Гърция пусна българските ”шпиони”

В резултат на съвместните усилия на компетентните институции, тримата български граждани, задържани в Гърция с обвинение, че са снимали военни обекти, вече са на българска територия.

Обратно в новината

Коментари - Гърция пусна българските ”шпиони” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам и не вярвям, обикновени български хора са арестувани за шпионаж.Не съм предполагал,че това ще се случи в държава от ЕС.Трябва скапаното българско външно министерство да поиска извинение за тази подла и фашистка постъпка от византийците.Йордан когото аз между другото познавам не е идиот а един корав българин постигнал всичко с двете си ръце и тъпите елини трябва да му свалят шапка при всяко негово минаване през Кулата.А боцмане Виргиния смея да кажа познава повече историята дори и от доцентчетата в университетите.

Гледам и не вярвям, обикновени български хора са арестувани за шпионаж.Не съм предполагал,че това ще се случи в държава от ЕС.Трябва скапаното българско външно министерство да поиска извинение за тази подла и фашистка постъпка от византийците.Йордан когото аз между другото познавам не е идиот а един корав българин постигнал всичко с двете си ръце и тъпите елини трябва да му свалят шапка при всяко негово минаване през Кулата.А боцмане Виргиния смея да кажа познава повече историята дори и от доцентчетата в университетите.

РЕЦИПРОЧНОСТ---сега хващаме двама техни/гърци/ и ги осъждаме по-бързата процедура за ЩПИОНИ и те така. Не се ебавайте с НАС,щото ще ви го върнем ТЪПКАНО!!!

ТЕЗИ БУЦИ - КОЙ ГИ ПУСНА ДА ШПИОНИРАТ!?! АМ ТО УТ ДЪЛЕЧ ИМ ЛИЧИ ЗЪ КВО ГИ БИВЪ - ЪХ!

До раздразнените и други неосведомени. Макар и да си българин, ако идеш да снимаш секретен военен обект ще бъдеш съден за шпионаж. Същото важи и ако издадеш каквато и да е държавна или военна тайна, па макар и на други българи, но които нямат право да я знаят. Просто е, правила и закони има по темата, но трябва да се спазват, а не само да лаем без да знаем. Успех!

Боцман, май ти не си чел история. Имали са пълно право да се наричат Ромеи. Византия е наложена като термин когато вече я е нямало, тогава е била просто Източна Римска империя. Така или иначе, винаги са били крадливи надути идиоти, а ние винаги сме мачкали десетократно по-големите им армии.

Много ясно е, че да снимаш военни обекти е забранено. Без значение в коя държава си. Още повече, когато си военен това го знаеш още по-добре, да не говорим, че до сега не съм виждала военен обект в Гърция, който да няма огромна табела, че снимането е забранено - не с надпис на гръцки, а с изобразен фотоапарат с пресечени черти. Когато снимаш такъв военен обект, без значение поради какви причини го правиш, ти извършваш престъпление. Няма никакво значение дали си българин, грък, от държава членка на НАТО или не. Според гръцкото законодателство, а и доколкото знам българското, подобни действия са описани в нормативните документи като шпионаж, колкото и глупав да изглежда конкретния случай. Дано другия път да им е за урок и нека не обвиняваме гръцките държавни органи, за това, че са си свършили работата, ами да започнем да носим отговорност за действията си. На кривата ракета, космоса и пречи

Добре че пак лошите ромеи, римляни, атиняни, съботяни и тинтириминтиряни виновни. В тая наша държава не можем да мислим нормално и логично, не можем да се съобразяваме с правила. За сметка на това световната конспирация ни е виновна. За сведение на оня дето пита съм ходил в казармата и не само съм ходил, ами съм служил и давал бойни дежурства. И точно защото познавам добре българската армия ти пиша това. Там е пълно с мечтатели и хора, които не вижеят реално стъпили на земята, затова и не обичат много да спазват устави и закони, повече им се нрави да правят весели глупости. Тия пък фотографи се извъдиха. Бе холан, кво да приказваме, хубавото е, че се измъкнаха от затвор, но че са безотоговорни и невнимателни това е очевадно, а за военни - това е непростимо. Буквално трябва да бъдат уволнени, просто е.

Цялата история е много проста , гърците си го връщат за това че хванахме няколко техни бракониери на бялата мида. Ясно е че военнните ни не са виновни , но не съм сигурен че външно ще реагира правилно

Брат ти е малоумник! Много ми е чудно, след като е щатен военнослужещ с какъв акъл обикаля да снима военни обекти като цивилно лице! Това същото щеше да му се случи ако беше снимал военни обекти и в България! Само, че нямаше да му се размине както в Гърция! Такива малоумници трябва да се уволняват на часа от армията!

poznavam gospoja Iliana Vlasakidy , i moga da kaja 4e e pomognala na stra6no mnogo balgari naru6ili zakonite v Greece

bravo na advokatkata 4e e uspqla da go izmakne tolkova barzo i lesno

Цялата история е смешна просто! Аз не мога да си обясня като сме уж съюзници в НАТО, явно само уж, какви са тези тъпи обвинения. 100% бях сигурен, че са били туристи и са снимали произволно, а не някакви супер шпиони, защото ние отдавна нямаме армия, камо ли шпиони. Мен повече ме притеснява факта, че въобще са арестувани с подобни обвинения. Чудя се какво правим ние тогава в НАТО и за какво са тези бази в БГ? Явно си ни третират като врагове. Ами да си взимат парцалите и да се махат. На мен НАТО не ми трябва!

Ромеи са се наричали самите те, лелеейки непостижимата Римска мечта. Ако на вас ви звучи странно добре гърците да се наричат така, то на историка в мое лице звучи унизително, с доза сарказъм, какъвто е контекстът на написаното. Поздрави!

Ама много странно как така са ги съдили по бързото производство. Сякаш става въпрос за дребно хулиганство или лека катастрофа. Обвинението е щпионаж (ни поовече ни по-малко!?!). За такова обвинение никъде по света не се прилага бърза процедура. То са едни дела .... ум да ти зайде...години! А тука айде набързо! Че и ги пускат под гаранция. А в Гърция на много места е забранено снимането. Дори и в църквите. Дори ако няма никой вътре в тях. В Европа съм снимала в какви ли не църкви. Никой нито дума не обели. А в Гърция в Кукуш един гръцки поп ми се развика че снимам църквата Свети Георги. Ами то да не е негова тази църква!? Дедите ми са я строили. Те ми разправяха за нея. Това е което е останало от някогашния Кукуш опожарен от гъците. И сега не ми дават да снимам НАШАТА си църква! Че и надписите на български изтрили! ХА! Ама тя пак си е българска! От всякъде й личи.

Драги ми ,смехурко! Тук в България имаме свободата да си кръщаваме децата ,както си искаме! Ако ти харесват толкова гърците и техните идеали гепи сака и прав ти път към гръцко!

Виргиния , пожелавам при брат ти и снаха ти всичко да мине нормално и да се разбере каква глупост са сътворили съседите ни.

Масовата информационна неграмотност на медиите личи от представянето на Димитрина - снаха ми - на снимката. Та това не е Димитрина, това е адвокатката на брат ми Йордан и снаха ми Димитрина. Вече медиите се гаврят с хората и говорят глупости, никакъв професионализъм!!! Представете си колко е вярна всичката помия, която се каза и написа по адрес на близките ми.

мръсни гръцки номера!!! тях вечно треска ги тресе,че някой им прави заговор - те и за пожарите миналата година обвиниха за това българите!!! днес,когато всичко от спътник се вижда подробно,ще тръгне некъв си сержант с фотоапаратче (Смяна 8М може би!)да снима - айде бе,идиоти!мамицата им долна - малко ги е клал Калоян,малкооооооо!!

Много съжалявам за случилото се с твоите роднини,но те като военни са длъжни да знаят че военни обекти не се снимат по никакав повод дори за тази цел не е нужно да има надписи.този закон важи и в България,нищо че нямаме вече армия

до Виргиния!Без да се обиждаш,но ако прочетеш малко история,ще рабереш и повече няма да го пишеш,че гърците са РОМЕИ!

Не, сега трябва да бъдат посрещнати като национални герои и Гоце да им връчи по един орден. Срам и позор, името ти е България!!! Колкото за армията, нямам думи, всичко е ясно, хора, хванати от гората! Пълна излагация!

А що мислиш,че не са се правили на влюбени туристи и да са снимали за янките.Гърците не са като нас.На центъра на Солун да видят американец и го замярат с камъни...а ние децата си кръщаваме с техните имена. Как да се оправи ЦРу им без чужда помощ.

Какво излиза сега, трябва да се червим за тъпанарското поведение на военни към съюзници. или може би е.......... о не не мога да го помисля дори.

Това е самоволна акция, което говори за липса на елементарна дисциплина и несъобразяване с мястото на РБ в НАТО. Г-да командири, засилете възпитателната работа !

Ами нали армията е част от народа. При народ от тъпаци какво искаш да стане? Освен това не знам колко и какви военни познаваш, ама май и войник не си ходил. В армията процентно има много повече качествени хора, отколкото където и да е другаде в обществото. Само дето не сме Турция...

Йордан Чапов имаше рожден ден на 26-ти август и аз чак вчера разбрах къде е трябвало да потърся, за да честитя празника на родния ми брат - в погранична византийска килия!!! И изтръпнах! Това са брат ми и снаха ми! Истината е, че със съпругата му и най-добрият му приятел /а не личен шофьор, мафиот и пр./ решиха да си направят разходка за 2-3 часа в Гърция, така и така бяха наблизо, при родителите на снаха ми. Единствената глупост на брат ми е, че военната техника му е хоби - снима навсякъде, където е възможно... Едва ли е имало предупредителна табела Снимането забранено, защото спътникът им разбира гръцки, а и брат ми не е малоумник! Иначе ромеите могат да поставят знаци за тоалетни и туристически атракции предполагам! А че снимките са за военно списание - не би хрумнало нито на брат ми, нито на Димитрина да бръщолевят подобни идиотизми! А медиите си тръбят, тръбят, тръбят... , основавайки се на слухове, македонски и руски вестници! Представете си потреса на племенниците ми - да не знаят къде са родителите им цели два дни. А се съобщава, че близките били уведомени! Нито децата им, нито родителите, нито аз, никой, никой не знаеше къде са! А телефонът на брат ми се спукваше да казва, че абонатът е извън обхват през целия рожден 26-ти август и в следващите дни! От възмущение и умора имам много малко думи, с които да обясня, че оповестяваното инфо не е никак истинно, ама никак! Пример: били следени няколко дни от гръцките погранични служители, които най-после разкрили плана и целта им. Каква нелепа лъжа! Ето в какво се превърна Историята на една разходка до нашите съседи - лукавите и амбициозни елински КПП служители.Та едва предишния ден те двамата и децата им се бяха върнали от почивката си във Варна. Това трябва да е достатъчно, за да спрат хората да вярват на сензации. Остава само да се моля близките ми хора да излязат здрави и читави след всичко това, за да имат сили да помагат на децата си, които на 15-ти септември трябва да се върнат на училище. Не са американски шпиони, не са мафиоти, а едни обикновени български граждани. Това е!

Йордан Чапов имаше рожден ден на 26-ти август и аз чак вчера разбрах къде е трябвало да потърся, за да честитя празника на родния ми брат - в погранична византийска килия!!! И изтръпнах! Това са брат ми и снаха ми! Истината е, че със съпругата му и най-добрият му приятел /а не личен шофьор, мафиот и пр./ решиха да си направят разходка за 2-3 часа в Гърция, така и така бяха наблизо, при родителите на снаха ми. Единствената глупост на брат ми е, че военната техника му е хоби - снима навсякъде, където е възможно... Едва ли е имало предупредителна табела Снимането забранено, защото спътникът им разбира гръцки, а и брат ми не е малоумник! Иначе ромеите могат да поставят знаци за тоалетни и туристически атракции предполагам! А че снимките са за военно списание - не би хрумнало нито на брат ми, нито на Димитрина да бръщолевят подобни идиотизми! А медиите си тръбят, тръбят, тръбят... , основавайки се на слухове, македонски и руски вестници! Представете си потреса на племенниците ми - да не знаят къде са родителите им цели два дни. А се съобщава, че близките били уведомени! Нито децата им, нито родителите, нито аз, никой, никой не знаеше къде са! А телефонът на брат ми се спукваше да казва, че абонатът е извън обхват през целия рожден 26-ти август и в следващите дни! От възмущение и умора имам много малко думи, с които да обясня, че оповестяваното инфо не е никак истинно, ама никак! Пример: били следени няколко дни от гръцките погранични служители, които най-после разкрили плана и целта им. Каква нелепа лъжа! Ето в какво се превърна Историята на една разходка до нашите съседи - лукавите и амбициозни елински КПП служители.Та едва предишния ден те двамата и децата им се бяха върнали от почивката си във Варна. Това трябва да е достатъчно, за да спрат хората да вярват на сензации. Остава само да се моля близките ми хора да излязат здрави и читави след всичко това, за да имат сили да помагат на децата си, които на 15-ти септември трябва да се върнат на училище. Не са американски шпиони, не са мафиоти, а едни обикновени български граждани. Това е!

Когато бях вайник един запасняк направи същата идиотщина. Едва го отърваха, макар че ми изглеждаше много тъпо бая си беше загазил

български шпиони ... въъв клубь гръцки граничари ... въъв клубь

ми ти не си в ред бе че не виждаш ли че отдавна е закрита...

Много пъти съм се чудил на подобна фотографска страст у Бай Ганьо всъде по Европата. А бе хората написали, че не искат на това място да се снима (например по границите), а Ганьо щрака ли, щрака! На всичкото отгоре се и бунтува: Ама как така че ми забраняват, бе?

Сега пак трябва да ги уволняват, затова че по тъпанарски начин уронват престижа на България и българската армия. Един военен трябва да е наясно, кое е допустимо и кое не. Пълно е с тъпаци в тази наша армия. По-добре да я закрие да не ни излагат поне.

РЕЦИПРОЧНОСТ---сега хващаме двама техни/гърци/ и ги осъждаме по-бързата процедура за ЩПИОНИ и те така. Не се ебавайте с НАС,щото ще ви го върнем ТЪПКАНО!!!

.

.

poznavam gospoja Iliana Vlasakidy , i moga da kaja 4e e pomognala na stra6no mnogo balgari naru6ili zakonite v Greece

bravo na advokatkata 4e e uspqla da go izmakne tolkova barzo i lesno

bravo na advokatkata 4e e uspqla da go izmakne tolkova barzo i lesno

Ромеи са се наричали самите те, лелеейки непостижимата Римска мечта. Ако на вас ви звучи странно добре гърците да се наричат така, то на историка в мое лице звучи унизително, с доза сарказъм, какъвто е контекстът на написаното. Поздрави!

Ромеи са се наричали самите те, лелеейки непостижимата Римска мечта. Ако на вас ви звучи странно добре гърците да се наричат така, то на историка в мое лице звучи унизително, с доза сарказъм, какъвто е контекстът на написаното. Поздрави!

.

Ми....те и кон да бяха сложили за снимка едва ли щяха да забележат грешката!!!

Виргиния , пожелавам при брат ти и снаха ти всичко да мине нормално и да се разбере каква глупост са сътворили съседите ни.

мръсни гръцки номера!!! тях вечно треска ги тресе,че някой им прави заговор - те и за пожарите миналата година обвиниха за това българите!!! днес,когато всичко от спътник се вижда подробно,ще тръгне некъв си сержант с фотоапаратче (Смяна 8М може би!)да снима - айде бе,идиоти!мамицата им долна - малко ги е клал Калоян,малкооооооо!!

Виргиния , пожелавам при брат ти и снаха ти всичко да мине нормално и да се разбере каква глупост са сътворили съседите ни.

ebati glupacite ste si4ko moje da se vidi ot neta sys sateliti tova sys snimkite sa gluposti na fanatiziranite ni sysedi deto tyrsqt 6pioni pod dyrvo i kamyk

Abe, Niko samo v armijata li ni e palno s tapaci?!

Аман от дебили в тая държава...

Абе какви шпиони са тия , да снимат тъй че всички да ги видят че и с фотоапарат като някакви заплеснати туристи. Това е някаква гръцка измишльотина.