”Република”: Гърция превръща Европа в неразгадаем хибрид

Резултатите от гръцкия референдум бяха наречени от експертите "пирова победа за Ципрас", но се смятат и за повод ЕС да се замисли за бъдещето си.

Обратно в новината

Коментари - ”Република”: Гърция превръща Европа в неразгадаем хибрид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС прави голяма гришка с отпускане на кредити или финансови помощи на държави като Гърция (най-вече) или Украйна (там е същото като да поливаш Сахара). В тези държави хората са свикнали да вземат, но не и да връщат. Гадното за нас е, че т.нар. солидарност ни въвлича в плащане яденето и пиенето на гърците, или военните упражнения на украинците, дотолкова доколкото има такъв народ "украинци" на тази спорна територия. И се получава така, че гъркът се радва на живота с европейски пари, украинецът си прави локални войнички из степите, а ние, бедните българи, плащаме солидарно и в двете посоки.

Баба ти Меркел беше ОК, докато играеше ролята на добрата стара леля - обединителка, както във вътрешнополитически, така и във общоевропейски план. Това, което успя да постигне заедно с финансовия си министър Шойбле и с колегата си мосю Оланнннд е да настрои половината население на Евросъюза срещу себе си. Как беше в статията..., показа че мисли за числата, но не и за хората... С две-три небрежни отстъпки (които нямаше да й струват почти нищо в цифрово изражение) баба Меркел можеше да спечели тези 61% в Гърция на своя страна. Това, които показа в крайна сметка е, че е готова да унищожи една нация, но да си прибере парите на всяка цена. И най-ортодоксалният немец ще се стресне от подобна постъпка...

Момчета, каквото щете пишете и говорете, само с три понятия от женски род не се подигравайте: родината, майката и смъртта!

Ааааа.... с пет понятия от женски род не трябва де се бъзика човек,.....не само с три. С жена си и тъща си също не може да се бъзика никой,особено,ако е заврян зет! :)

Ако Гърция има нужда от финансова помощ, тя трябва да помоли за нея. Досега обаче към Русия такова искане не е постъпвало. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Същевременно "Блумбърг" предаде, че по-късно днес се очаква телефонен разговор между Алексис Ципрас и президента на Русия Владимир Путин. Това е заявил източник от гръцкото правителство, уточнява РИА Новости. -------------------------- Хоп,Хоп! И Руската Баба Меца се включва полечка! :) ----------------- ПП Следва още газ произведен от соросоидите за Боцковото хъбче! :)

Оди пий една бира и стига си висял пред компютъра и писал глупости

Орлин Данев

Остави ти мойта бира....аз съм на плаж ту в Сивири, ту във Фурка....:) Гледай да не изтървеш следобедния хамбургер и кока колата в твойто НПО! :)

айде, още един къч в ду5о на съвременния колониализъм, едно време са нападали страните с войски, сега с кредити, ама и тука почнаха хората да се събуждат, референдума е еквивалент на възстание, а кажете сега някой от нещо на разбра за 16-те милиарда ??? oxi, нали??...

... с удоволствие чета коментарите ви... :)

благодаря ти :)

Сещате ли се за някоя държава която е изчезнала защото е дължала пари? Аз не се сещам! Определено информацията която се подава в медиите е само някакво отражение на действителността. Достигащата до читателите информация в голяма степен е някаква смесица на мнения на разни "експерти" и журналисти.

За сметка на това се сещам за една друга държава,дето е изчезнала,защото все на нея и "дължали пари"..... Юдея се казвала! :).....

Орлин Данев

ПП. В същата тази Юдея много плакали,когато се раждали гърците! :)

непрекъснато срещу фашизма?

Референдума в Гърция показа дълбоката пропаст между послушните на Брюксел правителства т.н.Йес-мени и народите .Ако сега успеят да смачкат Гърция това ще е началото ,а не края на борбата на народите срещу терора на банките ,терора на еврогейските чиновници и американската бруталност. Защото мита за живот на кредит не е патент на гърците ,а на задокеанските паразити. Точно американците вкараха света в този порочен кръг -да се харчи повече отколкото се произвежда.Те дадоха съвет и на нашият мухльо да тегли 16 милиарда. Просто казано, кредита са пари не от производство, а виртуални пари носещи виртуални печалби на банките от лихви.

С едно уточнение - нашият мухльо бе "посъветван" убедително. Да не вземе да се прави на тарикат.

Добре казано! Между другото, само ДО ТУК, МВФ е спечелил от дадените на Гърция кредити 2.5 милиарда.

Брюкселските дебелогъзи бюрократи ЗАБРАНЯВАТ на България ,както и на редица други страни ДА РАЗВИВАТ,каквато и да е икономика! За да не са конкуренция на"старите"държави от ЕС!

Не бе пич , не забраняват , казват му квоти . какво и до колко евентуално имаш право да произведеш . то сив изглежда като занимална , сравнение с този цирк .

ЕС от доста време е неразгадаем хибрид и недоразумение.Самият съюз е сбъркана работа,нещо подобно на бившият съюз на арабските държави.Евросъюза неможа да достигне нивото на взаимоотношения и управление даже на СФРЮ ,която беше унищожена от САЩ, ЕС и НАТО.САЩ нямат интерес от силен и кокурентно способен ЕС.Съдбата на ЕС ще е като съдбата на Австроунгарската империя.Та нищо ново под небосклона.Цикъл на по висока спирала.

Е(a)вропата да ги зареже ,та византийците мързеливи да си напечатат драхми !

ЕвроГейският Халифат отдавна е "хибри",но чак пък"неразгадаем". Много е елементарен даже! Това е една клоака пълна със смрад,беднотия,ислямистки въшкари,гнусни наркомани и мекокиткени индивиди! Това туморно образувание трябва да се разпадне час по-скоро!

Примерът на Гърция, предшествалият го пример на Исландия и предстоящите сценки около външния дълг на Украйна подготвят почвата, върху която най-големият длъжник да заяви, че няма да връща своите дългове и останалият свят да му козирува в знак на съгласие.

интересно китаеца как мисли по този въпрос?

Китаеца от доста време обръща долари за злато.

Банката на БРИКС е с капитал по-малък от 100 милиарда и има решение , че може да се увеличи до 100 милиарда. 100 милиарда са недостатъчни на Гърция. БВП на Гърция преди сегашната последна криза, надвишаваше 100 милиарда.

Явно не си в час , как работят банките . искаш да кажеш , банките имат в наличност парите , които отпускат като кредити . да си чувал за фракшанъл резърф ? Айде домашното и после пак .

Това го има само в мокрите ти соросоидни сънища! :)

ЕвроГейският Халифат агонизира! Брюкселските плужеци са завряни в миша дупка! :)

скандираш лозунги - друто можеш ли? Поне да зъвъдиш една (па било и мъничка) мисъл?

Ако погледаш малко репортажите на немските телевизии от Бундестага, ще видиш, че Меркел вече е история.

Чък Норис е успял да изтегли 70 евро от гръцки банкомат тези дни.

:-))))

от кога господин Норис е гръцки пенсионер???

не е зле, всеки ден по 70 едра.... но да си погледнам в нашето канче и да не завиждане на по-оправните от нас.

Соросоидите са в шаш и потрес! Може да произведат газ за няколко Боцкови хъба! :)

Не плюйте по гърците, защото сега ние сме на ред. На 3 юли ЕЦБ заяви, че ще помогне за ликвидността на българските банки. Условията - конфиденциални, но е ясно че помощта може да бъде обезпечена единствено с активите на Валутния борд, а всички знаете какви са те. ДЦК не ни вършат работа - от вече емитираните над 80% реално като крайни собственици са в български резиденти, вкл. пенсионни фондове и банки. Т.е. България рефинансира с парите на българите собственото си правителство и банки. Де факто, ние сме в дефолт, но ще се прояви открито някъде през есента - зимата. Но за разлика от гърците, ние си имаме само "мистър/мадам Yes". Ще плачем тогава за някой като Ципрас или Орбан. Гърците поне имат какво да заложат - инфраструктура, флот... При нас всичко е отдавна продадено и изкрадено.

Европа се подготвя за хуманитрана криза в Гърция и прави план за хуманитарна помощ на Гърция. В същото време, руските млиционери канят Гърция в БРИКС, но - след като се стаблилизира. За панправославието по московски, този път няма и дума, защото Москва знае ,че трябва да се помага на Гърция, но сама е пред ситуация в която ще се нуждае от помощ.

Важното е че има оферта. Те и Европата така - орежете си още разходите, дайте си островите и морето, пък ние ще видим:)

русия приключи с позицията-от мен да мине. ес е този с "високите идеали". айде сега да ви видим... а и гърция какво може да предложи на русия...дългове?! а нема нужда!

и пристанища за руския флот в Средиземно море, и не само на него, а това е не трън, а направо горящ кол в нечии дирници! За такова "предлагане" ще получат не само пари, но и "още нещо друго" което коренно ще промени ситуацията не само в Европа, но и в целия Средиземноморски регион в частност и в света като цяло.

Само да спомена, че предложението за оказване на помощ от Банката на БРИКС е на някои от кредиторите на Гърция. Това бе официално заявено преди 2 седмици.

Ето че референдумите казват неочаквани за Запада неща. Така беше и с референдума в Крим. Даже там беше напълно логично хората да поискат да си бъдат отново част от Русия, а не в затъващата в блатото Украйна. За Гърция си беше непредвидимо, но ето че народът и удари шамарче на така гордеещият се с "евроатлантическите си ценности" Запад.

Това комуноидите сте много странни хора. Първо се подмокряте от кеф, че Гърция била ударила шамар на западът после се радвате, че тя ходи да моли същия тоя запад за пари.

ми изгонете я бе! ама не ви стиска...с тез картофени сърца и кухи кратуни...така е!

Орлин Данев

Гърция НЕ МОЛИ Запада за пари! Тя просто ПОСТАВЯ СВОИТЕ УСЛОВИЯ!

Много невярно и затова много слабичко!

ЕС сега, не е ЕС, който бе замислен. Капиталистическата олигархия се самозабрави. В името на пазари и печалби, забравиха, идеята, че ЕС е да обединява народите, да пребори несгодите - бедност, войни и болести. От проект за идеала, ЕС стана Франкенщайн на капитала.

Или обикновен болшевизъм?

НЕ! товае верно! по две причини: лакомия и липса на капацитет.

болшевизъм го гледаме в настоящия ЕС. Е, хайде да е евроатлантически болшевизъм, от нас да мине.

Аз съм кредитополучател от една (гръцка) банка. Ще организирам всички останали кредитополучатели да си спретнем едно референдумче дали сме съгласни с условията на тази банка. Познайте какъв ще е резултатът!

със смаляване не става щото кои сте вие? не се идентифицирай със суверена!

Това е стар прийом - за да разбереш (анализираш) по-ясно един проблем или намаляваш или увеличаваш мащаба.

Разбира се,че против банката!! И,ще е правилно!! Посто си малко объркан и не си разбрал,какво в случая трябва да наричаш-как....:):)))))))) Кой ти каза,че в Гърция хората защитават гръцките банкстъри?? Тъкмо в това е проблемът на хората с товята позиция.... Говори необоснованата антипатия,а не логиката!!

Ама те повечето тук , са такива . понятие си намат от икономика , кризи ...не знаят че при фалит на гърция , гъмят големите банки , начело с дойче банк с над 60 млд . не знаят че препродаването на гръцкият дълг с разни печалби , комисионни ...увеличаване на лихвеният процент в пъти. няма нищо общо с народа на гърция , който трябва да плаща . но като гръмнат банките , и като ревнат за спасителен план , ще им дадът пари и ще ги платим ние . ще обвинят гърция , нищо че те не са ги взели тези пари . ама ходи и обяснявай проста логика на още по- прости хора . може да се пише много но те няма да разберат .

стана драХматично (по Шкумбата)!

Да. С над 50% безработица сред младежите мисля, че много скоро и Испания ще бъде водеща тема в новините.

А у нас, НадоденСъд, 80 % не знаят, какво е това, Работа, а карат "Аудита"? БабаТи, Тодорка

Свидетели сме на начало на експороприация в Гърция. За целите на оцеляването си в политиката, за укрепване на левия партиен популизъм, Ципрас и воденото от него некадърно правителство посегнаха на спестяванията, осигуровките и пенсиите на гърците.

Ципрас обеща, днес гръцките банки да работят нормално. Това не само не се случи, но от днес, за да ползват парични средства от сейфовете си, гърците ще трябва да пускат писмена молба и да отварят сейфовете си в присъствието на прокурор. Саамо след това ще ги пускат на сиртакито, да викат радостно -охи.

Ципрас обеща,но не "да бъдат отворени банките",а да бъдат отворени точно с тези условия!!! Но,да предположим,че си прав....:):)))) За един ден закъснение ли се косиш а?? Тези 4,000,000,000 обезщетение от ембаргото на Югославия,откога ги чакаш??:):))) Ама не се косиш-викаш за нас гърците ти е болно,не за българите!!:):)))))) Светец си ти,светец...

Не подменяйте истината. Ципрас обеща днес банките да бъдат отворени. Те не са. И понеже няма да бъде един ден, утре ще ви напомня отново, че са затворени. И в следващите дни ще ви напомням.

Европейците дадоха кредити на Гърция. Дотук добре, ама те поискаха Гърците да направят същото, като нас: Да си унищожат промишлеността и селското стопанство, да си разпродадат на безценица активите, природните ресурси и търговията. Да вкарат като основни търговци големите вериги, които ще продават предимно Европейски продукти и всички екстри, на които ние се радваме в момента. Е, нас поне ни оставиха да произвеждаме жито и слънчоглед за Европа, на Гърция щяха да и оставят маслините и овцете. Само че нашите политици се продадоха евтино, а Гръцките май не кандисват на цената. Сега ще продължават да ги натискат, белким някак си им мине номера. Дано да не се появят предатели, че тогава наистина ще разберат защо ние сме на това дередже...

Кога поискаха европейците това? Можете ли да посочите точния източник, от който черпите факти за твърдението си?

Ами, огледайте се наоколо. Не само в София, прескочете набързо по малките градчета из страната. Може и по селата. Какви документи са ви патили, за нещо, което съм преживял лично? Има ли някой досега осъден за кражбата, наречена "приватизация"? Има ли една търговска верига, поставена на равни условия с Българска такава? Имаме ли транспорт, авиация, армия, болнично обслужване, образование, право и селско стопанство на нивата от преди 90-та година? Искаш да ми кажеш, че унищожаването на страната ни е станало без предварителен план ли? Защо, в такъв случай, не унищожиха Австрия или същата тази Гърция, ами само бившите соцстрани, особено сателитите на Русия? иИ защо допускат явни крадци, криминално проявени и сътрудници на ДС да ни управляват, вместо да лежат в затвора, както е редно? На много въпроси няма да ми отговориш май?

Орлин Данев

Винаги ЕС е искало да смачка цялата икономика на България! ЕС иска българите да са безсловеси роби,без пари и без жилища, на които им е забранено да произвеждат каквото и да било!

при първата "спасителна операция", която намали доходите на гърците и броя на заетите, но не намали дълга. Тогава подлъгаха византийците, но втория път номера не мина.

Това което предстои да се случи на Гърция, ще отблъсне апетитите за ляв популизъм в Испания , Португалия и Италия. Това е добре за Европа , защото няма да и се наложи да помага за сметка на трудолюбивите и дисциплинираните, на лентяите и идиотите.

Напротив! Това е началото на края за вас соросоиди,както за вашите господари от ЕвроГейския Халифат! :)

И какво точно ще се случи сега с Гърция?

Зиг хайл батка,зиг хайл!! П.П. Забрави да напишеш,че "трудът освобождава човека"...:):)))) За да ти е окомплектован коментарът,както трЕб`а,рабираш ли...:):)))))))

Arbeit macht frei!

Новината,не е в това-какъв е резултатът от референдума в Гърция... Аз,като грък ви уверявам,че за мен не е изненада..... Новината е в това,че нищо не се е променило от времето на Римската Империя! Париите,племпеите,получавали възможност да присъстват на кланета в Арените и да крещят от животинско удоволствие,когато кръвта на гладиаторите,пръскала лицата им...:):))) Така,забравяли,че власта ги поставяла да живеят в клоаки като животни и се радвали,защото се чувствали като живи-покрай смъртта на другите...:):)))) Не ги вълнувал фактът,дали гладиаторите се намират в това положение справедливо,или не... Не ги вълнувал фактът,че няма логика!!Управляващите Рим и те доволни,защото "животните" стояли мирно!!:):))) Същата е ситуацията с някои от форумците тук-искат "кръв",на всяка цена!! За да забравят хала си,за да забравят,че са последни в обществото...:):))) Не ги вълнува фактът,дали "гладиаторите"са "яли и пили" наистина,или парите са крадени!Важното е,да се разплиска чужда "кръв" и нещастие по лицата им,за да се управдаят с надеждата,че има и по-прецакани...:):))) Да батковци,но този път гладиаторите прескочиха стените и секат главите на "Римските Сенатори" по трибуните...:):)))))) Роденият роб,това не може да го разбере и проумее!! А,и не би трябвало...:):))))))

"...племпеите..." :) от вълнение си забравил, че в българския има буквичка "б"... :) Не всички в България са родени роби!

Мисля,че е видно,че нямам предвид всички българи,а тези от форума които са продадени.......

знаеш добре какво е софистика, предполагам И добре се справяш с нея. Друг е въпросът дали се гордееш с това?

преди три месеца за пръв път чух тази думичка. поводът беше, че на това нещо - "софистика", обучавали троловете от няколко нпо-та, чието знаме било с цветовете на дъгата...

Да,като грък знам! Искаш ли и ти да разбереш?? Софистика е,да мразиш че Гевара и да правиш майдан... Софистика е,да анексираш Аликсандрета,Фоклендските Острови,гибралтар....И да лаеш срещу анексирането на Крим!! Софистика е,да викаш "Косово не е като Крим" и да се правиш на ударен за Луганск и Донбас,които са точно като Косово.... Софистика е,да бомбардираш където и по какъвто повод ти е кеф,да твърдиш ,че го правиш в името на демокрацията и да наричаш убитите жени и деца-"косвени жертви"... Софистика е,да твърдиш,че сваляш Садам защото е диктатор и мъчи хората и да затваряш в затвора иракчани,като ги мъчиш с ток,кучета и бой...Софистика е,между тези иракчани да има малолетни деца,без дори повдигнато обвинение... Софистика е,да обвиняваш Иран в диктатура и да правиш свирки на най гадната и сурова диктатура в Саудитска Арабия...:):))))))Софистика е,да създаващ ИДИЛ и АЛ-Кайда,да се правиш на техен враг и да хващат твои офицери в щаба им...:):)))))) Софистика-софисте-е да си софист и да обвиняваш другите за такива...:):))))))))

Драги ми съседе-гръчки - на голями радетели за правдини и свободи се "изписахте" вие гърчолята! То бива "гьон-суратлък" бива, но вашето е повече от поносимото! Само прикривате желанието си да продължавате да доите тъпите роби европейци (германци и французи и н,т.)!!! Стига сте живяли на "верисия", започнете да "ядете" толкова колкото произвеждате!!!

Както виждаш,на всеки който ми пище-отговарям... Ти и това не заслужаваш!! Единствената причина да го правя,е за да ти обърна внимание на това,какво пиша за робите...:):)))))))

Жителите на Европа и някои от българите, които вече са поработили в Европа, от доста време усещат че положението навсякъде, ама във всяка една страна, се влошава непрекъснато. А нашите медии непрекъснато обясняват как в България сме ставали все по-добре, как много хубаво ставало в Германия, Франция, как Англия щяла да си махне чужденците и всичко щяло да се оправи. Е гърците надуваха тоя балон и сега балонът се спука. Следват и другите държави.

... кочана скоро !!!

Рупай прави краставици бе...:):))))))

Любимите ти еврогейзери отдавна опърдяха кочана на рязаните емигранти. Не им остава нищо друго освен да развяват знамето с цветовете на дъгата! Това е ЕвроГейският Халифат-една клоака! Краят му е близо!

Трябва да ви е добре известно, че в политиката няма морал. Целта оправдава средствата и прав е винаги по-силния.

А войните ги печели по-богатият!

Molon labe

+++++++++++++++ И след това,всеки Ефиалт,е наред!!!

За гърците настъпват тежки дни. От Брюксел ще направят всичко възможно да свалят гръцкото правителство. Преди това обаче Гърция може да каже "НЕ" на продължаването на европейските санкции срещу Русия и да обърка всички планове на върхушката в ЕС, която изпълнява американска поръчка в това отношение.

Кой каквото и да прави, все нещата ги извъртате до защитаването на руските интереси. Другари, националните интереси са преди руските. Крайно време е да го разберете.

другарю. А също и преди американските, нали?

ами точно де! отмяната на санкциите към Русия и падането на реципрочните руски санкции за гръцки продукти е точно в националният интерес на Гърция.

Интересно ми е да чуя, кои са националните интереси на България. Но по принцип съм съгласен с вас. Само че българското правителство възложи на Брюксел да вземе решение по газопровода Южен поток. Да не изброяваме всичко. Какъвто и да е Волен Сидеров, който е един от виновниците за поредната национална катастрофа, но в едно е прав-ЕС ни превърна в колония на Богатия север.

В цялата статия случайно се промъкнала истината: "Противопоставят два фронта - фронтът на Европа на банките и един наднационален фронт срещу тази Европа на банките" Признават как в ЕС банките са над народа, ако разследваш пирамидата, повечето банки са собственост на юдеомасоните, на практика ЕС е окупирана територия от страна на евреите.

Продадоха ни нашите политици! Кой ни караше да влизаме в ЕС? Имахме и имаме почти всичко което трбява да има човек за да живее! Само трябваше да работим, а не да чакаме помощи от Бюрото по труда!Ние, българите сме толкова хора, колкото са хората в един средностатически европейски град!

...,,СИРИЗА, чието правителство е подкрепяно в Атина от неонацистката Златна зора,,. А защо не пишете за наистина фашисткото правителство в Украйна, а изсмуквате от пръстите си небивалици - едва ли не 61 % от гърците фашисти???

Прави мчи впечатление, че българските соросоидни тролове и медии са много назад с материала в сравнение с техните украински събратя. Там вече подминаха етапа "комунизъм", сега вече гърците са обявени за ватници, изпълняващи волята на Путин, чието място в ЕС трябва да бъде заето от Украйна. Вярно, че тон за тази песен даде лично онова пиянде Порошенко. Просто чакам, кога и нашите тролове ще стигнат до тази опорна точка. :-)

Не знаех, че руските алкаши наричат Порошенко пиянде. Този тон зададоха министи от ЕС с остованието , че епо-добре пари да се дадт а Украйна която сереформира и има желание за това , вместо на Гърция оято е вече доказала обратното. нтересно ккаво развитие ще претърпи тази идея и как Путин ще попречи на това?

Соросоидните опорни точки минаха през етап 'комуниста Ципрас е виновен за положението на Гърция', въпреки че сагата с дълга се точи от 2009-та и през 2010-та гърците вече получиха 200 милиарда отписани дългове. Сега са на етап 'Сириза е подкрепяна от неофашисти, следователно Ципрас е готов да започне нов холокост над свеички прогресивно-мислещи, толерантни и работливи и про-европейски настроени гърци!'

всъщност последният абзац на статията съдържа наи-важната информация... и наи-важното върху което да се замислим

Важен е защото подчертава дружбата между комунисти и фашисти. Пропуснато е само да се подчертае и дружбата с криминалритета, и картината ще е пълна. Те, краставите кучета се подушвато то далеко.

много неприятно. Посочено е, че се отваря фронт между Европа на криминалетата /банките/ и тази на хората, доколкото още има европейци в Европа. И за никаква дружба между тях не става на въпрос. Неприятно!

Поне едно нещо е пределно ясно. Безсмислено е ЕС да води преговори с Ципрас и СИРИЗА. Това е диалог между 2-ма глухи. Ципрас е напълно некомпетентен да води преговори на такова ниво, както и да управлява държава с такива големи проблеми като Гърция.

Гърците ликуват и танцуват и никога нямат намерения да връщат заемите.Надяват се още да получават заеми, още парички да изпапат и на кредиторите да покажат един среден пръст.

А бе Добри БВП на Гърция според МВФ , е 5 пъти по-голям от този на България . Те ако са мързеливи ,ние какви сме? Те ,че не са мързели не са. Ами кредиторите са си затваряли очите за далаверите на правителствата на Нова демокрация и ПАСОК,надявайки се че ще получат по-лесно гръцки активи след като започне масовото разпродаване. И оправданието ,че да ги били излъгали е нелепо. Може ли банкерите от най-големите световни финансови институции да се лъжат толкова лесно? Ако някой тегли кредит за няколко хиляди го проверяват отвсякъде,но за няколко десетки милиарди ,не .Така ли? Че говорят тези глупости сега, Или просто искат да се отърват като прехвърлят цялата вина на Гърция.

Ние сме неефективни. За пример - селянинът си лежи в къщи и псува, че тоя който му идва на крак да му изкупи "най-вкусните домати" му ги плаща евтино пък ги продава скъпо "на София". Ние не сме по малки глупаци. Но поне си се простираме на собствената си черга.

"Аллаху акбар" - някой се изкряска, тарикатин грък пусна османската орда през Босфора, щото Цар Иван Александър отказал да му даде пари! 700 години по-късно гърците отново изнудват за пари!

Днес, вместо да отворят банките за гръцките референдумци,както им обещаха, преди референдума, взели та им забранили да вадят пари от сейфовете си. Това щяло да става с молба и прокурор. Докъде ли ще стигне гръцкия комунизъм? Започнаха с парите, но дали ще се задоволят само с тях? Очаквайте вълна от гръцки емигранти.

ЕС се провали в ролята си на мутренски счетоводител, нает за брачен консултант.

Професаре е забраил, че Гърция има и частни кредитори които ще прихващат всяко плащане към Гърция по съдебен път, тоест ще блокират всички парични потоци към Гърция. Гърците да се разплащат с охи, сиртаки и популистки лозунги.

да прихващат паричните потоци по съдебен път, защото не всичко между държавите върви по банков път!

ЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА КОЛКО МЪРЗЕЛИВИ СА ГЪРЦИТЕ И КАК НЕЗАСЛУЖЕНО ПОЛУЧАВАТ АДСКИ МНОГО ПАРИ: ЗАПЛАТИ, СОЦИАЛНИ, ПЕНСИИ... ГРЪЦКАТА КРИЗА Е КУТИЯТА НА ПАНДОРА. ЩЕ СЕ РАДВАМ ГРЪЦКАТА КРИЗА ДА Е ПРИЧИНА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕС ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ. ТАКА ВСЕКИ САМ ЩЕ УПРАВЛЯВА СЪДБАТА СИ. ЗАЩОТО "ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО" ИМА ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА. ПРОБЛЕМИТЕ ПО ЦЕЛ СВЯТ СЕ РЕШАВАТ НАЙ-ДОБРЕ Л-О-К-А-Л-Н-О!!! ЕС Е В УСЛУГА САМО НА АЛЧНИТЕ ИЗВРАТЕНИ КАПИТАЛИСТИ, КОИТО КАТО ГЪРЦИТЕ ПО-ЦЯЛ ДЕН МЪРЗЕЛУВАТ НА МНОЖЕСТВО ЧУЖДИ ГЪРБОВЕ!!!

Когато европейските държави се "управляваха сами" имаше 30, 100, две световни войни! От близо 70 години за пръв път в Историята в Западна Европа цари мир, защото народите не решават сами, а дружно! Като ти се искат войни - ходи в Близкия Изток - стани член на ИДИЛ!

ЦЕЛИЯТ ЕС Е ПРОТИВ ГЪРЦИЯ. ВЪН ГЪРЦИЯ = РАЗПАД НА ЕС. УРА!

От 70 години не е имало войни в Европа. Югославия се разпадна без нито една жертва. А за Македония също си забравил. Сигурно искаше да кажеш, че в Европа за 70 години не се запали фитила на Трета Световна Война. Помисли малко коя е причината за това. Да си чувал думата "паритет", кой и сега подпалва местни войни, но вече не е недосегаем и рискува при една нова световна война да отиде в небитието със всички останали.

Колкото и силно да викаш, не можеш да заглушиш истината.Българите са стократно по-мързеливи и глупави, за да изберат мутрагени на власт.Не забравяйте, че понятието Демокрация идва от древногръцки, буквално преведена означава народовластие (демос-народ, кратос-власт). те имат най-големият търговски флот на Европа и са извоювали правото си на достоен живот, нещо за което все още можем само да мечтаем!

РОБИ, ГЪРЦИЯ НЯМА СОБСТВЕНА ИКОНОМИКА, НЯМА НИКАКВА ИНДУСТРИЯ... ВЪРТИ ПАЧАНГА, ВИЕ ИМ ПРАВИТЕ СВИРКИ, А ТЕ ВИКАТ ОХ-ОХ. ГЪРЦИЯ Е ЛОШ ПРИМЕР И ПРИЧИНА ЕС ДА СЕ РАЗПАДНЕ.

абе я ходи си избивай комплексите някъде другаде

Какви комплекси да избива бе другарю? Просто посочва фактът че м/у КОМУНИЗЪМ и ФАШИЗЪМ има знак за равенство.

много тъп и евтин манипулатор си. както и хана

И откъде разбра, че Сириза са комунисти, а Нова зора - неофашисти? Щото така пише в опорните точки ли? Ми виш им програмите и идеологията и тогава преказвай. Иначе се излагаш.

Абе хайде стига с тази финансова пирамида ЕС и МВФ. Как изобщо някой е допускал, че уважаващ себе си народ (с национално самосъзнание), би казал да на лудницата, в която се превърна света в последните 20 години? Някакви представители на няколко силни политически и икономически страни, набутват някакви заеми на слаби такива страни с баснословни лихви, като същевременно вторите са задължение срещу парите да намалят стандарта на живот на населението си, да го пенсионират посмъртно, да му орежат всички социални права и да му наложат всякакви видове данъци. Ами не може така! Хората не издържат! Модерно робство е това, да работиш до гроб като парите, които получаваш автоматично връщаш на държавата под формата на данъци. Гръцкото "НЕ" е НЕ на новия световен ред, който унижава човека и обезценява вековните културни традиции на нациите. Не може да се живее в такъв свят. Не може смисъла на човешкото съществуване да се сведе до пълненето на банковите сметки на няколко евро-американски корпорации. Затова ще има и атентати, и комунисти, и терористи. Просто защото не може да се живее в такъв свят!

Съвършено вярно. При това хората на Запад и Юг от България осъзнаха отдавна тези неща и започнаха да се организират срещу световните лихвари. Битката ще бъде или те, банкстерите - или ние, народите.