Варуфакис: Гърция няма да плати 1,6 млрд. евро на МВФ

Гърция не е в състояние да плати на МВФ днес дължимите 1,6 млрд. евро. Гръцкото ръководство продължава да проучва последните предложения на Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Варуфакис: Гърция няма да плати 1,6 млрд. евро на МВФ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

през 2 часа новини за Гърция, а в България няма ли проблеми ?

Ако ще да плаща. Няма да има и помощ. Реален фалит.

Каквото и да пишете, те и сега са по-добре от нас.

Мразя работата. искам пари и сиртаки.

ЗАЩО МЕ ИМ ТЕГЛЯТ ЧЕРТАТА НА ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ И ДАЛАВЕРАДЖИИИ ИЛИ НЕЩО ПОВЕЧЕ..

ЕС умира бавно и мъчително от гангрената,която го роди..., а трябваше като американския товарен кораб за МКС

Още днес си заделям едни 50лв. с които август месец ще изкарам 2 седмици на море в Гърция в 4звезден хотел :--)

Шушляк с тези мижави 50 лева няма да можеш да стигнеш до там да не говорим че за снимка пред мечтаният от теб хотел ще ти трябват доста повече.Ама мечтай мечтите поне са безплатни.

Към всички постове на януари: какво ще коментираш след 05.07.2015? Дали изобщо ще се появиш или подло ще се скриеш зад анонимния си никнейм и ще се превърнеш от януари в ла*нометов!! Как мислиш, че лумпените подкрепящи Ципрас (аз лично виждам в тях и припознавам много от привържениците на Болен Сиктеров, които вече го отстреляха) ще гласуват и дали ТЕ ще съумеят да постигнат пагубната за Гърция позиция - отказвайки най-нагло плащането на вече решително редуцираната сметка от якото плюскане с чужди пари!

Който го може, си го може... А Вие Българите...

Я първо отговори колко лоялни към собствения народ са нашичките управляващи (на които сигурно си фен), та тогава дири сметка на чуждите!

Великите "десни" партии докараха Гърция до това положение, а като гледам сега Ципрас им бил виновен. :))) Десните партии са доказано корумпирани по целия свят, гръцките не правят изключение. Нека народа да реши дали да е заложник на "дясна" политика и да ги превърнат в роби или да изберат свободата си без оковите на ес!

и ни цитирай коя е тази ДЯСНА партия за която говориш. ама първо провери преди да пишеш. не се шегувам. Ще се изненадаш че ДЕСНИ партии не са управлявали.

Десните партии били корумпирани??? Сякаш левите не са корумпирани! Ако вярваш, че левите не са корумпирани, значи си изключително глупаво същество!

Ако, Гърция приеме някакво споразумение какво ще стане с референдума? Референдума няма да е по темата.

Обединте се бе хора зад Гръцкото знаме ...стига сме се правили на бедни и жалки срам ме е!!!

не знам какво се коркат всички за някакво последно предложение. В крайна сметка на референдума ще се гласува предложението от миналата седмица. Което означава, че дори сега Ципрас да се съгласи, пак ще трябва да послуша народният вот, който ще е за нещо съвсем различно. Което дори не е сигурно, че ще е в сила към 5-юли. От друга страна ако Ципрас пренебрегне вота на народа, то всичките, които от 1 месец грачат, че Гърция е измислила демокрацията ще трябва да си изчовъркат пикселите с написаното и да ги изядат.

ЕС дал пари. Гърците яли, пили и се веселили. Сега плащай. Нямам. Как ще отпишеш толкова пари? Кой, и как се отказва от толкова пари? Знам само че който има да взема, намира му начина.

нищо няма да вземата ще изгубят още толкова а и могат да са самохаракират с европа не вярвам да са толкоз тъпи че да не го усещат

хората са го измислили преди много време. когато зъб те заболи го лекуваш, ако не може да го излекуваш го вадиш. ако кракът ти заболее и не може да се излекува - реже се до здраво месо. Един американец си отряза ръката само и само да оцелее. Европа ще си понесе отговорността от грешните решения относно Гръция, но няма да рискува съществуването си.

гърция ще гласува така както каже ципрас а ципрас ще каже да само при изгодни условия сега въпросът е кои условия са изгодни отговорът за ес и еврозоната като част от ес всякакви условия , на които гърция /ципрас каже да са изгодно за мвф никакви условия не са изгодни защото му удря по реномето с две думи ес да предлага такива условия за които гърция каже да без значение какво мисли мвф по случая иначе? иначе предопределен разпад на ес и еврозоната в частност

Аз имам приятели и приятелки в Гърция...аз съм зад тях. Тука в България е ад

хубаво е навсякъде де ни няма но реално много неща в момента са заложени на карта и всяко едно решение каквото и да е то носи след себе си жестоки последствия така беше в украйна , така е и сега и да се вземат решения на база емоции е неуместно но проблема произтича че разните институции кредитори оценят последиците всяка за себе си поотделно и се опитват да надделеят самосъхранявайки си а в крайна сметка когато е поставено бъдещето на континента на карта бъдещето на мвф става второстепенно

голямата изненада.то си беше ясно.чакай грък нещо да ти върне.повече никому нищо назаем.вчера бивш министър на саркози нарече стореното от гърция"най големия обир в историята на човечеството".май е прав.315 милиарда!!

според възможностите, на всекиго според потребностите...голееемите потребности...в прочит 30г. по- късно:)...капиталистическият ес май изповядва соц. - принципи:)

И кво стана ся,Мутьо каза ли нещо по въпроса за Фалиралите уж Гърци а???Да не съм изпуснал нещо де.

Какво е станало? Утре ще им изпразнят осигурителните фондове. Народа ще пие студена вода много преди референдума.

не генерира доверие!

Мъжкар е, вярно е.

Ципрас ли е голям покерджия,или великите чиновници от Брюксел,са айран без кисело мляко?Май,в 12 без 5,вече ги молят,да вземат поредните пари.Кой и защо,набута в Гърция 315 милиарда!?Да не би някой да си мисли,че тази страна,някога ще ги връща!?И да искат,няма как да им се получи. От късогледство,бюрокрация и алчност,ЕС и притурките му,се оказаха напълно неподготвени за подобна ситуация.А на всички е ясно,че далеч по-лесно биха отписали Ирландия,от колкото Гърция.Ципрас също е убеден в това. Юнкерс,чийто избор за мен и до ден днешен е крайно спорен,сега се поти здраво.Нищо,не е пък казано,че трябва само да взема космическите си заплати и бонуси от ЕС.А че има нещо много гнило в цялата организация-факт.

Правителството на Гърция е поискало двугодишна финансова помощ от Европейския механизъм за стабилност (ESM), става ясно от изявление от кабинета на премиера Алексис Ципрас, предаде Bloomberg. Искането е за покриване на всички финансовите нужди на страната за следващите две години, заедно с план за реструктуриране на дълга, се казва в изявлението на гръцкото правителство. Правителството ще продължи преговорите за намиране на жизнеспособно споразумение в рамите на еврозоната.

ха-ха и тези "всички финансови нужди на страната" на колко милиарда евро възлизат? 80-100 ? тея гърчоля май забравиха, че немеца като се обиди, че го смятат за тъпо говедо прави световни войни?

Гръцкото правителство е поискало от ръководствата на осигурителните фондове в страната да прехвърлят до утре в централната банка останалия в тях наличен финансов ресурс, тъй като възможностите на държавата са ограничени, за да бъдат извършвани нормални плащания на пенсии и за да може да бъдат покрити спешните нужди, които ще възникнат в следващите дни

облекчение на дълговата тежест... а пък Меркел нищо не знаела... Дрън дрън...ще има отписване на дълг.

Варуфакис по-рано заяви, че Гърция може да се обърне към съда, за да избегне да бъде извадена от еврозоната, ако не се постигне компромис с кредиторите. "Гръцкото правителство ще използва всички юридически права на наше разположение", казва Варуфакис За чий им е тогава референдума?

Ако прочетеш внимателно това което си написал ще разбереш и отговора...мда...

Референдума е за това, дали Гърция да се съгласи и да получи 7,2 милиарда евро с които да плати пенсиите на хората или не. АКо не се съгласи фалира. Всъщност тя фалира ще тази вечер. Референдума е постфактум. Тогава и предложението на тройката няма да важи, защото офертата им е до днес.

Единственият мъж сред еврогейовете е Ангела Меркел.

гърция да връща южна тракия и македония незабавно! и да плаща 100 години репарации за окупацията!

Мъка мъкааааа...голяма мъка за стринките! така е като имат истински мъже на среща си!

Демокрацията работи на принципа на консенсуса. Така, че винаги има решение. Ако не беше така, как би имало хармония между умни и глупави. И двете страни се налага да отстъпят, иначе едните стават излишни и идва фашизъм, или комунизъм.

Единствената зделка която е възможна за тях е черта на дълга -или фалит то е същото иначе путин ги взема.

Единствената зделка..... e когато е Cделка. 3богом, т.е. Cбогом.

Признавам!!! ЛЪЖЕЦ СЪМ. НЯМА ДА ПЛАТЯ 1.6 МЛРД както ОБЕЩАХ. То и много други неща обещах, ама и тях няма да изпълня.

НА ТОЯ СЪВСЕМ ЩЕ МУ ОКАПЕ КОСАТА КАТО МУ БИЯТ ШУТА НА РЕФЕРЕНДУМА, ХАХАХА

Гърция остава в еврозоната, ЕС и т.н. Спомням си думите на майка ми, бог да я прости, как мога да спа спокойно, след като взимам големи кредити. Казвах й: ако дължа 1000 лв - няма да спа аз, но ако дължа 1 млн. няма да спи кредиторът. Гърция дължи толкова много, че няма да я пуснат, но ще я действат постепенно.

бг52

браво! толкова много "богати" българи подкепят хищните банкстери.

от селски тарикатлък никои не е прокопсал да знаеш

A,.. от селска Tъпотия още повече! ;)

зависи.. много тарикати се писаха АБПФК-та само защото са лежали в затвора за дребни кражби или 9-ти ги е заварил в ареста. И след това да видиш ти облаги 45-години. Народна власт, диктатура на пролетариата, безкласово общество, а на активните борци чадата без приемен изпит в най-търсените специалности, по чужбина, или в министерствата.

Другарят Путин се стиснал като азиатска скрънза, остави гръчките комунета да се пекат на бавен огън, хохохо.

45 години стигат!! Време е да помислим и за нас.

вън Гърция от ЕС. Дано да гласуват с НЕ !!!!!

Изуявам се как е възможно българи да се радват на политиката на Сириза, това е политиката на разрухата, това ли искате в България?

не знам кой какво иска но е въпрос на време и тук да се случи и то не защото пишештите във форум го желаят.

бг52

за каква разруха бълнуваш? разруха е да имаш продажни политици като България които взимат решение само след посещение на американското посолство. Гърците ще излезна победители защото са народ а не племе.

в интерес на истината в момента това, което се случва в България в момента е толкова уникално срастване на държавата с разни криминални прийоми и групировки, че може да даде хляб на много научни работници да станат академици. Това трябва да се изчегърта и на практика да построим държавата си на ново. Изключително тежка задача, но неизбежна ако искаме бяла държава. последните дни четох, че и Гърция има подобни нужди, макар и не породени от същите причини. Радикална левица ни трябва, но не ѝ в ролята и на водеща политическа сила.

DIDA

В момента Гърция от години НЕ ИЗПЛАЩА пенсии в пенсионна възраст на десетки хиляди българи поради ''финансови затруднения" . При евентуален фалит не само те, но и още много наши сънародници вместо пенсия един ден ще пият по една студена вода. Така, че когато мечката играе в съседите, ще заиграе и в нашия двор! За това по-споко със ситуацията в нашата съседка!!!

Гърците са велик народ. Не могат да правят такива подли неща.

говориш тези дето ни нападнаха в гръб докато водихме война с Русия, а след това ни заробиха под Византииско робство ли? щом казваш.... и щом така пише в позивната ти...

или говориш за подлото прочистване на Беломорска Тракия с огън и меч и ни клаха както турчин не ни клал?

Единсвенният път да има пенсии е гърците да погледнат истината в очите и да изритат Ципрас и престъпната му клика!

Когато нещата не стават по лесния начин, стават по трудния. На Гърция и предстои почти 100% приватизация, борба с корупцията, орязване на всякакви неподвластни на пазара разходи. Ще има закъсняло Охххх, Аххх и чат пат шамари.

това е толкова вероятно колкото че НЯМА ДА ИМА референдум!

Европейците от страх от сътресения ще намерят начин да спасят Гърция и това ще е края на бюджетната дисциплина сред останалите държави, а съответно и началото на края за ЕЗ и ЕС.

С което ще прецакаме САЩ.:)

Напротив, ако следите САЩ агитират с всичка сила Гърция да бъде спасена, защото знаят, че това означава слаба Европа разтърсена от скандали. На същото мнение са и Китай според изказването им от днес. Но това, което е добре за САЩ и Китай не е задължително добре за Европа

Европа бе изненадана през 2010та. Сега е подготвена и не и пука.

Дано да си прав, защото е по-добре за Европа да се отърве от тумора Гърция, но се съмнявам, че действат много колебливо.

Я да видим, кой ще си остане в поза "партер"..вие с минусчетата к,во ще кажете..м? "Смятам, че на референдума гърците ще кажат своето Не на този шантаж, който ни налага Европа. Ислед това и банките ще заработят, и всичко ще бъде добре. Ако нашето общество каже нашето ясно не на този шантаж, но Европа не промени своето отношение и не поднови финансирането, ние имаме план Б. Защото липсата на пари от ЕС не е краят на света. Има и други източници, казва Лафазанис. Министърът не разкрива подробности и изразява надежда, че решение все пак ще бъде намерено."...............

Всъщност НЕ означава "Не искаме пари за пенсии"

казах ви аз, византийците ще бозаят от две майки, а еси дращете тук на воля и се кахърете за "фалита"им Оревавайте фалита и разпадането на ЕС!

Защо Варуфакис прилича на змия боа в главата и тоя кривоглед поглед направо изрод.

щото е "ЗЛОДЕЙ" БАХАХА!!! и неще да плати на милото честно излъгано прелъстено и изоставено МВФ!!!

Сделка в последния момент няма да има и Гърция окончателно ще я постигне втората част от фамилията на гръцкия финансов министър. Честито, г-н ВаруФакис!

DIDA

Дори и Гърция да плати тези 1,6 милиярда евро, какъв е смисъла; нали й остават да плаща още около 330 милиярда. Гърците знаят, както и Брюксел, че това са НЕПЛАТИМИ СУМИ! Обикновено в такива случаи се стига до опрощаване на дълговете и започване отново на "чисто'. А имено това е целта и на Гърция и на Брюксел, но за парлама трябва малко напрежение за пред хората...

Сумите са платими и още как - Гърция има достатъчно имоти, с които да се изплати. Само островите им са стотици.

DIDA

Кажи ми поне ЕДНА ДЪРЖАВА, която да се е разплащала продавайки от територията си!!! То бива, бива простотии, ама чак пък толкова!!!

Разликата е в размера на лихвите по новите кредити и желанието на кредиторите дали да отпускат пари или не. Ето че Москва им отказа, след като видя отношението им към сегашните им кредитори.

може и да не е отказала, а да е поставила условие - Гърция вън от ЕС. Така ще може да си прокарат турският поток без проблем чак до Австрия. Въобще Ципрас добре си е хеджирал рисковете. :)

Абе какъм покер и игра на нерви... Това е просто непочтеност и цигания....

То вече всичко е непочтенност и цигания на този свят !!!

Дали българските царе са си мислели, че ще дойде време, когато поданиците на България няма да се възхищават от своя държавен ръководител, а от византийския?

Дали са мислили или не са мислили, гърците са горд народ, за разлика от нас, които сме роби от момента на въвеждането на Валутния борд.

Ох, и на мене тоя Валутен борд ми боде очите. Ако не беше той, ако не беше синьото правителство, най-малко половин милион червени урода щяха да измрат от глад. Жалко, не стана, спасиха ги. Но може пък сега да стане нещо, я война, я голяма криза, та да измрат най-после.

Пречи ни да крадем неограничено, нали?

Причината е в така наречения държавен ръководител.

Ами ще теглят по 60 евро на ден, защото ги имат!!! А у Бг-то ни е разрешено да теглим по 60 евро на МЕСЕЦ!!! Просто това ни е цялата пенсия!!! А Честните работещи хора У Бг-то имат право да теглят 2-3 пъти по 60 евро за МЕСЕЦ!!! Ами просто толкова ни е заплатката!!!

Не искам да ставам адвокат на гърците,ама ще приведа малко данни за държавния дълг в ЕС 1.Ирландия -дълг 215,6 млрд.евро-123 % от БВП- 44600 евро на глава от населениет 2.Белгия-413,2-105%-41000 3-Италия-2070-128%-39000 4.Испания-970-92%-48000 5.Австрия-281-81%-31900 6.Франция-1850-83%-29500 7.Великобритания-1800-87%-28500 8Холандия-441-69%-26100 ит.н.Повечето държави дължат на човек по 20-25000 евро.Гърция дължи почти 30000 на човек. А ние като най-бедни дължим по 1100 евро на човек.Заключенията оставям на вас!

Брат, не важно колко дълг имаш, а колко можеш да плащащ и дали го правиш . Освен това не взимаш предвид колко дълг опростиха на гърците , поне половината, така , че процента , който цитираш става двоен. Важно е и как го връщаш, ако е чрез заеми ставаш пирамида. Отделно гърците непрекъснато трябва да им наливаш помощ , които за 5 години са равни на дълга, за да поддържат някаква икономика и да връщат. Пробвайте да искаш от някои пари, от които той да ти опрости половината , да ти даде безвъзмездно още толкова, за да се издържаш и връщаш и накрая за капак ако спреш да връщаш, да му искаш още , че да си плащаш неопростената част. Такава схема и във фантастиката няма.