”Газпром” вдига драстично цената на газа за Украйна

Цената на руския газ за Украйна от днес ще бъде повишена от настоящите 268,5 щатски долара на 385,5 долара за 1000 кубични метра газ.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” вдига драстично цената на газа за Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драстичните Неща ПРЕДСТОЯТ.

Газ пикае! Газ няма! Що е то?

Преди това премиерът Арсений Яценюк каза, че от 1 април цената на руския газ за Украйна става 480 долара за 1000 куб Що не го оставихте да познае новата цена? а то само 385,5!

1. Намалението от 100 долара за 1000 куб. м. по денонсираното от Москва Харковско споразумение е в сила от 28 май 2017 г. Досега е прилагано доброволно от руска страна предварително и прекратяването му е напълно логично и нормално с оглед развитието на ситуацията. 2. Украйна вече официално поиска от еврокомисар Йотингер обещаното ривърсно подаване на газ от Европа на цени под пазарните. 3. Украйна вдигна цената на транзита на руския газ за Европа. Сега ще довтаса Милер в България и ще каже - Сори, обаче вдигането на цената на транзита ще наложи форсмажорни обстоятелства и съответно - вдигане на цените за ЕС. Така че - ние и такива като нас ще платим и украниския увеличен транзит. 4. ЕС едностранно премахна митата и квотите за внос на украинска продукция - селскостопанска, въглища, на всичко. Така че - сега ще ядем украински домати вместо скъпите български, ще има кисело мляко и сирене с украинско прясно мляко и украинско свинско вместо българско. Е, щяло да умре българското земаделие - майната му! То и без това едва крета. Ние можем и без него! Важното е на Тимошенко и сие демокрацията да им върви!

Не си играйте.Спрете го напълно.Да ги топли куртизанката Западна Европа.

Ще дигат до време. Европа ще започне сам да си добива газ, тогава дивите руси ще видят къде име грешката, ама ще късно.

И към колко е това "до време"? 5 -10 - 15 години? А до тогава? Утре ти първи ще скачаш срещу Шеврон и шистовия газ, нъл тъй? И правилно! Но дори и Шевро от утре да започнат, пак ще минат години до реалния добив на газ. А рашаните не ги мисля, тяхна сеи работа. Лошо е, че ние ще пострадаме.

ФАКТИТЕ : Не е почтено и недостойно решение договорна оферта на газпром 2013г бе за 168,5долара за 1000м.куб, а СЕГА 368,5долара и да им Вземеш Крим и да им вземеш Атомния арсенал и да подпишеш, че Русия е гарант за ЦЯЛОСТА на Украйна Не смесвай Руския народ с Путин!

Това не ти е Топлофикация-София, дето си крадеш парно от редовните съседи, криеш се 3 години и ти опрощават дълга, че и ревеш колко е скъпо.... и така над 40% са нередовни и паразитират върху ГРАЖДАНИТЕ. В света такива селски номера се наказват.

Простичко сравнение: имаш млада и готона наемателка.Споразумявате се тя да те зарадва няколко пъти в месеца,а ти и опрощаваш 70% от наема.Идва нова наемателка-дърта,грозна и заядлива.Ясно е,че за нея старите условия не важат.Така,че или слушкаш и папкаш,или се зъбиш и го отнасяш.Въпрос на свободен избор.Нали това е демокрацията.

Никави проблеми, Майдана ще плати.

Щатите ли ще платят ?! Чифyтите не плащат. Те принуждават Нас, всички останали, да плащат. А каква ще е цената на газта за България скоро ?! ;)

НЕТАКТИЧЕН ВЪПРОС!!! НА КОГО И С КАКВО!! КАКЪВ Е ИЗБОРЪТ ИМ!!! ТЕ МАЙДАНОВЦИ ИМАТ САМО ДУПЕ!! МОГАТ ДА ПЛАТЯТ ДИРЕКТНО НА РУСНАЦИТЕ ПО МАКЕДОНСКИ. ИЛИ ЧРЕЗ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ЗАПАДА ПО МАКЕДОНСКИ ДА ПЛАТЯТ

Както казах вече - Радвам се, че вече няма да сме най-бедната страна в Съюза! "Когато атовете се ритат, магаретата теглят"

АМИ И АЗ СЕ ЗАРАДВАХ,ОБАЧЕ КАТО ПОРАЗМИСЛИХ СЕРИОЗНО,СЕ УСПОКОИХ! НЯМА ДА НИ ИЗМЕСТЯТ ОТ ПРИВЕЛЕГИРОВАНОТО ПОСЛЕДНО МЯСТО!! ПРАТИЛИ СМЕ НАШ ЧОВЕК! -ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МВФ!! КОЙТО ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ!!

нали не искат близоц украински власти-защо русте да вдигат-просто се стремят да не подаряват на неблагодарници

Газпром- весел дом !

Средностатистическия българин го боли к..ра Русия за колко продава газа си на Украйна

Искам да успокоя злорадстващите русофили... Украйна ще отвърне на удара, като вдигне двойно транзитните такси за газа на Монополиста-Узурпатор...

Русофилската сган, усмърдяваща всички форуми в България наясно ли е, че ние плащаме на Газпром повече от 500$/1000 куб.? В сравнение с тази цена украинците са на далавера... А скоро ще почнат добив на шистов газ и ще имат суровина на цена под 100$/1000 куб. А Газпром до 4 години ЩЕ ГО ДУХА! Който сее ветрове, ще пожъне бури... Недиверсифицираната Губерния България, с пикливите си 2 млрд. куб. на година няма да може да спаси Газпром. Освен ако не ни вдигнат цената до 5000 $/1000 куб. На което предателите - русофили ще се зарадват неимоверно много... Направо ще подскачат от радост...

Верно ли...?

Руския газ има огромен пазар на изток чак до Китай и Индия! А Европа по собствени прогнози в близките 20 години ще е абсолютно зависима от руския газ! И това са пълни абсурди, че може да се мине изобщо без руски газ! Не шистов ами и лунен газ да открият пак ще си има тръби с руски газ още дълго време! Но ние плащаме скъпо за руския газ защото няма как хем непрекъснато да плюеш една страна хем да искаш тя да ти прави търговски отстъпки и да ти продава евтино газ! Още повече когато тази страна не зависи от тебе в каквото и да е отношение, а ти зависиш от нея в доста отношения и дори само като отворен за тебе пазар! За разлика от европейския пазар! Евтин руски газ получават германците щото си знаят интереса и си направиха северен поток съвместно с Русия специално за тях! А Газпром не само че няма да го духа до 4 години, ами ще им го начука за 40 години напред!Европейския пазар е само около 22% от пазара на руския газ! Гърция въобще не участва в санкциите към Русия, получава си по-евтино от нас руски газ, руснаците направиха в Гърция, а не у нас завод за осъвременяване на миговете по натовски стандарти, направиха пак там в Гърция банката на черноморското сътрудничество, а ние само плюем, не си гледаме интереса и изгодата и лапаме мухи и кухи обещания от ЕС и САЩ, които ни използват и за супер евтини почти безплатни военни бази!

Еи.. тъпанар... като имат огромни пазари в Китай, защо 90% от прихода им е от Европа? Палячо.

А ти амерканси гъзолизецо,знаеш ли за колко време Кантемиров ще стигне до полската граница?Сигурно няма да можеш да си допишеш коментара.

Украинците се намайданиха, интересно е какво ще дойде и до нас... .

Явно ни тикат към шистите - преговорите за СТО между ЕС и САЩ за за следното: Всяка държава, която е наложила мораториум за добив на шистов газ, може да бъде съдена от инвеститор пред "независим съд".

Мораториумът върху ПРОУЧВАНЕТО на залежите от шисти беше НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! Ето ви повод да атакувате Борисов, той го въведе...

Ти си предател, IQ146, спрямо българската природа!!! Добре е, че има КОЙ да мисли и да ни пречи ние "арендаторите", да не е я осерем съвсем природата на България.

Ясно..... ги си русофоб/шистофил.

Малко им е, трябваше да вдигнат на $485.

за $486!

Браво.За такава брада такъв бръснач.

Украйна трябва да си плати газовите дългове. Това е законно. Украйна трябва да приеме новите, по-високи цени на синьото руско гориво. Това е още по-законно, след като майдановците нарушават сключени договори и споразумения. Всъщност фашисизираните майдановци да са мислили, ако въобще могат да мислят.

Майдановците мислят. Продадоха си държавата, а парите от сделката сложиха в джоба си. Какво да ги мислим? Виж, украинският народ, също като нашия, остава да се ослушва като селянина в оглозганата си къща и да се чуди дали да живее или да умира "свободен".

Сигурно си прав

Тези дългове бяха направени на кримския полуостров.... така че да си ги искат от Кримлияните. Капиш?

"Войната през 1877-78 г., която се обяви под общеизвестния предлог за освобождението на угнетените славяни, заглуши окончателно всяко съмнение за лоши намерения на Руссия към България. Никой не можеше да помисли даже, че Руссия крие каквито и да било цели с нахлуванието си в Балканите, освен създаванието на една България. Под впечатлението на всеобщата радост, че се освободихме, никой не можеше да си помисли, че Руссия веднага след туй ще се залови, под формата уж на една България, да създава своя русско-задунайска область. И ако се намираше такъвзи смелчак, ний, самите българи, бяхме готови да му издерем очите, за да не злослови против освободителката ни, която, казвахме си ний, зарад нас хора истрепа, пари похарчи с миллиони, и хиляди още други неща, без да съобразим, че всичките разноски за тази война ще паднат пак на гърбът на българина, както стана. Нашите братушки" обаче, си знаяха работата. Техния план бил предначертан. Ний се радвахме, че ще създаваме някогашната България на славните български царье Крум, Асен, Симеон и пр., а те в туй време, тихо, без шум, са определяли, по кой начин да наредят тъй работите и устройството на държвицата, щото в едно скоро време създадената уж България да стане русска-задунайска област."

Ех, да бяха ни освободили американчето или англичанчето, или барем французойчето!Защо всичките тия ни смятаха за турци, а? Какъв рай на капитализма щеше да е тука, а? Ама гадовете, не пожелаха! И Левски и Ботев, и Раковски и всички други все към Русия гледаха! Защо така, бе пич? Защо не пожелаха да чуят, че е имало Симеон, Асен, Борис, че са били царе, че това тук не е Турция? Защо и сега не искат да чуят че има някаква си тук България? Защо само Русия ни признава за държава, а? Какво й даваме, дето на американската маймуна не го даваме, а?

Какво значи - само Русия ни признава за държава? Щото нея винаги я е интересувала само територията ни. "Курица не птица, Болгария не заграница!"

ДПетков- кога чу за него- язък за кавичките. По добре руска задунайская губерния отколкото дувавски вилает, нещастник.

са робите и робските психари. Вие си търсите господар (и сте си намерили най-неподходящия!), но не го налагайте на свободните българи!

Позорно е пишман-патриоти да слагат толкова минуси на колоси на българщината, заради които все още можем да говорим пишем (макар и повечето тук доста неграмотно) на български език! Вмсто с "ы" и "э".

значи искат хем в шенген хем да неплащат европеиски цени. големи измекяри тя украинци бе.

къде прочете какво искат?

Това и ще получат. Майдановците -парите си, украинците -робството си!

Е честито - сега братският американски народ ще им го продаде на двойна цена - ей къде е америка, с кофи може да им го доставят ! Дали украинците ще излезнат по-умни от нас и по-бързо ще разберат, че сащ и ЕС винаги взимат много повече отколкото дават ? У нас все още има дебили, които смятат, че сащ и ЕС направиха реформите у нас, за да сме добре ние Българите, а не самодоволното и презадоволено западно население !

100+

Телевизор - Руснак? неее Кола - Руснка? нееее Компютър - Руснак? нееее изолираща подова настилка - Руснак? нееее Алуминиева дограма - Руснак? нееее Трактор - Руснак? нееее Реактивен двигател - Руснак? нееее Асвалт - Руснак? Нееее Елетричество - Руснак? нееее Канализация - Руснак? неееее Осветление - Руснак? нееее Атомни централи - Руснак? нееее Паро ценрали - Руснак? нееее ... ... ... Е какво мамака му освен фабрикуване на лъжи са изобретили руснаците дето толкова ги тачите бе? КАКВО РУСКО ПОЛЗВАТА У ВАС БЕ ТЪПАЦИ?????

Първият телевизор е изобретен от руснак в началото на 20 век. Реактивният двигател е изобретен за първипът едновремено в Англия и .... СССР през 30-те. Първият ядрен реактор е построен от руснаците през 1945г. МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА основата на цялата съвремена химия е създадена от... И още доста работи... :)

е влязъл в обикновен руски дом първият телевизор?

Поредните комунистически лъжи. 1. Паул Готлиеб Нипков - може да завършва на ОВ, но е Германец, роден, живял и ичул в ГЕРМАНИЯ. 2. Руснаците са видели Реактивен двигател след като Германците са го изобретили много преди Англичаните.. Не те знам ваобще за коя година си мислиш че е изобретен. 3. Първия атомен реактор е 1942 година, а руснаците са имали ядрен реактор едва през 1954 година. И добре че учени избягват и дават чертежите на Руснаците да разберат как се прави ядрен разпад. Има хора които сме чели история, а не само руску пропагадни материали. И пак веичко е направено от "гадните фашаги" - Германски учени. Да ти го кажа така че да ме разбереш - Мноу си прост. За пореден път се доказва че КОМУНИСТ може да фабрикува само ЛЪЖИ.

идиот

Да преброим лъжливите комуняги тука във форума. Който пише от руски компютър със руски процесор, а не Американски АМД или ИНТЕЛ произведен в Американските заводи построени от Американските инжинери в Китай - да удари един +, останалите, да ударят - . После се качвайте на Ладите и кой от къде е да се прибира да си гледа на Руския телевизор СерГей...аа... грешка... Къртицата... то същото де.

Аз ползвам американски компютър, проектиран в Тайван, с части от Индонезия и Филипините, и произведен в Китай. И карам немска кола, проектирана и произведена в Корея. Въпроси?

Би ли споменал имената на фирмите ;) или трудно се пишат на китайски и тайвански... самозаблуждавай се колкото искаш.

всичко проектирано, спонсорирано и патентовано от американски копмании дали финансите и оборудвали габриките които те са построили... или ще кажеш че китаиците и тайванците сами са се решили и построили поточни линии за производство на части... щото Мау це Дун им заповядал на времето... аидеееее...

Та значи само на русофилските червени изроди не им светва че когато има "майдан", цената е около 380 долара (пак мръсна американска и любима комунистическа валута), а когато целуваш смрадливия руски задник 500 долара..... Те това се казва олигофрения по руски.......

Човече, по-точно от това не може да се каже... Право в десятката си!!!

Ти лично колко получи - $380 или $500? По всичко личи, че си участвал (а може и от двете страни, знам ли...) в събитията?

"Бий, за да те уважават!" Само така, Пътьо!

Жестоко грешите ако твърдите, че в България въобще е имало преход. Просто власт-имащите решиха да понатрупат парички и успяха. Парите от Ирак, Либия бяха скрити и изнесени и после върнати. И сега тече обратния процес - паралиите искат /и успяват/ да се върнат във власта. Погледнете кои са 20-те най-богати хора в страната и на коя партия са донори. И сега с помощта на петата болшевишка колона, плюс цигани и турци, отново прокарват скапаните си идеи. Първата цел е борба /до победа/ с ЕС. И после, айде на североизток, за да ни докарат отново до предпоследно място по стандарт в Европа. Има ли поне едно нещо неверно в написаното?

Да, има. Не сме на предпоследно място по стандарт в Европа, а на последното. И както са я подкарали малоумниците от всички партии, ще ни откарат не на североизток, а на югоизток, но по подобие на Крим. Силно се надявам обаче да не съм прав...

Който не целува на дядо поп ръката - целува попадията между крак...а!!!

за предпочитане?

Това което предстои на Украйна, по нищо не се различава от това което беше в България през 97г. Демокрацията не е нищо дриго освен свободен пазар и върховенство на закона, за да се спазват правилата на пазара. Щом бутнаха паметниците на Ленин, които пък съм символ на това, което не е демокрацията, имат надежда. Опита на другите соц страни показа, че колкото по - рано се направи прехода, толкова по - добре. Дано само успеят без големи катаклизми да се освободят от влияението на Русия. Успеят ли и Русия ще ги последва.

Да, паметниците на Ленин бяха съборени и разрушени. А куриозното в случая е, че украинците дължат съществуването си на...Ленин (е, разширяването след него - на Сталин, Хрушчов и Горбачов - ама те са друга боза). Кофти е, когато не си познаваш историята - тогава правиш грешките по два пъти...

Каква е цената на същото нещо за България? Питам сериозно, защото не знам.

Над 400 долара. Как ти се струва? Това е след намаление което при ГЕРБ някак си издеистваха. Преди това беше над 470 $. Беше го издеиствал Р.Овч май.

Не е вярно - в момента цената е доста под 400, някъде към 360$, което е приблизително равно на цената за Германия и другите държави от Средна и Източна Европа. Освен това тези дни беше договорено ново, поредно поевтиняване, което ще влезе в сила скоро. Когато Южен поток бъде изграден и заработи, България ще е в уникалната позиция да има на най-ниската цена на природен газ в Европа, просто защото ще имаме абсолютен коз във всички последващи преговори за ценатана доставките от Газпром. Абсолютен, неоспроим факт е, че НИКОЙ друг доставчик на газ не може да предложи по-ниски цени от Газпром, ако Газпром реши, разбира се.

Газпром вдига цените и толкова. Руснаците имат правото. Украйна вече дължи на Русия близо 20 млрд. долара. Да му мислят майдановците, МВФ, ЕБ, ЕС, САЩ и Катарският емир

Оня в Катар го боли шнура. Той си има и газ и кинти.

САЩ, ЕС и МВФ заявяват, че цените в уКрайна трябва да станат пазарни чрез замразяване на заплати и пенсии, увеличаване цената на енергоносителите, прекратяване на дотациите за населението от държавата. При тези условия ще им отпуснат кредит. Това е пазарната икономика. Русия вече отпусна 3 млрд. долара кредит и също заявява, че цените трябва да са пазарни. Затова преференциалната цена за газа отпада и уКрайна ще плаща вече по почти пазарни цени /пак са по-ниски от пазарните/. Т. е. и Русия е за въвеждане на нормални пазарни условия с уКрайна! Народът на Руска Крайна, след като избра да не е със своите сънародници от Русия а с демократичния свят, трябва да свикне да живее по демократични правила, а не по руските. И Русия се съобразява с изискванията на пазарната икономика. Това е.

мечешки услуги...

И ЗАЩО МУ ПИШЕТЕ МИНУС НА ЧОВЕКА. САМО ЩЕ УТОЧНЯ. НЯКОЛКО УКРАИНЦИ СПЕЦЕЛИХА ДЕМОКРАЦИЯ, ДРУГИТЕ ДА СЕ СТЯГАТ ЗА ЕМИГРАНТСТВО. ДА ГЛЕДАТ И ДА СЕ УЧАТ ОТ НАС

пазар в случая няма, има един доставчик-монополист, който се гаври с клиентите со и може да качва и сменя правителства когат си поиска. Нормално ли е това според теб, уродче мизерно ? Когато въглеводородите от персийския залив стигнат до Европа, тогава е друго.

Да добре казано. Ние като подписахме 1997 с МВФ и през 1999 повечето ни индустрия фалира... и започна бързо намаляване на населението... :(

Ти не си Бойко. Ако Тиквата мислеше като теб, щях да го подкрепям всякак.

АТАКИСТЧЕТА И ДА СЕ ПЕНИТЕ И ДА ПЛЯМПАТЕ ГЛУПОСТИ, 1.5% ВИ Е МАКСИМУМА

И кво сте ревнали за тъпите украинци. Булгаристан май плащаме 404 $, нали така беше!

"Пазарна" икономика по Руски. Ако вдигнат цената 5 пъти ще спечелят референдума с 99%.

За кви пазари плямпаш, бе? Не знеш ли, че монополите са рожба на пазарната икономика. Само и единствено! Няма монополи в плановата. Ама тая последната е "комунистическа". Затова не я искате. Тогава плачете от монополите. Чао!

на всякъде се тръби че Газпром е Руска държавна компания и държавата е мажоритарен собственик но това е добре скалъпена лъжа,истинският собственик на компанията е кланът Ротшилд който оперира чрез своите "черноработници" Милер и братята Ротенберг които са монополистите и главни строители на тръбопроводите на Газпром

Няма как и Путин да не "черноработник"! :)

напълно е възможно

Това кво променя? или кви са тия фоиерверки в Украйна, щом Путин е Хамериканец?

интересно ми е ти откъде го знаеш това? С кой от тях си пиеш шльокавицата?

има вече доста литература по въпроса но човек трябва да се интересува а не да гледа само и чете пропагандните медии,обикновенно лепват прозвището на такива книги като теории на конспирацията но от случващото се в наши дни се вижда че са чисто конспиративни факти,като Българин прочети книгите на големия Никола Николов които са чудесна основа да разшириш мирогледа си

Извинете госпожо.... на правец ли пишите или на компютър със американски АМД или ИНТЕЛ процесор произведен от АМЕРИКАНСКИТЕ заводи в Китай.

Вдигането на тарифите се обяснява с поскъпването на внасяното от Русия синьо гориво. - ха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха хаха ха ха ха ха

Някой написа, че Украйна е лошото дете на Русия, а България е добро дете. Това е вярно, България е доброто дете на Русия, въпреки, че понякога има колики.

не е дете на Русия! България е дала на Русия писменост и религия, забрави ли?

Русия ни даде свободата.

Източното православие ли е българско?

ДИРа пак да ви сторя учение- Газпром махна шоково отстъпката в цената на газа за "Украйна" - ей тва ви е заглавитео

Каквото повикало,такова се обадило!

АБЕ РУСОФИЛИ И РОСОФОБИ. ИМА ЛИ ОТ ВАС БЪЛГАРОФИЛИ???? ИЛИ РУСКАТА И АМЕРИКАНСКАТА ЗЕМЯ ВИ Е ПО-МИЛА ОТ БЪЛГАРСКАТА. ЗАСРАМЕТЕ СЕ! БРАТЯ СТЕ! А СЕ КАРАТЕ ЗА ЧУЖДАТА ЗЕМЯ, ЗА ЧУЖДИТЕ БЛАГА. МРАЗИТЕ СЕ ПО МЕЖДУ СИ, А ЖИВЕЕТЕ ВРАТА ДО ВРАТА !!!! БЪЛГАРИЯ СЕ СРАМУВА ОТ ВАС !!!!!!!!

Прав си. Братя сме. Ние и руснаците. Тяхната земя е наша. И затова не я даваме нито на фашагите от украйна, нито на гадовете от вашингтон.

какво ОБЩО имаш ТИ със руската земя? КАКВО? Нито кръв си пролял за нея, нито си я полял, нито си я жънал, нито ТИ нито ПРЕДЦИТЕ ТИ. Тъпо комунистическо лъжливо изчадие. Да питаме Путкин колко е наша руската земя... палячо

Тези, които не харесват руската държава и имперската й политика, които се опитват да осуетят поглъщането на България от руската мечка, не са русофоби, а обикновени, но с чест и достойнство, българи!

Предпочиташ поглъщането й от щатския вълк? Е, нема такава празна глава!

Пич повече се тревожа от ОСМАНСКИЯ ТИГАР Доста по-реален и притеснтелен е с "малцинството си" и "джамиите си"

Аз не разбирам как може да слагаш на един кантар русофилистиците (обичащи русия а не България) и Българофилите, които имаме обичаме България и искаме тук да е свободна и демократична страна, далеч от алчните ръчички на путлер.

Докато бяхме под руско "иго" бяхме по-добре, отколкото откак сме под "американско"

Не разбираш. За Украйна са се хванали за гушите кой да я клати. Но поне става "на терен". а и ни прехвърлят като дребни монети от единия джоб в другия без никой да ни смята за хора. И така ще бъде, докато ние сме "България", а всички останали са "другите". Сърби -другите, румънци -другите, македонци -другите, турци, гърци -другите. "Ние" сме "най!". Дори в СИВ, бяхме "най". Е, кой да ни припознае за "свой"?

Българска работа!

"Избягал е един черноработник на спецслужбите. Ловджийско куче. Ченге. Избягал е сам без помощта на чужди резиденти. И това става за пръв път. Паниката, обзела ФСБ, е разбираема: той знае твърде много. Но спецслужбите се опасяват не от неговите контакти с контраразузнаването на Запада. Най-страшно за тях ще бъде, ако информацията на ченгето стане известна на народа. На руския народ. Защото всичко, с което се е занимавало ченгето, е борба срещу тероризма и корупцията. А тъй като корупцията е проникнала във всички структури на властта, включително в кремълските кабинети това, както и да го мислим, си е държавна тайна. На всичко отгоре по нечие недоглеждане това ченге е било допуснато до работа в най-секретното управление на ФСБ УРПО (Управление по разработка и пресичане дейността на престъпни организации при ФСБ на РФ)"

Историята е променлива. Преди 1990 год, хамерикански президент бе ястребът Рейгън, а начело на развалящия се СССР бе мекушавият Горбачов. И историята тръгна по един път ... Сега е обратното. Начело на възродена Русия стои железният Владимир Путин, а президент на САЩ е смешното мекотело Обама. И историята тръгва по друг път, доста неприятен за хамериканците ...

Скрий се надълбоко бе, с изцепки като сегашните руски евтини шмекерии историята ще променяш.

Хамериканските гнилочи нямат шанс ...

Много е лесно да си самозабравил се олигарх като Путин, да задушиш демокрацията, свободата на словото и да контролираш всички ресурси на страната!!! Това е много лесно!!! ама е примитивно!

Глупачка си ми ти! Предателите никой никъде не ги тачи. Щом си предала семейството си, ще предадеш и новото. Само твоето семейство ще пострада от това, а ти няма да спечелиш. Но дори и да падне в боя семейството ти, ако не паднеш и ти с него, съдбата ти е на роб при врага. Но на жените предателството им е в кръвта, така, че за теб е обяснимо.

Защо всички бивши руски (съветски) лидери/вождове/генсеци/президенти руснаците говорят като за нищожества като се прекланят на актуалния превъзнасяйки го до небесата! Каква ще е съдбата на Путин когато дойде следващият?

Толкова много пълзяща твар е станала гласовита напоследък човек чак да го е гнус да чете тук. Бълват просъветска агитация как хората трябва да пълзят за да им бъде подхвърлен някой залък и хич и не се замислят, че освен тях самите - а те не са никак много, ако и да задръстват с постовете си много форуми - хората просто не са устроени така, малцина са родени слуги склонни да продадат свобода срещу повече храна.

Газпром не вдига шоково цената - връща я на пазарни стойности!Все пак - пазарна икономика,пазарни принципи...

Пука им на украинците: моментално ще преминат на много по качественият американски шистов газ, Обама им обеща обезпечаване на нуждите, а ако им трябва , могат и от Северно море да взимат, той е също така по качествен- пък и предполагам ще могат да бавят контрагентите си по подобие на Газпром не с 2 , а със 6 месеца, дори година! Украйна приключи с робията към Русия, тя веч е по пътя на демократичните високоразвити общества!

Хубава първоаприлска шега! Особено за по-качествения газ.

Разбира ти главата на тебе. Шистов и природен газ са едно и също. Незнам що реши, че американския бил по качествен. Добива му не е лесен, нито е бърз. Доста веме ще е нужно за да почнат да го добиват. Доставката му от САЩ не е много по-лесна и другото важно нещо е, че в САЩ компаниите са частни и искат кинти. Незнам дали ще се навият да доставят на фалиралата Украйна.

Ама разбира се, че ще преминат на американски. За да не бъдат зависими от руснаците, които искат плащане горе-долу на време. Ще купуват от американците с поне 30% по-висока цена.

"Има книги, които, без да са голяма литература, оставят следа, не по-малко дълбока от икономически сътресения или обрати в голямата политика. Такива книги преобръщат общественото съзнание. Тези книги-свидетелства просто и достъпно обясняват на хората какво всъщност се е случило с тях. И очите на хората се отварят. И се променя ходът на събитията. И се създава историческа памет. Такива книги са "Пътешествие от Петербург до Москва", "Дневникът на Ана Франк" и "Архипелагът ГУЛаг". Такава книга е и "ЛПГ Лубянската престъпна групировка " на Литвиненко. Ако тази книга стигне до руския читател днес, тя ще промени хода на събитията в страната. Ако ли не стигне... поне потомците ни ще научат как е станало така, че сумракът, който ние наивно бяхме взели за развиделяване, всъщност се бе оказал начало на дълга студена нощ." юни 2002 г.

Голдфарб значи ...)))) гледам и Ана ФРАНК....ми дей вашият учител Лейба Бронщайн?))))) ааа забравих заслужено го цепнаха с една брадвичка макар, че смело се криеше в Мексико....))))

ВАШ!

Странно защо много хора си мислят че щом Обама и САЩ са лоши Русия и Путин са добри автоматично и спират да мислят дотам...... или пък просто толкова могат да мислят първично не знам интересно ми е....