Не се очаква Гърция да плати на МВФ, пазарът реагира бурно

Атина не се очаква да погаси утре задълженията си от 1.56 млрд. евро към МВФ. Пазарът на ДЦК реагира бурно, местният бизнес не иска "самоубийството" на Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Не се очаква Гърция да плати на МВФ, пазарът реагира бурно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой в момента прави големите пари...на гърбът на обикновените гърци. Царапис ще се окаже Цап-Царапис - пръв лейтенант на Сорос.

Парите отдавна са направени, т.е. окрадени. Сега искат народът да ги връща, ама нещо не им се получава...

Знам, че не е хубаво да се злорадства заради нещастието на съседа, но от една страна не ща да си кривя душата, а от друга гърците си го заслужават. Това беше единствената държава по времето на визовия ни режим с ЕС, чиито държавни служители - в посолства, консулства, гранични полицаи, митничари прочее сган се стараеха максимално да унижават нас, Българите. Не го забелязвах подобно отношение към македонци сърби, румънци, турци...Докато останалите държави, които съм посещавал тогава - Австрия и Германия - документите ако са изрядни - никакъв проблем. По границите също. Така че кеф ми да страдат гърчолята.

Само простак може да се радва в подобен случай. Е, или човек с комплекси...

четох,четох и разбрах - от българи,по глупави няма! Държави,които са победени във войните и имат репарации не фалират, тука все още ми пишат - фалирали....къде бе..това е държава, не е ЕТ да фалира, стига преписвахте глупости.

VIPER

А защо никой от МВФ не говори за въвеждане на валутен борд в Гърция ? При нас го въведоха след фалита през 97-ма Гърция дефакто е във фалит и то не с нашите смешни 10 млрд долара по онова време , а с 320 млр евро

Валутния борд ти си го въвеждаш, никой не ти го натрапва.Те не искат да си променят пенсионната система ти за валутен борд говориш.

Пазара реагира буйно! Тълпа алчни пенсионери опоскаха кварталните магазини! С торби се купуваха ягоди, череши, праскови, нектарини и кайсии! Към 10 часа все едно, че беше паднала бомба в магазините!

Честито другаре от утре лимит 60 евро на ден от банкомат!....грък да излезе от далаверата (еврозоната), абе вие малаките за такива тъпунгери ли ги мислите!

Само ако има пари в банкомата.

Честито другаре от утре лимит 60 евро на ден от банкомат!....

Гласовити сте комуноидчета, ама само с лозунги не се живее. Опре ли работата реално да направите нещо - до там сте. Ама то затова сте комуноиди - ако можехте сами да си заработите хляба немаше да сте такива социални борци. Зададох ви един прост въпрос преди час, зеро отговори. Слабо, изключително слабо...Та освен да се хилим на напъните ви, друго не ми остава, а може да си сипем едно малко - послучай Петровден, да почетеме имениците.

Хайде, сега да ги видиме " гордите" гърци. Писна ми от тези цигани, да спрат да ни ангажират.

Гръцкият народ е достоен и ще спечели. А истинските цигани са тук и някой доста добре ги използва, за да ни "ангажира".

Ще спечели един гол мазен.... Една цяла нация търтеи.

Няма да стане,а ако стане ще е на по-зле, както казва народът и на двете страни. Ние българите сме обективни. Никой нормален не може да ни обвини, че сме първи първи приятелчета с ромеи, византийци и гърци от 1300 год. поне, защото ние сме отдавна във война. След 30- годишният мир на Омуртаг и след това на цар Петър не сме били във война само по време на Студената война /Бай Тошо/ И сме си мешали капите, та кой е грък и кой българин- не е много ясно. Сега обаче е време за мир! Смирете се, бе братя гърци! Лошо ви се пише- питай съседа! През 1939 г. Гърция е в пъти по изостанала от България. Никакви вили в прасковен цвят.... Брутен продукт, като за.... Гърция е пр. 110000 кв.км. България пр. 110000 кв.км. Населението в млн. е 7-8 на 7-9. Как тогава индустрията, туризмът, търговиятя , се развиха до Брутен продукт 10-пъти над нашия? Комунизмът е вярно, но неточно и неправилно сравнение. Вашата нова партия, какво е? Взехте заеми- сега ще връщате! Ние идваме от там, където сте се запътили и знаем, че не е добре... Пожелаваме Ви, успех! И да е МИР!

Аз вече виждам как ще се случат нещата. МВФ ще изчака до другата седмица, хората на референдума ще гласуват "ДА" на Европа и накрая Ципрас ще подаде оставка.

Без никакво съмнение ще бъде така !

И те ще почнат като ЦСКА от трета дивизия...

Демек риска и други да не си платят задълженията се повишава.

Що днес в Гърция не се работи? Щото е Петров ден. В същност колко са /работните/ им дни в годината ?

Не че няма да плати ама ще му налеят още надупени са вече ръгай.

Хипотеза (несъвсемРаботна) - Не плащат и Не подписват, респ. Не получават Нищо !, Дори отсрочка ...поради Което : А. Се Активира подходът с Прората/Относителни параметри/идентификатори Б. Се Формализира Стриктно ЮгоИзточна Европа, като : Б.1. Румъния - получава Макрониво Водеща роля Б.2. България - бива Принудена да Изправи Нещата у Нас , за да Бъде институирана за Център .... И ! - Точно-Тогава - просто Задействаме Двустъпковата. Кажете, Хора !

искаш да кажеш балканчето да смени бмв-то,куха кратуна си ти

TIREX

тук всякакви изроди пишат за ония на които не харестват мнението - комуняги.. те бяха единствени срещу фашистите като партия..остава да приемем очевидното тези ,които са срещу комунягите са за Фашистите? булгаристан е колония и населена с роби. очевидно профашистки настроени защото Единствени си имат Паметници на убийци и на терористи...имат си и дпс имат си 5000 "служителя" от америка..имат си гол задник.

ха-ха... СССР подписва договор с нацистка Германия последна, но първа се възползва от клаузите по него в частта за Полша... Да разбирам ли, че Сталин е бил фашист докато не са му наритали червената армия до 100 километра от Москва? (което си е доста бой).

TIREX

пък после си вял червения байрак в берлин което си е доста славно!

Гърци, спасявайте се! Животът е далеч извън Еврозоната! Зоната е концлагер! Напуснете я! Веднага!

прав им път

Интересно ми е, ако не плати как ще бъде напрадната; 1.Със самолети? 2.С консултанти? Сигурно е само това,че няма да бъде допуснато излизането от еврейсния съюз. Това противоречи на новия световен ред на ГОЛЕМИЯ БРАТ. И едно излизане ще даде много лош пример...Току виш и други страни започнат една по една....Вече номера с поредната "пролет" не върви...

Това да не ти е Путин и Украйна? Знам, че си комуняга и в червата, ама хората в Европа имат коренно различен манталитет от любимеца ти.

Гърция трябва да излезе от Еврозоната, да девалвира драхмата, да увеличи експорта и туристите.Ще излезе много бързо от кризата. ЕС и НАТО са васали на САЩ и МВФ. Италия, Испания, Португалия и Ирландия също не са били комунистически държави.Защо пропадат ?.

пропадат щото си нямат Бойко фискалния отличник

Експорта към кои държави, ако излезе от ЕС? Нали ще има мита за гръцки стоки.

Бе да питам аз тука, форумните комуно-икономисти, че са най-учЕни от всички едно въпросче: Как виждате гърците да се оправят извън Еврозоната? При положение, че в момента не могат да изкарат стотинки даже да си платят месечните разноски - заплати, пенсии, социални плащания и прочее, камо ли да мислят за плащане на дългове? Че нали извън ЕС ги чакат вносни мита, няма земеделски и други субсидии? Даже да кажем, че нема да плащат дългове какво ще изкарат сами?

Гърците ще гласуват повече от 60% с НЕ ! Защото са горд народ и не искат да дадат влакстта в Гърция на империалистическите бандити,България стана робиня още с приемането на Валутния борд.МВФ управлява България.Не са нужни нито премиер, нито президент, а директор и двама заместници

МВФ много отдавна няма нищо общо с България. Откакто си изплатихме дълга към него. А валутният борд се администрира по съвсем друг начин

Без евросубсидиите не могат да си позволят и те собствените си зеленчуци.

Гръцките политици правят обратното на това, което правят българските и винаги печелят.Пример: изказването на Даниел Митов пред Комисията по енергетика в Братислава" Говорим за европейска солидарност, а не ни решихте да заработим от Южен поток.Така България губи по 400 млн. евро на година и десетки хиляди работни места. А на Гърция разрешихте да заработи от Турски поток"... Прочетете какво е говорил по-рано този министър и неговият премиер?!!!

ами те са 250 милилярда напред, които никога няма да върнат, мисля , че реват за 1.6 млд само от куртоазия. Просто ще си печатат драхми , колкото им трябват. Една държава прави обир за 250млд. - това е истината

Хубаво, добре, гепили 250 милиарда, това значи 22727.27 евра на калпак грък (приемам че са 11 мил. население). Колко време ще изкарат с тях ако си запазят сегашния начин на живот? 10 месеца? 1 година? а после?

де да беше толкова лесно

TIREX

аз не се гордея че съм българин Не и на тази оскотяла българия/ нарочно с Малка буква/ завиждам на всяка държава с умен и национално отговорен Водач без значение син зелен и прочее И най изостаналият социализъм в НРБ е в пъти по човеколюбив от сегашния режим в булгаристан- най изостаналата територия в Европа..

Масква е далеч, ама Атина е близо! Айде, грабвай си багажа, на гарата и друм да те няма.

Гърците са помияри!

НЕ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА ГЪРЦИЯ!ТАКА НЕ СЕ ГРАДИ ДОВЕРИЕ.

До кога ще позволявате на Сульо и Пульо тук да пишат името на България с малка буква? Вие български сайт ли сте, или поделение на ТАСС, което няма общо с България?

Много добре- и Гърция по пътя на Исландия- и те отказаха да плащат заради грешките на алчни банкери и си национализираха каквото трябва! Ама де тоя късмет да имаме политик, който да не е на къс повод и хранилка??? Да се оправя с алчните европейската централна банка и недалновидните и "ръководители" които всъщност докараха кризата! Търси се...личност в политиката!!!!!

Ако си направиш труда да прочетеш как точно исландците се справят с кризата няма да пишеш такива глупости. Исландия и Гърция нямат нищо общо помежду си. Исландците си ограничиха рязко стандарта на живот, запретнаха ръкави и бачкат, гърците искат хем да лежат, хем кредити да получават, но тоя филм вече свърши.

Жалки са банкерчетата от Люксембюрг и презокеанските им дружки. Жалки са в ревовете си щото един роб е решил да надигне глава. Има ли още някой тъпак, който не е разбрал, че МВФ, СБ, ЕЦБ и подобни са новите робски системи, чрез които господарите, държат робите? Няма значение яли ли са пили ли са гърците, има ли на този форум един да си сложи ръката на сърцето ида каже - Ако ми дават 15 и 16 заплата ще ги откажа, щото след 20 години може държавата да фалира? НЯМА. Банкерите слагат пионки начело на държавите, след това тези пионки им предават "ключа" от държавата под формата на заробващи кредити. Реват с крокодилски сълзи, не щото им пука за Гърция или щото без Гърция не могат. Реват, защото разбират, че схемите им вече изплуват наяве и се зараждат движения, против тези схеми. Както и да ги нариаме, комунисти, путлеристи, истината е, че има почва за отказ от системата на господарите и това ги хвърля в ужас. "Living so free is a tragedy When you can't see what you need to see"

системи ? Интересно изказване. Когато ЕС спонсорираха гръцките фермери, риболова и т.н. с милиарди и вдигнаха стандарта на гръцките граждани в пъти пак ли бяха поробители ? И защо вчера гръцките политици искаха все нови и нови кредити от мръсните поробители ?

Завиждаш ли им, защото българските политици също са вземали заеми, ама са ги опапали само те, без да дават на народа?

Ципрас не само прекали, но сега подвежда народа си с референдума на 5 юли, пише в своя статия вестник "Файненшъл таймс".

TIREX

абе няма да видите гъркиня проститутка и да ви бере в булгаристан череши... евала на ГОРДИЯТ ГРЪК ЦИПРАС!

Ще. Ще. А гръка с гордост храни децата си с парите на германците. Достоен народ!

TIREX

при дълг н а германия от 700 милиарда и то признат - кой кого храни? плюете по Гърците но те не са простаци и продажници. от 18 г съм по 3 месеца ваканция там ,за риба и за купон Никога не съм бил разочарован.

"ГОРДИЯТ ГРЪК ЦИПРАС!" добре ами останалите гърци?

TIREX

останалите са супер и ще натрият на европеерастите носа .но в булгаристан останаха малко умните.. с американски окупатори и мутра резидент на цру- булгаристан се отече в канала!

комуноидните маляки сега ще разберат що е комунизъм.

Споко,другари-Путя,ще плати с...илюзии!...

Мдааа, явно още много овце не мога да проумеят, че МВФ и СБ са най-големите престъпници и крадци! Гърция се спасява от лапите им, ние им лижеме подметките, докато ни обират!

Просто не вземаш заеми и се оправяш както можеш.

Комунист къща не храни, стар принцип, който гърците не знаят.

Еврото ще стане по-стабилно.130млрд кой е луд да налива в бездънната кофа Гърция.

Вече потъна жестоко на борсите. Най-вероятно това ще краят му.

Ами,запасявай се тогава с рубли,другарю!

Да, имаше слаб пик (около 100 пипа) при отварянето на пазара. Нещата вече се НОРМАЛИЗИРАТ и се връщат към нивата на отваряне (ДИР поддържат една много интересна диаграмка на челната страница за отношението долар/лев, мошеш да я консултираш). Освен това, всеки, който е в търговията знае, че пазарире реагират НА СЛУХ, а не на новина. А пазарите вече са акумулирали фалита на Гърция. Това ли са новите опорни точки на бялата Златка?

иска да се изявява като кредитор, трябва добре да оценя риска. След като от МВФ и Германия са решили да кредитират предишните корумпирани гръцки правителства и са си делкали с тях парите защо днес трябва да плащат всички. Ето вземете за пример БГ. Нима еврогейските началници не знаят кой управлява в момента България? Защо подкрепят мутренската олигархия? Защо не спрат парите които се изсипват в джобовете на шепа престъпници, а утре ще представят сметката на всички да я плащаме?

Още с първите заеми от тия кредите и гърците закупиха остаряло оръжие от Франция и Германия!!! Целият ЕС е една пирамида!!!

Комунист на снимка да видиш му удари шамар камо ли да го избереш да управлява като Алекси.

Не на комунистическа Гърция,лежпери такива гърци недни.

отвратително поведение..

Без Гърция още по-добре .Да се види значението на България.

БЪЛГАРИЯ НАПРАО ЩЕ ЛЪСНЕ!!!

Гърция не ние нужна да ходи при др.Путин той има мерак за окупации.

смърт на мръсните капиталистически кръвопиици на гръцкия народ,солидарност и подкрепа с тях в неравната битка с тия кръволоци

Само че тук става въпрос дали Атина да вземе едни нови 7,2 милиарда евро заем от кръвопийците. Муахахаха

затова трябва ципрас да е твърд и последователен в натиска си към тия кърлежи, ще клекнат