Планът за реформи мина, но СИРИЗА се разцепи

Гръцкият парламент одобри тази нощ пакета мерки за икономии, поискани от кредиторите в замяна на нова спасителна помощ. 38 от СИРИЗА не подкрепиха реформите.

Обратно в новината

Коментари - Планът за реформи мина, но СИРИЗА се разцепи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лъжливото лигавене с ес продължaва. скоро европеиските данъколаци отново ще разберат, че са измамени.

Какво сте ги замислили гърците като вие сте по-зле и от тях. Себе си не включвам по ясни причини. Хехе

Българина е в пъти по-добре от гърците. В пъти по-добре е и от мурзилките, които се българеят тук за някоя друга копейка.

Или си длъжен да пишеш такива глупости. Или имаш здравен проблем?

Това кой ти го каза!Пожарникаря ли?Аз пък ти казвам,че дори с големи проблеми-гърците са с пъти по-добре от нас!Дори да приемат наложените им финансови ограничения,те пак ще са много по-напред от нас! Който твърди обратното да отиде на доктор! Или да се запише в ГЕРБ или Реформаторския блок!Заедно с братята роми. Защото на предстоящите избори точно те ще са "локомотивчето",което ще дърпа ГЕРБ,за да може след това Пожарникаря да обяснява колко много го обича народа!

Ужас сега остава надеждата испанците и италянците който също имат големи дългове да разрошат педалският съюз и да се открие нашият път към евраазиският!

Интересно как франсетата са гласували преди самите гърци да гласуват ? Ами ако ГОРДИТЕ бяха били шута на Ципрас ? Ах, тези сбъркани европейци.

КОЛКО ТЪПИ И ПРОДАЖНИ СА ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ НА КОИТО ТЕХНИТЕ МАЙМУНИ ИМ ВИКАТЕ ЕВАЛА ???? ЕТО КАКВО ВИЕ ПРОДАДОХТЕ ЗА 2 МИЛИАРДА ЕВРО МАКС , А ГЪРЦИТЕ ГО ПРОДАВАТ ЗА 50 МИЛИАРДА ЕВРО Част от споразумението на кредиторите с Гърция е страната да задели държавни активи, с чиято продажба или управление, да осигури 50 млрд. евро, с които да погасява задължения. Минерални извори Приватизационното ведомство предлага 4 термални извора, които могат да послужат за развитието на спа туризъм. Около някои от тях вече има изградени комплекси. Международното летище в Атина Фондът предлага 30% от капитала . Атинската ВиК Компанията EYDAP е доставчик на вода за района на областта Атика, която включва и столицата. Предлага се 61% от капитала на компанията, чиито акции се търгуват на Атинската фондова борса. Бутикови хотели Става дума за 15 хотела, някои от които недостроени, а други - в исторически сгради, които правителството е създало през 60-те години на миналия век, за да стимулира развитието на туризма. Hellenic Petroleum Hellenic Petroleum e публична компания, държавата търси купувач на 35% от капитала й. Гръцките пощи 90% от най-голямата компания за пощенски услуги, която има над 750 офиса в цялата страна. Стадионът "Мир и приятелство" Открит през 1985 г. и реновиран през 2004 г., стадионът домакинства баскетболния тим "Олимпиакос", като през годините на него са изнасяли концерти световно известни музикални звезди. Продава се в пакет със земята около него. Public Power Corporation Производителят и доставчик на енергия има 7,5 млн. абонати, като се продават 17% от неговия капитал. Магистралата "Егнатия Одос" Повече от една трета от гърците използват 670-километровия живописен път, който свързва източната и западната част на Гърция - от Игуменица, до гръцко-турската граница. Строежи от Олимпийските игри Три обекта, .

ТУКА АЛА- БАЛА, А ЩО НЯМАТАТЕ НИЩО ЗА ПОВИШЕНИЯ ДАНЪК ЗА СТАРИТЕ КОЛИ? БУЛГАРИСТАНЦИТЕ КЮТАТ ПРЕД ПС-ТАТА, ВДИГАТ ИМ ДАНЪЦИТЕ, А ТЕ ЗЛОРАДСТВАТ НА ВИЗАНТИЙЦИТЕ! БЪЛГАРСДКА РАБОТА!

вчера имаше, пропуснал си. Днешната новина е, че ако нямаш катализатор на лаптопа, ще ти качат здравната вноска

Гърците са зле,ама ние какво ще правим?Чудя се кой път да хвана...зле са нещата.

Опълчиха се, но са само те за сега....

първо да върнат чуждите пари, а после да се опълчват колкото си искат? сега са обикновени лъжци.

Чрез референдумът гърците задействаха концепцията за "Омразен дълг"! И затова ще получат облекчение и на практика няма да платят. Не българите: Обичаме дълговете си обичаме Европата Обичаме Нато-то Обичаме всичко което ни дадат и наредят И затова не правим референдуми!

Не знам какво са задействали, но сега ще приемат по-строги икономии от тия, срещу които гласуваха на референдума. Остава въпроса - защо изобщо ходиха на референдум.

Чрез референдумът гърците задействаха концепцията за "Омразен дълг"!

Гърчолята се българизираха, вече не сме единствените глупаци на континента.

Ако бяхме глупаци щяхме да имаме оне колкото гръцкия дълг. Явно сме класи над гърчолята. Изключвам платените тролове и откровените идиоти участници в хибридната по форумите.

Корпорации дават заем на държавата, държавата дава парите по "проекти" на фирми с шапка същите корпорации, а дългът се прехвърля на всички граждани. Това е схема без инфлация да се намалят активите на гражданите. Бедните да го д*т!

Гърците няма да платят по този параграф! А българите не могат да го използват! ............ В международното право омразният дълг е правна теория която твърди, че държавният дълг натрупан от диктаторски или тоталитарни режими за лично облагодетелстване на управляващите в ущърб на интересите на нацията, не следва да бъдат изплащани. Приема се за личен дълг на режима, а не дълг на държавата. Разглежда се като договор подписан под принуда. След смяната на политическия режим, новата власт не отговаря за дълговете натрупани от предишната и един вид наказва кредиторите подкрепили бившите недемократични управляващи. Най-често смяната на властта става с военна намеса или преврат...................

Всичко тръгва оттам, че германски и френски банки дават необезпечени кредити на Гърция. Част от тези кредити Гърция харчи за оръжия (50-60 милиарда), част политиците прибират и една малка част раздават на държавните служители, за да си траят и да гласуват за тях. Идва кризата и Гърция се оказва неплатежоспособна. За да не си загубят западните мафиоти парите, ЕС поема дълговете им. Следват нови кредити, далавери и се стига до положението в момента. Гърция няма да плати дълга и това е ясно. Американците знаят, че не помогнат ли, Гърция отива при Путин, а това ще разбие цялата им стратегия за Европа и Балканите. Гърците си играят играта, а ние българите гласуваме за предатели като Пръмова, Боко и т.н. Неграмотни и неморални същества, наведени пред господаря и повтарящи YES, YES, YES !

Анализ на един зомбиран селянин....Гърция ще отиде при Путин......с тия мокри сунища ли сега ви омайват от руското посолство тролове тъпи.....че ципурата колко пъти ходи до Москва и какво получи...комуноидите са много щедри на "ЩЕ".......това го могат и вече 100г. го доказват в Русия но вие като нямате вече никаква надежда и в духове започнахте да вярвате до като се срещнете със създателя си и ни освободите от присъствието си

определено кризата е отложена но и определено гърците ще ни приближават по стандарт глобализацията продължава

valentor

Хи-хи. Приели закон. голем ци ПРАЗ. А спазват ли се законите за :издаване на касови белЯжки ; плащането на данъци и т.н.

Пред Гърция има само един реален път-grexit. Просто гърците са тъпо племе и няма да раберат смисъла на реформите, за тях те са нещо лошо, а реално реформите са най-дорото нещо за самата Гърция.

Прав си! Най-голямият враг на гърците са .... търците. ЕС се мъчи да им запази 13-тата заплата, но гърците гордо настояват или 14 и 15 заплата или нищо. Изхода от такава ситуацията е ясен - НИЩО. Обаче гърчолята не го схващат - тъпи са. Е Ципрас очевидно го е проумял частично. Очевидно все пак инженерното образовение е оставило някакви малки наченки на разум. Ама сругите си остават тотални малоумници.

С това мнение официално спечели приза "Глупост на седмицата" ! Автоматично ще се бориш за "Глупост на месеца" и ако имаш късмет за "Глупост на годината". А от гърците имаш поздрави !

Абе поздрави, ама на гладен тумбак поздрава не чини - ти дай пари, пък поздравите после.

----------- САЩ Помогна на Ирак да не върне повече от 50% от дълговете си! Сега ще помогне и на Гърция да не върне поне 50% от дълговете си! На Вас Българите няма, кой да помогне! Може би Русия, но едва ли ? -------------

Русия вече няма да помага. Дори Щатите да пуснат Турция в атака, руснаците ще стоят и ще ни се смеят на акъла. Каквото си постелеш, на такова лягаш.

Ми да не помага. Многократно се оправяме без Русия по-добре, дори когато ни пречи, като в случая, плащайки по 10 милиона евро на гниди като тебе.

историята показва, че руснаците винаги са гледали своят интерес. Цитат: През 968 Светослав се съюзява с Византийската империя и напада България. Той нанася тежко поражение на българските войски и достига до столицата Преслав. В запазени източници от този период е описан неговият необичаен за византийците външен вид - обръсната наполовина глава и голяма златна обица. * РS По това време още няма хамериканци, и няма щото още не е бил изобретен ПАМПЕРСЪТ.

Сириза се разцепи ! И защо? Заради Гърция и различните мнения, а не за пари. Представете си в мафията ГЕРБ да се разцепят заради интересите на България :) Гледайте гърците, записвайте си и се учете.

Добре вървят гърците!Цял свят се обърка заради тях и ги мисли.Добре са и ще успеят.Защото не е реално да дължиш 320 млрд евро, а от тях 200 млрд да са лихви.Когато са им давали- да са мислили.Сега ще им вземат цървулите.

ТО И КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ НИ ВЪРНАТ ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ :) БЪЛГАРИЯ НА 3 МОРЕТА, ГЪРЦИТЕ - РАТАИ В БЪЛГАРИЯ!!! :)

Блажени са вярващите.Добре ,че тези територии са на Гърция.Защото ,ако бяха наши до сега щяха да ги осерат разни мутри и други наши разбойници.

Alexander Sack Номерата в България, Гърция Ирак и ... са разработени преди около 2 века когато Америка взема Куба от Испания! Виновни са Испания и Америка! Тази пиеса я играят вече два века!

упс...

Не си правете илюзии,че гърците ще изпаднат като нас в тотална мизерия.Гърците са били народ и ще бъдат,а не като нас, на всеки трима двама са шпиони.И друго да ви кажа колко и да се напъваме не може да ги стигнем.Те са на светлинни години пред нас.

Всъщност не са. Всичко е измамно. Все забравяте онези 345 милиарда на врата им.

нямат изплащане, майна. А реформите са за някакви мизерни милиончета .... Но за сега в Атина сме добре. Като изключим, че масово орязоха заплатите на чистачките и на гръцкоезичните отдели във фирмата от 800 на 400 евро ... ние в чуждоезичните отдели сме добре, за сега!

Ами ако гледаме реално, ще трябва да си припомним, че само преди 70 години в Гърция думата "българин" е била синоним на "богат човек". И пак така ще бъде. Пък и в момента не българите се бият, припадат и умират пред банкоматите, а гърците.

О,неразумний и слабоумний драскачо!Поради що хулиш всичко българско величаеш гръцкото !!!

10 мил. ев. за пропаганда в Б-я.

Защото така е наредила Москва :((( Всичко, което е против България , е добро за кремълския завоевател на високи токчета !!!

Слабоумен си ти приятелю защото си заслепен от пропагандата и не можеш да погледнеш по далече от носа си.

С това политическо решение Гърция да остане в Еврозоната ще се стигне до сериозни последици за ЦЕЛИЯ Европейски съюз !!! Ако Гърция беше оставена просто да си изстрада натворените глупости, Европа щеше да излезе по-силна, а сега , с този камък на шията предстоят големи сътресения , за съжаление !!!

Да, то плана точно в това се състои. Сега ще ги разкатават докато ги накарат сами да си оберат крушите от ЕС.

Познайте кой чупи гръбнаците на непокорните и защо те викат Ох, Ох, Ох?

Да наливаш пари в Гърция е все едно Данаидите да пълнят бъчвата с вода. Ролята на Данаидите е поета от ЕС.

Вие гласувайте Редовно! А пък аз ще държа здраво вашите избраници за топките! Според Вас: "На Кого ще слугуват те?" Ако искате и референдум направете по въпроса! И си го платете!

Това с не гласуването в България не върви. Гласуването е основен инструмент на демокрацията. Който не иска да отива в С.Корея и дано оцелее че, да разказва след това как е там.

Вземам парите ви с отвращение, но да знаете, голям компромис ви правя!

ЕС да се реформира!

Бългърските бизнес хиени и лумпени си дирътгз, и злобно, като портестутките, лаят по гърците? Ако некой ми каже една пенция от 100 ео. ще намаже! И, три тенекии, бяла свинска масс? баба Тодорка, от ПП ЕвроКириза *

Моята констатация се потвърди! Няма по-тъпи на Балканите от гърците! Имал съм множество студенти гърци, всички искат ад заместват акъл и мислене с най-различни хитрости... Те внесоха и разпространиха "модела"- "Колко струва изпита...?" Те никога не са имали и няма да имат икономика... , в класическото определение! Те не могат да произвеждат...Финансите или мошеническата комбинация с парите са бедата..На гърците Зевс им е дал сълънце и море...Но защо да квалифицирам само гърците! Прочетете по надолу "демокрация в дейстнвие" - обременен Топан! Ако "ДЕМОКРАЦИЯ" можеше да съществува, Перикъл щеше да я реализира....но добре, че не се самоуби...

МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ - Да го духата цялата гръцка, гръкоманска и русофистилична сволоч във форума. Възмездието идва, защото както са казали Българите - Бог вижда. Вижда и антибългарските свине във форума, скоро и те ще бъдат цепнати като една съща Сириза - БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО.

Какво антибългарско видя, прочете, герберски троле? Вземи си отговори на поставените въпроси. А Бог вижда и е отредил специално място в пъкъла на предателите и още по-специално за пишманпатриотите.

Добре си се определил комуноидче,че сте предатели и кога станахте патриоти,нали 45г. бяхте все интернационалисти и всичко патриотично е било забранено (по указание от москва) сега начело с перхидроления павиан станахте патриоти......зомбирани селски предатели сте вие и часът ви идва за последна изповед.......подгответе се за нея

точно колкото е и Цветелин Кънчев-циганско мислене и изразяване!

Отразен си и няма да бъдеш забравен,спи спокойно.

Борбата срещу системата от страна на малки, но упорити борци води до това, че на финала същите се сдобиват или с присъда или с диагноза или с кредити до гуша ...

Месец и половина вече, ЗДРАВЕТО е под опеката на Духовният Свят. А пък " кредитите до гуша ... ", вече се ЗАДЪХВАТ ... от "ракът" ЛИХВА. Скоро и "златният телец" ще патакса поради невъзможност да се задоволява неговата алчност. За сега са му необходими за да се УГОЯВА, ... само 4 планети, като Земята.

Гръцката лакомия я разбирам. Врънкат пари, не връщат, разиграват театри, при това на едро. Българското овчедушие, обаче е нещо необяснимо.

Така са ни го нацепили, че ако мърдаме ще се разраним още повече! Няма спасение от западната чума!

Гърците теглят кредити и им ги опрощават. Нашите теглят кредити да пълнят фондовете. Наблюдавайте сега какви апетити ще предизвика валутния ни резерв! И не забравяйте, че на 75% това са пари на заем.

То и тандемът Пеевски-Василев се разцепи за да ни вземе четири милиарда.

Хахах, каква изненада-взели паритес отвращение и несъгласие :) Не, никога не сме очаквали такъв развой. Свга ще потекат едни милиарди от ..абе все едно от къде, ще започнат оптимистични речи, едни еуфорични гласувания в цял ЕС. Е, половината няма да са съгласни, но какво от това - в демократичния съюз някой са по-равни, други са по-мили...трети като нас им се нарежда да спрат всеки печеливш проект за да отиде в ръцете на първите 2 групи. Нищо, нашите умни и красиви екземпляри и безплатно са съгласни да пишат по 200 доноса и да молят за спиране на пари за собствената си страна. Така е по-атлантическо. По-европейско.

Прав си. Но това не пасва на тролската пропаганда. Иначе, всички очаквахме точно това. Парите - да вземат. Но да си останат недоволни. Това им е най-изгодно, това разиграват. И номера им минава.

да си направите равносметка - България какво получава, нашите тиквеници как защитават интересите ни?

+1 Аз бях неличим ЕС-оптимист до вчера. Бях. Минало свършено. Вече единствено ми се повдига от тройни стандарти и неморално, но законно и силово управление на тъпи бюрократи. Мое мнение-никого не насилвам с него, но за мен бъдеще и смисъл в ЕС няма вече.

Всички страни получават дългова примка на шиите, и с надеждата да не издъхнат си мърдат ръчките за да гласуват както им е казано! Няма значение кой е власт! Веднага щом дойде на власт: примка на шията яка хватка на топките И той е в правия път!

Този план английските журналисти го нарекоха "Шамар в лицето на Британия". Та да видим дали ще мине. Не всеки е безпросветен лакей като нашите будали.

Шамар може да изтърпиш! Но удар между краката.... не е сигурно!

Не сравнявайте който и да е с България. Ние сме неспасяеми отвсякъде. Само си помислете. Никога и никъде голяма структуроопределяща банка-КТБ не е била съсипвана с цел грабеж от ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПАРТИИ, ПРОКУРАТУРАТА, ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА И ЦЕЛИЯ НАРОД. Само за да я ограбят. Това е ДЪРЖАВА - МАФИЯ

Няма значение кой е власт! Веднага щом дойде на власт: примка на шията яка хватка за топките И той е в правия път!

Брей-й-й-й,значи за гърците не може ,а!А за българските банкстери,лоясалите мутри и цвилещите им, кривогледи фолк кобили с разбити предници, може ,а?

Гърция се съпротивлява ,като един до сега здрав човек ,на който му диагностират смъртоностна болест.А българина е отдавна смазан ,физически,психически и духовно.Той вече няма съпротивителни сили.25 г геноцид дава реултати.България е в агония ,ТЕ спасяват Гърция.

мързелът вярно може да е смъртоносен, но има начин за лечение

Камшикът на плантацията на господаря,нали? Сигурно си брал ягоди в Англия,където са те научили на европейски принципи;-)?

Според СБ гърците са 6 пъти по-богати от българите. И средно на глава от населението и като "мода", т.е. не може да се каже, че парите са само у малцина. Дори неравеностовото ту ке по-голямо, което ще рече,м че масовия българин е 10 пъти по-беден от гръка. Така и ще остане, като чета преобладаващите коментари, които или са тъпи или са офтопик.

И аз като тегля три кредита от банките ще съм три пъти по-богат от тебе. Временно.

В този сайт тролят предимно пенсионирани шестаци,доносници и платени зомбита.....все реват,че нямат пари но са всеки ден във най-различни форуми,значи имат пари и за инернет,че и време да храчат или.......всичко им се осигурява от "наши другаре"......та памперси храчещи тук,пенсиите са малки наистина но погледнете какви коли има по улиците задръстени,какви хотели каквито в Гърция има няколко пъти по-малко а за колите им няма да говоря изобщо......само вашето комуноидно поколение което строи комунизЪма и социализЪма останахте излъгани и бедни та за това сега така храчите и движите мелницата на точно тия които ви докараха до това положение но нали сте си тъпи......ще си носите кръста сега>

Българина е в пъти по-умен и по-добре след като не е допуснал страната да се набълбука с подобни заеми. Гърците да си носят самара.

За какъв самар говориш бе. Че не разбра ли, че дори и ние, най-жалките в Европа ще бъдем впрегнати за изплащане на гръцките дългове.

Единствения случай когато булгаристанеца се събуди беше за комуналните сметки. И резултат имаше - сметките спряха да бъдат надписвани, а властта не смее да вдигне цените. Новото пробуждане за кога се предвижда? За след 100-тина години?

Когато не вярваш в едно нещо, но приемаш да го изпълняваш, това означава само едно - притиснат си и нямаш друг полезен ход! Когато не го изпълняваш обаче, това означава, че нищо от това, което си обещал , няма да се случи. Т.е. за Гърция това е поредния транш, който ще потъне и ще бъде "усвоен", без реално да настъпят каквито и да е реални реформи! Или както се казваше в онзи виц : ако някой е пропуснал нещо от гръцката криза сега, да не се коси - след три месеца ще гледа същото и ще навакса пропуска!

Гърция вече се нуждае от над 100 млрд.Е . Банковата ваканция сгромоляса всичко: доверие, икономика, банки - всичко. Само за да отворят банките са нужни не 25 млрд. а много повече. Гърците ще се втурнат на юруш, както когато отвориха парите от КТБ. Очевидно капиталовия контрол в Гърция ще продължи мнооого дълго ( може би малко облекчен ) Това е много лоша сделка за Европа, така може да се срути ЕС. Англия е категорична -НЕ. Гърция трябва да бъде извадена от Еврозоната и след 10 год, ще видим.

Гърците ще ги дондуркат! За останалите Балканци има само едно правилно решение и то е: Обединение срещу останалите и най-вече срещу Запада!

СЪС СЪРБИТЕ ЛИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯВАШ БЕ, КЕЛЕШ!

Ами едва ли те ще искат,все пак ние дадохме коридор да им избиват децата натовските самолети.

Това, което става в Гърция, е поредно доказателство, че комунизмът не е идеология, а психиатрична диагноза - хем си ПРОТИВ нещо, хем гласуваш ЗА него; хем мразиш Запада, хем напираш да си СЪС Запада; хем драпаш със зъби и нокти да вземеш милиардите на омразния капитализъм, хем пък после ще оревеш галактиката, че насила ти ги били дали, и затова няма да ги връщаш??!!! С две думи - горди шизофреници. А тези, дето им играят по свирката и продължават да наливат парите на ЕС в тази бездънна каца, правят капитална грашка на грандиозна цена, която накрая ще я плати цяла Европа.

Айде пак глупости. Нали до преди седмица пустосвахте Ципрас, че не приемал сделката. Сега е лош, щото я приема. А обективността къде е ?

Гърците трябваше да са out от Евросъюза! Иначе са заплаха за общността и лош пример зза останалите.

Няма никакъв комунизъм в Гърция! Тези са готови и дяволи да се нарекът, само и само да лапнат милиардите . Гърците играят уникално добре своята си постановка и направиха за смях целия ЕС. НА ВСИЧКО ОТГОРЕ И ПОЧТИ 100 МИЛИАРДА ЕВРО ЩЕ ВЗЕМАТ ,ЗА ДОБРАТА АКТЬОРСКА ИГРА.