МВФ поискал значително отписване на гръцкия дълг

МВФ е поискал отписване на значителни суми от дълга на Гърция. Страната може би няма да плати дължимите си вноски към Фонда.

Обратно в новината

Коментари - МВФ поискал значително отписване на гръцкия дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще дойде време и ние да се гърчим така, ако продължаваме да вземаме военни заеми и да правим милиардни дефицити.

аз съм пенсионер, само че не искарвам дребни като червените. Немски пенсионер съм и тук живея,че ми е по-изгодно.Всеки мисли,че знае и пише глупости. Я прочетете малко повече преди да пишете. Сутрин по БТВ се обаждат почти в кома пенсионери - едва приказват - дават акъл. Да го правят - като им е единствено забавление.Старците да си пият кавенцето, да слушкат в къщи и да не се правят,че от всичко разбират.

един тъпанар, написал на латиница ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ говори пълни глупости. Дайте да лъжем ЕС, да не връщаме пари и т.н.Да, ама ние си плащаме като попове. Това с Гърция са стари работи. Не им е леко на гърците, а на Сириза - съвсем. Нищо няма да получи, или съ-ъ-ъвсем малко, което ще стигне за месец-два. А после. Русия - няма да им даде ама нищо. И после. Няма заплати, няма пенсии

защо не отпише МВФ дължимото на Гърция към фонда. Ама тъпотия, на която може и да се съгласи ЕС. Прости им Господи, те не знаят какво правят. Ама как така - вземат от тебе, дават на мене.

Не подценявайте Гърция.Припомнете си ,че те падат от османците 60 г. след нас. И САМИ се освобождават 50 г. преди нас,без да чакат друг да ги освобождава.

Цитат: "Освобождението на Гърция и създаването на независима гръцка държава се свързва с изхода от Руско-турската война 18281829 г. Настъплението на руските войски от север принуждава Портата да изтегли основните си сили от Гърция и да ги съсредоточи на руско-турския фронт. Армията на Ибрахим паша, загубила перспективи за успех, също се евакуира. Възникват предпоставки за нов подем на въстаническото движение и очистване на Гърция от османска войска и османска администрация. При това през лятото на 1829 г. руските войски минават Балкана и завземат Одрин. Портата е принудена да подпише мир, по силата на който се задължава да изпълни Лондонския договор от юли 1827 г. даване автономия на Гърция като трибутарно княжество. " Отделно в гръцкото въстание вземат участие и хиляди Българи.

Значи, някой трябва да опрости дълга ти, за да мога аз да си вземам печалби от теб! Тези от МВФ са големи хиени!

Гърците са непочтени отвсякъде!Рано или късно всеки си плаща за гяволъка!

Проблема на Гърция не е външния дълг. Проблемът е че всеки месец пенсиите, заплатите и социалните са 3 пъти над приходите в бюджета. Досега тая разлика се покриваше със заеми. Отсега трябва всеки месец някой да доплаща рахата на малаките. Това няма как да стане, колкото и да се въртят. МВФ просто търси причина да се оттърве от гръцкия камък

Много си умен бе Коко,тук шетате няколко нискочелци от синьо-герберските редици и ръсите съзнателни фалшификати за СИРИЗА. Не мислиСИРИЗА за копие на българските управляващи мутроолигарси само крадящи без да възстановат създават. За разлика от тях СИРИЗА има програма за създаване на много производителен тип икономика, която единствена е способна да генерира растеж, пари , да плаща заплати и дългове. Обещала е също като исландците да разкрие за едно управление над 200 000 малки фирми за производства с помощта на държавата и преференциални лихви.

Ти за голям експерт се таксуваш по всички дела! СИРИЗА е един балон, пълен с човешки вонящ метан...А за Варуфакис да не говорим! Големия икономист, който е учил само събиране, на урока за изваждане и деление е бил смъртно болен! А за Ципрас не ми се говори...Българската СИРИЗА ще се доминира от Енчев и твоята фертилна идея! Не, мерси!

Milen Gagov

Малоумнико,знаеш ли от колко време е на власт...СИРИЗА,твоята любима партия??? Станаха повече от...100 вече,знаеш ли??? И за тези 100 дни не са направили нищо друго освен всеки ден да молят този или онзи за...пари!!! Но заплатките и пенсийките си текат,точно както преди!!! Ама няма вече кой да ги...спонсорира,че да могат да ги раздават от свое име!!!

Държат се като цигани. Голяма работа са ей!

мда, комунизма ще ги затрие. И кво като спрат да плащат? Не е и нужно. Ще им спират кранчето и повече кинти - йок. няма пенсия, няма заплати, да се оправят бе.. келемета

Евала на византийците!! Докато нашите финансови експерти и фекалоконсуматори гледат да откраднат нещо, НО само за себе си, гърците се напазаруваха с многомилиардни помощи, голямата част от която отидоха за пенсии, фармация, социални програми и пр. добрини и за народа!! Естествено се откраднаха милиарди и от политици, банкери и пр. измет, НО същественото беше, че и народа се облажи малко!!

Ние ще плащаме айде де даже малко плащаме,я боко да отиде ние иаме голям потенциал'ще плащаме ниесме богати

Незнам дали някой още може да ми разтълкува старата българска поговорка - Какво се чудиш като грък на ср-не ?

Очевидно е, че не я знаеш! Не е "Какво се чудиш...", ами е "Какво се каниш като...."!

Те постигат всичко имат железен народ-и политици и ще се оправят няма да платят те са фактор не лижат задници браво -ние сме продажна нация.

Гърция както и голяма част от останалите държави дължат пари на големите западни банки.Банката няма сметка да и бъде върнат дълга,тя печели от лихвите,които с времето стават по-големи и по-големи,лихви върху лихвите и така до безкрай.Банките не изпускат плячката.Имат си подход в такива ситации.Когато жертвата е вече изнемощяла,банката отпуска нов заем,разбира се с по-големи лихви.Когато жертвата профука и този заем,банката уж преструктурира дълга,отлага малка част от него във времето.Така че цялата драма тук е с предизвестен край,банките са толкова могъщи и толкова алчни,че никога няма да отпишат и едно евро и в крайна сметка ще има споразумение ,след него и още едно и още и още докато гърците и която и да е държава не върнат първоначалния заем стократно.Къде сме ние?Видяхте как марионетките на западните банки в Бг скоро теглиха заем за 12 милиарда евро,чака ни същата схема като Гърция,така че не злорадствайте,те поне си поживяха с тези пари,а ние така и не отлепихме дъното на Европа,само единици си напълниха сметките с милиони.

Няма да има такова споразумение! Не мисли ,че СИРИЗА не ги знае тези хватки на банките? Преговорите от страна на Гърция се водят от два Хаварски възпитаника ,знаещи отлично как работят частните банки. СИРИЗА още в началото каза, че няма да взима повече външни заеми и е подготвила втори вариант ако преговорите с кредиторите не успеят. Да постъпи като постъпи малка Исландия преди 3 години, като с национален референдум си опростиха частните външни дългове взети от американски, английски и холандски бански, опандизиха банкерите си, национализираха централната си банка. И какво им направиха ? НИЩО!Банките се заканиха ,че няма да и дават повече заеми, а исландците отговориха- Нямаме нужда от външни заеми! Те имат силна правова държава, която е ликвидирала корупцията по всички нива, без да взимат външни заеми, само със свои пари инвестираха в икономиката, създадоха нови малки и средни фирми за производства с помощта на държавата, откриха много нови работни места и така се спасиха без да взимат външни заеми.  Гръцкият народ ще постъпи по същия начин като исландците, това американците добре знаят и много са уплашени от един бъдещ развой на нещата в Гърция по пътя на Исландия, затова сега маневрират и се чудят как да спрат развоя на събитията в такава посока. Но едва ли ще успеят в Европа, там има реална демокрация и тя дава думата единствено на народите!

Глупости. Как няма да вземат повече заеми, като се молят на колене за тия НОВИ 7,2 милиарда транш Или според теб щом се казва "транш", значи не е заем...

Мдам, а гърците могат на референдум да решат да не дават пенсии на пенсионерите и заплати на всички в бюджетната сфера. Само при това положение няма да имат нужда от никакви заеми.

Milen Gagov

Умнико,ама какво още чакат,че не го...реализират този твой,прословут сценарий??? Тъпако,парите в исландските банки бяха на...чужди граждани,т.е.,на исландците им беше"през онази работа"дали някой ще си вземе парите за тяхна сметка,знаеш ли го това или само...надуваш балоните по форумите???

да разпродават островите и ще се оправят

Ако отворим учебника по история ще прочетем , че преди 1 000 години Гърция е била една богата държава , а българия - бедна варварска държава....ако прочетем 500 г по- късно ще прочетем пак същото: Гърция богата държава , българия - беднотия и продажност, ако се вгледаме в сегашно време 2015год - Гърция богата 11 млн държава , българия -вече няма такава държава , живущите на тая територия около 5 млн

Ти нормален ли си?

Тъпанар, отвори си книжката и прочети каква е била България спрямо Гърция през първата половина на 20-ти век (преди да я "освободи" Червената армия)!!!!!!

Първо, преди 1000 години не е имало гръцка държава, а преди 500 години - още по-малко. Не бъркай Източната римска империя /Романия, наричана днес Византия/ с Гърция. Впрочем, самите гърци отказаха да се наричат ромеи и решиха че са елини. Самата Византия не съществува от 1ч5з год. , а древна Еллада е престана да съществува преди около 2000 години. Що се отнася до съвременна Гърция, не знам дали знаеш нещо за финансовото и икономическо състоянието на гръцката държава през 50-те и ш0-те години на хх век.

"РОБА СЕ БОРИ ЗА СВОБОДАТА СИ А СВОБОДНИЯ ЗА СЪВЪРШЕНСТВО"-ЧУДЯ СЕ КУНЕВА И БОРИСОВ ЗА КАКВО СЕ БОРЯТ ПРЕД ЕС И САЩ!!

кой ти каза че се борят ??

Два червени трола разиграват диалог, единия пита, другия отговаря :)

Гръцкият външен дълг- далаверата на века, спретната от неолибералите Тази новина е нон сез лъжи и демагогии на американците и опит да излязат чисти от далаверата на века с гръцкия дълг, която неолибералите спретнаха под диригентската палка на меката на неолибералния капитализъм САЩ. Неолибералният капитализъм в американския му вариант, в който света живее от 30 години, работи само за частните банки обединени с едрите корпорации и с помоща на глобалния пазар на неолиберализма пълни гърлата на часните американски банки. САЩ роди нова външна политика в Европа, с която се стреми да ликвидира еврото като най -голям конкурент на долара за мястото му на първа световна разменна валута( Впрочем същата политика срещу еврото води и Путинова Русия, чиято рубла е свързана с долара, а Путин я е превърнал в политика срещу ЕС и е започнал бясна клеветническа кампания срщу Европа.). Под диригентката палка на неолиберален САЩ и тройката му ( МВФ ,ЕЦБ и ЕК) ЕЦБ напечата 400 милиарда евро с гръцките знаци, наля ги в частните банки, а те от своя страна ги дадоха на гръцките частни фирми с огромни лихви. А фирмите- всички офшорни, регистрирани в американски банкови кътчета, където не се плащат данъци, по пътя на глобалния пазар на неолиберализма изнасяха този дълг в гърлата на американски банки и пълнеха държавната хазна на САЩ. След разразилата се световна финансова криза САЩ 2007 г , която удари целия свят, офшорната икономика на Гърция банкрутира и прехвърли дълговете си върху държавата. Тройката си затваряше очите за огромните лихви( и печалби) на банките, че 90% от всеки транш на заема се връщаше обратно в гърлата им да плаща лихвите и нито цент не е влязъл в икономиката на гръцката държава. От своя страна тройката пак под диригентската палка на Вашингтон изискваше от гърците икономии в социалната сфера и продажба на държавните активи в икономиката. Продадеш ли активите на печелившите държавни предприятия и ги хвърлиш в частни ръце, се променя икономическия модел на социалната държава, променя се и социалната и обществена система. Икономиката и става 100% частна и се хвърля в частни ръце, държавата губи печалбите на тези доходни предприятия и остава без държавна социална сфера, тя става частна и се отнема правота на хората равнопоставено да се лекуват и образоват. Това действаше неолиберален САЩ чрез своите три институции МВФ, ЕЦБ и ЕК като по този начин налагаше модела си на неолибеларния олигархичен капитализъм и с него унищожаваше социалната държава на Европа( и съответно на Гърция) Това, разбира се, стана възможно поради липса на правова държава в Гърция и с помощта на неолибералния корумпиран до зъби гръцки политически елит управлявал Гърция до идването на СИРИЗА, влязъл в симбиоза с банките и техните едри корпорации и образувал с тях ОЛИГАРХИЯ. Американците много добре знаят, че в Европа , за разлика от тяхната представителна ( фалшива) демокрация, действа РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ и европейските народи сами си определят бъдещето, а те не могат да правят войни в Европа, да си пускат бомбите, намесват във вътрешните работи на европейските народи, да спускат от вън правителствата им. СИРИЗА е казала от самото начало на управлението си, че иска пълно опрощаване на дълга взет от частни кредитори и ще остави да се връща само дълга взет от държавни банки(пари на данъкоплатците). Ако преговорите с тройката не са успешни, СИРИЗА ще спретне един национален референдум и гръцки народ ще си опрости дълга. Така ,както направиха исландците преди 3 години, като с национален референдум си опростиха частните външни дългове взети от американски, английски и холандски бански, опандизиха банкерите си, национализираха централната си банка. И какво им направиха ? НИЩО!Банките се заканиха ,че няма да и дават повече заеми, а исландците отговориха- Нямаме нужда от външни заеми! Те имат силна правова държава, която е ликвидирала корупцията по всички нива, без да взимат външни заеми, само със свои пари инвестираха в икономиката, създадоха нови малки и средни фирми за производства с помощта на държавата, откриха много нови работни места и така се спасиха без да взимат външни заеми. Гръцкият народ ще постъпи по същия начин като исландците, това американците добре знаят и много са уплашени от един бъдещ развой на нещата в Гърция по пътя на Исландия, затова сега маневрират и се чудят как да спрат развоя на събитията в такава посока. Но едва ли ще успеят в Европа, там има реална демокрация и тя дава думата единствено на народите!

много написано - но не разбрах какво общо имат САЩ че гърците от години ги мързи да работят, а взимат огромни заплати, бонуси, соц. придобивки, фризьорките се пенсионират наравно с миньорите и т.н. и т.н.

Аз дори не прочетох горния голям пост, но ще ти кажа моята версия за отговор на твоя въпрос. Това, че гърците си знаят цената местоположението на държавата си, и си го продадоха на добра цена. За разлика от нас!

САЩ имат много общо с пропагандата, че гърците не работят, набивана от нашите мутренски медии в твоята глава и попивана от нея, понеже нямаш пипе да мислиш и нищо не си разбрал от моята статия. Трите американски институции МВФ, ЕЦБ и ЕК създадоха изкуствено кризата с външния дълг като направиха 30 % безработица в страната, заграбиха всички държавни активи и унищожиха държавното здравеопазване и образование в Гърция. Иди в youtube да потърсиш най-новия филм на ВВС за гръцката дъгова криза, казва се The Trail of the Troika by Arpad Bondy and Harald Schumann , там ще намериш отговора.

Точно така! А българският - до стотинка! Внуци, правнуци...

В България има закон който може да се приеме и оправи Гърция - Закона за Частен Съдебен Изпълнител - те конфискуват и деца от родители ако не си платил .

Pesh0

ама преди 2 години , не го ли намалиха наполовина дълга ? Сега още на половина ли ? Тогава дали ще върнат 1/4 или ще искат още няколко пъти да се намали на половина ?

Писна ми от тази Гърция! Да се оправят! Как може ние да работим и да сме бедни, а там безработни и домакини са милионери в евро!

Въпрос на интелект!

Ами не виждаш ли разликата?Там политиците правят по нещо и за хората.Не е като тук - да мислят само как да те опоскат до шушка.

Гърците са големи тарикати щом успяха да противопоставят МВФ и ЕС ... И ще се измъкнат отново, а България ще продължава да спазва и да налага нови "реформи" подсказани и от МВФ и СБ, докато съвсем не фалира и докато сиганите не станат мнозинство.

когато EC, МВФ, USA те хвалят и потупват по рамото и ти се снимаш с тях ХИЛЕЩ се като ТИКВА или като Мистър Бийн или казваш с кривата си уста едно голямо и постоянно YES, със сигурност България е прецакана. Обратното важи за Гърция.

Скоро гледах дълговете на доста европейски държави и на САЩ,Русия и Китай.Запитах се как е възможно тези икономисти да отпускат заеми,когато дадена държава няма ресурса да го погасява? Има страни със трилиони дългове.Кога ще се изплатят тези пари? На практика никога и целия свят ще се върти години наред около некъдарноста на шепа алчни банкери.Ако така са си мечтали да заробят човечеството,много са се заблуждавали.защото Китай ги е дебнала през цялото време и си е плела кошницата тихомълком.Жълтурите няма да си оставят "коня в батака"и да позволят на "умопомрачени от алчност банкери"да си веят ветрилото и да поставят условия с които те трябва да се съобразяват.

Човек, логиката на чифтетата е не да си връщаш дълговете, а ДА СИ ПЛАЩАШ ЛИХВИТЕ ПО ТЯХ! Това е съвременната форма на робство, ако не си разбрал още... Така или иначе тези "пари" с които си задлъжнял нямат никакво (златно, материално) покритие, но мисълта че си длъжник те кара да работиш и да подчиняваш волята си другиму... И в края на краищата да плащаш реални лихви срещу имагинерни дългове.

Виж сега, щом тази шепа банкери, без да произвеждат нищо, са убедили света че трябва да им бъде вечно длъжен, значи не са толкова некадърни или умопомрачени. Не знам обаче, какво да кажем за тези, които тънат в мизерия, но защитават позицията на банкерите по форумите.

Съвсем наскоро имаше изказване на немския президент по отношение на гръцкия иск към Германия за репарации от втората световна война.Президентът заяви,че в това искане има много резон.Той не коментира цифрата която искат гърците/около 279милиарда долара/,а просто каза,че това е логично.А по отношение на това,че видите ли гърците щели да клекнат;май не се развиват така нещата.Някой търси "задната скорост",но май не са те.Та да си дойдем на думата.Гърците ще се оправят,защото имат управляващи,които се борят за тях.Ние-НИКОГА!С тия навеждачи това няма да стане!

БРАВО!ВИЗАНТИЙЦИТЕ ИЗМАМИХА ЕВРОПА И ИМ ИЗМАКНАХА ХАЛАКА ОТ УСТАТА.

Абслютно лъжливо заглавие! Всъщност МВФ е поискал отписване и задраскване на Гърция! А Бойко се изложи, вместо да вземе 140 милиарда, поиска само 4!

И кой щеше да ги връща останалите 136 милиарда? ТИ ли?

ще плащате до края на света, а ние ще си свиркаме

До Че - Никой не е правил подобен хаир на българите...Ленин. Опростил огромен дълг на България към Турция - във връзка с железниците на барон Хирш, английската мафия.

Да не забравяме и Сталин - теглил една май_на на Чърчил.

Ако си гледаме интереса, то сега е моментът да подкрепим гърците! Дебелите инвеститори никога не гледат само една държава, те следят целия регион! Една разорена Гърция автоматично ще ни сложи и нас в графата джънк! Друг е въпросът дали това не е и целта?

Хм...защо, казваш, ще ни сложи и нас в графата "джънк"? Че ние отдавна сме си там...а ако дадат оценка и на правителството плюс парламента - отиваме директно в другата категория, "trash"!

И за какво ще подкрепяме гърците? За всеки българин чел малко история,знае,че Гърция и Сърбия са страните които ни извиват ръцете в продължение на десетки години по отношение на репарациите след Първата Световна Война и са единствените страни не съгласни с опрощаването или намаляването на анюитетите по тях. Ако сте Българи уважавайте миналото и не драскайте просто така...

Гол съм защото ми е кеф! От тая злоба и криворазбрана история останахме без бъдеще! Това е проблемът! Като гледате само кой какво ни направил не виждате как ние да се оправим. България може да се развива само наедно с региона! 25 години малко ли чакахте на ес?!!

Гърция не плаща, фалира - е, няколко хиляди скачащи банкери от неботъргачи. Имало го е и преди 1939 год.

Тази кукундрела да е мислила, когато е давала кредити на високи лихви. Лакомията убива, а гърците ще изиграят още едно сиртаки - кой се пре.ел, се пре.ал. Гърците са печени!

Господи, как са се разтичали тия хора! Ние сме в пъти по-зле, а нашият президент се занимава с геополитика и за.никоцелуване, премиерът не вижда друго освен магистрали, икономическият министър се обажда на полугпдие, а кой ни е финансов министър дори не се сещам!

Kак ще ги виждаш нашите? Tе ни обуха с 16млрд.кредит,...Oсигуриха си Kомфорт в управлението, а когато стигнем на положението на гърците,...други ще я мислят..

Че ние имаме ли финансов министър?

stan_posta@

Българин ли ? Не.

Прав си, САЩ имат 18 трилиона дълг, затова са добре ! Ако тъпият Бойко земе заем само от 1 трилион, ние ще сме по-добре и от Норвегия!

Ако сам си си надвил над масрафа заеми не ти трябват, Poor-ко! А ако не си - и квинтилиони да ти дадат, пак ще ги опукаш без никаква файда (освен че си си живял добре, а след теб и правнуците ти ще плащат..)

"Икономическата ситуация в Гърция се е влошила силно от началото на годината" Големият 'Аха- ефект' :-)) И защо: 'Левичарството- детска болест на комунизма !', още мумията Ленин го е казал :-D :-D

Нали сте евроклатци!? Ще помогнете на гърците да налапат още евра! Какъв ви е проблема на европедите? Давайте, отписвайте, да има място в кошничката им за още ...

Много странно! Гръцките вестници съобщили, че МВФ иска от ЕС да отпише дълга на Гърция, иначе Гърция нямало да може да плати вноските си към МВФ. Е и? Да фалира, какво ми пука

Ще им помагаш, тойт мааа...ма европдупска! нали ревеш за еуропата!?!? На ти хомот на шията, не стигат ман.г..алите, сега и ромеи ще ти закачат! Нали си евродупец?!?

Cпоко, които забърка тази изкуственна криза,...тои ще я оправя!.. гърция я е имало от векове, и ще я има векове! Tези ,дето измислиха този проект EC, те да му мислят!" имал ..дал"!! Hавремето имаше един друг такъв съюз CCCP, и тои така мачкаше държавите извиваше им ръцете, бъркаше се в икономиките им в селското им стопанство в културата им даже,....и...всички бяхме свидетели къде го прати историята! Cега, ще сме свидетели на това ново упражнение със нов съюз,(EC) Hово завладяване и подчиниване на държави до къде ще я докарат! A, пък, и Pимската империя не е оцеляла..:))

Не разбрах само, що не ще Гърция да се отцепи от 'лошия' ЕС ? Да кихнат и един фалит, ето и дълговете ги няма. А ??!

..и това може да направят! щом има двоини стандарти в EC например Aнглия, Tе са в EC, но не и в еврозоната нали??!! Oт това наи много ги е страх някои хора! A, гърците са хитри и го знаят много добре...!

stan_posta@

При фалит дълговете не се отписват. Започва описване на имуществото на длъжника и удовлетворяване на кредиторите. Може би някои го искат. Да вземат Солунското пристанище ("Солунската митница"), Атинското пристанище и още колко още обекти са построили гърците за последните 100 г. ..... Май кредиторите са по на сгода да ги вземат, отколкото 300 милиарда. 300 милиарда се печатат лесно, а митница с векове се взема. Кой ги знае ...

Никой не разбра, че Гърция изобщо не предоговаря съществуващите си дългове, а се моли за нови дългове. Това е обектът на преговорите - нов дълг, а не старите задължения. Аз разбирам, че кредиторите на Гърция се издъниха, като допуснаха толкова да задлъжнее през годините и сега си ядат жабите (загубите) - само предното опрощаване преди няколко години беше за десетки милиарди евро. Но не разбирам защо да са длъжни да продължават да наливат кинти като вода в пясъка? Колкото и да се пуйчат комшиите - никой за нищо не им е длъжен. Те са длъжниците и ще трябва да си фалират, както и ние фалирахме на два пъти, да стягат колани, запретват ръкави, обедняват и почват да бачкат. Няма мърдане.

През 1979 г. Брежнев на 2 ракии опрости дълг на България над 80 млрд.долара.Намерети ми сега подобен окупатор да ни опрости 15 млрд.долара с които сме засрани до ушите. Една табела няма в чест на Брежнев.Никой не е правил подобен хаир на българите.

big_uncle@dir.bg

Много точно казано, но ще си позволя да те поправя, колега - според БНБ със заема "Гладен Борисов" външният ни дълг отлетя на кота 39 милиарда...ама в евро!

Абе като пишете глупости ,с коя глава ги съчинявате? То бива да си неосведомен,ама чак пък толкоз...

Хаха, щеше да е много яко, нали:) Айде поне да е на две ВОДКИ:) Крайната сметка, обаче, още ни застига и си я плащаме и до днес. Който дава - алчен. Добре. Ама който взима и харчи за сметка на бъдещите поколения - какъв е? Мамин сладък, готин, хитър и добър? От гъзарията бягане няма - плащаш до гроб, за ядене, пиене и сра.е... Главно заради интелект. Докато българите не сме имали избор след ВСВ, гърците сами се насадиха на пачите яйца през последните 25г. И ще ги мътят още толкова - дружно. Само лично мнение...

stan_posta@

За пръв път чувам такова нещо. Може ли някакъв линк ? БВП-то ни тогава дали е имало 60 милиарда долара ? Да сме задлъжнели 120% на СССР ? Че какво толкова сме внесли ? 1 мил. тона нефт (тогава) по $100 на тон (тогава) ? трябва 800 г. да внасяме, та да задлъжнеем 80 милиарда. Други пък казват точно обратното, даже и в тази тема - че СССР ни смучел, изземвал селскостопанската продукция, ограбвал ни. Значи той ни е дължал. Трябва да се проверят точните цифри.

и аз да прочета нещо свястно в този форум

баба Меркел ще отпише дълга на Гърция към Германия като репарации (има няма 50 милиарда евро), и после "свежи" пари за малаците йог. Чичко Путин обаче си е обявил претенциите за 3 трилиона EUR...

Експерт при Ризова..евтиния ток ще стане като скъпия като отиде на борсата.У нас тока бил най евтин... Е вие оплаквайте гърците,или им се гневете...у тях перушина ще хвърчи при такава новина.

Още се чудя на тия ,уж русофили и разните бежанци,защо не бягат към Русия и не заселят необятните и безлюдни пространства,а всички са духнали към Европа,дори с цената на живота си!Та и на Гърция кой и прчи да се гушне с Путин и да е щастлива в галошите на колхозното пространство?Защо не искат, като са недоволни от ЕС!

къде един милион украинци избягаха в Русия. Безочливата соросоидна паплач и това отрича. Ама то и Крим избяга.

Че кой бяга от ахмаци дето опрощават 300 милиарда, бе чукундур!?!?

Тия от МВФ са по нагли и от гърците, значи другите кредитори да опростят дълговете за да могат те да си приберат техните. Немеца и французина трябва да са доста тъпи за да го направят това.

немеца подпали Украйна в комбина с янките и после МВФ набиха едни заеми там... Та сега печатат като диви и двата бряга на Атлантика ама все не стигат. То човешката алчност няма насищане. И защо всичк банки по цял свят да не почнат да печатат на воля?

а защо не оставим украинците да кажат какво искат или като добра българска черта, ще даваме акъл кое е по-добре за Украйна :)

Пили-пели, плащали....много плакали....

От повечето коментари се вижда, че в България приказката "простотията не ходи по гората а ходи по хората" важи с пълна сила. предатели бол, руски подлоги още повече. Гърците че са хитри хитри са. По-голямата част от българите съвсем изпростяха. Съотношението МРЗ е показателно колко много разбирачи има тук:)

антикомунистите не се кахърете толкова. Едно, че се изтърка вече, второ, че избора е бил или Чърчил да ни разтури като държава или под крилото на Сталин. Та преодолейте го и си извадете поука, а по-точно не се предоверявайте и не гъзооблизвайте толкова запада, още повече за сметка на Русия, че единствена тя ни освободи.

Обаче погледнете картата и как се подклаждат пожарите последно време - Египет, Ирак, Либия, Турция, Кипър, Гърция, Украйна. Сякаш една черта между Европа и останалия свят. Ако всичко стане в криза, как ще мине тогава китайският Път на коприната до Европа? Сащ контролират морето, по заветите от Британската империя и ако изолират Европа по суша ще успеят да я включат и в ТТИП - да не се бърка с ТТП, млади тролове. Вярно, че много ''транс'' станаха, но такива са времената. Засега единствената алтернатива останаха транспортните коридори през Русия. Да видим. Ако е налице, обаче такава скрита агенда, то много скоро очаквайте дестабилизация и в останалите региони по разделителната линия: Румъния, Прибалтика, дори една Финландия и разбира се перлата в короната - България.

Ходят без вратовръзки, правят се на интересни а шалчето на Варуфакис било за 500 евра. Протестират :-)

Aми така е беднико!.. шалчето му е колкото твоите тримесечни заплати?! Hо, ти си имаш твои министри които те управляват и стрижат!

Днес Юнкер, словестно е потвърдил мислите на Кибика, относно интересите на англосакцонците от разпарчедосването на ЕС, чрез удара срещу Гърция и очаквания ефект на доминото за излизане от Еврозоната на страни като Португалия Италия и Испания. Юнкер обаче не схваща че същите сили тласкат ЕС в една невъзможна битка срещу Русия,която няма как да спечели. Ето защо ЕС и геополитически е заинтересован да помогне на Гърция с цената на жертви,които може да понесе- частични прошки. Другото е очевидно самоубийство на самият ЕС.

Да са ебем в главите овчи!!! Ако приемем и Покрайнските циганя - какво ще стане?.. и Те такива намерения имат!

Аман от червени тролове. Не разбраха че СИРИЗА е загубена кауза. Има СИРИЗА няма пари. Няма СИРИЗА има пари.

Тва ли са ви опорните точки?

Ало СИРИЗАТА. Вземете си пари от Москва и си оправете страната. Ще цъфне така както България.

Да не се окаже , ЧЕ сега са повече?!

Сириза е партията, която на изборите обеща на хората това, което искат! Дали това е популистко, или не - предстой да видим :). Да отбележим, че не СИРИЗА е правила дълговете, нито е харчила парите. Те заварват тежко наследство. Въпросът е - какво да се направи, така че проблемите да бъдат решени? Изборът никога не е нещо лесно! Лично според мен, за важните решения трябва да има РЕФЕРЕНДУМ и тогава ЕС ще видят кон боб яде ли ?!