Турция и Русия ще създават нов газов коридор

Турция заедно с Русия целят създаването на нов енерготранспортен коридор за Европа. Ще бъде построена и още една ядрена централа, освен АЕЦ "Аккую".

Обратно в новината

Коментари - Турция и Русия ще създават нов газов коридор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не харесвам ни Путин ни Ердуган,но харесвам отношението и на двамота към собствените си държави,Единия продава с ЦЕЛ за цяла Европа която НИКОГА няма да се откаже от Руският газ,другия освен поток от газ иска човека и 3 / ТРИ /АЕЦа,ние тук почти готов се чудим как да го прецакаме тотално,макар ,че си плащаме и за него Гърците--те са най-най-големите тарикати,НАС НИ ОТСВИРИХА ЗА ЮЖЕН ПОТОК,СЪОТВЕТНО СЪЖИВЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ ДРУГАТА СТРАНА КЪМ ДУНАВА и икономически и финансово ,но както и парламентарната зала бе изнесен във вид на плакат ГРОБАРИТЕ ОТ ГРОБ-ПОГРЕБАХА ДЪРЖАВАТА,еееееее ние си ги избрахме,,,НАЛИ??????????

"Държавите да се управляват, като корпорации, а корпорацийте да се управляват, като държави!"... кво ги мислите тия толко'?

да те светна.И Турция и Гърция си нямат отцепредатели като Луканов,който искаше преживе,чрез "ТОПЕНЕРЖИ" да подари,да подари цялата газопреносна мрежа на България на Русия.Нямат отцепредатели като Р.Овчаров,Г.Първанов,Сергей Станишев и други комисионери които да защитават интересите на Русия,докато това при турците и гърците няма да се случи.Ердоган може да се целува с Путин,но винаги ще защитава националните интереси на Турция,както и гърците.За какво да се намесва ЕС. И другото,свърши монопола на Газпром и Русия в доставката на газ и нефт.Има вече много други източници и нови енергоизточници.Пример - забраната в Германия след 1920 г. да се използва бензин и дизел.

гъзопровод "Вечна дружба"... Русняците искат да ангажират част от обема на НАНАП и да ценообразуват спрямо ЕС, но консумацията на газ в последния падна с 25 % за 4 години.

Може ли, някой да ме светне, защо за Гърция, като член на ЕС не важат изискванията за прокарване на Руският газ, към Европа, с които задължиха България да спре изграждането на "Южен Поток"? Нещо става, което не е това, което ни казват управниците и се изнася в медиите, май!

Реджеб Таиб ердоган е велик политик-който ще остане в историята --ще остави и Велика Турция ---ние нямаме такъв политик от времето на--чудя се само за Тодор Живков

Аз не зная до колко ние сме роби, но не пишем никовете си с латински букви. Който няма българска майка той не знае и българските поговорки, а те са есенцията на народната мъдрост.

със своя виртуален хъб!

Всички държави си гледат собствения интерес.Всички държави при вземането на определени решения. разглеждат и бъдещите ползи за тях в региона - влияние и възможност да се поучат други дивиденти. Единствено ние се гордеем че сме угодили на някой, с цената на собственото си прецакване. Не е нужно човек да бъде комунист , за да каже че нещо е хубаво.Важното е да осъзнава каква е ползата за държаватас му. Само тука ганьо се радва че е показал червен картон, за да се натегне на партньорските служби, на хиляди километри от нас....... Утре турция ще ни продава газ и ще бъдем зависими от нея, всички стратегически отрасли в страната - комуникации, банки, някои централи , големи вериги са все на чужди компании. И всичко това им дава огромни възможности са влияние в България.

Само комунистите в България гледат преди всичко интересите на руската олигархия и проклинат всичко Българско!

Имаме тъпако договор 2030г. с гъзпром да купуваме гъз по цени свързани с цената на петрола, аман от идиоти като теб, трябва да ви се забрани да ползват НЕТА.

Абе какво сте се хванали за тази газ?На България суровини не и трябват,защото няма никаква икономика.Трябват ни бежанци-млади здрави и прави да опрашват герберите.

Няма икономика, но в магазините пълно с хора, на празници хиляди към Гърция, жилищата поскъпват... "лудогорец" печели повече от Кремиковци, а БМФ закупува 4 нови кораба от Китай и т.н.

Икономическия тигър на Балканите.Добре,че са евросредствата и заемите,иначе жална ни майка

Като гледам "мама" Цацка съм напълно убеден, че герберът й е прецъфтял?!

Сигурно има защо да плюете и по ББ, ама защо и за ЮП?! "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, (В.Иванов, 24 Часа).

Автогол на ЕС. Вместо да пусне тръбата през България - тя ще минава през турция и турция ще държи кранчето на Европа и ще я изнудва, както сега прави Украйна.

Ха-ха! То други кранчета няма. В магазина свършиха и се чака нов внос от Китай, ама с неясна дата на доставката. В Германия, а и в България сега газта идва по въдушнокапков път! Нали тъй? Поне докато дойдат евтините кранчета от Китай.

По тази газова ос Русия-Турция-Гърция ще стане голяма експлозия. Защо ли? - Защото и трите, руснаци турци и гърци са имперски племена и е въпрос само на време да се цакат едни други. Засега виждам само кьорфишеци, на които Европа няма да обърне никакво, ама никакво внимание! А, и парите ги няма. В момента ги нямат и руснаците и турците, гъците пък съвсем!

Шило

Трябва ли и теб да те питам, държавите ли ще изграждат трасето, или компаниите, които ще участват в него?

сериозни проблеми с кредитирането, поради санкциите.

Ние пък си имаме газов хъб.Ако трябва всички соросоиди и гербери ще пърдим в него,но ще го напълним с газ.

Винету от Банкя и верната му рая пак не са поканени на масата. Ще гледаме как света покрай нас върви напред, а ние ще се гърчим пред мутрата за подаяния.

Тъй, тъй, пенсията в Рашата е 115 евро. Цените са мало више нашите. И с какво Путята ще прави тоя коридор?

Шило

Хм, "Газпром" дали пък няма парите? Кой е твърдял, че ще бъдат отпуснати от държавата?

като чукча-графоман, зЕми та прОчети малко за кредитните проблеми на рашистките компании, па тогаз плямпай.

Малко като "гроздето е кисело" звучи коментара. :))) Чакай до по-следващите избори, може Винету и пенсиите да вдигне с едни 10%.

Много сте смешни бе, соросоидни нещастници! Плюете Путин, че сте не грамотни, пишете без да четете и не знаете, че цял свят му ръкопляска, дори и в прехвалената Ви кравария Що не погледнете сондажа на Уолстрийт джърнал от 24 май т.г., за да видите, че и в кравария Путин е предпочитан лидер?! Процент на гласували със силно отрицателно мнение: Donald Trump: 44% Hillary Clinton: 41% Vladimir Putin: 38% Source: WSJ/NBC News polling Ето Ви и заглавието на публикацията, ако можете да четете разбира се: "Trump and Clinton's Popularity Problem", By Aaron Zitner and Julia Wolfe, Published May 24, 2016 at 6:00 a.m. The Wall Street Journal.

Абе, "неграмотни" е една дума, язък ти за образованието, как`Сийкеее.... язък...

Благодаря! Кликнал съм по невнимание върху шпацията на екранната клавиатура, но няма значение, защото в случая Вие сте прав!

Шило

Айдеее, Карла дел Понте се появи!

2 АЕЦ в земетръсен район и то руски и японски! Да протестираме протестъри,хайде!

"Турция заедно с Русия целят създаването на нов енерготранспортен коридор за Европа" Събрали се Путин и Ердоган и решили да продават на Европа газ, без дори да питат Европа, иска ли газта на Путин и Ердоган или не! И това при положение,че Ердоган и Путин ненавиждат Европа, мразят я и се стремят да я дестабилизират! А Европа го знае това! Направили си значи Путин и Ердоган хубаво сметките, ама без кръчмаря!

Шило

Дали? И СП 2 ли е без кръчмар?

Sm3hurk0

А нашия ББ е направо барман.... То па едни сметки.... ум да ти зайде...

Нека погледнем първо какво е потреблението в Европа за последните 5 години в по-долната таблица, където количествата са дадени в милиарди кубически метра на година (bcma): /Billion Cubic Metres, a unit of measure equivalent to 1 cubic kilometre, see also Ordersofmagnitude(onecubickilometretoonecubic_megametre)/ година bcm промяна 2010 524 - 2011 475 -10% 2012 469 -2% 2013 462 -1.5% 2014 409 -11.2% промяна за 4 години -115 -22% Тези данни са взети от Eurogas и включват 28-те държави в Европейския съюз (EU-28). Едно от основните внушения, което лобистите на Газпром (както и много лобисти на природен газ в света) правят е, че потреблението на газ в Европа постоянно се увеличава, като руския газ става изключително търсена стока, около която се върти целия живот на европееца

Тези и да се карат и да не се карат си гледат интересите! Какво стана сега - те се сдобриха и си продължават бизнеса, а тъпите българи все така без никаква полза плюят ли плюят. След като и президента дава тон на оплюване на Русия, какво да очакваме от глупави и неграмотни тъпанари, които се правят на адвокати на управляващите, и то съвсем безплатно предполагам!

Шило

Това го писаха много пъти. Разочароваш.

Sm3hurk0

Турците с няколко проекта за АЕЦ, а ние ще сме на фотосинтеза... Хората са бизнесмени (Путин е Ердоган), а не марионетки, като нашите мили политици.

Турция с проекти, ние с гьол... Да си залагат таралежи в гащите.

Sm3hurk0

Да.. най скъпия гьол.... за съжаление...

а газ в булгариниста йок!??!!?!?!?! въх ,въх ВЪХ

русифилистиците заобичахте турския, хахаха

Не вярвайте на тези двама самозабравили се Диктатори , Хитлер и Мусолини !

Поредното доказателство, че Путин е ибрикчия на Ердоган.

Турция ще преживее като нас два големи шлема.

Шило

Може, тяхна им работа. Загрижен ли си за Ердоган?

ама ти си загрижен за Путя, хахаха

А ти май си загрижен повече за путя отколкото за България.Дори не толкова за обикновените руснаци на които императора им разказва играта.

ся не ми се търси, но помня добре че това лято тука в тоя форум прочетах неколкостотин подробни описания как Путин ще направи Истанбул само на ядрена пепел и стъкло и доста народ предричаше това да стане до няколко часа. Така че нищо чудно след още 6 месеца нещата да са коренно различни от днешните и днешните дитирамби отново да бъдат заменени с клетви как щяли да изпарят Босфора и обяснения колко добри са ракетите Искандер. Изобщо цирка си върви

Искандер са наистина добри ракети.

квото каже путя, това пишат русифилистиците наши. Те не мислят.

Шило

А на теб, кой ти казва какво да пишеш? Че общо взето рефрените са два "Путин облиза на Ердоган", и "Раша фалира".

Я сказал: руснаци мразят българи, руснаци любят турки. Будет турский паток!

Дали ни харесва или не,но Турция си гледа националния интерес.И изобщо пет пари не дават за някаква зависимост от Русия. Както и Унгария. Турската икономика върви стремително нагоре,а за това трябва евтин ток. Затова ще строят и втора атомна. Вчера прочетох малоумни твърдения,че като построим АЕЦ"Белене" няма къде да го дяваме този ток и щели сме да изпаднем в зависимост от Русия.Понеже съм техник човек ,отговарям конкретно и ясно: 1.Без евтин ток няма конкурентноспособна икономика. Това и Кирил Домусчиев го рече. 2. Без евтин ток няма висок жизнен стандарт,тъй като това е ток и за бита.Никой не иска/поне на този етап/ да купува ток от ВЕИ,тъй като му излиза солен. 3.В Германия усилено се говори за премахване и постепенно отпадане на автомобили с ДВГ.Наскоро бях във Виена.Там огромната маса от автомобилите са на ток. Чисто,безшумно,светло. Смятам,че до десетина години това ще тръгне и у нас. И сега да си дойдем на думата.НАЛИ И ЗА В БЪДЕЩЕ ИСКАТЕ ДА СИ КАРАТЕ КОЛИТЕ? Да де,ама с ток отВЕИ и без АЕЦ мисията е невъзможна. Колите ще стоят на трупчета. Този евтин ток няма да го спусне от небето дядо Господ,а ще трябва някой да го произведе. И ЗА БОГА ПРЕСТАНЕТЕ С ТИЯ СЕДЕСАРСКИ ПРОСТОТИИ,ЗА ЗАВИСИМОСТ И ЗА ТОВА ЧЕ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ. ВИЖТЕ ХОРАТА ПОКРАЙ НАС КАКВО ПРАВЯТ!!

Няколко въпросчета по поеод руско турското братство И двете страни са отритнати от ЕС. Къде ще им върви патока И двете страни са партньори на ИДИЛ Кой баш велик социалист реши ние да строим Белене при положение че скоро Турция няма да има нужда от наш ток а ние и така произвеждаме два пъти потреблението

Мутрофашисткият просташки режим след време ще бъде обявен за престъпен със закон. А изявените престъпни членове на шайката няма да бъдат покровителствани от прокурори . Денят ще дойде.

с вашите танапи-канапи,ахуйо и так далее,по перспективно от хъб балкан нема!казах!

Просим от европейците пари,просим от руснаците газ,просим от турците да ни пазят от бежанци. даваме ли си сметка,че за няма и двадесетина години се превърнахме в просяците на европа.не най-бедни-може да си беден ,но честен и горд,а държава -просяк и народ просяк.Нека всеки сам си отговори за причините.

Понеже нас ни крадат. А крадците са безродни и безскрупулно тарикати. Тези тарикати ни назначават безродни и безскрупулни тарикати за властници. А най-виновни сме ние, понеже търпиме всичко това. Всеки народ заслужава участта си. Каквото сам си направиш и гявол не може да ти го направи.

Че ни крадат,както и турчин не ни крал е вярно.Питам се,дали така крадат и от чехи,унгарци,поляци и ако не е съвсем така-защо.с какво сме по-различни като хора от тях- образование,трудолюбие ли. Аз си мисля,че ни липсва достойнство и смелост да отстояваме правата си .

Ами да преди гордият Тато направо пускаше език на руснаците а гордият български народ учеше още отн първи клас че Русия е въздухът и водата за нас. И се крепяхме не на изтърбушената ни уж икономика а на руския нефт

Говорим за сега.Децата и внуците не ги интересува какво сме правили преди 30-50 години.Дано те имат смелост да изметат тази сган,дето ни е заробила.

Шило

Продължавам да се учудвам какво дискутираме-отношения между две други държави. Кога най-сетне ще почнем да дискутираме какво трябва да направим за да тръгнем напред. Нещо конкретно, начини за постигането му, очаквани реални резултати... Сега очаквам реплики от рода на "лустрация", "да изгоним комунистите", "да скъсаме с Русия" и т.н., но без отговор, дори да стане всичко това, какво и как ще се промени? Ще станем ли по-отговорни, трудолюбиви, ще се върнат ли младите, как ще се отрази на иновациите...

чудиш се, пък си на всяка манджа мерудия щом се пише за любимия ти путя.

Шило

Можге и джоджън да съм, но какво променя това написаното от мен? Ок, тези две държави търсят някаква взаимна изгода, а ние освен конфронтация през последните години, нещо търсили ли сме?

Шило

И всъщност, за да докажа, че не ми е любимец, трябва ли да го псувам? Ами то ако е така, то трябва да псувам всички държавни глави. А не го правя. С ругатня ли доказвате отношение? Много пошло, колега и издаващо слабост и ниско ниво.

български, учете се, учете се не само от Путин и Ердоган. Четете дори и изкривената българка история. Много преди тях двамата, един ВЕЛИК български цар на българи и ромеи, цар ИВАНИЦА, се съюзява с убиеца на БРАТ си за доброто на България. Мислете преди да кълцате по клавишите.

Двама диктатори се опитват да монополизират енергийните доставки към Европа, а българските копейки плюят по желанието на България да бъде независима от тези азиатци !!! До вчера копейките плачеха за освободителите на България , сега плачат че не сме поробени от същите тези ???

България да бъде независима?- ти си пропуснал 27 години демократически тормоз на българите и безкрайна беднотия продиктувана от господата на Европейският съюз. Гольо си, а и пишеш глупости.

Няма вечни приятели или вечни врагове. ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ. И във втората световна са дадени милиони жертви, но това не пречи на руско- германските интереси. Един самолет, една жертва, това е спомен и то неприятен само за роднините на загиналия. Колко руснаци работят в Германия и обратното, нищо че дедите им са се убивали един друг. Бизнеса и парите не се интересуват от миналото. Важно е настоящето и стратегията за бъдещето. Така се отглежда капитала. Преди много време е казано, че ако местиш гробища, не трябва да чакаш помощ от вътре. Нищо не са научили наште политици. Тодор Живков за това време в което живеем демократично, построи две Българии, благодарение на добрите му контакти със СССР. Нищо, че сме били врагове през втората световна. Сегашните не могат за триисетина години вече, да откраднат всичко създадено в оня период.

тодор живков разруши България , не е построявал никаква България !!! По вашата логика утре диктаторите отново могат да си мерят самолетите, ако е икономически изгодно за съответния диктатор ???

Божо ,досега крадат това което е построено да 1989 г,! Никой не краде построеното през последните 27 години,просто щото няма нищо построено! Извод : Божо е не полу и,,,, а пълен и,,,,!!!

Има стара българска поговорка- който не целува ръка, той целува дупе. И не бързайте с остроумията си, че Путин прави това последното. Путин каза много пъти, че икономика и политика трябва да се разглеждат като две отделни теми. Който го разбра ще има просперитет, който не ще живее от подаянията на ЕС и потъва в задължения.

Майка ти какво целуваше

Майка ми казваше- Бог напред и ний след него- целуваше кръста и целуваше и мене, но никога не е целувала германски и американски доносчици.

Браво на Ердоган. Така действа национално-отговорния политик. Пък ние ще си останем с незаобиколимия, непреодолимия, неотразимия фактор. И евроатлантиците "приятели" само ще ни целуват по главата и колкото повече ни целуват, толкова повече ще нагълтаме вода.

Заедно с Путин ще подкрепят ИДИЛ

Много важно, ние пък ще си правим хъб.

Договаряйки се с престъпник. ЕрдогН окончателно загуби всички шансове Турция да стане част от ЕС. Със сигурност ще има и нови цени на визите.

Някой от тук изявяващите се турско-руски поклонници съзнава ли, че този газопровод има смисъл, ако ЕС каже ДА. Два изолирани бедни чукундура се договарят за нещо, което е за ЕС. Сяяяяяях.

Шило

Ами що мислиш, че ЕС няма да каже "Да"? Трябва ли им газ, трябва им, на какви цени- максимално ниски, какви количества? Всъщност, що никой вече не рипа срещу СП 2?

ЕС вече няма да каже ДА на Путин или Ердоган. Светът дори обмисля дали да не обяви Русия за военнопрестъпник. Освен това ЕС бясно намалява зависимостта си от газ и петрол, особено заради Русия. Искат дори да спрат производството на дизелови и бензинови коли. И всичко това ще доунищожи престъпника Путин.

Ало ахмак ,,888",някой да е питал ЕС за ,,Северен поток".Да,ама не! Двата ,,бедни чукондура" са толкова богати и развити ,че ти подценявайки ги минаваш голям поклоник не на ЕС ,а на краварите.За да си в час за,,чукондурите",консултирай се от западните медии или ООН статистиката и дано ти се получи гънка в полироният ти политизиран мозък.

ПОКАНИХ ВАШИЯ ПОЖАРНИКАР ДА АРГАТУВА ПРИ МЕН И ГО НАУЧА НА ДИПЛОМАЦИЯ А ТОЙ МИ КАЗА ЧЕ ЛЕЛЯ МУ ОТ ГЕРМАНИЯ И МЕНТОРА МУ СОРОС НЕ МУ РАЗРЕШАВАЛИ ,ПРОСТО ВИ Е МОМЧЕТО И ЩЕ СТОИТЕ ГЛАДНИ С НЕГО

Животът е интереси и бизснес.Който го умее печели, който не лапа мухи и се оправдава с другите.

Още малко санкции и Путин след Истанбул ще иде да се моли и във Вашингтон.

Шило

Като следя събитията как се развиха, доста мрачна прогноза правите за действията на американските преззиденти- Обама и неговия наследник. Че преди тази визита, която всъщност е доста широк международен форум, Ердо би коляно и чело в Кремъл.

ами, Путя се моли вече да ходи в Париж, попрочети малко. Оланд не е ходил в Москва.

Масал хаир! Аз съм привърженик на Фройд и правя каквото правя, все гледам да го вкарам в сексуален КОНтекст. Ето как виждам тоя случай. В живота и икономиката е като при секса - едни го могат и го правят, а другите гледат от страна. Воайьори ги наричат, по модерно му. Познайте в случая от първи път, ние секс ли правим или гледаме как другите го правят и му се наслаждават. За съжаление, тук в действителност става на въпрос за милиарди, които ни се изплъзват, заради предателството на нашите управници. Защо тия неща в Турция могат да станат, а у нас не? Ето това е въпроса.

То в Турция строят и спортна зала с двадесет и пет хиляди места за петдесет милиона лева, а у нас на половина по-малка излиза сто милиона. А са де?