Извънредно положение в Европа

Словакия обяви "бедствено положение" в страната заради критичен недостиг на руски газ, постъпващ транзитно през Украйна, съобщи министърът на икономиката Любомир Яхнатек.

Обратно в новината

Коментари - Извънредно положение в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя Украинската блондинка отдавна е известна с кардливият си нрав, както впрочем и повечето америкаски мекерета.

политика не може никой да е разбере?????

Австрийска независима фирма измерва газта по трасето. От Русия е влязла в Украйна договореното налягане, от Украйна не е излязло. Сещаш ли се!

пазарна икономика.това е плжението

Еееее пускайте реактора най-накрая.

До всички! Тази вечер ТВ1 НОВА БТВ СКАТ са съобщили, че Финландия че имала също затруднени с подаване на газ от Русия. Искаме да ги предупредим, че с лъжи нищо не могат да постигнат. Знаем че олигархично владяното медийно пространство на България си служи с лъжи и манипулации. Финландия няма нито американски бази, нито е член на НАТО ,има чудесни отношение с Русия, финландската държавна компания НЕСТЕ е собственик на 15% от Газпром и е напълно независима от Русия, Финландия е един от най-големите инвеститори в Русия и има една от най-мощната икономика в ЕС и тук въобще финансовата криза не се чувства. Току що има изявление министър председателят Ванханен, който обяви актуализирането на заплатите в бюджетната сфера и там средната заплата достигна тази година 3200 евро.

Rusja njama da ostavi Zapadna Evropa bez gaz, naprimer Germania, zastoto Schröder e nasresta.

абе смешнк всеки може да покаже среден пръст ваджното е да не му го набутат после отзад както се очертава...

Защо просто не сложат една европейска комисия на входа на трасето през Украйна и една на изхода? И защо Украйна трябва да плаща по-малко от ЕС? Че тя иска да плаща и по-малко отколкото Русия плаща на трите азиатски републики. Каква и е ползата на Русия?

Абе,нямате ли запъртъци да ги занесем на градливите украинци ?

Лошото е, че ако Русия реши да им покаже четвъртития, та да започнат повече да се съобразяват с нея - тотално завъртане на кранчето, отново ще бъдат засегнати пак най-бедните! Сипаничавият ще си иде при господарите, Сплетената - при мъжа си, а вкупом - при авоарите! Затова яка дубина /тояга/ на тоя Дубина и на кучето в г....а! Тия разбират само от бой и глад. За глад - достатъчно им е, пердах, явно, малко са яли! Да им пооправят гЪзоподаването, та да видят накъде ще се кланят занапред!

ЕВАЛА НА УКРАЙНА, КЕФАТ МЕ :) ТИЯ ИМАТ ТОПКИ НЕ СА БГ-МУУУ(ТЪПИ ГОВЕДА)

Скоро бях в Украина! Там е тотален упадък. Хората не са виновни. Интересното е, че няма и руско вмешателство в политиката. Мисля, че така няма да продължи повече от година-две!

не си правете труд да гледате съобщенията, на хората им пина вече от тъпи управници и скапаната ни държава. На протести още от утре1

Дреме ми за европа. искам си топлото и това. от утре на протести пред украинското посолство и на 14 от 11ч. пред парламента, явно 97г. дойде!

Само да не стане така че след тази криза Русия да заобиколи Украйна.Всеки е обвързан с другия.Русия иска да продава газ, но някой трябва да я купува.Като спре доставки газ, нали нема да има пари.

при това положение ставаме 1 щото в Румъния на 22 млн има 1-2 млн мангали а унас сам знаеш как е...та такива работи с циганите..

В момента Украйна демонстрира силата на монополиста при транспорт на енергия. Няма значение какъв произход има газа. Той може да е от Русия, от Азербайджан, от Узбекистан или от Иран. Важното е , че минава през Украйна и тя държи кранчето към Европа. Сега Украйна се стреми да покаже на Европа колко е важна тя за нея и да я принуди да разговаря по подходящ начин. За отбелязване е също така и кои страни от ЕС са най-потърпевши.

Ето за това ще им Северен поток и Южен поток за да няма проблеми с Украйна която иска газ по 200$, а ние го плащаме по 450$. Същото важи за Полша и прибалтийските държави. Тогава, ако няма газ може да се обвинява Русия. Защо никой от пишещите и знаещите не обвинява сега арабите, че надуха цените на нефта през лятото, а както знаем цената на природния газ се изчислява по доста сложни формули, но на база на цената на суровия петрол 5 месеца назад. И още нещо. Нали всички се борим за пазарна икономика? Тогава защо някой, който има трябва да дава евтино на някой който няма? Това беше при социализма - газ по 50$ за НРБ и вечна дружба! Или ще излезе прав Уго Чавес, че започваме да строим социализма.

Мнението ти е отговор до niakoj но ще си позволя и аз да коментирам защото и с България и с Украйна съм свързан по произход. Ако си мислиш, че България е много зле, моя съвет е да пердприемеш пътуване назад във времето до София, 1997 или с други думи отиди до Украйна. Между България и Украйна разликата е същата като между Испания и България. В Украйна има единствено много богати и крайно бедни с доходи на месец по 20 $,пълен произвол и никаква държава. Вярвай ми ако вечно мрънкащите и оплакващи се от примиреността си българи живеехме там, отдавна щяхме да сме сринали Парламента както навремето. Украйна и всичките ресурси който споменаваш са изцяло в ръцете на мафията, а украинците имат няколко избора- скъсване от работа за около 50 лева, емиграция или обвързване с мафията на ниско ниво -рекет, проституция и нелегална търговия. Обикновенно след като се мъчат с първия избор да са честни хора повечето младежи преминават към избор 2 и 3. За по голяма представа България 1996-1997 Украйна сега. Никой политик не се опълчва на Руската империя просто вътрешния конфликт в страната е между 2 мафиотски групировки проруската и само на приказки прозападната, която е купена от САЩ да служи като буфер. Сега от това заиграване отново ще страда обикновенния украински гражданин, а за руснаците далаверите на украинската управляваща мафия с газта станаха идеален повод за показване на мускули пред Европа.

Какво значи имат кураж... ? Това е чиста проба изнудване.

ABE KUDE SE SKRIHA RYSOFILCHETATA BE?!

Къде е Евросъюза, къде е Нато? Помагайте, на тези руснаци сме им последна грижа.

евала на украинците, дето им го показаха средния пръст на руските свине, но сега е добре и да имго заврат, където требва!!! а някой е тъпанар със сигурност, колега на ватманчето, дето не може да заспи, ако не е лапнало като биберон кремълската патка!!!

Ами хак му е на Евросъюза. Високомерно отказаха на молбата да посредничат в разрешаването на спора между Русия и Украйна с аргумента, че техните доставки не били нарушени (демек, това не ги засяга). Е, сега вече ги засяга... Сега, като се запали и тяхната черга, друга песен ще запеят...

евала на украинците, дето им го показаха средния пръст на руските свине, но сега е добре и да имго заврат, където требва!!! а някой е тъпанар със сигурност, колега на ватманчето, дето не може да заспи, ако не е лапнало като биберон кремълската патка!!!

Rusiqqq e nai velikataaaaaaaaaaaaa

Ala bala ------- Rusiq e nai velikataaaaaaaaaaaaa

всичко е за да се засили долара.купувайте долари.арабите правят това

Ако Европа не се захване да постави фашиста, отроче на ЦРУ, Юшченко на мястото му, нищо няма да се оправи. Русия ще затвори крана и нищо няма да я спре, хеле пък заплахи от разни дриишльовци по Европа-та! Колкото и да е неприятно на щатните русофобчета тук...

еи тъпак , лакомите украинци са виновни бе педал , кво защитаваш мазните капиталистически мутри

еи тъпак , лакомите украинци са виновни бе педал , кво защитаваш мазните капиталистически мутри

Да, украинците не са тъпи ,те са нагли,искат да изиграят всички. Но вече не сме във времето на социализма ,всичко си има цена. Затова плащайте като всички .

Тия украинци въобще не са тъпи, а си защитават националните интереси. А колкото до жалкото им подобие на държава - нашето какво е? Но за разлика от нас те ИМАТ ресурси - желязна руда, въглища и др., и най-вече КУРАЖА да пожат среден пръст на Руската империя.

България и Румъния могат да решат проблема с референдум: Да се постави на гласуване-всички цигани да се реработят на биологично гориво като след преработка се поставят при свръх високо налягане за 1 седмица. Така ще се потвърди /отхвърли теорията за създаване на петрола. Ще се получи петрол със жълто-черен цвят,от процеса се отделя топлина и газ за бита. Запасите ще стигнат за 5 год.

Договора за доставка на газ е с Русия. Някои ще потърси ли неустойки за нарушаването му и въобще има ли такива точки в този толковаизгоден договор. Русия нарушава договора, а не някой друг.

tiq ukrainci se okazaha mnogo typi, ne stiga che sa edva na ryba ami se i pravqt na veliki. Ako namerqt nachin da gi zaobikolqt za tova v bydeshte syvsem shte prestane da syshtestvuva jalkoto im podobie na dyrjava...Byrzo zabraviha kak EU im dade pari da se spravqt s krizata

Балканите и Източна Европа,съвсем не означава цяла Европа,на Русия не й стига чак толкова смелостта да остави и западна Европа без газ

последни напъни на администрацията на Буш да сасипе Европа, чрез машата си Украйна-за сега - успешно.

http://www.capital.b

http://www.capital.b

abe tiq ukrainci normalni li sa be. da ostavqt evroppa bez gazopodavane. Za6to na nas da ni e studeno zaradi pri6tqvkite i nevolite na Ukraina!!!!!

ОООО,оооо,ооо,ооо,оп

Р.Овч.да каже!