Шестима български моряци арестувани в Гърция

Шестима български моряци лежаха в затвор пет дни и са без право да напускат Гърция, съобщиха близките им, цитирани от bTV.

Обратно в новината

Коментари - Шестима български моряци арестувани в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждали ли сте сградата на "Морска администрация" във Варна ? А тая на БМФ (Български морски флот) ? Втората е малко по-надолу по улицата. Огромни са !!! На много етажи с по много десетки кабинети на етаж. Какво контролират тия "структури" , та допускат и излагации, и подигравки от съседите като в случая ? Какво вършат стотиците чиновници в тия огромни сгради със може би над 1000 кабинета общо ?!?!?! Ха сетете се сега от чий бюджет им изплащат сладките заплати !

А не може ли двете институции да действат заедно вместо да и прехвърлят топката? Предлагам шефовете на Морска администрация и МнВр да бъдат сложени на същия режим като моряците докато решат на кого е отговорността и как ще оправят кашата.

Грасът се казва Дуръс, а не Дурас. Намира се в Албания.

Варненска фирма с руско име, регистрирана в Лондон, собственик на кораб под коморски флаг... Забравете за "корабособственика"! Мъртвешки кораб е това... Жалко за моряците, които нямат кой знае какъв избор.

МВнР посочват, че случаят е в компетенциите на "Морска администрация", откъдето пък твърдят, че казусът е на МВнР.

Типично за бълг. администрация! Защо ли им плащат заплатите? И защо не излязат Младенов и Борисов да се изкажат по казуса? Ама то не е като да се режат ленти!

Отговорност на корабопритежателя - според закона на флага - Коморски острови! Отношения между корабопритежателя и екипажа - според закона на флага - Коморски острови! Отговорност за вреди във вътрешни морски води и териториално море - според закона на държавата - Гърция. Таквиз ми ти работи...

Аз съм бивш моряк от този кораб и мога да потвърдя,че корабособственикът ,с Управител Мишков,е замесен и в други в далавери. Жалко за колегите ,но те са знаели какъв риск поемат с Мишков,който не заслужава да е в този бранш. Недялкооооо,нали знаеш при кого си отишъл ????