Гърция - с най-лошия рейтинг в света

Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (Standard & Poor's) понижи кредитния рейтинг по дългосрочните дългови книжа на Гърция от степен B до степен CCC. Според нея има значително по-голям риск от банкрут на изпадналата в криза страна.

Обратно в новината

Коментари - Гърция - с най-лошия рейтинг в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sorosss

Какво се впрягате на тези статии?! Нито Гърция е с най-лошия рейтинг в света, нито заплатите са на ниски в България в света. Имаше една статия, в която пишеше, че българите са най-големите пушачи в Европа. И тая статия е една от тия. Пълни глупости!!! Пийте по една мастика и не си пълнете главите с глупостите от дир.бг!

вместо да ги умуваме гърците, да помислим за нашата клета страна. много отрицателна енергя хабим, вместо да я оползотворим в нещо позитивно.

Защо не ми пускате коментара?Аз одобрявам поведението на гърците!Искам ЕС да се разпадне колкото е възможно по-скоро!

Някой може и да ви повярва на теб и тези, които пляскате с ръце и се правите на големи тарикати, но има и хора, които ви познават и знаят , че тези номерd , с които излизате, са всъщност големият ви проблем. Гърцете сте \нищо лично/народ без бъдеще и обречени да не надминете нивото на кръчмите си. А това време отздавна отмина. за това и целият народ страдате от психично заболяве - по-младите му казват стрес, но то е нещо много по-сериознf. И това не е от сега, а е нац. черта, която в тези времена се е превърнала в болестно състояние. Политиците ви вече го признават открито и го посочват като първостепен проблем на народа. И въобще както сте я подкарали не отивате наникъде, и понеже вътрешно си го знаете, затова се охитвате да хулите и драската българите, чието превъзходство винаги сте чувствали и ви е измъчвало. Не може да се живеее само с мисъл за далавери, обогатяване, плюскане, курви и кефа да прекараш другарчето.\Нищо лично/

...хахахаааа...А ние българчетата какви сме?А?Я кажи де?...Да не би случайно по-добри,от това,което описваш?...Боже Господи,смях голям-присмял се хърбел на щърбел.

Много ме кефят гърците!Може да поздравят кредиторите си с една гръцка трагуди(песен):Адио!Сбогом на вашите пари!.....денине гянаменуме мазиро де лефто....Гяфто!...Айде,ке адио тасе достоплио,стистри андрадио, то алос,то минос!..Извинявам се на гърците за "плажния гръцки",който говоря....усъвършенствал съм го всяко лято по техните таверни и плажове,където купонясвам с моето семейство...и където ние "вУлгарос" апо тин "ВулгарИя" сме на почит!

ХАХАХАХАХААААААААА...

Нещата се придвижват към глобално преразпределение на земните блага. В близкото минало с най-висок стандарт бяха страните с колонии в Африка, Азия и Индийския океан, Германия, САЩ, Япония. Покрай ЕС се подобри положението и на други страни. Новите гиганти са Китай, Турция, минидържавичките в Арабския полуостров (особено нашумелият напоследък с кулата си Дубай), в по-малка степен Индия, Бразилия, Мексико. Бъдещето на Европа като район с висок стандарт е мрачно. Случаят с гърция е първи в това отношение. Следват го и други. Европа неминуемо намалява стандарта на живот.

Тази сутрин по Дойче веле съобщиха, че в ЕС вече са започнали да обсъждат варианта дали да не вземат да опростят на Гърция дълга й! Ей, ние наистина ще бъдем най-жалката държава , ако това се случи - гръцки банки, гръцки фирми, изнасящи печалбите извън Б-я, а за нвас един гол в ръката! Браво на бълг. политици и велики \с титли и без титли/ специалисти от всички направления!

как можеш да сравняваш тедиУСА, със Кременчиту СЗ??? първата е тъпа като гъзз, а втората е невероятно интелигентна, макар и да се прави на хахава!!!

Влезте в ю туб и напишете ПАМЕ

Изчетох коментарите. Прави ми впечатление, че всички гледат някъде встрани от основния проблем, съотвенто повлияни от средата, където живеят (напр. коментарите на Теди от US, съпоставени с тези, на хората у нас). Което и е целта на упражнението на световните банкери.

Прекалено нагло е да обвиниш някого в мързел.Особено, като на себе си не си способен да постваши такава оценка.Ако Гърците бяха мързеливи то щяха ли да ходят по митинги и да стачкуват.Знаят какво искат и се борят за това !!!

Според мен, на обстановката трябва да се гледа глобално. Америка е на път да загуби долара като основна валута в света, съответно и контрола над него. Споразумението от Бретонските гори (което вече не важи) е имало дълбок смисъл. основните валути трябва да са в някакви лимитирани съотношения. Иначе че настъпи крах на световната финансова система. Та американците се опитват да деноминират долара, за да могат да прехвърлят задълженията си на останалия свят. От друга страна, по-добрите условия в Европа кара инвеститорите да изтеглят капитал от Америка. Лошо за американците. Европейците искат инвеститори и силна валута, но слабия долар ги прави неконкурентни в Америка. Въпросът е, дали няма да пожертват Гърция накрая - резултатите ще са 2 - възпитаващ ефект за останалите "прасета" (PIIGs) и по-слабо евро, без да се налагат каквито и да е Quantitive Easings, което, разбира се, е за предпочитане. Глобална политика, за това трябва да се гледа.

Доволен съм да видя смислен коментар по този въпрос. Съгласен съм само че според мен много леко е представен варианта с отсвирването на Гърция по посока вън от зоната и евентуално съюза. Едно на ръка, че трудно би могло да се предвиди, от който и да е икономист какъв точно ще е ефектът върху икономиките на европейската общност (визирам евентуални вторични ефекти). Второ - тук въпросът преди всичко засяга и думата "имидж" или по-скоро репутация. В крайна сметка говорим за доверие, а еврото, до преди историята с южната ни съседка, се ползваше с голямо такова. Евентуално изключване на член на евро-зоната може да окаже дългосрочен негативен резултат. Като цяло икономически погледнато много интересен казус и ми е безкрайно любопитно как ще се развият нещата в близките 12-24 месеца

Нашето бъдеще е вън от ЕС, трябва да затворим икономиката си и да развием и увеличим капитала на страната, когато икономиката е отворена това е невъзможно.Капитализмът е система на рушвета, корупцията и силата на парите са водещи.Социализма е много по модерен и по справедлив, всички го знаем това.

ЕС може само да влезе в някоя гръцка таверна и да си поръча:"Сигноми!Дозму паракало,ена пукаля неро крио!"(Извинете!Бихте ли ми донесли,моля, една бутилка студена вода!)Ха-ха-ха!Така се прави!Браво на гърците!Това заслужават затлъстелите и"гейски"държави от ЕС!

...еййй,много м.е развесели ти днес..

Според мен, гърците тепърва ще го закъсват! Липсват едни 300-400 млрд. евро. Половината откраднати от политиците и техните обръчи, а другата половина раздадена като бонуси, за да са доволни всички. Сега идва време да се плати масрафа. Обаче, народа не иска да плаща кражбите на политиците и техните обръчи(само за сведение, една нищо и никаква магистрала в равен участък, съизмерима с Тракия, я бяха добутали цената до 12млн. евро за км). Те казват, който е крал, да плаща! Същевременно не признават, че и те са папкали повече, отколкото са произвеждали! И май ми мирише на хунта или диктатура, но кръв със сигурност ще се лее! А как ще развиват туризъм при тия условия, не ми е много ясно...

Не се радвайте, че мечката играе в двора на комшиите, че скоро и у нас ще дойде.

Ами смятайте щом гърците са най-зле ние къде сме изобщо.

гърците винаги е било въпрос на време да са най-зле. Най-големите мързели и мрънкачи в Европа

Рейтинга паднал под Еквадор, Гранада, Ямайка. Е, остават им Джибути, Сомалия, Еритрея, Вануату и други 46 държави включени в списъка на най-бедните държави на ООН. Както вървят нещата и дотам ще я докарат комшиите. Просто модела е сбъркан-политическа система от чист плутократичен вид, малограмотен/разликата например в ползването на домашни компютри от домакинствата и интернет от младите е в пъти в полза на БГ/ и мързелив народ, нежеланието да се съобразят с новите реалности и най-вече тази фалшива обида, че светът им е скроил кофти номер. А те най добре си знаят какво надробиха, но парадоксалното е ,че не изпитват вина, угризения. Да "усвоиш" едни 300 млрд и да смяташ, че другите са ти били длъжни-това може да го мисли само грък. Между прочем гърците са измислили секса, римляните са го усъвършентсвали, като са включили жената.

Гърция ще станат зле когато започнат да получават заплати ,каквито се плащат в България.Трай коньо за зелена трева

Не е далеч този момент !

След три години май ще мечтаят за българските заплати...

С най-лош рейтинг и с 290 милиарда евро спестявания в гръцките банки.

не знам дали някож разбра , че далга на гр. е малко изкуствен- голяма част от парите са дадени ^"ресто" на европежски политици и финансисти отпускащи пари. наж- голямата европежска пералня е гр. ще изгорат парите европеiските политици ще ка3ват ок, и ние папаме........

пука им,нали живеят добре и не ровят по кофите за боклук,а Европа,вкл и "богатата" бълхария ще плащаме.Не пишете повече такива глупости,защото по-беден и прост народ от бълхария няма

Оправи си правописа.Гърците живеят по-добре,защото произвеждат 5-6 пъти по-голям брутен вътрешен продукт на глава от населението.Напълно нормално е да получават няколкократно по големи пенсии и заплати от нас.

Жалко ама факт. До преди 1 година много ни харесваше да ходим на северното море в Гърция, бях забравил нашето тъпо черноморие. Чисто, спокойно, евтино. Ама сега се замислям доста. Толкава тъп народ като гръцкия не знам, сами си изядоха хляба. Добре че има още Турция, а мсиля да проуча Албания, Черна гора.

Е, какво ти пречи пак да си ходиш по гръцкото море? То си е там. Само дето бутилка плумари тук е 14 лева, а в Гърция 10 евро, т.е. трябва да си го носим, ама другото си е същото.

не е същото. Обещанието на техния премиер Папаандреу, че няма да допусне Гърция да изпадне до фалит, изглежда все по неизпълнимо. И ако частните кредитори не се съгласят на отстъпки, което е напълно реално чао евро, добре дошла драхма. И се започва познатата история-след две години 100% инфлация, след четири-500%, сред шест-махане на 3 или 6 нули, а народа обеднява ли обеднява. И се започва познатата история-взив тук, атентат там, ксенофобия/чисто гръцка дума/. Ти би ли ходил на това море?

От 12 години обикалям Гърция по разни дела и пътешествия. Не съм видял грък да си дава зор или каталясал от работа...а строят магистрали, къщите им все нови и хубави. Един от моите приятели там "усвои" 1 200 000 Е за 12 години от европейските програми за развитие. Мога само да им приветствам и да има завиждам за самочувствието и "фалита". Нямам нищо против и аз така да фалирам, ама нали пусто сме дисциплинирани...и това пропуснахме.

Гърция е с най-лош кредитен рейтинг, а българите са с най -ниски заплати.

Не за дълго, фалират ли, автоматично падат в канала по заплати. Това обаче не знам как ще те направи по-щастлив или по-богат. Най-много да ни завлекат и нас, ако не внимаваме с дефицита.

Е поне Албанците можеше да догониме......

Аз много се радвам на това,как гърците ебават ЕС!Никога няма да им върнат заемите е аз много се кефя на този факт!Нищо не могат да им направят западняците...просто"ще духат супата".Така им се пада на застаряващите,затлъстели и"гейски"държави"от Западна Европа!Хак им е!Много мразя Западна Европа!

Забрави да пишеш че обичаш братска Русия.

може да обича пък азия, не допускаш ли? в днешно време имаме избор, не са само 2 опции-русия и запада.

Не позна,аз обичам държавите около Средиземно море!Египет,Тунис,Турция,Гърция,Италия,Испания....тези държави които"щракат с пръсти"на маса...под съпровод на мандолини,а после отмарят на плажа...и "лис-плис сините вълни"!Отвратителни са ми Северните страни от Западна Европа-Германия,Англия,Холандия,Дания,Белгия,Швеция,Швейцария,Финландия,Норвегия...и т.н...Та така...."Елада на хореву ме!На хопсуме сиртаки!На пхюме узаки!Ола мази...Оло меса!...Гясааааааас!Да работят маймуните(Северно-Западналите нации),та да станат хора!

Е, това че човек не харесва гейовете и наркотиците и всички извратености идващи от Запад, не го прави автоматично почитател на комунистическия, тоталитарен СССР. Гърция е една патриархална държава с все още нормални хора, спазващи някакви традиции. По тази причина я предпочитам пред всички останали страни от Западна Европа. Само да можех да си намеря работа по специалността в Гърция бих се изнесла там, бих им понасяла всичките кризи и бих работила за много по-малко пари. За съжаление, мога да си намеря работа в Западна Европа за немалко пари и живот в ненормално общество, където можеш да видиш мъже в женски дрехи по улиците. Аз съм виждала. Гнусно.

България НИКОГА няма да бъде привта в ШЕНГЕН! В БГ НОКОГА няма да се построи нито един атомен реактор и нито един петролопровод или газопровод! ВЕРВАТЕ ИЛИ НЕ, ТАКАВА Е ВОЛЯТА БОЖИЯ!!

Ха сега влезте в Шенгенското пространство за да плащаме дълга на Гърция. България винаги е страдала от некомпетентни и малоумни ръководители.

едното няма нищо общо с другото.

по добре като с гръцка заплата а рейтинга кой му пука по добре сит отколкото гладен но висок рейтинг вземете и вие господа нши управници пери докато дава европа те и гърците няма да ги върната както вие опростихте на ирак илибия дълговете и на тях ще им опростите а ние горките граждани какво да правиме лихвите ще паднат когато управляващите нямат интерес в банките а в петрола

Европейският съюз е едно раково образувание,което трябва да се изреже,докато е време!България трябва моментално да напусне ЕС и НАТО!Те са пагубни за нас!....

Преди алчните банкери се натискаха да ми дават кредити и потриваха ръце, че ще получат тлъсти лихви. Взимах нови и с тях плащах вноските и за мен оставаше. Сега пак ще ми дадат щото дългът ми е огромен и ги е страх, че ако ме оставят да фалирам ще изгорят много данъкоплатци и ще потърсят сметка на тамошните си банкери и политици, дето са им разпиляли паричките. Аз най-много с няколко десетки скали в Егейско и Йонийско море да се разделя, дето и без това никой не ходи. Важното е, че кафенетата са пълни от сутринта, има ледено фрапе, а вечер... ееех яко узо и сиртаки. Опа-опа, ясу.

Защо си мислиш,че гледат баби повечето са леки жени

Хайде сега Дянков и Хампарцумян да излезнат и да обяснят защо лихвите по кредити в Гърция са средно 4-5% а у нас средно 9-10% въпреки че рейтинга на Гърция е много по нисък от нашия ?

Защото обезпеченията на кредитите са с имоти, чиято реална цена е 3 /три/ пъти под тази, за която са били ипотекирани. Съответно тези, които плащат трябва чинно да плащат и за тези, които не плащат защото иначе, банките трябва да продадат копторите. Тръгнат ли да ги продават, обаче ще лъсне голата истина, че жилище ипотекирано за 100 000 евро през 2008-а не може да се продаде и за 30 000 евро. И тогава бърже-бърже ще догоним и задминем южната ни съседка по спад на рейтинга. Така че тези, които плащат да си опичат акъла и да не се бунтуват, защото от тяхното недоволство ще загубим всички и най-много те самите.

И какво излиза? Заради алчността на банкерите, ние трябва да обираме пешкира? Не е ли редно банките да си понесат отговорността за това безотговорно поведение? Аз като физическо лице, или като работник ако се издъня, или прецакам нещата - просто ме изхвърлят от системата...

Орговора е във въпроса ти. Айде един жокер - чии са парите давани на кредит?

Егати, щом Гърция е на последно място ние значи не сме даже в списъка. Щото на хората не им пука за някакви си рейтинги, а за това какво получават и как живеят. Гърците явно получават по-високи заплати, българите явно предпочитат гръцките курорти. Явно в Гърция е по-добре. А ние къде сме?Тия класацийки и рейтинги са някакви супер объркани и противоречиви с логиката на нормалния човек.

лош реитинг, но с много по-добар живот от нас. какво им пука за реитинга?!

Малко им е на гърците. Само, че ние сме толкова бедни, че все още хиляди жени им гледат там бабите срещу подаяния. Топли ме добрия рейтинг на Чалгария като стандарта ми е като на Африканска държава.

Че какво ти е на стандарта? От какво точно се оплакваш, че нещо не мога да разбера?

още утре десетките хиляди,да не кажа стотици хиляди,ще хукнат да се връщат У процъвтяващата българия:):):)

така и трябва-докато стотици хиляди наши сънародници живеят там,ние и на хамериканците плащаме за българската диаспора /идеална/дума за теб тедиуса

Гърция притежава няколко големи предимства: стратегическо географско място, фундаментални културно-исторически ценности, предпочитана туристическа дестинация, голям потенциал за много високи приходи от туризъм, развити инфраструктура и морски флот, развито земеделие. Всеки, който е посетил Гърция вижда това. Затова, генерирането на високия дълг на Гърция дълго време не е пораждало съмнения и проблеми сред инвеститорите и самите гърци. Очевидно проблемът е в управлението на страната в условия на световна икономическа криза, а също управлението на външния и вътрешен дълг. Този дълг е прекалено голям, за да се справи Гърция сама в криза. Затова, държавите-донори прилагат определена рестриктивна политика спрямо Гърция, която не може и не бива да бъде фалирана по общите правила за това, защото просто е една златна кокошка.

Кокошо пиле. Престани с тия благи приказки за Гърция. От 1980 г. откакто са врезли в ЕС тия лъжат и крадат. Крадлива нация, от премиери до селяци и рибари. А европейците са прости лапачи и самоизмамни дилъри. Както се подлъгаха на Мъдоф в САЩ, така се лъжат и на Карагьоз Одисеев тук. Бузукита, тъжни песни, тропане на заибекита в узо-мастиков мъгла до зори и озорване... Няма как да не се натрупа 500 милиарда дълг от перманентен държавен дефицит. Време е Елада да си плати, а не кега и Ганьо да бъхти още 30 години ония да си връщат заграбеното. Затова БоБо и Искров да ревнат в ЕС, ЕЦБ, МВФ - край, няма аванта. Одисейчетата да минат на цаца, барбун и магарешки бодил, какъвто изобилства в гръцката пустош.

Круме!!!...И къде я видя тази пустош?А ти барбун ял ли си и узо пил ли си?Класика в жанра ти казвам...:)

На изгнилите по земята окапали от дърветата портокали и изсъхналите по дърветата необрани маслини не се казва развито земеделие.За 10 години в Гърция тракторите си останаха нови и няма и шанс да се похабят като се ползват основно по време на протести,незнайно защо блокиращи винаги нашата граница,но пропускащи тръгналите да похарчат парите си там българи и румънци.Краденето на европари за земеделие не се нарича РАЗВИТО земеделие и води до виждаме какво....

не е пробрема че грееце ще фалира, проблема е че ако това стане, ще фалира западня модел *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Че той отдавна е ФАЛИРАЛ, ама те още НЕ СА ГО РАЗБРАЛИ!

гурця трябва да се ижвурли от еврото. нека да си плащат 1з и 1ч та заплата в драхми. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

от американската преса днес:Вашингтон. САЩ трябва активно и със сила да се противопоставят на всички спасителни заеми на МВФ за затъналата в дългове Гърция, призоваха двама сенатори републиканци, предаде АФП. В писмо до американския президент Барак Обама сенаторите Джон Корнин и Дейвид Витър коментират, че подобна помощ ще наруши условие в американското законодателство, което призовава за противопоставяне на заеми на МВФ за страни, които може да не могат да ги върнат. Мярката изисква американският финансов министър да оцени заемите за страните, чиито външен дълг надхвърля брутния им вътрешен продукт и да се противопостави на заема, ако потенциалният получател няма да може да го върне.

Tedi USA, въпреки, че явно живееш в USA, очевидно не си наясно по един фундаментален въпрос. Повече от ясно е, че това не може да се случи по една много проста причина. Не си ли разбрал/а, че лобистите са решаващ фактор за много неща при решаването на много вътрешни и външни проблеми в политиката на USA, и че тези неща са решени далеч преди да са влезли за "обсъждане" в Конгреса им? Е сега, кажи ми, кое е следващото по сила лоби в Конгреса им след еврейското? Не е ли гръцкото? Ако кажеш не, значи не си на ясно с нещата. Върни се малко назад и ще видиш, че съм права. Ако го нямаше този лобизъм, Гърция отдавна щеше да бъде изритана от всякъде, ама не е. Това не ти ли говори нещо?

Мецо, еврейското лоби лежа на тая кълка и прецака света със световна криза преди 3 години. Гръцкото лоби ще прецака сега света с европейска криза. Анадъмно. Вчера Мъдоф, утре Карагьозис в панделата за 100 години, фалити, разруха, самоубийства и прострация на нацията - рядка диария. Лошото е че ще ни залее и нас заради нашата недалновидна политика от 20 години на пионки, адвокатчетата и мутри да се подлагаме на мръсните данайци.

От Европейския съюз нито печелим нито губим защото вноската ни е равна на усвоените фондове. Ето защо до момента не плащаме сметката на Гърците. Дали ще платим сметката на Гърците в бъдеще? Най-вероятно да, през гръцките банки.

Де да беше така, колега. Ти явно съвсем не искаш да вземеш под внимание факта, че пазарът ни е отворен за всяка фирма от Европа? Това не мисля че е необходимо да обяснявам какъв ефект има върху родните предприемачи. Ами това че има двоен стандарт за пазара на труда? Че европейските страни са строго против навлизането на нашата работна ръка? Айде моля те не ми говори за членски вноски... Ако беше толкова просто защо една Норвегия няма намерение да влиза в ЕС? Да не би там да не могат да пишат проекти за добрение по европейски програми? Не се излагай. България губи ЕЖЕДНЕВНО от членството си в ЕС.

Две са лицата които винаги ми оправят настоението в този форум 1.Tedi USA 2.Ктименчиту от Стара Загора Впрочем последната се поизгуби напоследък....

А какво ще кажеш за крайцера Аврора и неговите пукотевини по всяка тема?

И КГБто!!!Любимец ми е...:)))

да не забравяме и ненормалника ого

гърция е тотално и безусловно фалирала, но гърците си продължават по старому:харчене на пари на европеиските данъкоплатци, включително български:13-та и 14-та заплата в публичния сектор се премахват, но за всички служители, които получават под 3000 евро месечно, ще има еднократен бонус от 1000 евро!докога бг политиците ще се гаврят с българите,които със средна заплата 250 евро на месец и едва оцеляващи в безкраина мизерия, ще плащат сметките на гърци, испанци, и друга подобна мързелива паплач-при условие ,че държавите им са разорени?българските политици трябва да прояват незабавно национална отговорност и държавническа позиция/пресен пример-папандреу,които си подсигури нова финансова инжекция/ и веднага да извадят българия от понци пирамидата наречена европеиски/съветски социалистически/ съюз,където няколко привилегировани страни живеят на гърба на останалата част от европа?това е скандално!

В българската азбука има и главни букви, а кога се използват, трудно се обяснява на простак като теб!

главните букви нямат нищо общо със състоанието на Гърция бе п....к.

"простак" е човек, които изполва нецензурни епитети, вулгаризми и непровокирани персонални обиди в една културна, формална дискусия на икономическа тема."666"/числото на дявола/ е отлична самопреценка и точно самопрофилиране-от мен-адмирации.само да ти подскажа, не си мисли ,че си анонимен.

"Tеди" е жена- както вече знаем във форума, ти като държиш толкова на правописа, граматиката и правилната форма, би следвало да напишеш"простачка", а не "простак"...........къде си тръгнал да критикуваш?

тя транслитерира(както и аз), затова няма главни букви, но това не и пречи да е простак. постоянно пише разни безумия за гърци, испанци, руснаци, таварищи, истински се забавлявам с простотиите и. без конкуренция!

Намери за какво да се хванеш , просто блестиш като "интелект"

Не знам кой е простака в случая. Освен това с лични нападки в коментарите. Може и със съвсем малки букви да се напише но важното е да е вярно. С мизерията си плащаме на богатите в ЕО. Стига вече да поддържаме продажни политици.

много важно какво има в българската азбука.

ако гарция е фалирала даржава,то тогава булгария е мартва даржава.

вие(простака 666) да сте чували нещо за транслитериране ? явно не сте.и затова не се правете на по-прост,отколкото сте, сас "правописните си забетежки".

еи отличник, при транслитераця буквите имат само един размер! научи си урока!

Абсолютно съгласен. ЕС е пълна порнография. Едни лапат, а други плащат. ДОСЕГА САМО ЗАГУБИ ЗА НОРМАЛНИЯТ ЧОВЕК.

A сега да им направят заплатите по 300лв. да ги видим. Война ше има, не някакви мърляви протести от по 100 бабки и дядовци на които е платено да присъстват, както става у нас. Ама ония хем са мързеливи хем на война скачат кат им пипнеш паричките.

Много правилно...ЕС - 3 държави цинцат други 300 :(

Ма, рабзира се, че в ЕС има неравенство и че Гърция я фалират. Но представи си, ако нашите политици извадят страната ни от ЕС, на кого ще ни дадат след това?

състоянието на българия в момента е заради политиката водена до сега по американски препоръки- планът "ран-ът", а не заради испания. да не си брала маслини в гърция, че така скачаш?

Когато Архимед открил закона,че всяко тяло потопено във вода измества такова количество вода колкото е теглото му,гърците пренесли в жертва в негова чест 100 бика.От тогава всички говеда ненавиждат гърците.

Я пак провери, какво е открил Архимед, че така и другото ти твърдение звучи съмнително.

Само се чудя кога играта ще стане "всеки се спасява поединично",,,,

Ами ДОСТА ПО-СКОРО, ОТКОЛКОТО СИ МИСЛИШ!

Теди, що не провериш как е в САЩ? Там държавата ли казва колко да е минималната заплата?

всъщност е точно така. явно вие не сте проверили.