България: Имаме въпроси към предложенията на ”Газпром”

Голяма част от предложените от „Газпром“ отстъпки заради антимонополното дело са записани в българските договори с руската компания.

Обратно в новината

Коментари - България: Имаме въпроси към предложенията на ”Газпром” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всички бетонени глави, които се опитват да запазят обвързването на България с ГАЗА било то с користни цели или от много акъл, искам да напомня, че страната ни се къпе в безплатна енергия - ГЕОТЕРМАЛНАТА. Тя е енергията на 21-ви век и нейните съоръжения, най-често, се самоизплащат за по-малко от година. Освен това е международно призната за екологично чиста, тоест възобновяема. Докато всички други страни бясно строят подобни съоръжения, в България процесът се блокира посредством липсата на подходящи законови промени и услужливото мълчане на средствата за масова манипулация.

И ги удари здраво, с гол гъз по ташаците г-жа Тебемушка Путакова ....

"ИЗПУСНАХМЕ ПИТОМНОТО,ЗА ДА ГОНИМ ДИВОТО"!!!НАГЛИТЕ ГЕРБЕРИ И ФЕОДАЛА ИМ,СПРЯХА ПРОЕКТА"ЮЖЕН ПОТОК" И СЕГА ЩЕ СЕ ОФЛЯНКВАТ!!!ТЕЗИ НАГЛИ ПРОДАЖНИЦИ СПЪВАТ ШАНСА ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ИКОНОМИЧЕСКИ,КАТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ НА КОНКУРЕНТНИ ЦЕНИ!!!БЕЗ ЕВТИНА ЕНЕРГЕТИКА,НЯМА РАЗВИТИЕ!!!

Цените в Бг са от най-ниските, ако не и най-ниските в Европа. Има го на страницата на ЕК. Та за какво е разправията, за руснаци, американци и български глупаци и още какво?

Ами питайте

И НИТО СТОТИНКА ПОВЕЧЕ!!!

ВИСОКИ ЦЕНИ= ЛОША ДЕМОГРАФИЯ РОДОЛЮБЦИ?

"Российский газ для Европы в 2017 году подорожает на 814%. Как заявил во вторник зампред правления Газпрома Александр Медведев в ходе Дня инвестора, средняя цена вырастет со $167 за 1 тыс. кубометров в 2016 году до $180190 в текущем году." Това 30 процента ли са Вашата Ма.....а!!!!!!!

"Според нея трябва да запазим позициите на България като транзитен център" , е добре де но нали след две години спира на транзита на газ през през Украйна, ние какво ще транзитираме , само мигранти ли?

О кривокраката счетоводителка калинка на Р.Овч. сега покръстена гербераска, се изказа за пореден път изключително компетентно за българската енергетика, от която няма никаква представа.

От Америка! Кво се залепихте за Газпром? Някой да ви насилва за това?

От сега бъдете сигурни,че това което реши Газпром това ще стане!! По добре не се хабете,а се помолете!! Щом Дилянчо Добрев ще защитата енергийната независимост на България,пази боже!!!!

Защо искаш Румен Овчаров ли да ни защитава интересите.

От сега сме сигурни,че Газпром ще се правят на ощипани: Ние се съгласихме с вашите (на антимонополната комисия на ЕС)искания!Защо българите искат скъп газ?Мъй здесь в непричьом!А това,че всъщност ,Булгаргаз" е наша фирма това са лъжи на Сорос на американците,на геьовете,на неправославните които искат България до страда под европейско и американско робство

Сега виждате ли как винаги и само ГЕРБ помага на българите. Може да вдигнахме газта и парното (порното) с 30%, но сега ще го намалим с 5%, за да са доволни всички !

Великолепно поставени въпроси. Само с едно уточнение- ако не се намери механизъм цените на газа, тока,храните ипр. да са поносими за населението на БГ- а в момента и от много верме насам те са непоносими-- демографската криза само ще се влошава и никакъв внос на работна ръка от чужбина няма да реши въпроса- тези хора също ще избягат не след дълго към по-нормални икономически среди.

Какъв механизъм да се намери? На който не му стигат парите ще гладува и ще стои на студено. безплатно газ и ток никой няма да ти даде.

ох, не! гадните руснаци ни топлят през зимата! топлят ни с оцапаната им с кръв газ? гадове мръсни! искам чиста американска газ! чистаааа! като планински ручей! искам демократичната газ! искаааам!

Тъй като в статията не са споменати никакви цифри, и аз имам няколко въпроса: 1. Каква е цената, на която Газпром ни продава газта на руската граница? 2. Какви са транзитните такси, които плащаме на Украйна и Румъния, и съответно, каква е цената на която получаваме газта на българската граница? 3. Има ли фирми посредници, които печелят от препродажбата на газта, кои са те, и с колко завишават цената? 4. Каква е крайната цена на газта на пазара в България? 5. На какви цени Газпром продава газ на други европейски страни, и какви са крайните цени на газта там? Без отговорите на тези въпроси не бих могъл да си съставя мнение дали цената на газта е висока, и ако да, каква е причината за това!

Отговорът на тези въпроси е с гриф "Строго секретно", щото в противен случай ще лъснат многото зависимости между лидерите на БСП, Русия и ще се разклати любовта към Матушка!

То и за слепите вече е видно, че нещо се случва на фронта с газа! Тази история с Гергов, Дончев, Овчаров и Цацаров неслучайно се обявява точно сега.

ТИ МУРЗИЛКА ИЛИ МАРСИАНЕЦ СИ НЕ РАЗБРАХ.

Мурзилка??? Абе пич, от какъв език е тази дума и какво означава?

1. тайна 2. тайна 3. голяма тайна, че и Р.Овч ще изключат 4. 720 лв (1000 к.м.) 5. 250 лв (1000 к.м.)

Цените са на природния газ са публично достъпни и пуснати в интернет от ЕК. В България е най-евтиния газ.

На повечето от въпросите ти отговор има. И изобщо не е най-пазената тайна на света. Даже напротив - съвсем официална и достъпна за всеки информация е. Най-общо казано за крайни битови потребители и индустрия имаме едни от най-ниските цени в Европа. За любителите на повече детайли - приятно четене. :) link

Ей , вземете си сваршете работата , лапачи некадърни

И С ТОВА НАПЪЛНИ НА БАНДЮГИТЕ ,УПРАВЛЯВАЩИ НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ ТОРБАТА

деер

Политически консенсус в ЕС - до 28 долара на барел!!!! Цената на газта да производна на тези 28 дола!!! Всеки танкер да носи документи от кои кладенци носи петрол!!!! Регистрация на кладенците в Брюксел!!!!

Дойде време ефектите от управленията на БСП да бъдат премахнати. До сега падаше яко цоцане от народа!

що не кажеш как се гушите от шистовотто разбиване ?Вредите и съсипвате природата кръвопийци.Газпром е на поносимо предвид дължината на тръбопровода но не можете да крадете.Колкото влезе като газ се заплаща.Гювеч и крадене няма.

То хубаво да са ниски цените ама дали ше има какво да плащаме след 2019 год. ?

Чудя се, колко български позиции може да има по въпроса за по-ниската цена на газа...

ЧЕТИ НАДОЛУ -ИМА ЕДНИ ДЕТ ИМ ПЛАЩАТ В КОПЕЙКИ ТА ТЕХНИТЕ ПОЗИЦИИ СА МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНИ

Техните позиции много трудно могат да се нарекат български.

Лоши хора ,пускат слухове че аз съм накарал Плевналиев,Ненчев и Митов да плюят Русия ,пък сега съм искал ефтин газ,ТОВА Е ПЪЛНА ЛЪЖА ,НАКАРА ГИ МЕРКЕЛ ,АЗ САМО ИМ ПРЕДАДОХ НЕЙНАТА ЗАПОВЕД .

Щото в Германия им правят евала на руснаците, затова им е толкава ниска цената...

Комунистическите подлоги са и гъзолизци...

Това е тролипутска лъжа!Свръхскъпият газ и заробващите договори не са сключвани по времето на Борисов!И са сключвани и изпълнявани изключително в интерес на Газпром и ощетяващи максимално интересите на България!

България първом трябваше да постави Гоцета и Овчовци до стената...После да постави условията до Газпром...Щото не са виновни руснаците, че нагъват баницата..

ИСКАМЕ.НИСКА.ЦЕНА.НА .ГАЗА.ЗА КРАЙНИЯ.ПОТРЕБИТЕЛ Намерете,моля, подходящата методика на ценообразуване.

Искаме си високите цени, искаме си робството.

Без да се отчете комисионната, която ЕК си е заделила, за услугата да преговаря с Газпром от името на българските власти, няма как да си обясним защо цената на руският газ за крайните потребители е по-висока от реалната.

Според шефа на БЕХ нямало яснота по методиката за определяне на цената - господине вие трябва да се подготвите и да защитите методиката, която смятате за справедлива. Стига чакахте руснаците да ви казват каква да е методиката. Застанете като равноправни партньори при преговорите, най-после!

ПИТАЙТЕ Р. ОВЧ. МЕТОДИКАТА Е НЕГОВА

ХАХО, и аз исках по Великден агнешкото да е 5лв. ни продавача ми искаше 15лв.Каза ако взема 1000кг, ще ми го даде по 8лв.Защо гледате Германия която купува 50 пъти повече от нас газ за което получава отстъпка в цената.

Ами ако не искат да ни продават газ?

НИЕ ЩЕ МРЕМ ОТ СТУД,А ТЕ ОТ ГЛАД;)

Значи, руснаците накараха агентите от КЕВР да увеличат цената с 30% на газа по време на служебното правителство на БСП, а сега ще я намаляват пак с 30%. Безродници и продажници сме ние!

Такива сте ве!

В КЕВР са най много представителите на ГЕРБ и РБ, шефа им е от РБ (близък до Иван Костов), така че в тази комисия американските агенти преобладават!

Какъв дебат трябва - това е работа на експерти - да намерят точните аргументи за максимално намаляване на цената, да проучат какви цени плащат другите държави и т.н. Не ни трябват политически дрънканици

Че кой е по-голям експерт от Боко и ментора му - хидроинженера?

Аз ,Ненчев и Митов сме виновни за високите цени ,защото плюхме Русия като изоглавени ,но БОРИСОВ НИ НАКАРА А СЕ КРИЕШЕ ЗАД НАС,голяма лисица е Борисов

Цените и при Гоце си бяха пак толкова високи... И да им го лижеш, както ти правиш, пак ще те дерат хубаво руснаците.

Добре, че бяха от Нова Република да повдигнат въпроса, иначе отиваше работата към изпускане на сроковете. Дано успеят да договорят по-добри условия за България.

За това всички българи искаме да сме в ЕС. ЗАЩОТО САМО ЕС МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ АКУЛИТЕ ГАЗПРОМ И ТЕХНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОДЛОГИ!

А, как ще се защитим от Брюкселските чиновнци подлоги на корпорацийте идея имаш ли?

ВСИЧКО ПО РЕДА СИ;)

Когато КЕВР вдигна цената на газа една тумба платени тролове наскачаха пред трамваите и протестираха всеки ден.Медиите заляти от изцепки и заплахи! Сега за преговорите с Газпром интересът на българските граждани е буквално нулев. Е кажете какво да си помисли човек?

Щото половината бастуни нямат идея как се формира цената на ток, парно, храни и индустрия. Въобще не разбират за какво става въпрос.

... щом омаловажаваш протеститесрещу цените и монопола на Газпром ,мислещ човек от България веднага познава,че си руски трол!Какво друго?

... щом омаловажаваш протеститесрещу цените и монопола на Газпром ,мислещ човек от България веднага познава,че си руски трол!Какво друго?

Е КАК ОЧАКВАШ ДА СЕ ИЗРАЗИ ИНТЕРЕСА НИ?

Всички плюете Брюксел и възхвалявате Русия, а то какво стана: накараха ги да свалят цената, но местните продажници за няколко рубли казват, че ние си харесваме скъпото. Пестете пари, че другата зима яко ще се цака на руските господари, любезната подкрепа на ГЕРБ, Патриоти, ДПС, БКП и всички други партии създадени от БКП.

"накараха ги да свалят цената"??? Нищо подобно драги. Накараха ги да разрешат пре-продажбата. С което автоматично се обезмислят сегашните отстъпки от цената правени от руснаците по политически причини. И се дава стратегическо предимство на "основните вносители" - Германия и в бъдеще Турция.

Айде поредния червен трол, готов да си продаде родината за пакет цигари и безплатно кафе. Затова навсякъде предоговориха, само при нас се ослушват? Без акцизи караме едни от най-скъпите и некачествени горива в Европа, но руския Лукойл сигурно пак няма вина?

Газпром - е финансова империя. За информация на нашите преговарящи потреблението на България е по-малко от 1% от продажбите на Газпром. Ние сме бедни и нещастни, а нашите преговарящи са лайнари и пак ще се осерат по нашенски.

Радеф ти ли си бе? А?! Мирише ми на комунисти бе!Нинова!Ти ли си ма?Виж как искат от нас да наложим санкции на Русия! Това е то Европейският съюз!Да ни налага своята политика която накърнява интересите на .... за а) Газпром за б)интересите на руските олигарси за в)на ,,българският бизнеселит"

нали е експерт и ще го правите енергиен министър? После ще разправя че не сте го питали..

количество по цена равно .. сума ... какви други формули знаете, че не съм мн в час ... плюс за бате минус за кака ... тия формули няма ли как да ги забравите

Както обикновенно куп празни приказки: три стратегически цели 1 - "тази, свързана с цените" Ми я сравнете с цените на Статойл, Норвегия, гоито са основния доставчик на газ са Западна Европа. 2 - "със свободата и гъвкавостта на пазара" Той пазара и в момента е свободен! 3 - "и с мястото на България като център на транзитни потоци" Това можем вече да го забравим, след 2019 ще сме крайна точка, без транзит.

Абе от 13 март сега ли чак разбрахте , че има неясноти, явно всички сте на хранилка в Газпром, другите държави отдавна заявиха исканията си, да не говорим, че могат да им връщат даже суми, особено що се касае за преноса, плащат ни най-нискат цена за пренос и най-високата пък плащама за газ. Аман от продажници, браво на Трайков и М.Димитров, че повдигат непрекъснато въпроса та някои хора да се посъбудят.

само договорите,не цените... Трайчо Трайков.... трябва да се промени формулата.... Намесва се и вкарване на елементи от спот пазарите...да не стане обаче,вместо по-евтино по скъпо.... Внимавайте много.

Не е луд който яде зелника ,а който му го дава . Във газовата верига има един куп посредници , и те си гледат интересите . Газовите хъбове на Тиквата , екскурзиите на Ирландската овчарка ,дето щеше да кара катарски газ с камилите ,всичко това е вятър и мъгла .Никой няма интерес газта в България да поевтинее .

Не виждам топ експети, юристи и икономисти и изобщо опитни хора. Руснаците имат цели институти , които разработват позиции и ползват топ английски адвокатски фирми, а тук карат на спомени и се крият неумело зад Брюксел

Появят се и специалисти по ТВ които обясняват как стоят нещата, но надделяват политиците и нещата се объркват съвсем, особено като започнат да говорят кой е виновен , какво било преди 5,10,15,20,25 години.