярвам да има работещ човек в БГ който ако му падне сгоден случай ще откаже някой лев допълнително. Проблема ни е голям но, никой не говори за него - нямаме пари и сме много бедни, без съби с 10 болести, не ходим по лекари и зъболекари защото сме мишоци.Превиваме гръб за по 200-300 Евро и пак сме доволни че не сме на улицата. Има и по зле казва Българина.....