Договорът за ”Турски поток” е пред подпис

Междуправителственото споразумение по проекта за газопровода "Турски поток" между Русия и Турция е практически готово за подписване.

Обратно в новината

Коментари - Договорът за ”Турски поток” е пред подпис | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това са големите обеми на енергийни ресурси, които ще пристигат от САЩ, Австралия и Азия в течение на близките няколко години всяка година даже в шестък на 31 февруари редовно пристигат....смешник!

Някой от тук изявяващите се турско-руски поклонници съзнава ли, че този газопровод има смисъл, ако ЕС каже ДА. Два изолирани бедни чукундура се договарят за нещо, което е за ЕС. Смеееех.

А ти съзнаваш ли че Турция консумита газ колкото Германия ? И макав е ЕС ти ще копуваш сега или от Германия или от Турция ИДИОТ

Договорът за Турски поток е пред подпис"....... за един подпис чакат години, а за втория колко петилетки ли ще минат.ха.ха

Само вдигат шум !

Нали преди 2 години го подписаа тоя поток? Да не го подписват пак догодина?

През ноември 2015 всъщност Догана каза, че няма да го строят.

Отечество любезно. Погледни ги. Радват се, че поробителят им и окупаторът им си подават ръка против интересите им.

Точно там,в детайлите е препъни камъка за "Турски поток"!Иначе още преди две години щеше да е подписан и щеше да се работи по него!Това че замазаха гафа с руския самолет съвсем не означава ,че газопровода ще бъде построен!Турците тепърва ще се пазарят!

Докато Турски проект е политически, а не икономически проект, вероятността да се случи е малка.

Айде честито, пак не позна, ганъо, че и ви отсвириха като малка гара.

Разбираема е радостта на редакцията, че нещо се случва около Русия, като се знае генезиса на редакцията, но. Договор и споразумение са различни неща. В случая с неслучващия се Турски поток, договор е внушение, а споразумение е заявено желание за договор някога.

Трябваше ли и ние да им свалим един самолет, че да изпълнят и нашия проект - Южен поток!? Или това дали им свалят самолети или не няма никакво значение?

Терорис тоя Путин бе , иска да взриви Бочковото хъбче.

Петата колона у нас да започне да носи чалмите и да целува краката на Ердоганчо, защото джуджето ще бъде разочарован.

Харесва ми. г-н Ердоган и на нас ще предостави от нашата газчица

Нищо чудно от Ердоган да можем да купуваме по-евтино отколкото директно от Путин.

Дигай шалварите и беги да готвиш манджата, че Асан довечера ще ти начупи канчето дет си си губила времето по форуми.

Тъкмо ще ти пречистят газопровода бе душа, нали само там ви работят?

Абе другари!Турция е дала Русия на съд заради цената на газа и първото заседание е 2017 година!Това означава,че докати не се споразумеят за цената газопровод няма да има!

Не говори глупости бе манипулатор

Първият престъпник ИК ритна Син поток и той отиде в Турция.За турците газа е със 17% по ниска цена. Сега другите престъпници ритнаха Ю.поток и той стана Турски поток. Българските газопроводи стават въздухопроводи. Обеми на втечнен газ от САЩ. На цена с 28% по скъпа от руския газ. Хаирлия да ви е

Син поток си беше проект за докарване на газ директно до Турция, освен това още не работи на пълен капацитет.

Ако сте ходили по Европа може да сте видели че навсякъде монтират ветрогенератори и то с внушителни размери. Поляците произвеждат ветрогенератори и перки от алуминии и продават на цяла европа , в Полша накъдето и да погледнеш по баирите е пълно с перки. След време северните държави ще произвеждат толкова много електроенергия че няма да им трябва никаква газ или ще е в значително по малки количества. Нас са ни отсвирили от всякакви проекти защото виждат че сме замираща държава без никаква икономика със нарастващо ромско население , тоест тук всяка инвестия е обречена на провал.

Кучетата си лаят, щатските тролове квичат а керванът си върви.

Чакат поредния оглозган,кокал!

България нищо не печели на практика,от този така наречен ''транзит''. България на всичко отгоре е много малък потребител на газ! Не разбирам на кого му пука, за това колко газ ще потребяват мега икономиките на Германия, Франция и Италия например и от къде ще си го доставят !?

А кога,ще го колят?

Ами руснаците на нас бяха дали шанса да сме на ПЪРВА ЛИНИЯ ,и всички от нас да зависят и бял хляб да ядем и да сме на уважение,ама с тикви начело -толкова. Сега същият този руски газа,ще си го купуваме и ще бъдем зависими от Високата порта -по заръката на Вашингтон.И хилядите работни места и многомилярдните инвестиции ще бъдат пак там,а и транзитните такси пак там ще бъдат,а ние ще им се молим,а те ще си ни изнудват както си искат. Вече турските тирове, съвсем няма да спазват Закона за движение по пътищата в България,ще продължат да ни газят и ние никога няма да съдим турски гражданин...И каквото Анкара каже,точно това ще правим без съд,както им върнахме един близък на Гюлен -тя няма да признават български съд,само като ни свирнат и трябва да изпълняваме.От сега се вижда как вече ще бъде.С една дума,държавата България е предадена от Бойко И УБИТА !

Турски чучур е газ за Турция, от Русия! Проект на Путин и Ердоган!

Шило

Ами значи едните ги удовлетворяват количествата и цената, а другите има къде да ги реализират. Що ги мислиш?

Единият с ибрик,а другия с вазелин...?

коя цена? Тази, дето още не е договорена ли?

В момента Путин говори по темата в Истанбул на енергииен конгрес. Ердоган и Алиев (Азърбейджан) присъстват също . Днес ще се подписва Турския чучур, както го наричат герберите.

На турците чучур, На българите ?ур.

Да гледаш пАтока...За втори път ти се случва,май?!

''Сега пред Русия има няколко важни предизвикателства. Първото - това са големите обеми на енергийни ресурси, които ще пристигат от САЩ, Австралия и Азия в течение на близките няколко години. Също така трябва да се отчете, че стойността на възобновяемите източници на енергия пада, каза той. '' ОСТАНАЛОТО СА РУСКИ БРЪТВЕЖИ ГРАНИЧЕЩИ С ПРОСИЯ!

Шило

Какво предизвикателство може да има в доставките на газ от такива разстояния?

Шило

Сериозно, на какви цени трябва да е газа от тези дестинации? Че сложете и транспорта, терминалите за газ...

И още нещо, което не е по темата, но засяга интересите и на Турция и на РФ. Именно днес, сега ВМФ на РФ съобщи, че обмисля създаване на пълноценна руска военна база в Тартус, САР....

Ами бай ти Путин да приготвя 2 милиарда наем годишно + другите разходи и да действа.

На безвъзмездна основа, както авиобазата в Хмеймим.

А нашия хъб от къде ще го пълним? Да не остане само хъб в средата на нищото?

Боко Лайното може заедно с траверса цецка да го пълнят с пръднята си. Не се притеснявай тя няма свършване.

Въй! Досега как си живял без хъб не знам.

Тази "прогноза" нали "созето" и с-ие платени драскачи са сигурни, че ще им я напомня след някое и друго време? Запомни какво си писал по въпроса. А относно цената на газта за Турция - колкото реши Путин, толкова ще е, ако не вярвате, питайте Ердоган как му е било в поза "партер". Има да плаща големи вересии за сваления самолет и загиналия пилот, те тия неща големите не ги прощават току така, иначе нямаше да са големи. А цената каквато и да е, за жалост ние пак сме от страната на булката. Русия няма вариант, в който да се прецака. Само си спомнете какво докладва преди два месеца Милер на Путин - "Поставих Полша на колене!".

И Турция и РФ имат интерес от "Турски поток". Потреблението на газ в Европа ще расте, а стова и нуждата от нови количества на приемливи цени. Основните количества газ за Европа в бъдеще, ще се доставят по северния маршрут/"Северен поток-1 и 2"/ и по южния коридор/"Турски поток"/. Показателно е, че на колкото и сърдита да се преструва Европа, каквито и "страховити" санкции да налага на РФ, газът е тема табу, нещо свещено и неприкосновено. България губи, това вече е ясно. Това вече дори не подлежи на коментар. И тук не трябва да виним само българските правителства, защото те обслужваха чужд интерес. При най-малък намек за неподчинение и даване на зелена светлина за "Южен поток" щяхме да станем свидетели на поредната "цветна революция" у нас, която да постави на власт правилните хора. Това, разбира се на сваля моралната вина от никого.... Жалко за нас!

Пука ми за вас български свине!

Пука ми дали на някакъв посерко коко му пука за българските свине.

Аферим машаала , газтъ за хъб "Балкан" скоро ще доди .

След 2 години вместо турците да ни плащат за транзит - ние на тях ще плащаме. Помежду другото в момента те плащат $190 милиона годишно.

И сега има "син поток", що не си точат оттам ами през нас?

Защото вече не достига капацитет по синия.

и ако бяхме напреднали и пуснали южен паток, то нямаше да имаме и тези пари, защото по договор беше да получаваме такси за пренос при 90% напълване на тръбата. За справка - син паток работи с не повече от 40% от капацитета си.

Шило

Може и да си прав. Май доста апашки беше подписан от нашите кратунковци.

Жужи и Голъм пак ли се целунаха да увенчаят това събитие? Какво ще правят нашите рубладжии сега? Какви ще са новите опорни точки?

е това е да си нямаш надзирател над главата и си гледаш националния интерес. Интересно къде останаха другите 2 тръбни трасета? Запъда е бил винаги за гаджалите и винаги против нас българите. Полза никаква от тоя ЕС само загуби.

Боко хапна дръвцето за Кристалина, предстои да хапне дръвцето и за газопровод през България. Но това не плаши гламавите българи - гласуват ли, гласуват за Вожда. Той ще ги води помагистрали49 към тучни пасища, където пасат тлъсти бизони!

Напротив, Путя лапна дръвцето за Бокова, другари. :)

Шило

Що бе, Кристалина да не е станала Генерален секретар на ООН?

А ние ще се запеме за палците на краката.

Давайте, другари, вие и без това сте свикнали това да правите. :)

Да гледам вашия ръководител какви ги върши избрал кандидат президент - пиандурник.

Ти да не си шеф на руско-българска газова транзитна компания? Ако е така, хващай си палците, секна ти далаверата!

''Той съобщи също, че въпросът за доставки на газ в Европа по "Турски поток" засега се разработва. '' Разработват се нови санкции срещу Русия никой не мисли за газ по турския чучур!

Абе остави ги руските клоуни и техните гъзоблизци тука. Никой не ги брои за хора, а скоро съвсем ще им стъжнят положението.

Шило

Аха, замислили са се, само дето никой не говори нито за спирането на СП2, нито на СП1, че и другите доставки. Мижи да те лажим е работата. Ама щом вярвате...

Шило

Що минуси, бре! Кое не е вярно? Германия и Франция си правят каквото си искат, тук говорим за пакети. Които са против нашите интереси. Ония си пълнят кесийте, нашата вече паяжина хвана. нещо да се случва?

Значи не са свързани двете неща газопровода и цената на газът?И от къде ще тече ако не през тръбопровода този газ? И още нещо прави, ,вчепетление''. ....,,турските партньори' на Путин го дали на арбитражен съд заради цената!?Ха сега де?!Излиза,че Газпутинпром се е опитвал да шантажира ,,турските си партньори''! Много ма кефят турците!Истински родолюбци са!Въпреки,че комунопутлерпропагандата се опитва да ги демонизира!

Можело. Ама не за нас.

Шило

За нас-продухването на тръбите.

Според договора на Ореха ние само си давахме земята и насреща НИЩО. Даже и цените ни не бяха преференциални а напротив - най-високите в Европа, благодарение на Р.Овч. и Станишката, руските подкупни помияри. Така че айде да бега Путя с патока си.

и както Турция има и други продавачи... то купувачът избира от кого да купува и на каква цена. Така е като отидеш на пазара... не продавачът те избира, а ти избираш продавача

Дано го подпишат, та да няма никакъв шанс за Южния паток. А пък то че няма да се построи е ясно :)

Шило

От къде е ясно? Брех, големи врачки сте се събрали тук!

виж за проблемите при проектирането на Южен паток... конденс по тръбите и за да има проектното количество, демек дебит, руснаците трябва да направят компресорна станция, която светът все още не познава.

Защо между Русия и Турция, нали уж Турски Чучур щеше да транспортира газ до ЕС? МАЙ РУСНАЦИТЕ ПАК ИЗЯДОХА ДЪРВОТО?

Шило

Е как мислиш, за къде ще е газа?

От Русия за Турция. Да си видял някой от ЕС да подписва този договор?

какъв газ? Още не са подписали дори, а уж трябваше вече да е готов този турцки паток.

Никога няма да има турски поток, запомнете го, всичко е блъф, заедно блъмират ЕС, държат потока от бежанци като оръжие, едните бомбандират, другите искат парите...Единия еска да е ЦАР, другия СУЛТАН, два диктатора , две страни на една монета.

в този случай турците си гледат интереса и лека, полека подготвят руснаците за безсмислената им инвестиция.

Не си спомням КОЙ отиде на крака при новия си ортак.....????

а така,попръцквай да има за хъбчето

А, КАК ВЪРВЯТ НЕЩАТА СЪС СЕВЕРЕН ПОТОК 2....?БЛЪФ ЛИ Е?

чудя се на такива тъпанари като теб, как изобщо си позволяват без капка срам да изразяват мнение, при това по геополитически теми, след като дори не умеят да пишат грамотно? Абре, овча главо бомбаНдирана, запиши се на вечерно училище!

турците много фино гъбаркат мужиците. Отдалече им го казват, за да не ги заболи... Европа си има и от други места газ, а и цената ще пада.

ще се заклещят яко с турците и пак ще търсят ЕС за арбитър- криви са им сметките на руснаците май

И какво сега, Боко пак с пръст в г.за.

Тогава и да ти е сладко!

Браво. Да подписват. Може и по една свирка да си направят тия двете хитлерчета. Какво ни интересува нас това само не стана ясно. :)

Шило

И да ни интересува- все тая. По-добре да се правим, че нищо не се случва, че времето е спряло, ББойко в ролата на Кашпировски да ни внушава ще процъфтяваме...

Определено повече процъфтяваме, отколкото про Орешарски, СтанишеФ и Виденов.

Може и да не процъфтяваме, но поне не живеем под диктат. По-добре Боко отколкото Ердо или Путьо. Ако не си съгласен - чемодан, вокзал и .... където ти душа иска - я към Босфора, я към Сибир.

Те още не са се разбрали за цената за газа, но иначе бил пред подписване :D Туркието такъв ще го извърти на путинка, че ще има да се върти после 1 седмица като обран евреин!

Путьо ще стои някой ден в харема на Ердоганя, затова нашите ибрикчии да се заемат и да го "почистят" старателно !!! Това е един обречен ан провал проект и турците са предопредили мурзилките за необходимоста на газ в Европа и доставки от други места, но мурзликите просто няма кво друго да правят. Те нищо не произвеждат и разчитат само на ресурси. Добре че го спряхме тоя Ю. поток, че щяхме да се набутаме тотално.....същото важи и за Белене.

Да, с Ердоган и Мадуро! Страхотен лидер, няма съмнение!

Шило

Трасета и бази.

и избити хора, и разрушени градове

Стратегически, този проект е по изгоден за РУСИЯ, така през територията на Турция, няма да се прокарва друг газ, поне така ще се договорят двете страни!Нас ни заобикалят и всички са доволни!Завъртят ли се нещата, бойното поле ще е точно до нас!Какво се оплакваме, пак сме "печеливши"!

Да ми ядат к.ура да ми ядат. Е.бал съм им майката!

а бе нали си имаме хъбче пълно с бобец,що ме занимавате с турски поток

седерастите, дето преди ме убеждаваха, че този проект никога няма да се реализира - как ще коментират това? ??? Благодарение на тъпите седерасти и още по-тъпото ни правителство, турците ни издърпаха килимчето под краката.

Що? Реализирал ли се е?